- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
<NewL>
addikt
emberek. ez a Magic Mouse miért ilyen ratyi a trackpad után?
milyen kiegészítések vannak amivel lehet turbózni?
vettem bele ezt a vastagabb fajta ceruzaelemet, lehet, hogy a véknyabbat kellett volna? olyan mintha az elem súlyától csúszna elfele az asztalon.hót béna vagyok hozzá
-
whitezo88
nagyúr
van-e tapasztalat, mennyivel különbözik az ár, ha külföldről rendeli az ember a Macet, mintha itthon veszi kiskerben? mert most nézegettem meg, számszerűleg 41-52%-kal nagyobbak az árak (adott bolton belül, és nem a legdrágábbat néztem). Külföldről hozatva ha lehet, mennyivel drágább?
-
válasz
Mr.Grincs #7088 üzenetére
Azt, hogy írni is tudja, csak ez alapból vmiért le van tiltva. Ennek az engedélyezéséhez terminálban be kell pötöyögni 1-2 parancsot:
diskutil info /Volumes/volume_name
Ahol a volume_name az ntfs partíció
A kimenetből kimazsolázod vágolapra a volume UUID értékét
Elmented az /etc/fstab fájlt vmi biztonságos helyre (ha van)
sudo nano /etc/fstab
Megnyitja szerkesztésre ezt a fájlt.
Begépeled az utolsó sorba "UUID=" és beilleszted az ntfs UUID-jét. Ezután egy szóközzel elválasztva"none ntfs rw".
Ha minden stimmolt akkor az fstab utolsó sora kb így néz ki:
UUID=123-456-789 none ntfs rw
Elmented az új fstabodat, és kilépsz a szerkesztő progiból(CTRL-X, Y, Enter)
Egy gyors restart, és már írni is tudja a megdott partíciót. -
dni
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával Mininél, hogy időnként sleepből visszatérve szürke alapon mákos kép fogadta?
-
whitezo88
nagyúr
üdv! AirPort Express csak wifire alkalmas? ha jól láttam nem tudom rajta megoldani hogy rákötöm az asztalit, és a macbookot meg wifin használom.
lehet inkább standard wifi router kell. -
varsam
őstag
válasz
Nyugdíjas #7085 üzenetére
Mac alapból olvassa az NTFS-t, ha írni is akarod (gondolom igen) akkor egy megoldás:
MacFUSE 2.1.7beta és NTFS 3G-t telepítsd. MacFUSE-ből csak ezt a verziót tedd fel, nekem régebbivel nem ment osx 64bit alatt.
NTFS 3G-ből pedig ne a Texura félét tedd fel, mert az már fizetős, a kicsit régebbi ingyenes is jó.macfuse
ntfs 3g
Ezek azt hiszem jók lesznek.A terminálban bűvészkedős módszert nem ismerem, én régóta így használom.
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok.
Van egy asztali gépem amit most eladok, abban van egy sata 2 es 1TB-s samsung vinyó. A haditerv az hogy vennék neki házat és usb ről rá csatlakoznék Almira. A kérdés az hogy hogyan fog viselkedni a vinyóval Almi? NTFS re van formázva a cucc jelenleg és dugig van adattal és nem szeretnék letörölni róla semmit, meg ha muszály akkor sem, mert nem tudok most 1 terrás vinyót sehonnan szerezni. Előre is köszi a segítséget.Ti hogy hívjátok a saját Apple gépeiteket?
Nekem a kistesóm adta neki a nevet -
Bling95
őstag
nemtudjátok miért ilyen iszonyatosan lessu a letöltés? safarival meg mozzilával is próbálom de ilyen 50kb/sec-ek vannak, pedig a net jön 20 megával
-
<NewL>
addikt
a gyári mailben, hogy lehet youtube videót beágyazni?
linket tudok, csak olyat szeretnék mint a yt-on, play, pause meg minden. lehet ilyet? mintha itt a mobilarénán olvastam volna egyszer valamelyik cikkben
-
Bling95
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Nemtudom mit nyomtam meg de a billentyűzetem félig meddig inactív lett. betűket nemtudok írni, de pl az F-s gombokra reagál, szóval nemtudom..
hardveres gond nincs azt ellenőriztem
-
varsam
őstag
Nekem chrome simán leszedi, de parancsolj
-
varsam
őstag
igen boccs, kihagytam, hogy külön kell letölteni a magyar szótár részt.
Ezen a videón szépen be van mutatva hogyan kell csinálni.
thx for istyle -
rii
nagyúr
egy kva gyors kérdés ...
Toast Tiatniumban DVD ISO-t hogy tudok kiírni?
-
Mr.Grincs
veterán
A második lemez az mire való? Azon van az iLife? Azokba mi van? Fel kell darálni a gépre?
-
dni
őstag
A beidegződések kiirtásához idő kell, bár viszonylag gyorsan átszoktam pl az új billentyű kombinációkra is, annak ellenére, hogy napi 8+ órában Win-t használok.
Este beszereltem a HDD helyére az Agility 2-őt és csináltam egy clean installt, Élőszőr azt hittem, hogy valami történt a ventivel, hogy teljesen néma gép az összeszerelés óta, de aztán iStatból kiderült, hogy mennek és van hangjuk is ha kell. Ebayről megrendeltem a szükséges slimsata kábelt, hogy visszakerülhessen a 500-as HDD is.
-
Akkor kapd elő a telepítőlemezt, és tedd fel a QT7-et.[link] Ezt automatice nem rakja fel, opcionálisan vállasztható komponens. Ebben már úgy működik a vágás ahogyan azt remélhetőleg elképzelted.
Viszont a figyelmedbe ajánlanám a Fission-t. Ez a program olyan, mint win alatt az mp3directcut, vagyis közvetlenül a frame-ekkel dolgozik dekódolás/kódolás nélkül tudod szerkeszteni az mp3-akat. Sőt, az AAC(mp4)-eket is! Nagyszerű program, nekem megérte az árát.
-
pentium4
senior tag
-
-
dni
őstag
Köszi,
Ha valami gáz lenne a rendszerrel, akkor ne kelljen külön kimenteni az adatokat, vagy ha kijön az új verzió akkor könnyebb legyen clean installt csinálni.
-
-
Ha jól emléxem rendszerpartícióval nemtud ezt megcsinálni a DU-val.
Erre jó pl. gparted. Erről indítva a gépet már megoldható rendszerpartíción is. Még sose próbáltam mac-en, de PC-n már bizonyított. Igaz fizetős de OSX-re írt iPartition is megoldás lehet.Miért akarod kettéosztani a lemezt?
-
-
<NewL>
addikt
válasz
Mr.Grincs #7048 üzenetére
Command + , (Safari - Preferences) -General - Home Page
2, a beviteli nyelvet állítsd át szerintem. Sysytem Perferences-Language and Text
dni : a választ nemtudom
de mivel csináltad ezt a képet?
Command + Shift + 4 (a kis kereszttel tudod kijelölni a lefényképezendő részt) vagy nyomsz egy Space-t és akkor a teljes ablakról csinál képet.a QT-ot még mostsem tudom használni
-
Mr.Grincs
veterán
Köszi a tippeket. A következő kérdésem: A kezdő oldalt hol tudom beállítani a safarinál mert sehol nem találom.
És azt hogy tudom beállítani hogy ne húzza alá a mondataiban a szavakat. Ugye azt hiszi gondolom, hogy helytelenül leírt angol szó van bepötyögve. Jobb tapipad gombbal rányomok akkor eltűnik.
-
<NewL>
addikt
a quicktime-al, hogy lehet mp3-a vágni? nemtudok kijelölni
-
rii
nagyúr
már régóta látom a kérdésedet, de mivel nem vagyok hozzáértő, ezért az eddigi hallgazásom
mi, dtp-re 20"-os Cinema Display-t használunk.
van a cégnél 7 db köböszerintem erre tökéletes.
fotostúdió szintén. ők vagy 8-10 ete kettő jelent valamit
ha ilyen felhasználási területeken megállja a helyét.
apple-k közt van olyan termék, amiről hírlik, hoyg a panelje foltooik ... nos, ez nem azok közé tartozik.persze egy félmillás monitor biztos jobb, de felhasználási területtől függ.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Mr.Grincs
veterán
Tegnapi naptól boldog tulajdonosa vagyok egy 2010 es Apple MacBooknak.
Remélem tudtok majd segíteni mert biztos lesz majd jópár kérdésem.
Első benyomásaim az hogy kegyetlen jó ez az apple, már az iphoneom miatt is megszerettem.Első kvescsön: Ti milyen videólejátszót használtok vagy ajánlotok avi filmek lejátszásához.
Kicsit bonyolult még nekem a rendszer de majd megszokom. PL a dvd lejátszó nagyon fapad, a nyelv váltásra még nem jöttem még rá.
Előre is köszi minden hasznos infót. -
rOwLeY
őstag
Helló!
Van vkinek tapasztalata, véleménye a 20-as alu Cinema Display-el kapcs? LEginkább képminőségre, kontrasztra vagyok kíváncsi. Tudnék egyet szerezni jó árban. Kecsegetető a gyönyörű alu szerkezet és az S-IPS panel. Esetleg Dell 2007WFP-hez képest van vkinek összehasonlítási tapasztalata?
-
??
" az általunk használt SSD 3 hónap használat után kb. 1100 GB-nyi írást rögzített, ez felszorozva 1,25-tel 1375 GB 3 hónapra levetítve, ami kb. 5,5 TB évente. 190 TB-tal számolva ez azt jelenti, hogy kb. 34,5 évet bír majd az SSD, de ha ennek a felhasználónak megelőlegezünk napi 30 GB-írást (15 GB helyett) még akkor is 17 évről van szó, és ez már tényleg közelít az elképzelhető legrosszabb eshetőséghez... Hol lesznek a mai hardverek 17 év múlva? Sehol..." -
Hát wifin keresztül. W7 esetében emész ide: Vezérlőpult\Hálózat és internet. Lesz ott egyolyan pont, hogy "csatlakozás hálózathoz". Ez feldob egy listát a gép által látott/elérhető wifi hálózatokról. Kiválasztod az AE hálózatát, és beírod a hozzá tartozó jelszót. Kb ennyi.
Wii-n szintén hasonló a történet:[link] Itt válaszd a wireles (vezetéknélküli) kapcsolatot. -
P00By
nagyúr
Remélem jó helyen kérdezek. Édesapámnál van egy iMac, ami egy AirPort Express-en keresztül csatlakozik az internethez. Hogyan tudnám elérni, h a win7-es laptop és a Wii is tudjon hozzá csatlakozni(upc net)?
-
dni
őstag
Köszönöm a tippet, nem tűnik rossznak, utánanézek bővebben. A 4GB NAND nem tűnik soknak, nem tudom, hogy mi alapján gyorsítótárazik, ez még nem derült ki számomra a tesztekből. A YT-on leginkább az indítással kapcsolatos videók találhatók, de nálam ez nyoma a legkevesebbet a latba, hiszen évek óta csak altatás üzemmódot használok PC-n is.
-
dni
őstag
Az a baj az SSD-vel, hogy hamár egyszer elkezdted használni, akkor nem akarsz mást
Egy OptiBay Keret minimum 25K, ennyit pedig nem tudok rááldozni.
-
dni
őstag
válasz
Nyugdíjas #7024 üzenetére
Köszönöm a linket. Ezek szerint nincs rögzítve a vinyó a gépben, de ha nem cipelem, akkor elvileg nem lehet baja. Esetleg egy kétoldalas ragasztóval megpróbál egy-két kisebb ponton fixálni az SSD-t
-
Nyugdíjas
nagyúr
Pedig épíccsé NAS-t
Itt amugy az eljárás.BTW nekem már vagy 2x jóljött az ODD, amugy én sem használom,de akkor ha nem lett volna, valamit a falhozvágok.
-
dni
őstag
Sziasztok!
Használt 2009-es Mini vásárlását tervezem, mire érdemes figyelni, vannak-e típushibák, amik a garancia lejárta után jönnek elő?
Jelenlegi a Vertex 2 60GB-os SSD-met betudnám e tenni a DVD meghajtó helyére?Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Apple LED Cinema Display 24"-t szeretnék venni. Más nem gyárt fényes kijelzős HIPS monitort. Megköszönném ha egy tulaj beírná, hogy mennyire van megelégedve vele? Illetve mikor várható az új modell megjelenése, 1-2 hónapot tudok várni. Ahogy látom már nem is árulják.
-
<NewL>
addikt
a Top Sitest hol a francba lehet 12-esről nagyobbra állítani?
-
finger
csendes tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata az eyetv hybrid usb-s tunerrel kapcsolatban?
Kódolatlan DVB-C adás nézésére meg felvételére kellene.
Megéri-e az árát? (Lényegesen olcsóbbat nem találtam ami tudna DVB-C)
32k nem kevés érte, ezért kérdezem.Előre is köszönöm
-
<NewL>
addikt
-
<NewL>
addikt
megvolt az újratelepítés, OOo nagyon durván villám lett a makkom
de valami elbsztam, a házikót ugye átlehet nevezni? nem tudom sehol nem találom
Nyugdíjas : elne cseppenj
nem csuszkál az asztalon? kipróbáltam már többször az iStyleban, de ott amikor elkezdek 4 újjazni, csuszkál 5-10 centiket. bár lehet az ottani mínőségi fehér asztallap miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Dell EqualLogic PS4210E (SAN) szerver, 12x SAS 6TB tároló, két PSU, két vezérlő kártya, RAID, iSCSI
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged