- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
ZolikaE46 #7499 üzenetére
Jajajaj...
Ne vedd magadra, de demagógia. Aki éveken át windows-t használt, azon szocializálódott, persze hogy lövése nincs más rendszerhez. Az OSX-et, a Linux-ot, ... mind meg kell tanulni, ki kell tapasztalni. Aztán ha valamibe beleszalad, naná hogy nem ő a hozzá nem értő, hanem a másik rendszer szar.
Az árak pedig egyéni preferencia szerint lehet sok, vagy kevés. Sztem meg a PH!TV-n tesztelt Thinkpad X201 jócskán túlárazott. Ugyanúgy rá lehet húzni mac-ek elen felhozott érveket (ennyi pénzért miért nincs benne nemhogy blue-ray meghajtó, de még CDolvasó se, miért nem SSD-t raknak bele ennyiért stb...)
Mielőtt végleg átmegyünk pc vs mac vitába, fejezzük itt be. Ha mégis megosztanád gondolataidat, azt légyszi privátba.
Ha jól rémlik dedikált letöltésvezérlőt nem tartalmaz a rendszer, a Safariban meg könnyen beállítható, hogy hova töltsön.
-
ZolikaE46
senior tag
Ja meg még egy apróság ami ellene szól és az-az ára... szerintem.
-
ZolikaE46
senior tag
Tiszta sor az egész amit leírtál. Csak az ismerősömmel már annyit killódtunk vele, hogy én megutáltam teljesen. Gondolok itt játékokra, lan össze hozásra, fájl felismerésekre és ilyesmikre. Na most mivel persze a windows van jobban elterjedve, azért jóval több a kifejlesztett program is rá. Ha majd a mac is el lesz terjedve teljesen idővel arra is írnak vírust és mi egymást. a driverekre meg vissza térve ugye amit kapsz gyári cd-t azon ott van minden szal ugyan úgy fel kell rakni csak nem egyesével. Szólj ha rosszul mondom. Na mind1 sokat killódtunk, de végül minden sikerült és mindig volt mindenre megoldás ahogy most erre is. Lehet a maces dolgokat pcre akarnám rakni hallott ügy lenne. Sőt több mint valószínű. Na röviden jobban rá vagyok állva a winre azt szoktam meg és tudom már nagyjából a dolgait maccel meg mindig szívunk és kivagyok tőle.
de gondolom így érthetők a problémáim. Úgy hogy a végén kénytelen voltam a MAC-et megszégyeníteni egy Win-nel, mert sajnos az a game nem volt MACre és LANozni muszáj.
Jah meg akkor már még1 kérdés van a MACen gyárilag valami letöltő progi nem tudom a nevét, de az a bajunk vele hogy nem tudjuk állítani hova mentse a dolgokat valaki letudná ezt írni pontról pontra vagy esetleg valami kis videón megmutatni előre is köszönjük.
-
varsam
őstag
válasz
ZolikaE46 #7494 üzenetére
Az NTFS a Microsoft saját fájlrendszere, csoda h egyáltalán olvasni tudja. A win pl fel sem ismeri a HFS+-t. Én egyáltalán nem értek veled egyet ebből a szempontból, sőőt, pont hogy a Mac az, amihez sokkal kevesebb program kell, h normálisan fusson. Ez rögtön a driverekkel kezdődik, ahol winre kell minden, vga, hang, lan, wifi stb.. ilyen mac-en nincs, azt bekapcsolod és megy minden. Se tűzfal, se vírusírtó, se karbantartó prog nem kell.
Videó lejátszáshoz, szövegszerkesztéshez, képszerkesztéshez stb, meg minden esetben kell vmi 3rd party program, ha nem elégszel meg a Winword vagy Paint és társaival.
De hát ízlések és pofonok, örülök hogy neked bejön a Win, én annyira nem vagyok odáig tőle mac os után, de hát nem vagyunk egyformák, és ez nem baj egyáltalán, csak el kell fogadni. Nem sértettél meg(#7495) Nyugdíjas
írja??? nem is látja -
ZolikaE46
senior tag
Sziasztok van esetleg ötletetek arra hogy egy MAC miért nem enged ntfs fájlrendszerre írni?
Lényeg: adott egy külső Winchester ami idáig fat32 fájl rendszerű volt. Addig a MAC tudott kiírni rá filmeket de ugye nagyobb kapacitásút nem mint 4,5giga ezért formatáltam ismerősömnek a winchit NTFS fájl rendszerre. Én vígan tudtam másolni rá bármit és ő is tud windows alatt, de sajnos most MAC alatt semmit nem tud rámásolni esetleg van valami ötletetek?
-
rii
nagyúr
hello
megrendelnék egy tutorial dvd-t, ami másolás védelem miatt csak kindóz XP sp2, vista vagy szeven szükséges.
MAC-en ezt hogy lehetne abszolválni?
előre is nagyon köszi!
-
RaZroX
addikt
P-re felraktam a Snow Leopardot, de csak az 1024*768-as felbontást tudja használni mivel nem ismeri fel a VGA-m. Van valami program amivel átlehet állítani a felbontást ? (1360*768-ra szeretném)
-
RaZroX
addikt
Üdv! Van egy Apple AirPort Express-em.
Át szeretném állítani a beállításait de nem tudok csatlakozni Wifin. A windows kiírja, hogy nem sikerült csatlakozni a hálózathoz. Tud valaki megoldás, vagy hogy hogyan máshogy leget a beállításokat megnyitni ? -
whitezo88
nagyúr
sziasztok asszem már kérdeztem de: Adiumban valamiért egy "Y" van a nevem helyett, hiába állítom be, nekem fent az mutatja, de a címlistában Yként szerepelek (MSN Messenger)
tudja valaki mi lehet? -
rii
nagyúr
ááááá
vlc
open network
zsírostésztaaaaaaa
-
rii
nagyúr
na ..... a safari isazonnal elhasal tőle
ha net-en van divx akkor azt hogy szedjem le?
esetleg a stream-et lementeni ..... de hogyan? -
rii
nagyúr
hogy lehet kiszedni a firefox-ból két DIVX add-on-t?
hiába nyomok uninstallt. megint közli, hogy 2 addon installed
meg sikerült 2-t is feltennem, és 20 percenként crash-el a firefox
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #7465 üzenetére
Még a tipus sem számít. Én azért általában Kingston-t veszek a macekbe, mert az a biztos,de sokszor sz.rok rá, és eddig még nem tudtam olyat venni amit ne ettek volna meg. Volt már A-DATA, Hynix, Kingmax, Corsair, sőt Mushkin is
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszi mindkettőtöknek!
-
varsam
őstag
válasz
Én is úgy tudom, hogy semmi különbség nincs, veheted az olcsóbbat.
-
Tim82
félisten
válasz
Legjobb tudomásom szerint nincsen, belefutottál az "Apple-felárba".
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok, memória vásárlásban szeretnék tanácsot kérni. Láttam, hogy a magyar Apple forgalmazónknál most "akciósan" (az idézőjelet később megmagyarázom) lehet venni memóriát.
Nekem egy 2010 közepi 21.5"-es iMac-em van, ebbe most 2x2GB memória 20.000 Ft. Az iStyle oldalán található termékképen az alábbi azonosító olvasható: KTA-MB1333/2GB. Erre az azonosítóra rákeresve pl. az iPon-nál vagy az eBoltban is megtalálható ugyanez a memória, jóval olcsóbban (iPon-nál bruttó 6.575 Ft-ért, az eBolt-nál 7.150 Ft-ért).
Van különbség ezek között a memóriák között illetve azok között, amiket az Apple retailerek (iStyle, XMS) árulnak 10.000 Ft/darab áron? (És ezért tettem az akciót idézőjelbe a hozzászólás elején.) -
cigam
titán
Január 27-ig ingyen beregisztrálható a MacX iMKVmaker for Mac
A regisztrációs kód: BP-TGUVTPZJ-XSRMKU
A gyártó oldala: [link]
-
dni
őstag
Sziasztok!
Beszereztem egy Synology NAS-t és szeretnék arra TM-ezni. Egy SSD és egy HDD van a Miniben, ha az komplett hdd-t kihagyom a TM-ből, akkor hibátlanul lementi a NAS-ra, de ha HDD-m egyes mappáit kihagyom, hogy csak a lényeges dolgokat másolja fel, akkor elakad. az első párszáz megánál. hogyan tudnék megnézni egy ezzel kapcsolatos logot, hogy miért akad el, mert a TM hibaüzenete elég szűkszavú.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
pite4
tag
Sziasztok! Kellene egy kis help! Androidos telefonnal használja valaki a MAC-et? Most vettem 1 motorola defy-t, összedugtam a MAC minivel, tölti, de más semmi. Hogyan tudnám a contaktokat szinkronizálni? Address Book-ot esetleg fel lehet tölteni a google-ba? Előre is köszönöm!
-
<NewL>
addikt
igen, az a resz eleg kicsi. foleg a csik vekonysaga idegesit neha. amikor mixekbe akarok beletekerni alig talalom el
sok mixet hallgatok, egy masfel oras mixnel nem annyira sok az a hatcenti
minimum duplaja. nincs ehhez valamilyen kiegeszites? vagy hol talalhatok kiegesziteseket az ituneshez. lehet masra is szuksegem lenne
-
<NewL>
addikt
ituneshez kiegesziteseket merre keressek? esetleg ajanlanatok parat
pl a lejatszasi csuszkat-ablakot jolenne ha nagyobb lenne, esetleg van ilyen cucc? -
varsam
őstag
Letöltötem Angry Birds-öt, nem tudjátok hogy lehetne ablakba játszani? (vagy akámelyik más játékkal) Jobb lenne, hogy csak úgy háttérbe menjen, mellette meg azt csinálok amit akarok, msn, net...
-
Azazello-
senior tag
zene lejatszashoz tudtok ajanlani valami programot? winamp alternativa kellene
-
cigam
titán
válasz
ArthurMiller #7444 üzenetére
Vmi tuti változott. Mikor AFP-vel kapcsolódnál akkor kapsz vmi hibaüzit?
Meg kellene nézni az OSX, és a NAS naplófájljait, hogy milyen bejegyzések születnek. -
cigam
titán
válasz
ArthurMiller #7442 üzenetére
" egy ideig jól ment. "
Vissza kéne emlékezni, hogy akkor mi változott. telepítettél/letiltottál vmit? -
ArthurMiller
senior tag
3 éve használok mac-et, de ma gondoltam először komolyan egy win7 telepítésre a MBP-ra…....Több napja küzdök az alábbi problémával: D-Link DNS-320 NAS router-re kötve /airport extreme/. Első használatbavételkor a MBP látta a finder-ben bal oldalon a NAS-t (ugyan nem értettem miért látja 2 példányban…mac és win szerverként is..), működött a másolás (ugyan kicsit lassan, de azt betudtam a router gigabit port hiányának), írás, olvasás egy ideig jól ment. Jelenleg a mac-ről AFP-vel nem hajlandó kapcsolódni a nas-hoz, SMB-vel igen, de nem látja a rajta levő file-okat, ill. másolásnál lefagy egyszerűen…. A NAS jól van beállítva, engedélyeztem rajta az AFP protokollt, leírása szerint hivatalból OSX kompatibilis…..MI A PROBLÉMA??? Win gépről tökéletesen látható a NAS, minden kifogástalanul működik. Amit eddig megtettem: NAS-nak fix ip cím, a tartományon kívülről. File sharing-ben AFP, SMB beállítva…..és akkor a TIme machinet, ITunes szervert még ki sem próbáltam, holott támogatja őket…3 nap reménytelen guglizást követően kérném a segítségeteket, melyet előre köszönök
-
<NewL>
addikt
hát akkor nem ez?
Micro Accessories Mini DisplayPort HDMI adapter
alulról a harmadik
6K -
cigam
titán
válasz
Azazello- #7434 üzenetére
Hasonló az openproject, ill. ganttproject
-
Azazello-
senior tag
microsoft project professional vagy ennek megfelelo program elerheto mac-re?
egyelore csak az office csomagot talaltam meg hozza.
koszi
-
<NewL>
addikt
kinéztem egy tv-t. majd a mekket szeretném rákötni és arról netezni, plexel használni stb
a kérdés, hogy ehhez tv-re milyen kábellel tudom majd rákötni. MBP5,5-öm van. minidisplayport, ugye ez hangot nem visz semmilyen átlakítóval sem, vagy visz?
a tv-n ilyen csatlakozók vannak -
varsam
őstag
1: nincs még fent a szám?
2: vmi klippet csinálj neki, akár iMovie-val fekete háttérrel, mert tudtommal csak videó fájlt lehet feltölteni
3: csinálsz egy acc-ot, vagy ha már van google acc-od, akkor azzal is be tudsz lépni
4: rámész az upload fülre, betallózod a cuccot és feltöltöd.
Sztem egyáltalán nem egy nagy ördöngősség, hogy ne tudd megcsinálni. -
<NewL>
addikt
még életemben nem töltöttem semmit sem fel youtubra, még accom sincs
szóval, hogy tudok egy zenét feltölteni youtubra legegyszetübben? -
Windows alatt nézd meg, ne OSX-szel szerencsétlenkedj.
Az NTFS továbbra is MS territórium.Bár ha az egész HDD egyáltalán nem látszik (nem csak a leágazó két partíció hiányzik), akkor tényleg jó eséllyel megnyekkent. Valami alacsony szintű (pl. a gyártóé) toollal rá kellene nézni szerintem.
-
rii
nagyúr
és ha ez történik:
gép bekapcs
-disk utility-ben sem látszik
-NTFS3G sem dobál hibáteltelik 10 perc
NTFS nyafog
Disk utlity-ben is látszik, az említett szürke színekben pompázva mind a két partícióez nem azt jelentené hoyg sajna a HDD is megmekkent, mivel a disk utilityban sem volt ott a BOOT után egyből?
-
-
rii
nagyúr
újra kellett kűdeni a gépet, hogy nyögjön valamit
most kettőt is tolt.
elősször ezt, majd rá 1 percremeg ezt
egy ismerősnek behatl a laptopja
ntfs van rajta
le kellett (volna) menteni róla az adatokat
áttettem egy külső házba, be USB-be
60 gigát lehúzott úgy-ahogy
majd amikor a rendszerparticiórol akartam volna másolni, akkor ledobta magát, (nehezen is jött fel már az elejétől fogva) és azóta nem is jött fel.
Most sata kábelen van bedugva a gépbe, és a bott után kb 8 perc is kell, mire az NTFS3G benyögi, hogy itt van ez az izé, de neki nem tetszik. Eddig a DiskUtlity-ben sem látni a DISK-et.az USB ház is hazavághatta?
(PC+win se ismerte fel a HDD-t, d mondjuk akkor USB-s házban volt, most meg direct connect)
-
rii
nagyúr
ha sír az NTFS3G amögött leggyakrabban az áll, hogy a HDD meghalt?
-
skoos
őstag
Sziasztok, csak egy gyors kérdés:
Nem zavarodik meg a Mac mini a 2 hangeszköz kezelésével? Van HDMI outja és sima analóg jack dugója is...hogyan kezeli? Minden hangot kiüld mind a két eszközre?
Köszi!
-
TheMarci
addikt
nem az os-t veszed meg, hanem csak a használati jogát szvsz.
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Egy topicot keresek, csak nem találom. OS X-et szeretnék futtatni PC laptopon legálisan.
Érdekelne hogy a hardver megfelelő e, illetve melyik boot loadert ajánljátok?
A laptop még nincs meg, de valószínűleg ő lesz: [link]
-
rii
nagyúr
nem akram azt írni, hogy beszeljukmac.com, így feltettem én a kérdést, ezt a választ kaptam:
" .......... Valószínűleg a szériahibás alaplappal van dolga az ismerősödnek, de mivel a teszt nem fog lefutni rajta, így nem fogják ingyen cserélni. Keresd gyiik-ot vagy i-Doki-t itt, a fórumon. .........."
-
The DJ
addikt
Semmi házilag kipróbálható dolog nem jöhet már szóba?
Kaptam új infókat is, de nekem ez mind kínai
"Azt mondja, hogy először valami ilyet csinált, mert előtte sem volt már jó...valami single user módot mondott, hogy abba lépett be, és egyszer lefagyott és utána nyomott egy force shutdown-t és utána nem volt jó. Szóval most az elindulásnál megvan az a "tűűűng" hang, meg a vinyó is kerreg normálisan. Próbáltunk tegnap firmware restoration disc-et is nyomni. 1.3, 1.4, 1.8-az, egyikkel sem akart kezdeni semmit.
http://support.apple.com/kb/HT2213
Ez alapján próbáltuk megcsinálni, csak annyi eltéréssel, hogy a 3 gyors, 3 lassú, 3 gyors "sleep led" villogás helyett sok gyorsat villogott, mikor bekapcsolásnál lenyomva tartottuk a bekapcsoló gombot.
Most Blank screen van, ahogy eddig is..." -
The DJ
addikt
Sziasztok,
Egy barátom kérdését tolmácsolom, segítség kellene neki, én viszont nem értek a Mac-ekhez, mert sajnos nem volt még tapasztalatom velük, ezért hozzátok fordulok:
"Hát, kérdezz már utána légyszi, hogy van egy 15"-os 2007-es MacBook Pro, 2,4-es Intel procis, és Blank Screen problémája van. Szóval egyáltalán nincs kijelző. Bekapcsolásnál van "tűűűm" hang, ami jelzi, hogy bekapcsolt, a vinyó is kerreg bootnál, csak kijelző nincs. Próbáltunk 1.3-as, 1.4-es és 1.8-as Firmware Restoration CD-t úgy, hogy sokáig tartjuk lenyomva bekapcsolásnál a bekapcsoló gombot és a "sleep led" a leírtak szerint 3 gyors, 3 lassú, 3 gyors helyett csak sokszor villog gyorsan és betettük a CD-t, de semmi. Felpörgette, de semmi javulás. Erre kellene valami ötlet."
Előre is köszi, ha valaki tud valami okosat mondani
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Szólánc.
- Óra topik
- LEGO klub
- Mini PC
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Igazán erős Gamer gép!
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Gigabyte H510M-S2H V3 alaplap és i5-11400F Processzor Csere
- 27%-os áfás számla / Mini PC / SFF / TOWER - Brand gépek - 4-9 gen. HP / DELL / Lenovo - 1 év gar.
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS