Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenWRT topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

OpenWrt topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) Peter789 válasza vargalex (#949) üzenetére


Peter789
senior tag

melyiket próbáltad? én még a 35754-et, de ahogy nézem mostmár a 35770 van a trunk-ban

más érdekes problémám is adódott: előbbre írtam, hogy az alapból hiányzó HIDRAW támogatást sikerült hozzáadnom a beta-hoz > az other.mk-hoz kellett hozzáadni a megfelelő HID szakaszba a CONFIG_HIDRAW=y -t és újrafordítani. itt úgytűnik hogy átköltözött a HID az input.mk-ba. ugyanahhoz a szakaszhoz hozzáadom ugyanúgy mint a régebbi kernel esetén, de ez a verzió egyszerűen nem akarja megenni akkor sem a HIDRAW eszközöket... :U

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#952) vargalex válasza Norby86 (#950) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

A build-emben van saját formázó felület, az teljesen jó erre a dologra. Igaz, hogy lesz swap és adat partíció is, amit nem is fog használni a rendszer.

Alex

(#953) zoli121


zoli121
aktív tag

Sziasztok!

Azon gondolkozok, hogy veszek egy okosítható routert. Torrenthez szeretném használni. Arra lennék kíváncsi hogy ha berakom neki a torrent fájlt akkor rendesen seedeli-e vagy csak nagyon minimális sebességgel? Kinek mi a tapasztalata?

[ Szerkesztve ]

Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121

(#954) vargalex válasza zoli121 (#953) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Az attól függ, hogy mekkora nálad a "rendes".

Alex

(#955) tabekusz


tabekusz
csendes tag

Sziasztok

TP-LINK WR-842ND router boldog tulajdonosa vagyok. Házi automatizálási rendszeremnek központi része a router. Természetesen alapfunkciójat is betölti, vagyis megosztja a netet wifin a lakásban levő számitógépeknek. Röviden mit is tud ezenkivül:
Egy 4 portos passzίv USB hubra van csatlakoztatva egy 500GB-os HDD, Canon laser nyomtató, Microsoft VX-1000 tipusú webkamera és egy TI Stellaris LM3S3748 fejlesztő kártya. A HDD megosztás jól müködik samban illetve vsftpd-n. A nyomtató megosztás is rendben van.
A fejlesztő kártya lényegében az automatizálási rendszer központja. Három hőmérő, két relé, egy mozgásdetektor, egy fénydetektor és 1 Ericsson T10s telefon van csatlakoztatva jelenleg a kártyához. Két hőmérő szobahőmérsékleteket mér, a harmadik pedig a külső hőmérsékletet. Az egyik relére van kapcsolva a lakás fütőrendszerét ellátó gázkazán, ami automatikusan kapcsol ki vagy be a beállitott, illetve a mért hőmérséklet függvényében.
Az egész rendszer webböngészőböl irányίtható a routeren futó webszerveren keresztül, illetve az összes paraméter (hőmérsékletetek stb.) beolvasható. Az Ericsson T10s telefonnak köszönhetően mindez SMS-el is irányitható. Például ha “T?” SMS-t kuldök ki a telefonra, SMS-ben elküldi nekem a hőmérsékleteket, stb, vagy ha mozgást érzékel a rendszer, SMS-t küld, stb.
Röviden ennyi a rendszerről, valójában még sok mindent fog tudni, jelenleg fejlesztés alatt áll. Ha valakit érdekel bővebben, szίvesen részletezem.
És akkor most jöjjön a probléma.
A routerre a vargalex féle 1.1.7-es bin van feltöltve, köszönet érte vargalexnek.
A VX-1000 webkamera működéséhez a kmod-video-core, kmod-video-gspca-core, kmod-video-gspca-sonixj, kmod-input-core csomagokat telepίtettem. Streameléshez a mjpg-streamert használom, valamint a motion-t, ami ha mozgást érzékel felvételt készit. A baj az, hogy a webkamera nem stabil, van hogy néhány órát működik, de van hogy csak néhény percet. Ilyenkor a kernel logban (dmesg) a következő üzenet jelenik meg:
gspca_sonixj: reg_w1 err -145
gspca_main: set alt 0 err -145
gspca_main: set alt 0 err -145, az utolsó sor többször ismétlődik.
Amikor a webkamera leakad, nem megy többé a kommunikáció a Stellaris kártyával sem, ez USB virtuális porton beszélget a routerrel, a kmod-usb-acm driveren keresztül. A nyomtató és a fájlmegosztás működik tovább hiba nélkül. Csak reboot-al lehet újra életre kelteni a webkamerát és a kártyát.
Mi lehet a gond? A hub, a webkamera, a gspca driver, a fejlesztő kártya? esetleg a kernel?
Legelső probálkozásaim a vargalex 1.1.5 firmwarrel történtek, és azt hiszem azzal sokkal stabilabb volt a webkamera. Sajnos azt már nem találom a neten, a gépemröl meg ügyesen letöröltem. Lehet a firmware a hibás?

Előre is köszönöm a segίtséget.

(#956) vargalex válasza tabekusz (#955) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Szerintem ennyi eszköz esetén már aktív USB HUB használata célszerű. Simán elképzelhető, hogy csak nem tud elég áramot adni az eszközöknek (nyilván a nyomtatónak nem kell). Persze ez csak tipp.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#957) Peter789 válasza tabekusz (#955) üzenetére


Peter789
senior tag

első körben az USB HUB-ba a tápvonalára egy méretesebb elkót kötnék, nekem megoldotta pár rejtélyes problémámat. ha nem segít, akkor kívülről is megtápolnám stabilabb erősebb forrásból, hátha...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#958) tabekusz válasza vargalex (#956) üzenetére


tabekusz
csendes tag

Kösz a tippet.
Én is gondoltam erre, de a hdd-nek és Stellaris lemeznek is külső tápja van. Tehát csak a webkamera kap áramot az USB-n, arra elegendő kéne legyen a hub 500mA-re.
Azt vettem még észre, hogy amikor a wifi-n traffik van, sokkal instabilabb. Ha senki nincs csatlakozva wifi-n és kivülről nézem a webkamerát, megy jól. Lehet valami köze a wifinek esetleg?
A kernel log hibaüzenetek mit jelenthetnek?

(#959) Peter789 válasza tabekusz (#958) üzenetére


Peter789
senior tag

vékonyabb HUB kábelen simán lehet hogy csak a töredéke megy át stabilan és pár 100mA-el megrángatva már akkora ingadozások lesznek, amitől kiakad 1-2 eszköz - valószínűleg nálam is ez lehetett, amit egy 1-2000uF-os elkó megoldott

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#960) tabekusz válasza Peter789 (#959) üzenetére


tabekusz
csendes tag

Értem, akkor megpróbálom először az elkót, ha nem megy, megpróbálok szerezni egy aktiv hubot, nem adnák rá pénzt amig nem tudom biztosan hogy a hub a gond.
Ha esetleg segit valamit ez a hub: hub

(#961) SteveBeard válasza tabekusz (#955) üzenetére


SteveBeard
senior tag

Szia!
Nálam 1wire rendszer működik, egy másikba idő hiányában már nem vágok bele...
Viszont ennek a motion-nak a beállítása érdekelne. Ha tudod esetleg megoszthatnád a config fájlt, mert ahogy látom nem egyszerű a konfigurálása.
Akár privátban is...
:R

Steve

(#962) tabekusz válasza SteveBeard (#961) üzenetére


tabekusz
csendes tag

Szia, elküldtem a config filet privátban, ide is szivesen kitenném de túl nagy hogz bemasoljam. A lehető legegyszerűbbre konfiguráltam, vagzis: nincs ffmpeg kódolás, jpeg-ment a motion a külső hardra, a mentési útvonalat külön be kell állitanod ebben a sorban:
target_dir /mnt/progik/motion.
A felbontás jelenleg 320x240, ezt az én esetemben át lehet állitani 640x480-ra.
Vigyázat azonban, a config kamera függő, nem biztos, hogy a te kameráddal is működni fog.
Hogyha látszik a kamera a /dev/ ben (/dev/video0 pl.), akkor mennie kell a motionnal is.

(#963) (jan)


(jan)
őstag

Sziasztok!

Melyik a legolcsóbb router amire még lehet openwrt-t varázsolni, és forgalmazzák is ?

Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!

(#964) SteveBeard válasza tabekusz (#962) üzenetére


SteveBeard
senior tag

Nagyon szépen köszönöm szépen! :R ;)

Steve

(#965) krealon válasza (jan) (#963) üzenetére


krealon
Topikgazda

USB nelkul: TL-WR740N 4000 HUF kornyeken elerheto.
USB-vel: TL-MR3220 7000 HUF korul

Ajanlott minimum TL-WR842ND 8000 HUF (mert itt viszonylag keves kompromisszumot kell kotni)

(#966) futár válasza krealon (#965) üzenetére


futár
aktív tag

TL-WR542G-re is rátölthető, ha jól tudom, de az én routerem a VxKiller-t nem engedi felrakni. Esetleg te tudnál segíteni nekem?
Válaszodat előre is köszönöm!
:)

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

(#967) tabekusz válasza Peter789 (#959) üzenetére


tabekusz
csendes tag

Nem akarom elkiabálni, de nagyon úgy nézz ki, hogy a 2200uF-os kondi megoldotta a problémát! 3 órája megy intenzív wifi használat mellett, ilyen még nem volt. :)
Ha holnap reggelig kibírja, jónak nyilvánitom.
Köszönöm a segítséget.

(#968) (jan) válasza krealon (#965) üzenetére


(jan)
őstag

Köszi!

időközben elkezdtem fejleszteni egy 741 esen simán fel is ment az openwrt luci is megy szépen, de az istenért se tudok cgi scriptet futtatni :(

uhttpd böl fut két példány, elméletlileg minden kalppol de mégis Bad Gateway
The process did not produce any response
hibára áll ki :(

valami ötlet ?

[ Szerkesztve ]

Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!

(#969) (jan)


(jan)
őstag

lighttpd vel sikerült böngészdéből sh scriptet futtatni de valamiért uhttpd vel nem akar menni :(

Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!

(#970) tabekusz válasza (jan) (#969) üzenetére


tabekusz
csendes tag

Szia

Nekem mennek a scriptek uhttpd-n is. Két dolog jut eszembe így elsőre:
1. Ellenőrizd, hogy az uhttpd configba szerepeljen ez a sor:
option 'cgi_prefix' '/cgi-bin' -itt adod meg a cgi scriptek útját

2. Minden script a következő sorral kezdődjön:
#!/bin/sh

[ Szerkesztve ]

(#971) (jan) válasza tabekusz (#970) üzenetére


(jan)
őstag

Ez eddig stimmel...

nem értem mi a franc lehet a nyűgje :(

Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!

(#972) csixy


csixy
addikt

Ujra raktam a fonera20n routert attitude adjustmenttel mostmár extroot nélkül. Switch üzemmód, felcsatolt kétpartíciós vinyó, wifi, transmission ,samba és még van 1004KB szabad hely a 8,0 megás flashban.
Ez igy kidekázás szempontjából jó?

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#973) Peter789


Peter789
senior tag

felhúztam a 3220-ra a legújabb trunk-ot (r35754 helyett r35819) és itt már alapból a helyén volt az /etc/config/wireless, amiben elég volt csak #-olni a disabled sort és már megy is tökéletesen a wifi dmesg hibaüzenetek nélkül. úgylátszik pechesen belenyúltam a barrier breaker hibás szériájába, ha pár nappal később lépem meg a frissítési próbát akkor már nem is látom a hibát... :)

most akkor ismét nekifutok a hidraw témának, hátha itt már az is összejön...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#974) vargalex válasza (jan) (#971) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Szerintem a html keret hiányzik róla neki.

Alex

(#975) Peter789 válasza Peter789 (#973) üzenetére


Peter789
senior tag

most jött ki a r35838 trunk, úgyhogy végül azt húztam rá. egy apró hiba, ami megszivatott kicsit: a luci hiába rakja fel a uhttpd-t, nem indul el alapból, kézzel kell enabled-re állítani hogy ne kelljen minden újraindulás után ssh-ról indítgatni... érdekes módon a r35754-el nem volt ilyen gondom, egyből elérhető volt a luci telepítés után, viszont ott meg ugye a wifi volt döglött...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#976) vargalex válasza Peter789 (#975) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Utólag telepített csomag (szolgáltatás) soha nem indul el automatikusan. Úgyhogy furcsállnám, ha az r35754-el elindult volna az uhttpd telepítése után.

Alex

(#977) Peter789 válasza vargalex (#976) üzenetére


Peter789
senior tag

pedig határozottan úgy rémlik - pár napja csináltam azt is, nem olyan régen - hogy nem kellett elindítani a uhttpd-t hozzá, egyszerűen "opkg install luci" és már ment is...

viszont a hidraw-al egyszerűen nem bírok megoldásra jutni... az AA_beta-hoz ez alapján simán meg tudtam csinálni: #11145 new enhancement: Support special HID devices (hidraw support)

most az új trunk package/kernel/modules/other.mk -ban már nincsen sehol a hid.ko-s rész, viszont az input.mk-ban megtaláltam. ugyanolyan formában, mint régen. ugyanúgy beleírtam a konfig sorba:
KCONFIG:=CONFIG_HID CONFIG_HIDRAW=y

fordítás után a .config-ba bele is került az opció:

mips@ubuntu:~/trunk/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/linux-ar71xx_generic/linux-3.7.9$ cat .config | grep HID
# HID support
CONFIG_HID=m
CONFIG_HIDRAW=y

a fordított kernel modul pár KB-al nagyobb is lett mint előtte, viszont hiába csatlakoztatom a hidraw eszközt (USB-s PIC24 mikre HID könyvtárral, illetve egy CM108-as USB-s hangkártya GPIO lábai is így látszanak - az AA_beta módosított hid.ko-val ment mindkettő), nem jelenik meg a /dev-ben az eszköz és a dmesg-ben a csatlakoztatására is csak ennyit dob:

[ 159.030000] usb 1-1.4: new full-speed USB device number 5 using ehci-platform
[ 163.910000] usb 1-1.4: USB disconnect, device number 5
[ 164.160000] usb 1-1.4: new full-speed USB device number 6 using ehci-platform

van valami tipped hogy miért nem működik, mit kéne másképp csinálni ennél az új kernelnél?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#978) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Telepítettem az openvpn-t, de nem tudok windows alól csatlakozni hozzá.

Ezt írja ki mindig:

Sun Mar 03 14:24:00 2013 OpenVPN 2.3.0 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [PKCS11] [eurephia] [IPv6] built on Feb 14 2013
Enter Management Password:
Sun Mar 03 14:24:00 2013 MANAGEMENT: TCP Socket listening on [AF_INET]127.0.0.1:25340
Sun Mar 03 14:24:00 2013 Need hold release from management interface, waiting...
Sun Mar 03 14:24:00 2013 MANAGEMENT: Client connected from [AF_INET]127.0.0.1:25340
Sun Mar 03 14:24:01 2013 MANAGEMENT: CMD 'state on'
Sun Mar 03 14:24:01 2013 MANAGEMENT: CMD 'log all on'
Sun Mar 03 14:24:01 2013 MANAGEMENT: CMD 'hold off'
Sun Mar 03 14:24:01 2013 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
Sun Mar 03 14:24:01 2013 WARNING: No server certificate verification method has been enabled. See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info.
Sun Mar 03 14:24:01 2013 NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
Sun Mar 03 14:24:01 2013 MANAGEMENT: Client disconnected
Sun Mar 03 14:24:01 2013 Cannot load certificate file client.crt: error:0906D06C:PEM routines:PEM_read_bio:no start line: error:140AD009:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_file:PEM lib
Sun Mar 03 14:24:01 2013 Exiting due to fatal error

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#979) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Összejött, valami gáz volt a fájlokkal és a beállításokkal. :B

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#980) Meddu


Meddu
tag

Sziasztok!
1-Sikerült megcsinálni a extroot ot. a (képen) ennek igy kell kinéznie?
2-Sikerült feltelepíteni a sambát látni is látom a munkacsoportot csak ahol kéri a felhasználói nevet és a jelszót ott nem fogad el semmit vagyis nem jutok tovább.
3-Sikerült feltenni a tranmissiont is csak nem kezdi el a letöltést., miért?
Hogyan tudok létrehozni a felcsatolt winyora könyvtárat, könyvtárakat?
:F

(#981) Meddu válasza Meddu (#980) üzenetére


Meddu
tag

Sziasztok!
az előbbi hozászolásbol kimaradt az hogy az én eszközöm egy wr703n ezen csak 1 usb, 1 lan/wan csatlakozó van (1 Ethernet csatlakozó van)
OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-rc1

Sikerült rájönnöm hogy miért nem ment a transmission, csomagfrissítés.
Be kellet még állítani a " statikus útvonal " menüben

router ip címét (mert nálam egy routerre van kötve).

már csak a samba beállítást kellene megoldani.
odáig eljutottam hogy látszik a könyvtár , kéri a felhasználói nevet meg a jelszót de semmit sem fogad el.
:F

(#982) Gyurkusz1


Gyurkusz1
csendes tag

Sziasztok!
Segítséget kérnék a következőhöz. Van egy TP-Link 842ND routerem a legfrissebb vargalex-es openWRT-vel.
Usb portján lóg egy HP CLJ nyomtató amit nem látok hálózatban win7 alatt. Telepítve van a kmod-usb-printer de így sem látom a hálózatban. Pupák tudásommal elkövettem mindent de elakadtam :(((
Ha tudtok részletesen segíteni előre is megköszönöm!

Gyurkusz1

(#983) SteveBeard


SteveBeard
senior tag

Sziasztok!

Szerintetek körülbelül mekkora láncot tud kezelni a tűzfal?

Steve

(#984) Bobby


Bobby
csendes tag

Sziasztok!

1043nd vargalex féle legújabb openwrt alatt samba-val meglehet a következőt oldani?
Adott két könyvtár és két felhasználó (jelszóval védve kell).
Az egyik könyvtárat az egyik felkasználó tudja csak irni a másikat csak a másik (olvasni mind a kettő tudja, vagyis 1-es mappat "a" felhasználó írhatja csak 2-es mappát viszont csak "b" felhasználó)
Vendég vagy egyéb felhasználó olvasni se tudja azokat.
Ha igen akkor esetlegesen, hogyan tudom megcsinálni?
Root felhasználóval már müködött mindkét mappa írása de már azt is addig állítgattam, hogy most pillanatnyilag már az se megy (modjuk ezt visszacsinálom valahogy).

GY

[ Szerkesztve ]

10 féle ember létezik. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem!

(#985) pigster


pigster
senior tag

Sziasztok!

TL-WR2543ND routerra tettem fel az openwrt-ar71xx-generic-tl-wr2543-v1-squashfs-factory.bin firmwaret. Van usb-n a routerra kötve egy külső hdd, azt szeretném több dologra is használni (windows alól, dlna, weboldal, ilyesmik).
Az http://openwrt.tk/ oldalon lévő leírás alapján haladok, csak nagyjából tudom, mit csinálok, bár minden parancsnak utánanézek, mielőtt ténylegesen beírnám. A lényeg insmod ext4 illetve insmod loop parancsokra ezt írja ki:
insmod: can't insert 'ext4': File exists és insmod: can't insert 'loop': File exists. Ez gond, vagy nem kell vele foglalkozni, vagy mi a teendő?

Most látom, hogy van vargalex féle firmware. Ha azt rakom fel, az megoldja a gondjaimat, illetve tudja, amit szeretnék?

[ Szerkesztve ]

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#986) katalin888


katalin888
aktív tag

ar/telj.ben melyik a legjobb router???

(#987) Bobby válasza pigster (#985) üzenetére


Bobby
csendes tag

Szia!

Én is csak most ugrottam neki a routernek a vargalex féle wrt-vel.
Amiket akarsz azt tudja. Nekem a dlna már megy, a samba (win megoszás) éppen már ment egy felhasználónévvel.
És mindezt lehet konfiglni LuCI alól (webes felületről) ill. szinte mindent.
(Ezúton isköszönet Vargalex-nek a munkájáért :)

10 féle ember létezik. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem!

(#988) pigster válasza Bobby (#987) üzenetére


pigster
senior tag

A vargalex féle leírásban ez van:
NTFS filerendszer csatolható fstab-al (Luci-ból is), így nincs szükség saját mount scriptre. Egyszerűen Filesystem-nek ntfs-3g típust kell beállítani. NTFS filerendszer használatát nem támogatom.
Most akkor támogatott az NTFS vagy nem?

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#989) vargalex válasza pigster (#988) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Természetesen maga a rendszer támogatja, viszont az ebből eredő problémák miatt én nem javaslom.

Alex

(#990) pigster válasza vargalex (#989) üzenetére


pigster
senior tag

Kösz!
Eddig működik. Kicsit feszült voltam frissítés közben...

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#991) fenergie86


fenergie86
tag

Sziasztok! Az én routeremen jelenleg backfire 10.3.1 rc5ös fw van. Szeretném frissíteni 12.09 c1-re. Szerintetek érdemes lecserélnem, és ha igen, akkor lehetséges LUCI-ban egy sima fw frissítéssel? Nem csináltam ilyen még korábban, nézem is,hogy 4 db fájl van ehhez a vashoz, amit le lehet tölteni: openwrt-ar71xx-generic-wrt160nl-jffs2-factory,openwrt-ar71xx-generic-wrt160nl-jffs2-sysupgrade;illetve openwrt-ar71xx-generic-wrt160nl-squashfs-factory,openwrt-ar71xx-generic-wrt160nl-squashfs-sysupgrade. Ezek közül melyiket kell feltennem (vagy mindegyik kell?) és milyen sorrendben? Bocsánat, ha túl alapvető kérdést teszek fel, de nekem ez nem egyértelmű és nem akarom hazavágni a routert.

Nem hiszek azoknak, akik napokig képesek vérezni és nem halnak bele. Ez boszorkányság...

(#992) fenergie86 válasza fenergie86 (#991) üzenetére


fenergie86
tag

Sikerült frissítenem az fw-t Luciban!

Nem hiszek azoknak, akik napokig képesek vérezni és nem halnak bele. Ez boszorkányság...

(#993) pigster


pigster
senior tag

A vargalex firmware-rel buherálok.
Azt írja ki, hogy Unknown package 'kmod-loop'
Látom, hogy olyan viszont létezik, hogy 'kmod-loop-aes' <--- ez jó a sima loop helyett?
Ha igen, akkor az insmod loop, meg a mount -o loop.... parancs is más lesz, vagy az marad?

[ Szerkesztve ]

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#994) vargalex válasza pigster (#993) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Úgy látom, hogy a kmod-loop kimaradt. Mit szeretnél loop eszközként csatolni?

Alex

(#995) pigster válasza vargalex (#994) üzenetére


pigster
senior tag

Van ugye a TL-WR2543N router. Annak az USB portján van egy 2TB-s NTFS külső hdd tele cuccokkal ( a minidlna már működik :) ).
Na és azt szeretném, ha ezen a HDD-n lenne még plusz hely egyéb routeres cuccok (lighttpd, php, sql, ilyesmik) telepítésének. http://openwrt.tk/ oldalon leírtak alapján próbálok haladni és létrehozni egy virtuális lemezt, na és itt akadtam el a kmod-loop-pal

vagy felesleges a virtuális meghajtó macera, és elég egy dest kulso /mnt/usb_meghajto aztán kész?

[ Szerkesztve ]

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#996) vargalex válasza pigster (#995) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Persze, elég egy könyvtár is, nem kell virtuális lemez.

Alex

(#997) pigster válasza vargalex (#996) üzenetére


pigster
senior tag

És az nem gond, hogy ez a könyvtár NTFS fájlrendszerben van?

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#998) pigster


pigster
senior tag

Újabb kérdéseim vannak:

1. a miniDLNA szépen működik, de miután hozzáadtam újabb könyvtárakat nem csinál semmit. A luci configban engedélyzésnél pipa ki, mentés, pipa be, mentés, de nem történt semmi. Mit kell tenni, hogy az új könyvtárak tartalmát is felvegye?
2. az NTFS hdd usb-n működik, de kicsit zavaró, hogy windows azt hiszi, hogy 576 kB a mérete, amiből 308 kB szabad. Hogyan lehet beállítani, hogy a tényleges kapacitást közölje?
3. sikerült telpíteni a lighttpd-t a külső hdd könyvtárába, a php is úgy tűnik működik (egy phpinfo()-t sikerült már kicsiholnom). A lighttpd -D -f lighttpd.conf paranccsal sikerült indítanom. Olvastam, hogy lighttpd start / stop-nak is működnie kéne, de nekem mindig azt írja ki, hogy adjam meg a config fájlt. Az init.d könyvtárba kéne valami, csak még nem sikerült kiderítenem, hogy mi. Linuxosok gondolom vágják ezt a témát... Ide kapcsolódik, hogy reboot után hogyan lehet automatikusan indítani a webservert?

Valaki szánjon meg valamiféle megoldással a fentiekre, mert már órák óta buherálok, és kezdek fáradni, és szeretném, ha esetleg még ma megoldódnának a fenti gondok.

Előre is köszönöm

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#999) vargalex válasza pigster (#998) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

A lighttpd init scriptje a többi között található a /etc/init.d-ben. Automatikus indításhoz futtasd a

/etc/inid.d/lighttpd enable

parancsot. Manuális (illetve azonnali) indítás:

/etc/init.d/lighttpd start

Minidlna-ban az inotify be van kapcsolva?

Alex

(#1000) pigster válasza vargalex (#999) üzenetére


pigster
senior tag

Köszi a választ! Közben már nagyjából kinyomoztam, hogy az rc.d könyvtárban kell lennie egy linknek, de ahogy látom ez az enable pont azt készíti el.
Minidlna: igen be van kapcsolva. Végül is úgy tudtam csak megoldani, hogy leállítottam parancssorból és utána -R kapcsolóval indítottam. Így működött, de sajna teljesen lölről kezdte a fájlok felfedezését, úgyhogy eltartott egy darabig

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenWRT topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.