Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- hcl: Amúgy mi a terv?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lucky00
tag
Sziasztok!
Az a problémám ma távolról akartam elérni a routert (Openwrt vargalex), de azt írja a tűzróka,hogy 2013 09 07. -én lejárt a tanúsítvány az https -hez, és kivételként sem hagyja hozzá adni.
Mit lehet tenni? -
amstro555
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Sikerült. Ezer hála!

Azért kiakadtam: csak véletlenül jöttem rá, hogy a másik routerben nem azt a mac addresst kell engedélyezni, ami a owrt wlan fizikai címe (74:ea:3a:a0:5d:e4), hanem egy másikat, amit nem tudom, honnan szed az owrt. (76:ea:3a:a0:5d:e5). Még jó, hogy a másik router log fájlja elérhető...)
-
amstro555
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Sajnos nem megy. Illetve már látja egymást a két eszköz, mivel pingelni tudom az openwrt-s routert, de az most nem szórja a jelet, nincs SSID-je, csak veszi, mint egy kliens. Az a fura, hogy wifi-n keresztül csak pingelni tudom, de mást nem. Nekem az kellene, hogy mindkettő AP legyen különböző SSID-vel, és kapcsolódjanak is egymáshoz, mintha UTP-vel összekötném őket. Szóval AP + WDS.
A csatornára azért írtam, hogy ugyanaz, mert - a képpel ellentétben - úgy teszteltem, hogy mindkettőt 5-re állítottam.
-
amstro555
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Igen, wifi-re gondoltam. Köszi, már megy is!

Abban még tudnál segíteni, hogy a WDS miért nem megy? Access Point WDS-t választok, de nem jön össze. Pedig a csatorna ugyanaz, nincs titkosítás, mac address jól van megadva a klienden. Korábban (gyári firmware) ment rendesen.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Peter789
üzenetére
Szia!
Elvileg a config-ban kell az auto opciót 0-ra állítanod. Ekkor nem hozza fel boot-kor.
-
Peter789
senior tag
Hogyan lehet "véglegesen" letiltani a felkonfigolt USB 3G modemet parancssorból? Ha a php programom meghívja az ifdown wwan vagy ifup wwan külső parancsot az exec függvénnyel akkor le/felcsatlakozik, de újraindításnál mindig egyből fellép netre - ez így nem igazán jó, mert olyan SIM is lesz benne ami idő alapon adja az adatforgalmat ezért fontos lenne hogy a bekapcsolt, folyamatosan futó router mellett is lehessen kapcsolgatni a mobil kapcsolatot és magától soha ne kússzon fel netre
-
amstro555
tag
Sziasztok!
Csak LAN-on oszt IP-t, VLAN-on nem. A system log-ban is írja: "using local addresses only for domain lan".
Hogy lehetne elérni, hogy VLAN-on is ossza?Ez a frány port forward sem akar működni. Az eredeti TP-LINK-en sokkal egyszerűbb volt

TTP-Link TL-MR3420 v1-ra a OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-rc1 - OpenWrtID / LuCI 0.11 Branch (0.11+svn9599) Firmware Version-t.
köszi!

-
persnongrat
tag
Én az ebtables vagy arptables környékén nézelődnék, rosszabb esetben az iptables-nél.
Nem emlékszem, kell-e valami plusz modul az iptables-hez, hogy tudjon MAC-re szűrni.
De nem biztos, hogy megéri, ha etherneten lógó eszközről van szó.
(természetesen 4+1 portos SOHO routerről beszélek, nem nagyobb hálózatokról) -
laktop
tag
Statikusan osztom ki az IP-ket MAC cím alapján a gépeknek (TP-LINK WDR4300, vargalex 1.1.7). Viszont ha egy olyan gépnek,a minek nem osztok IP-t beállítanak fixen egy IP-t (és persze átjárót, maszk ..), akkor ugyan úgy fel tud csatlakozni a hálózatomra és azon keresztül a netre is.
Hogyan tudnám ezt is MAC cím alaján szűrni és fel sem engedni, hasonlóan, mint a wifi-nél?
-
kojak27
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link 703N routerem az Asus WL500 GPv2-re csatlakoztatva.
Szinte minden megy. Ping, webkamera, stb.
Wputtal szeretném a webkamera képét feltölteni másik szerverre, de nem igazán akar menni.
Ha a debian szerveremről használom a wputot, akkor tökéletesen feltölti a képet, de ha a 703N-ről
tölt a wput a debianra, akkor is felmegy a kép hiba nélkül.
Csak akkor ad a wput hibát ha internet felé és nem helyi hálóra töltök.
A wput hiba a következő:
root@OpenWrt:/tmp# wput -d 2013_09_21_17_49_57_picture_000000002.jpg ftp://user:pass@ftp.atw.hu/Test/A20.jpg
Added file `2013_09_21_17_49_57_picture_000000002.jpg' to queue.
Added URL `ftp://user:pass@ftp.atw.hu/Test/A20.jpg' to queue.
processing queue:
File: `2013_09_21_17_49_57_picture_000000002.jpg'
URL : `ftp://user:pass@ftp.atw.hu/Test/A20.jpg'
IP of `ftp.atw.hu' is `94.125.176.251'
PRE_GUESS: local_file: 2013_09_21_17_49_57_picture_000000002.jpg
remote_path: Test remote_file: A20.jpg (879218)
POST_GUESS: local_file: 2013_09_21_17_49_57_picture_000000002.jpg
remote_path: Test remote_file: A20.jpg
Searching for skip_entry ftp://user:pass@94.125.176.251:21/Test
--07:44:47-- `2013_09_21_17_49_57_picture_000000002.jpg'
=> ftp://user:xxxxx@94.125.176.251:21/Test/A20.jpg
starting again
Connecting to 94.125.176.251:21... c_sock: 3
initiating timeout connect (300)
Checking whether 3 is writable... 1 (0:Success)
connected[220] 'Welcome to Pure-FTPd.'
!
Logging in as user ... ---->USER user
[331] 'Password required for user'
[230] 'User user logged in'
Logged in!
previous directory: target: Test
==> CWD Test---->CWD Test
[250] 'CWD command successful'==> TYPE I ... ---->TYPE I
[200] 'Type set to I'
done.
==> SIZE A20.jpg ... ---->SIZE A20.jpg
[213] '1024'
done (1024 bytes)
local_fsize: 68691
target_fsize: 512
resume_table: 1,0,2
Portmode: 0
==> PASV ... ---->PASV
[227] 'Entering Passive Mode (94,125,176,251,197,220).'
done.
Remote server data port: 94.125.176.251:50652
c_sock: 5
initiating timeout connect (300)
Checking whether 5 is writable... 1 (0:Success)
==> REST 512 ... ---->REST 512
[350] 'Restarting at 512. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer'
done.
==> STOR A20.jpg ... ---->STOR A20.jpg
[150] 'Opening BINARY mode data connection for A20.jpg'
done.
Length: 68,691 [68,179 to go]
Checking whether 5 is writable... ^C
root@OpenWrt:/tmp#Mi lehet a hiba?
-
persnongrat
tag
Erre senkinek, semmi ötlete?

-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ebben az esetben a routed client with relayd kell neked.
-
PPLaci
csendes tag
válasz
persnongrat
üzenetére
Húúú... bocsi! Nem neked szólt. :-(
-
PPLaci
csendes tag
válasz
persnongrat
üzenetére
Bocsi, de egybe írtad :-)
Igaz ékezet nem volt rajta. -
PPLaci
csendes tag
válasz
Szabesz
üzenetére
Szia!
Igen, létre lehet hozni netrádiót (vevőkészüléket) Nálam most is itt szól az asztalon. Sőt még azt is lehet vele, hogy az egyik USB porton van a hangkártya, a masikon egy pendriwe, és a pendriwen lévő mp3-s zenéket játsza. Egy bajom van vele amit (egyenlőre nem tudok megoldani) láthatod egy újabb levelemben.
Igaz nálam ASUS WL500pP a router. -
Meddu
tag
tp-link 703n routeren van openwrt és próbálom beállítani a repeater módot de valamiért nem akar működni.
miért nem kap ip címet clien módban ?Ez a video szerint próbálom.
-
PPLaci
csendes tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek. Van egy WL500gP-v1 Asus routerem openwrtvel. Egy netrádiót raktam össze belőle. Működik is szépen egy dolog kivételével. Hogy kell konfigurálni az openwrt-t ahhoz, hogy telefonomról http felületen be tudjak lépni a routerbe és ott be tudjam írmi a rádió hallgatáshoz szükséges sort? Sajna még addig sem jutottam el, hogy kliens módba tudjam tenni a routert. Az eddigi próbálkozásaim mindig azzal végződtek, hogy végleg kizártam magam a routerből, és kezdhettem az egész okosítást az openwrt előlről felrakásával :-(
Ha valaki profi ebben légyszi segítsen! Köszi előre is! Laci -
vargalex
Topikgazda
-
Szabesz
őstag
Üdv!
RAID0-t össze lehet hozni openwrt alatt? Esetleg valaki próbálta/tesztelte már? Ami leírást találtam, csupa olyan csomagot tartalmazott, amik nem elérhetőek (legalábbis vargalex 1.1.7 alatt alapból)
-
Meddu
tag
válasz
Drótszamár
üzenetére
megvan a kamera működik szépen !!

mekkora felbontásra lehet állítani max? -
vargalex
Topikgazda
válasz
btcenter
üzenetére
Szia!
Nem bootloaderes gyári firmware-t (nincs benne a boot szó a file nevében) LuCI-ból egyszerűen felrakhatsz.
Az általad hivatkozott leírás egyébként nem TP-Link-hez való. Valószínűleg egy Asus, vagy Linksys (a lényeg, hogy tftp szerver van a bootloaderében) routerhez készült.
-
btcenter
csendes tag
Sziasztok!
Van egy két hetes TL-WDR4300-as routerem a gyári firmware folyamatosan ledobálta a média lejátszómat, ezért lecseréltem ddwrt-re, majd vargalex féle 1.1.7-es openwrt-re. A probléma továbbra is fennáll, sőt a wifit is dobálja. Most szeretném vissza állítani a gyári fw-t de az itt írtak szerint http://mindenkinet.net/2010/04/10/openwrt_eltavolitasa/ nem sikerül. A PuTTY használata nincs részletezve és ezért azt nem tudom megcsinálni.
Ha valaki le tudná pontosan írni, hogy kell visszaállítani a gyári fw-t, azt nagyon megköszönném.
Esetleg ha valakit érdekel, gyári dobozában, számlával, öt év garival 15000-ért eladó.
-
Meddu
tag
Sziasztok !
Van valakinek tapasztalata "Genius FaceCam 1000x" webkamerával kapcsolatban?
Működhet Openwrt alatt?
-
válasz
body007
üzenetére
Sziasztok!
Dobálja a wifi kapcsolatot a router-em
Csak reboot segít rajta. Csak a 2,5-es antennát használom jelenleg. 4 napig gond nélkül ment. Mit csináljak én ezzel?mod.: vagyis az eszközön a wifi on / off is helyre teszi a kapcsolatot. Míg írtam a hsz-t eldobta megint...
-
Sziasztok!
dyndns beállításhoz kellene kis segítség.

Ez így nem érhető el, miért vajon?
Helyi hálóról be tudok lépni, de egy ismerőst megkértem, h próbáljon belépni de nem elérhető az oldal azt mondja a böngészője... -
laktop
tag
válasz
persnongrat
üzenetére
Jelenleg vargalex féle 1.1.7-es openwrt-t használok, de már nekem is megrodult ez a párosítás a fejemben. Érdemes kipróbálni? Semmi extrára nem használom a routert és semmi bajom sincs vele, hacsak nem az, hogy a wifi-t mindkét sávon eléggé vissza kell vennem (2,4GHz-18dBm; 5GHz-17dBm), hogy ne dobálja el a jelet.
-
persnongrat
tag
Másik topic-ban kicsit felpiszkálták a fantáziámat: wdr-4300-as router, Attitude Adjustment páros.
Kísérleti jelleggel, rövid időre szeretném feltornázni az 5GHz-es wifi-n a txpowert a jelenleg maximálisan beállítható 17dBm-ről a fizikailag elérhető maximumra.
GUI nélkül ezt hogyan lehetne kivitelezni?A LuCi-t azért mellőzném, mert ha azon US-t állítok be országkódnak, kiválasztom a megfelelő csatornát, amelyiken engedélyezett lenne akár 30dBm is, majd megpróbálom bekapcsolni, akkor látszólag bekapcsol, valójában nem történik semmi.
Már nem emlékszem hol, milyen logban vagy parancs kimenetén láttam konkrét hibaüzenetet is: ezekkel a paraméterekkel nem lehet bekapcsolni a rádiót.
Ha visszateszem a Magyarországon engedélyezettre, akkor működik.Van valakinek ötlete?
ui: hangsúlyoznám, hogy nem használni akarom így, mindössze bosszant, hogy bár mennie kellene, mégsem megy. Lehet, hogy a hardver van korlátozva?
-
hurjup
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom: samba + hd-idle kombo eseten ha samba-val probalom az allo vinyot elerni, az nem porog fel. Mivel ' ls -l /hdd/XYZ' felebreszti, ugy gondolom a samba a szuk keresztmetszet. Latszolag (google) ez csak nalam problema, termeszetesen. Remelhetoleg valami konfiguralhato dologra nem talaltam ra, es nem kell strace-szel varazsolni hozza.
Van valakinek otlete, esetleg tapasztalata a temaban?
Koszi!
-
Sziasztok!
Egy ilyen multifunkciós, mindent olvasó, vinyó dokkot fel tudna mount-olni a router-em? Vagy ez próba cseresznye?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
body007
üzenetére
Szia!
Default-ban nincs beállítva jelszó. De ha -n kapcsoló nélkül csináltad, akkor annak kell lennie, amit beállítottál.
Ha nem megy, akkor egyszerűbb, ha a hátul lévő reset gombot 5 másodpercnél tovább nyomva tartod, majd elengeded. Erre minden alapértékre áll és újraindul a router. Ekkor biztos, hogy nem lesz jelszó. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
body007
üzenetére
Szia!
Igen, nagyjából megfelelő lehet. Persze azóta változtak kicsit a config-ok. Lehet, hogy egyszerűbb lenne neked az én build-emet feltenni. Ebben benne van minden: samba, ftp, transmission, minidlna, ushare, stb. Van saját formázó felülete is, ami a csatolást, jogosultságokat is elintézi.
-
vargalex
Topikgazda
-
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Közben az már meglett (olvasom a wiki-t). Telnet-en pass csere megvolt, ssh-n bejelnetkezve és most itt állok (ülök) és nézek... Szóval a régi router bent a hálózatba (onnan jön még a net wifi-n), ez kábelen rákötve a notira. De egyszerre nem tudok wifi-n is és eth0-n lógni...
Így most, h a bánatba töltöm le a csomagokat? -
Sziasztok!
Noob vagyok még a témába... A TL-WDR3600os router-emre melyik fw-t töltsem?
openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-jffs2-fact..> 03-Apr-2013 08:15 8126464
openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-jffs2-sysu..> 03-Apr-2013 08:15 3932164
openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-f..> 03-Apr-2013 08:15 8126464
openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-s..> 03-Apr-2013 08:15 2883588
köszi
-
Plehboj
tag
Szerintetek létezik openwrt alá GUI-s (esetleg LUCI alá integrálható) download manager http-és letöltésekhez ?
-
malz
csendes tag
válasz
fabiandaniel
üzenetére
Sziasztok!
Most lehet egy rém egyszerű dolgot kérdezek, de valamiért nem akar működni vagy nem jó helyen keresem. Csináltam egy képet a mostani rendszerről nagyjából a lényege az lenne, hogy a router wan portjáról kifelé is lássam a többi eszköz. Mondhatnátok, hogy miért kell oda a switch, de a szolgáltató akarja felügyelni a voipot.
Milyen tűzfel vagy egyéb beállítást kell tennem a routerre, hogy az kifelé is látható legyen?
elnyomtam nem neked ment a válasz.. új kérdést akartam

-
fabiandaniel
aktív tag
sziasztok!
Az megoldható valahogy hogy a router egy másik routerhez kapcsolódjon vezeték nélkül?
Jelenleg az a helyzet hogy egy wdr3500 -ra szeretnék pár csomagot felrakni de nincs vezetékes net csak egy mobilnet modem ami wifin osztja az internetet. -
Peter789
senior tag
válasz
nemethpityu
üzenetére
Akkor is azzal kell kezdeni, hogy a flash-re felhúzod az openwrt-t mert az alap onnan indul, majd erre mount-olódik menet közben az extroot > egyből lesz rengeteg helyed. Kérdés, hogy mire akarod még használni a vasat illetve hogyan. Ha időnként le szeretnéd róla csatlakoztatni a vinyót és azalatt is használni szeretnéd a többi funkcióját, akkor célszerű egy pendrive-ra rakni az extroot-ot, oda minden programot, a vinyót pedig csak plusszként mount-olni és oda dolgoztatni a torrent klienst. Pendrive helyett az is járható út, hogy vagy egy 8MB flash-el rendelkező nagyobb típust veszel, vagy utólag kicseréled 8-16MB-osra a 4-est. Ezen már elfér többnyire minden ami kell - de azért ez már picit macerásabb művelet, kell hozzá flash író eszköz, jobbfajta forrasztópáka, némi elszántság

Esetleg a nagyobb típusok mellett szól az is, hogy azokon nem 32 hanem 128MB RAM van - bár a kisebb is cserélhető 64-re, de az szintén rizikósabb meló. Nekem egy 64 megásra felhúzott régi 3220-assal ~2MB/sec torrent letöltési sebességet sikerült elérnem (a netem kb a dupláját tudná, és maga a torrent forrás is gyors volt), de ilyenkor már nagyon pörgött a proci és rendesen lehetett mellette netezés közben érezni az akadozást.
Lehet ezeknél erősebb célvasakat is venni, mint pl a cubieboard - natív SATA, ez hatalmas segítség a procinak, de sajnos nincsen gigabites LAN - de ezekre már nincsen kész openwrt környezet, általában van valami linux sdk támogatás de onnantól neked kell összekalapálnod rá cirka mindent, ami nem kis feladat
-
nemethpityu
csendes tag
akkor mindenképp usb-s legyen?
-
Peter789
senior tag
válasz
nemethpityu
üzenetére
arra nem az igazi, lévén hogy nincsen rajta USB - csak jelentős faragással oldható meg [link]
SD kártyát lehet kötni rá, de azzal meg a torrent és maga az egész router szenvedős lasső lesz, javaslom ilyen célra szerezz inkább egy mr3020, mr3220 vagy nagyobb vasat USB-s külső vinyóval
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nemethpityu
üzenetére
Szia!
Nem bonyolult. De hova szeretnél torrentezni? A 741ND-n nincs USB port...
-
Toncsi
aktív tag
Mitől lehet az, hogy hoztam létre saját tűzfal szabályokat az alábbiak szerint és egyszer működik, egyszer nem...? Szükséges csomagok fent vannak. Úgy vettem észre a legtöbbször megfogja, de ha túl sok kérés érkezik egyszerre, akkor van hogy átcsusszan és bejön az oldal. A másik, hogy van egy olyan gép, ami bele esik az ip tartományba mégis bejön rajta az oldal. Lehetne ezt valahogy elegánsabban is megoldani?
iptables -I FORWARD -m iprange --src-range 10.10.15.150-10.10.15.200 -m string --string facebook --algo bm -j DROP
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nemethpityu
üzenetére
Szia!
Igen.
-
nemethpityu
csendes tag
Hali
A tl-741nd-re lehet openwrt-t tenni?
-
-
-
stopperos
senior tag
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Drótszamár
üzenetére
-
Drótszamár
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Köszönöm az infókat.
/dev/sda1 alatt megtaláltam, sikerült felcsatolni egy 4 gigás sdhc kártyát.
Ext2 mellett döntöttem végül. Journaling, és flash memória nem szerencsés párosítás ha jól tudom.
Az eddig log alapján 30-60 percenként kap új IP-t az eszköz, ugyhogy szakadozik rendesen

Hagyom futni pár napig, kiderül lesz e gond.
-
malz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link TL-WR841ND v5-ös routerem, amin jelenleg ez az OpenWrt Barrier Breaker r37917 / LuCI Trunk (svn-r9902) fut stabilan és meg is vagyok elégedve vele.
Kicsi a flash memória kb 185 Kbyte van szabadon. Mit lehetne kihozni még belőle milyen plusz dolgot ami még lényeges lenne és beleférne a hely keretbe?
Köszönöm előre is! -
Toncsi
aktív tag
Hogyan lehet a hostapd-ot downgradelni, vagy upgdradelni? 12.09-es openwrt-be a hostapd v2.0-devel van, amibe a radius hitelesítés kissé bugos. Előző verzió tuti jó, ha van újabb abba nem tudom kijavították-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Apple asztali gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Home server / házi szerver építése
- BestBuy ruhás topik
- Macska topik
- Jövedelem
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak reboot segít rajta. Csak a 2,5-es antennát használom jelenleg. 4 napig gond nélkül ment. Mit csináljak én ezzel?
Na mindegy, beköltözök akkor oda, köszi