Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
Szolgáltatásaok-minidlna a beállítások elkövetése után mentés és alkalmazás ??!!
Rendszer- rendszerindítás minidlna engedélyezve ?????????????Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
szponzor
senior tag
SSH-n így tudsz full jogot adni neki: chmod -R 777 /mappa/elérési/útja/ .
Majdnem biztos, hogy ez lesz a gond.szerk.: biztos, hogy fel van csatolva a fájlrendszer /overlay-be, ugye? df -h paranccsal tudod ellenőrizni. Nehogy az legyen, hogy fullon van a tárhely és nem menti el a konfigfájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz szponzor #1303 üzenetére
chmod -R 777
Ez a parancs megoldotta az írási gondom. Az normális hogy csak kb 1.5MB/s másolja fel a fileket?
De DLNA gondom még nem oldódott meg abban tud valaki segíteni.root@OpenWrt:~# chmod -R 777 /mnt/hdd/
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 5.1M 4.6M 492.0K 91% /
/dev/root 1.8M 1.8M 0 100% /rom
tmpfs 61.7M 1.1M 60.6M 2% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 5.1M 4.6M 492.0K 91% /overlay
overlayfs:/overlay 5.1M 4.6M 492.0K 91% /
/dev/sda1 464.8G 14.7G 450.0G 3% /mnt/hdd
/dev/sda2 487.9M 7.8M 454.5M 2% /mnt/progik[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/minidlna start
/usr/bin/minidlna: can't load library 'libavformat.so.54'
root@OpenWrt:~#Ha kiadom a start parancsot a mini dlna nak az indulásra ezt az üzenetet kapom.
Ja meg arra van valami megoldás hogy ha ujraindítom a rootert akkor a transmision torrent kliensben megmaradjanak a le vagy feltöltések ne keljen mindég vissza linkelni a torrentet?
[ Szerkesztve ]
-
szponzor
senior tag
-
Garsza
veterán
Segítsen már valaki hogy el bírjam indítani a minidlna-t.
-
szponzor
senior tag
Próbáltad már letörölni és újra felrakni, hátha behúz valami függőséget?
Az én problémám viszont, hogy nem érem el távolról a gépet. SSH megy, de a web nem a következő konfiggal:
config 'rule'
option 'target' 'ACCEPT'
option 'name' 'Allow Remote Web'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_port' '80'
option 'src_port' '80'Ezt dobja csatlakozáskor a browser: Rejected request from RFC1918 IP to public server address.
-
Garsza
veterán
Helló reszeteltem a rootert elkezdek mindent előről az volna kérdésem ha felcsatolom a vinyómon azt a partíciót ami ext4 re van formázva overlay -nak akkor ha kihúzom a vinyót össze omlik a rendszer?
-
Garsza
veterán
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-fs-ext4:
* kernel (= 3.8.13-1-8156291b9d7b79c90fed742bdd750f70) * kernel (= 3.8.13-1-8156291b9d7b79c90fed742bdd750f70) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-fs-ext4.Ha csomagot akarok telepíteni ezt a hibát mi okzzá?
-
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ahogy felraktad a mostanit, csak nem a gyári felületről. Vagy, ha ssh-ból szeretnéd, akkor így:
wget -O /tmp/openwrt_wdr3500.bin http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3500-v1-squashfs-sysupgrade.bin
sysupgrade -n /tmp/openwrt_wdr3500.binAlex
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Sajnos mindenféle egyéb elfoglaltság miatt valamennyit késik. Remélem, hogy a jövő hétre össze tudom rakni. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy magát a firmware-t már build-eltem, de néhány csomagon még reszelni kell, hogy leforduljon. illetve tesztelni is kellene az egészet.
Alex
-
Garsza
veterán
válasz vargalex #1325 üzenetére
Ha valamit tesztelni kell én vállalom az enyémen. a WDR3500-ra
Ha az segít valamit.Közben már a minidlnat is sikerült működésre bírni. Az volt a gond hogy mikor telepíteni akartam már nem volt elég hely a rooteren és nem telepített mindent. azt hiszem már minden működig amire szügségem van.
-
Garsza
veterán
Működik a minidlna, torrentkliens, és a samba is. Anyi gondom van hogy a szamba csak kb 2,3MB/s sebességel másol a meghajtóra ez normális nem lehet ezen gyorsítani? Esetleg más progival?
-
Garsza
veterán
-
Garsza
veterán
Ez szerint a leírás szerint
csináltam meg a moutolást. -
Garsza
veterán
-
Garsza
veterán
Helló a QoS progit segítene nekem valaki beállítani hogy a PC elsőbséget élvezzen adatforgalom terén a torrentel szemben. Nekem nem sikerül.
-
Garsza
veterán
Helló szeretnék távolról csatlakozni a rooteremhez. De ha de az internet nem azt az IP-t látja mint ami a rooterem WAN IP címe. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
hati
addikt
Hátha vkinek új: https://github.com/andreafabrizi/Dropbox-Uploader
-
Garsza
veterán
Helló azt meg tudja nekem mondani valaki hogy router ujraindítás után mért nem talál semilyen médiafilet a MiniDLNA? Kiírja hogy aktív de miniDLNA állapot: A miniDLNA szolgáltatás aktív, 0 hang, 0 videó, 0 kép fájl található. ezt az üzenetet kapom. Újraindítás előtt látta a fileket. A HDD fel van mountolva, a samba látja is. A transmission is. Elindítani a MiniDLNA alkalmazást próbáltam ujraindítani is.
Mi lehet a gond? -
megema
őstag
Sziasztok!
Ki szeretnék alakítani egy tartalék mobilnet kapcsolatot arra az esetre, ha elszállna a vezetékes. Létezik ilyen témában mélyreható cikk?
Lehet vezetékes kapcsolat elszállás/visszaállás eseményhez (azonnali) szkript futtatást kötni? Olyasmit lehet csinálni, hogy mobilnet kapcsolat esetén minden eszközön (vagy csak bizonyosakon) egy figyelmeztető oldal töltődik be először a keresett oldal helyett? Vagy csak bizonyos eszközöknek engedni ilyenkor a forgalmat?
Az USB-s mobilnet modemeknek lehet használni más funkcióját is? Konkrétan az SMS küldés érdekelne.
Egyelőre gyári firmware-t használok a WDR4300-amon, csak emiatt raknék fel OpenWRT-t. Korábban használtam már persze.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Openwrt-re van multiwan csomag (ha jól emlékszem, egyszerre 7 WAN kapcsolatot képes kezelni). Bármilyen kapcsolat lehet WAN, akár vezetékes, akár 3G, akár wifi. Beállithatod, hogy load balancing (terhelés elosztás), vagy failover (azaz másodlagos, stb.) legyen. Illetve azt is be tudod állítani, hogy bizonyos forgalom mindig egy bizonyos WAN kapcsolaton menjen.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Garsza
veterán
Helló abban tudna valaki segíteni hogy állítsam be a QoS -t hogy a torrent letöltés ne menjen a netezés gyorsaságának a rovására. A torrentkliens a routeren fut. Vagy ha a QoS nem jó akkor ajánlani valami más progit
-
Peter789
senior tag
ismét lesújtott a hőlégfúvóm, ezúttal egy MR3020 az áldozat:
root@OpenWrt:~# dmesg
[ 0.000000] Linux version 3.3.8 (blogic@Debian-60-squeeze-64-minimal) (gcc version 4.6.3 20120201 (prerelease) (Linaro GCC 4.6-2012.02) ) #1 Sat Mar 23 16:49:30 UTC 2013
[ 0.000000] MyLoader: sysp=444ba8b5, boardp=5fbcaeef, parts=ebc66edc
[ 0.000000] bootconsole [early0] enabled
[ 0.000000] CPU revision is: 00019374 (MIPS 24Kc)
[ 0.000000] SoC: Atheros AR9330 rev 1
[ 0.000000] Clocks: CPU:400.000MHz, DDR:400.000MHz, AHB:200.000MHz, Ref:25.000MHz
[ 0.000000] Determined physical RAM map:
[ 0.000000] memory: 04000000 @ 00000000 (usable)
...
[ 0.000000] Kernel command line: board=TL-MR3020 console=ttyATH0,115200 rootfstype=squashfs,jffs2 noinitrd
...
[ 0.000000] Memory: 61488k/65536k available (2211k kernel code, 4048k reserved, 418k data, 212k init, 0k highmem)
...root@OpenWrt:~# free -m
total used free shared buffers
Mem: 61700 20764 40936 0 1972
-/+ buffers: 18792 42908
Swap: 0 0 0egy MR3220 és egy MR3420 már hosszú ideje sikeresen teljesít a tuning után, remélem az MR3020 is stabilnak bizonyul...
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest