Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szponzor
senior tag
Még annyi kérdésem lenne, hogy a HT mode mit befolyásol? Inkább legyen ez kisebb (20MHz) és a Transmit Power nagyobb(24dBm) vagy inkább legyen 40+ -os a HT és kisebb (21-22) a Transmit Power?
-
MODERÁTOR
-
szponzor
senior tag
válasz Intruder2k5 #52 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséged!
-
MODERÁTOR
A linksebesség ugyebár nem azonos az elérhető legnagyobb átviteli sebességgel! 300Mbps esetén ez utóbbi valahol 100-120Mbps körül mozog, még 150-es linksebességnél ~60Mbps az elérhető legnagyobb sebesség. Ha tehát 50-60Mbps-nél lassabb neted van, akkor elég lehet a kisebb linksebesség is, így állíthatod erősebbre a rádiót, de ha szükséges a 100-as átvitel, akkor be kell érned a "gyengébb" jelszinttel.
Szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
elakadtam...
egy pendrive van rákötve a routerre, előzőleg 10.03.1-rc4-en használtam, van rajta egy ext4 és egy swap partícióa problémám az, hogy valamiért nem jönnek létre a /dev/sdX-es fájlok
elvileg fent vannak a megfelelő csomagok:
kmod-usb2, kmod-usb-storage, kmod-usb-core, kmod-scsi-core, kmod-fs-ext4, e2fsprogs, block-mounta modulok be vannak töltve
lsmod | grep usbusb_storage 35680 0
usbcore 107040 2 usb_storage
scsi_mod 73008 2 usb_storage,sd_mod
nls_base 4960 1 usbcoredmesg | grep usb
usbcore: registered new interface driver usbfs
usbcore: registered new interface driver hub
usbcore: registered new device driver usb
usbcore: registered new interface driver usb-storageés mégsem jó, mi hiányozhat még?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
tlac
nagyúr
válasz Intruder2k5 #58 üzenetére
jah, közben én is rájöttem, hogy annak ellenére, hogy írtam, hogy felraktam, mégis kimaradt
felraktam még mellé a kmod-usb-ohci, kmod-usb-uhci csomagokat is, most ki kellene dobálni a felesleges, mert nem tudom melyik segített -
MODERÁTOR
-
tlac
nagyúr
válasz Intruder2k5 #61 üzenetére
valóban
más téma:
inkább ne a luci felületén távolítsunk el csomagot, mivel az akkor is leszedi, ha más csomagnak van rá függősége[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
tlac
nagyúr
úgy néz az initscriptek default prioritása még mindig nem az igazi
Start priority Initscript
20 fstab
39 usbígy persze nem fogja tudni mountolni a pendrive-ot, átállítottam az fstab-ot 90-re, így már ok
[ Szerkesztve ]
-
glocker
tag
Sziasztok!
Van egy TPLINK 1043ND routerem OpenWRT-vel.
Szeretném lecserélni az openwrt jelenlegi tűzfal megoldását sima iptables-re. Kezdő vagyok linuxban is ezért kéne egy kis segítség... Ha jól értem a mostani tűzfal lényegét akkor tulajdonképpen egy script (/lib/firewall/uci_firewall.sh) az /etc/config/firewall 'egyszerűsített' config és az /etc/firewall.user állományokból IPTABLES segítségével alkotja meg az 'élő' tűzfal szabályokat (persze lehet, hogy rosszul értem és a kiindulási alapom is rossz, nyugodtan tegyetek 'helyre').
Azt szeretném, hogy egy sima (minden config feldolgozás nélküli) script (mely IPTABLES utasításokat/szabályokat tartalmaz) állítsa be az 'élő' tűzfalat (bár csak tűzfalról beszélek port forwardot és NAT-ot is értek ez alatt).
Kezdőként nem tudom, hogy mihez szabad nyúlni és mit lenne jobb békén hagyni :-)
Gondolom az eredeti script végrehajtását ki kell iktatni, de pontosan hogyan (mivel init script)?
bocs a béna kérdéseket :-(
-
bambano
titán
ilyenkor erősen javallott beszerezni egy usb-rs232 átalakítót és mielőtt nekiállnál szabályokat faragni, megoldani, hogy soros porton be lehessen jelentkezni a routerbe.
az iptables farigcsálása a téglagyári út első lépésevagy legalább úgy konfigurálni, hogy a tesztidőszakban ne induljon el automatikusan a szkripted...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
neverDell
tag
Nem kötekedni akarok, de miért jó, ha egy jól működő, szakértők által kitalált szabályrendszer helyére egy bevallottan kezdő által összerakott, ki tudja, hány helyen lyukas scriptet teszel?
Ha csak tanulni akarsz, akkor jobban járnál ha felraknál a gépedre egy vmware-t v. virtualbox-ot, letöltenél hozzá egy x86-os openwrt-t és azon játszanál.
Egyéb esetben meg inkább azt javasolnám, hogy próbáld megérteni a "gyári" scripteket és ha valamiért nem felelnek meg neked, azokat módosítsd. Ellenkező esetben - azon túl, amit bambano írt - még az is megtörténhet, hogy kinyitod a hálózatod a net felé, anélkül, hogy tudnál róla. Illetve, hogy konkrét (saját bőrömön kitapasztalt ) példát mondjak: letiltod en bloc az icmp csomagokat, mert nem akarod, hogy pingeljék a routered, épp csak ezzel kizársz olyan csomagokat is, amiknek mégis be kellene jutni a tűzfal mögé és csak azt látod, hogy a böngésződ homokórázik, amikor hibaüzenetet kellene adnia. -
glocker
tag
válasz neverDell #68 üzenetére
nem nagyon látom át az openwrt ezen részének működését (sem) ezért szeretném egyszerűsíteni
most nem arról van szó, hogy jók-e vagy sem, azok a szabályok amelyeket én kitalálok, hanem az, hogy nem szeretem ha valahogy működik de nem tudom, hogy hogy, vagy hogy miért úgy...
lehet, hogy mégsem nem nyúlok hozzá és másik (debianos) gépen játszom...
...ez mondjuk jó lesz arra, hogy a linuxban kicsit haladok, de azt nem tudom, hogy mitől fogom átlátni mi miért van úgy a routeremben ahogy... :-(
-
MODERÁTOR
-
neverDell
tag
Ezért is írtam, hogy érdemesebb egy x86-os openwrt-t letölteni és azt virtuális gépben futtatni. (virtualbox-hoz biztosan, vmware-hez valószínűleg van kész image)
Ott játszhatsz, kipróbálhatsz bármit, aztán ha már működik, akkor egy fokkal nyugodtabban nyúlhatsz a router konfigjához. -
glocker
tag
válasz Intruder2k5 #70 üzenetére
igen, igen, failsafe móddal már hoztam vissza én is :-)nem az első próbálkozásom...
(configok lementve, helyreállítás/újratelepítés menete dokumentálva, többször kipróbálva)műxik, szép és jó, amire szükségem van abból a legtöbb dolgot sikerült megcsinálni, tovább akarok lépni... persze a valószínű, hogy linux tanuláshoz nem az az ideális ha éles router-en gyakorol az ember...
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
De miért nem teszed fel Te is a vargalex féle buildet, amit oly sokan használnak elégedetten....? Tovább játszani azzal is lehet, de működik rajta a reset gomb, ráadásul már önmagában is egy profin összerakott cucc!
Konfig visszaállításhoz semmi más nem kell, csak az /overlay mappa tartalmát kell visszamásolnod egy mentésből!
-
neverDell
tag
válasz Intruder2k5 #73 üzenetére
Akkor ott valamit nagyon "benéztem" - én virtualboxot használok, szóval bocs a tévedésért.
-
neverDell
tag
válasz Intruder2k5 #73 üzenetére
http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/x86_generic/
Bocs, de itt a .vmdk kiterjesztésű fájl az mi, ha nem vmware image?
-
glocker
tag
válasz Intruder2k5 #74 üzenetére
hm... eddig nem halottam róla, ki fogom próbálni...
-
MODERÁTOR
Van ennek a routernek egy saját topikja, ott rengetegen használják! Szinte mindenki ezt nyúzza....
-
bambano
titán
válasz Intruder2k5 #70 üzenetére
a mostani openwrt-ben többek között két failsafe mód sem működik, plusz a pthread lib-je sem jó. rövid openwrt-s pályafutásomhoz képest ez elég hosszú hibalista. ja, és a webes felületen keresztül szabályosnak látszó utasítással is lehet téglát gyártani vele (képes úgy összedrótozni egy bridge-t, hogy egyetlen portja sincs upban). Legalábbis nekem sikerült.
-
bambano
titán
válasz Intruder2k5 #78 üzenetére
szerintem az openwrt-s meg a vargalexfw-s kérdések ide tartoznak, nem a router saját topicjába.
-
bambano
titán
válasz neverDell #81 üzenetére
én egy 941nd-t "téglásítottam", az abban az értelemben tégla volt, hogy nem lehetett semmit kezdeni vele, abban az értelemben viszont nem, hogy minden szépen működött benne, csak az interfészek voltak down-ban.
Végül lett bele sorosport, és újratelepítés nélkül életre lehetett rugdalni.
-
MODERÁTOR
Tőlem akár ide is tartozhatnak, én nem átküldeni akartam a fórumtársat, csak mondta, hogy nem ismeri a firmware-t, ezért linkeltem a másik topikot, amit mellesleg a router sajátjaként említettem, ami szerintem igaz is! Sőt, ha úgy nézem, hogy a vagalex féle OpenWrt egy 1043 specifikus fw, akkor éppen tartozhat oda is...
-
MODERÁTOR
válasz neverDell #81 üzenetére
Azon van soros port gyárilag, de amúgy nincs rá szükség, mert az említett routerre tftp szerveren lehet firmware-t tölteni, ami a CFE-ből (bootloader) indul, ha csak nem azt írtad felül. Tehát kidobtál egy hibátlan routert... Kár, hogy nem voltam éppen ott akkor!
[ Szerkesztve ]
-
neverDell
tag
válasz Intruder2k5 #84 üzenetére
Nem, az totál döglött volt. Valamelyik openwrt-s sráccal beszéltem akkoriban és az volt a végkövetkeztetés, hogy rá kéne forrasztani a soros csatlakozót (vagy volt még valami tipp, amire már nem emlékszem, de szintén hardveres beavatkozást igényelt volna), akkor talán működne.
A tftp sem működött, bebootolni sem bírt szegény. (és persze a failsafe start sem ment) -
MODERÁTOR
-
dash17291
tag
Így tudod megcsinálni:
/etc/init.d/firewall stop
/etc/init.d/firewall disableless /etc/init.d/iptables
#!/usr/bin/env sh
iptables-restore < /etc/iptables.rules
exit 0ls -la /etc/rc.d/
lrwxrwxrwx 1 root root 18 Nov 9 21:14 S15iptables -> ../init.d/iptables
Az iptables.rules fáljba az iptables-save -val mented el a szabályokat.
-
glocker
tag
Szeretném jobban megismerni az OpenWRT-t. Volna olyan GURU köztetek, aki (természetesen ellenszolgáltatás fejében) vállalna konzultációt?
-
petya80
tag
segítségetek kérném. elég hamar elakadtam az openwrt-vel Telepítés sima volt (TP-Link TL WR841ND) ssh-n belépek be szerettem volna állítani rajt a netet. A routere utp-vel csatlakoz a gép sima T-home adsl.
Arch linux alól frankón belépek (ssh root@192.168.1.1)
Ezt tettem az /etc/network -ben természetes beírtam a felhnevet és jelszót.config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0'
option 'proto' 'pppoe'
option 'username' 'ide_kell_írni_a_felhasználónevet'
option 'password' 'ide_pedig_a_jelszót'ssh-n kersztül végztem mindezt és beírtam reboot. Köv lépés
ssh root@192.168.1.1 és ezt kapom
ssh: connect to host 192.168.1.1 port 22: network is unreachablena most mi legyen ? failsafe-t kéne megpróbálnom vagy?
előre is kösz
-
petya80
tag
kösz a választ.
nos nincs luci(grafikus felület) mivel ebben a trunk verzióban alapból nincs benn.
A failsafe üzemmód úgy néz ki összejön csak most végre normálisan be kellene állítanom az /etc/conf filet.amúgy be kell vallanom, hogy akkora hülye voltam, hogy minden mástkitöröltem a network fájlból és csak a fenteb említett wan-ra vonatkozó sorok maradtak benn.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Ismerkednék az OpenWRT-vel, feldobtam egy vmware gépre. Feltelepíteni sikerült, viszont nemtudom csomagokat frissíteni/letölteni. Állandóan visszadobja hogy bad adress : downloads.openwrt.org. Hálózati konfig rendben van. -
Ayg0
senior tag
üdv
luci telepítésben tudna valaki segíteni? bamba módon nem olvastam utána, hogy az openwrt-nek nincs grafikus kezelőfelület, az installációs útmutató pedig nekem, mint laikusnak kínai.
ha jól vettem ki, egyes firmwareknél alapból integrálva van a webconf, de nálam nem tudom mi a helyzet. egy tl-wa701nd-re pakoltam fel az openwrt-t, egészen friss a cucc.előre is köszönöm!
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Ayg0
senior tag
hogy deríthetem ki, hogy az enyémben van e? ha nincs, hogyan tudom telepíteni?
az nem működött, hogy böngészőből próbáltam csatlakozni; csak puttyval tudtam kapcsolódni, de abban szerintem egyet értünk, hogy egy laikusnak a konzol nem túl felhasználóbarát felület...[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest