- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
p a s s e r
őstag
válasz
granpa_matis #799 üzenetére
Megnézem...
-
granpa_matis
aktív tag
válasz
p a s s e r #796 üzenetére
Teszteredmenyeket nezegess, a teszterek kapcsolatban vannak mindket platformmal:
Bővebben: link
Bővebben: link
Hirtelen ezt a kettot talaltam, de tele van veluk a net.
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
válasz
granpa_matis #797 üzenetére
Nekem meg azzal sem kellett meg ezzel sem kell.
hobizoli -
p a s s e r
őstag
Szerintem a Maccel a játéktámogatottság a legfôbb problem. Amúgy személyes tapasztalataim
alpján PC gyalu sebességben, bár ezt csak halkan merem megjegyezni, és csak olyannal
szeretnék vitát nyitni, aki folyamatos kontaktban van mindkét rendszerrel. Ha grafikázol, ha
zenélsz, a Mac a nyerô választás, azthiszem. Videóra nincs tapasztalatom, de úgy hallom, ott sem
gyenge. -
hobizoli
nagyúr
válasz
granpa_matis #794 üzenetére
Kik azok a sokak? Ha tenyleg sokat kell be Ghost-olja, azt' jol van, pikk-pakk kesz van.
hobizoli
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
válasz
granpa_matis #792 üzenetére
PC-t sem kell havonta ujratelepiteni, ki-bekapcs ugyanugy muxik
hobizoli
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
monnyuk eléggé azon vagyok, hogy meg akarom szokni, nem fikázni akarom.
van kb 10+x év win tapasztalatom (3.11-től XP), meg DOS, meg commodore, meg sorolhatnám, pár év, de inkább csak alap-közepes linux ismeretem, ami mellémáll, szóval annyira nem halnék meg ha elé ülnék.
mondjuk multkor Don Vittorio-nál voltam, bár nem sokat, mert nekem is mennem kelllett, meg egyebek, szóval ott azért nem önfeledt tesztelés ment, de tetszett amit láttam.
(mondjuk pont beégtem, mert feladott nekem egy shell ablakot, hogy tiszta linux, meg hogy ls ugyanaz, meg man, stb, erre gondoltam lsmod-al megnézem, pl az is ugyanaz-e, erre beírtam ls mod, nem lsmod, azt néztem, miért nem ir ki semmit)
-
Macc
aktív tag
Jogos. Nincsen Mac-es ismerosod? Meg azert jobb lenne, ha kozben valakivel kapcsolatba lennel, aki tud segiteni dolgokban. Nem egy pc-st lattam mar aki elkezdte fikazni a mac-et, csak azert mert valamit nem tudott, hogy a gep tudja, meg hogy hogyan... hu ez de ertelmes lett
De mondom nezz korul, biztosan van hely ahol segiteni tudnak
Erdemes jol felkeszulni a valtasra. Nekem eleg jol sikerult. Attol a naptol fogva, hogy megvettem a Mac-em, a PC-met (P4 1.5) be se kapcsoltam. (igaz meg mindig van egy P4 2.5) de az a bnome, neki majd iMac-je lesz. Legalabbis most ugy nez ki
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
válasz
granpa_matis #786 üzenetére
csak nem satas a lapom
meg raid-et se tudja.
meg a táp se bírná el, és a 8cm magas házba se fér sata pci karesz
a többi mind igaz -
granpa_matis
aktív tag
60K bol kijon meg 512MB ram, melleg meg 2db 120MB-os SATA Seagate(RAID-be kotod), ez az osszeg meg jelentosen csokkenhet, ha eladod a mostani vinyod.
Nekem is kegyetlenul visszafogta a keves(512RAM) a gepem, meg azert a SATA RAID miatt a 100MB/sec winyo olvasas egesz kellemes. -
biker
nagyúr
válasz
granpa_matis #784 üzenetére
na ja, nem ártana, csak mire ezeket is beleválogattam
szóval ez is egy kérdéses dolog, de ez teljesen jogos, kellene még 512 ram... -
granpa_matis
aktív tag
Jogos, ha ilyeneket csinalgatsz en vennek meg 512RAM-ot sokat dobna rajta ....foleg egy SATA RAID tarsasagaban(csak azert SATA/RAID mert ar/teljesitmenyben meg mindig ez a legjobb, ha gyors vinyot akarsz szvsz).
szerk: DVD iras is jelentosen mas lesz ilyen kombinacioval, regebben en az egeret is alig tudtam mozgatni kozben, most meg DVD iras kozben jatekon kivul mindent lehet csinalni a gepen.
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
hát igen, gondolom én is...
csak tudod, azért 400k-t kiadni ugy, hogy nem tudok egy-két napot élesben nyomulni rajta, gondolkodóba ejt.
pc-win párosról legalább előre tudnám, nincsenek csodák, és nem remélnék
de ha remélek mac+osX téren, és csalódok, akkor azért mégis 400k... -
biker
nagyúr
cd műveletek az én rendszermeet is megfogják, bár inkább az írás...
egyedül ami brutális érvágás neki, az +-os DVD-RW olvasása, na ott meghal...
ja, meg az antivirus szereti megfogni -
biker
nagyúr
válasz
p a s s e r #768 üzenetére
ahha, talán hülye vagyok, de akkor minek a 4800dpi-s fotónyomtató, ha 300dpi-vel csinálok vaamit, azt a hp656c-m is tudta
remélem érthető a kérdésem.
elsőként 300-al csináltam, jó volt az is, de 1200-al sokkal szebb lett.
2400-ban már kissé rondább, mert az én nyomtatóm csak 2400x1200-at tud nyomni, ezért ugyan szebbek leetek a színek, de valahogy mégis néhol rosszabb lett, gondolom átkonvertálta a nyomi... -
Macc
aktív tag
válasz
granpa_matis #779 üzenetére
En sem nagyon ertek egyet az Apple reklampolitikajaval, en azon a velemenyen vagyok, hogy egy ilyen hamis hirveres sokkal tobb kart okoz mint hasznod, de ok valamiert igy lattak jonak.
-
granpa_matis
aktív tag
-
Macc
aktív tag
válasz
granpa_matis #777 üzenetére
Nem nagyon tudok mashoz hasonlitani, de ha az egyik valamit 3 perc alatt csinal meg, a masik meg 6 perc alatt ugyanazt, akkor attol fuggetlenul hogy nem tekinthetoek egyenlo ellenfelnek, azert le lehet szurni belole valamit... osztunk szorzunk stb.
En nem azert szeretem a gepemet, mert a vilagon a leggyorsabbnak hiszem, hanem azert mert jo erzes vele dolgozni. Tehat ha vernenek sem cserelnem el egy istentuggya milyen fene gyors dual Opteronra. Nincs kedvem se Linux-szal, se winsz*rral szorakozni. Szoval a bizalom alapja nem csak az ultrabrutal sebesseg lehet, hanem az osszhatas.
Es mindettol fuggetlenul, azert nagyon kivancsi lennek a sebessegkulombsegekre. Szoval nem hiszem hogy olyan egetrengeto kulombseg lenne a Dual Opteron vs. Dual 2.5G5 kozott.
[Szerkesztve] -
granpa_matis
aktív tag
Ott a kulcsmondat:''en lattam mar olyan PS filtert''- lehet, h lattal, de az Adobe sajat maga is ennek ellenkezojet latja, meg a teszteredmenyek is azt bizonyitjak.
(Lehet dual 1,8 G5-ot nem 2,5 P4--hez kellene hasonlitgatni?)
Ha ennyire bizol a MAC-ben akkor inkabb keruld a dual Opti vs G5 teszteredmenyeket.
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
válasz
granpa_matis #773 üzenetére
Azert megneznem azt a dual Opteront egy Dual 2.5-os G5-tel szemben. Ahhoz kepest az en gepem eleg lassucska...
-
Macc
aktív tag
válasz
granpa_matis #771 üzenetére
Ezek az osszehasonlitasok nagyon valtozoak. En lattam mar olyan PS filtert, ami az en dual gepemen 2x olyan gyors volt mint a PC-men (2.53GHz), lattam olyat is amikor joval kisebb volt a kulombseg. Nagyon valtozo. Amugy G5-re szinte meg semmi sincsen optimalizalva. Ugyhogy remelem hamarosan lesznek sebessegnovekedesek. (Az elso nagyobb ugras a Tiger lesz, ugyanis meg az OS sincsen G5/64bit -re elezve)
-
Macc
aktív tag
Ez igy igaz, de az egermozgatashoz, ablaktologatashoz, esetleg netezeshez eleg minimalis eroforras kell, es ha azt elvonja a PS-tol, akkor kenyelmesen tudok mast csinalni kozben, ha meg nem akkor melette semmit nem tudok erdemben csinalni, es max 1-2 percet nyerek egy 1 oras filteren
-
granpa_matis
aktív tag
válasz
granpa_matis #771 üzenetére
Felhozhattam volna egy dual Opteron vs G5 sebbessegparbajt is de a dual Opteron olyan csunyan elveri a G5-ot, h nagyon igazsagtalan lett volna.
-
granpa_matis
aktív tag
Egy valami felett elsiklottok(vagy csak nem olvastam vegig a topicot): az egyprocesszoros PC-k is jelentosen gyorsabbak a ketprocesszoros MAC-eknel, meg ha pl. Adobe alkalmazoskrol is van szo.
(egy 2,6 -os P4 pl kb. 1,5-2X gyorsabb egy dual 1GHz G4-nel)
PC-n meg tessek SCSI eszkozoket hasznalni, akkor nem lesz ilyen gond CD masolassal. -
Macc
aktív tag
Hat nem tudom ki adna kolcson, az uzletek meg ugye mindentol felnek. De ha par Mac viszonteladot felhivsz, biztosan van egy ahol vannak berleti konstrukciok napi dijazasban + egy kis kaucio. A BM link szekciojaban ott van a magyarorszagi viszonteladok listaja.
Multkor beraktam a gepbe (PC) 2 cd-t, es mind a kettorol egyszerre akartam a vinyora masolni. Na most az elso cd masolasa annyira leterhelte a rendszert, hogy az ablakokat alig tudtam tologatni, nemhogy elkezdeni a masik cd-rol a masolast (P4 2.53HT 1GB RAM WinXP). Na ilyen OSX alatt meg nem sikerult produkalnom.
A Masik, meg amikor PC-n pl Photosop 100%-on dolgozik, melette eleg szepen belassul minden. Ha ugyanezt a Mac-emen csinalom, ugy tudok melette dolgozni, mintha nem is futna a PS. -
p a s s e r
őstag
300 dpi felett felesleges nyomtatni. Minden dtp-s (szinte 300 körül dolgozik). A 2400 tök felesleges.
-
biker
nagyúr
most egy nagyon bizarr kérdés, előre sejtem a választ, de...
nem tudnék e valakitől, valahonnan 1-2 napra tesztelésre kölcsön kapni egy mac-et, akármilyet, g4 félét, pantherrel.
valami kopasz install utáni gépet, amit mondjuk amugy is tesztelni kéne, mert volt valami gány vele, és most ellenőrzés lenne, pl szervizek előnyben
természetesen írunk róla szerződést, nem csak a két szép szememre, egy kis összegről is megállapodhatunk.
felmutatok hozzá útlevél-től kezdve bármit, de akár el is jöhet házhoz, megnézni, valós a hely
most dolgoztam kicsit a nem éppen rossz pc-mmel (p4 2.8 HT+512 dual channel ram) és bizony belefáradtam...
14x6cm méretű belépőket kellett nyomtassak, hát 1200dpi-ben csináltam, mert ezzel még ugy ahogy elboldogult (58mb a psd file)
ezzel a jpg export vagy mentés kb 15-20mp volt képenként
2400dpi-ben csak menteni tudtam, mert export jpg-nél kb 5percig csak kerregett, utána le akartam lőni, ami még 5percembe telt
és ezt többször teszteltem, egyszerűen nem bírta el, pedig ne mondjátok, hogy ez nagy volt?
180mb volt a kép, jpg-ben 3.5mb
ehhez nemár nem elég 512ram +1gb swap. -
Macc
aktív tag
reszben.
Masfelol ugye mas a firmware-je, es a hatan (a Ge6800 kivetelevel) egy DVI es egy ADC csatlakozo talalhato. TFT-t minden tovabbi nelkul lehet rakotni.
Ti mar lattatok olyat, hogy egy olcso TFT elektronikailag nem tamogat akkora felbontast mint amekkora a nativ felbontasa maganak a kijelzonek? A fonokom hogy men ne hazuttolja magat, megvette a legolcsob 14''-os TFT monitort, es az max 1024x768-at tud. Viszont a kijelzo az 1280x960-as. Nem kell mondani, hogy emiatt ''eles'' kep nem allithato be rajta...
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
tényleg, a mac-es kártyák csak abban különböznek, hogy van egy plusz pinsor a tápnak a monitorhoz?
ilyen kártyára átalakítóval lehet síma vga tft-t is kötni nem? -
Dale
aktív tag
Nem tudjátok véletlenül, hol tudnék G4-hez egy GeForce FX5200-at venni Budapesten? Valami emberi áron...
-
biker
nagyúr
valahol megvizslatnék egy pmac g4 1.2 giga körüli gépet
mit is tud... -
biker
nagyúr
jaaa, bázz, mplayer, mert unix, okés
corelt épp most akarom tesztelni, csak don vittorio elfoglalt...
hoppá, kedden megyek szombathelyre, és itt valakivel beszéltem, aki szombathelyi
le ne támadjam
macromedia, drága
és nem túl elterjett tudtommal a töréses verzió mac-re, meg hát, izé... legyen már akkor minden tiszta
mondjuk egy swish max jobb lenne, meg is nézem, nincs-e mac-re swish... -
Macc
aktív tag
Peldaul a rendszer busz is gyorsabba PB-ban (167 vs. 133).
Miert lenne gond flash editorral? Macromedia Flash nem jo?
divx lejacco feliratsupporttal: MPlayer (magyar fejlesztes, ingyenes), nekem mar jatszott le olyan
WMV-t is amit a wines MediaPlayer sem tudott... ehe
A VPC kokemeny fizetos MS produktum...
Corel van Mac-re is...
[Szerkesztve] -
Husky
aktív tag
> tényleg, ibook vs powerbook, mi a diffi árán kívül?
A powerbookban gyárilag van bluetooth, line in, DVI, meg az iBook-étól nagyobb hdd... Az
ibook szoftverből le van butítva, hogy külső monitoron csak mirrorolni tudja a desktopot (de erre
elvileg van patch)... Szóval csak apró extrákban/dizájnban van különbség, a powerbook vékonyabb
kicsit, meg ibooknál assz'em nincs gigabites lan, 800-as firewire, vagy billentyűzet-megvilágítás...
Kb. ennyi...
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
bár ha lenne alkalmam hosszabban tesztelni egy 1.2-1.33ghz körüli g4-et 512 cache-el, meg min. 512 rammal, lehet megváltozna a véleményem és elég lenne az is
ölég olcsók ibookban.
tényleg, ibook vs powerbook, mi a diffi árán kívül?
elvileg mindkettő g4/512 procival van, és még? -
biker
nagyúr
válasz
M@trixfan #746 üzenetére
ma már nem túl egetverő dolgokra, kezdek leállni a játékokról, amit neten nyomunk, az asszem van mac-re...
itthon webre gyártok, php+mysql+html+css+picijáva
ezekkel nem lenne ott sem gond, volt már gyakorlatom linuxon is, ezért gondolom
egy marék grafikai munkálat, ezekkel talán, de tudtommal a jól megszokott corel megoldható mac-re, ha nem, megtanulom a ps-t
egy hiba lenne, a flash editorok, de ezt lenyomnám VPC-n (tényleg, ez free???)
multifunkciósom menne mac-en, ás a fotogépem is... no problemo.
ja, és egy jó adag hétvégi mozizás, zenélés... (van feliratkezelős divxplayer mac-re? bsplayer?)
asszony egyetlen kikötése a magyar oprendszer...
tehát majdnem áltaános, de van benne grefikai alapművelet is -
biker
nagyúr
-
M@trixfan
addikt
Értelek, hogy mit mondasz. Én sem vennék használtan ezek közűl. Viszont ha egyszer beszállsz a mac-be akkor nem buksz annyit a későbbi cserén. Ez főleg új cucc vásárlásra vonatkozó ''szvsz-jellegű'' vélemény, mert egyenlőre még nincs mac-em.
Amcsi árakat kelle elérni valahgy kis hazánkban is.
-
M@trixfan
addikt
Ez így van, tartják az árukat a mac cuccok. Aprókat böngésztem szintén és az jött le, hogy a teljesen új használt gépek érik meg a legjobban. Egyébként pedig az iBook újonnan. 295000 Ft áfával. Nagy márka, szerintem gyönyörű design, stb. A vicces az, hogy nincs PC notebook ami tudásban ennyi pénzért ezt nyújtaná:
Wi-fi b,g, Os X (most itt inkább az OS-ben bennefoglalt szoftverekre gondolok igazán), hosszú akkumulátoros üzemidő, formatervezés. Sokszor a fizikai kidolgozás fontosabb annál, hogy mi van benne. Volt szerencsém pár Ge**com notebookhoz. Egyszerűen szétreped a fáradt műanyag magától egy idő után, stb. Nem a proci égett le vagy ilyesmi, de használhatatlan mert ''fizikailag ment tönkre''. -
biker
nagyúr
pl:
Eladó egy remek G4-es:
400 MHz, 1 GB RAM, 40 GB HDD, Ati Rage 128 AGP, Pioneer DVR-105 DVD-iro, feka HUN billentyuzet, feka eger
Szamlaval is mehet, akkor ar=ar+afa
130E
hmm, 4megás ati rage??? a prok voltak 8megásak nem? és dvd író? érdekes...
Eladnam PB G4/400MHz, 512 MB ram, 15 GB HD, DVD ROM, 15.2'' TFT, meg a tobbi szokasos portos laptopomat.
Iranyar: 180 000 ft
A georol itt talalsz kepeket:
http://lba70.fw.hu
Vagy PIII-as PC-s laptopra cserelnem ertekegyeztetessel. Markasabb laptopra gondolok a cserenel 80 000-100 000 ft kozotti osszegure. Az ajanlatokat e-mail-en vagy telefonon varom. A gephez a napokban fogok kapni egy magyar billentyuzetet!
ja, most mit mondjak? 15gb hdd
egy P3 noti tényleg 100alatti kategória, de akkor ez sem 180e...
15''-os kép, 700MHz-es processzor
768MB memória, 40GB HDD
NEC ND-2510A 8x dual layer DVD-író
Apple Pro Keyboard magyar, fekete + Apple Pro Mouse
Eredeti CD-k és doboz.
Mac OS 9-est tud futtatni.
Ár: 180e HUF
ez érdekelne is, osx-el, és max 1:1-ben a mai pc-mmel, bár az 2.8/800-as, és 512 rammal, dvd író nélkül tft-vel, meggondolnám erősen...
szóval ezzel nem fog menni a biznisz...
vagy hol a hiba???
ma egy 3gigás p4 szokásos dolgokal 150k körül van, egy 1.5gigás 50-60körül
akkor ha egy 1.8as mac 300, akor egy 400-700-as miért 150-200????????
és olyan hangya vga-kkal, mint egy ati rage.
próbáljunk ma eladni egy p4 1.5 willamette procis gépet, 512sdrammal, meg tnt ultrával, szetem 40-ért el is vinnék
és ez az a kategória... -
biker
nagyúr
én csak azt bánom, hogy nem lehet reális(!) áron kapni használt macet...
néegetem az aprókat, de...
400mHz G4 130e?????
700-as imac volt 190e-ért
1ghz-es g4-et láttam 200felett monitor nélkül
és akkor 280+fa egy zsírúj 1.8-0s G5 imac 17'' tft-vel, szóval röhejesek.
ezért nem tud hódítani.
a mostani pc-mért tft-vel kapnék egy 400mhz-es g4-et, jó esetben 700-asat, tft-vel.
na neeeee....
ez olyan, mintha egy p3 550--est akarna ma valaki 80-90ezerért adni. -
M@trixfan
addikt
Köszönöm a segítséget. A 2. kérdésben inkább a teljesítményre vagyok kíváncsi, hogy a programok használhatóan futnak-e rajta. Természetesen használnék egeret. A ''video mirroring'' pedig nem gond sem az iBook, sem az iMac G5 esetében: Bővebben: link
-
Husky
aktív tag
válasz
M@trixfan #733 üzenetére
1) Igen.
http://www.apple.com/support/ibook/doityourself/
2) Nem.
Touchpaddel lehetetlen grafikai munkát végezni...
De ha raksz rá egeret és nem zavar a felbontás/színhőmérséklet, akkor igen.
3) Nem.
Csak ha max. egy-két héttel a Tiger bejelentése előtt veszed, ÉS kapsz hozzá ilyen kupont. -
Macc
aktív tag
válasz
M@trixfan #733 üzenetére
1. RAM bovetest elbegezhetsz gari vesztes nelkul persze, de azert kerdezd meg a viszonteladot,
akitol veszed, mert ujabban szeretik neha leragasztani, hogy megse tudjad (mert volt mar olyan
eset par, amikor szar RAM-okat raktak userek a gepbe, ami gajra vagta az alaplapot (legalabbis
PowerMac-nel))
2. Elfutnak persze. Viszont azert kalkulald bele az 1024x768-as felbontast. (igaz en regen 4 evig
DTP-ztem ilyen felbontason)
3. Sztem nem (hacsak nem kapsz kupont hozza). A gephez mindig a legfrissebb OS jar, de mivel
meg nincsen kint, ezert valoszinuleg Panther-t kapsz. (Csak zaroljelben jegyeznem meg, hogy
talan megis tudsz ingyen frissiteni) -
M@trixfan
addikt
Lenne három fontos kérdésem ibook tulajokhoz, illetve a mac szakértőkhöz:
1. iBook ram bővítést elvégezhetem magam is garvesztés nélkül?
2. 1.2 Ghz G4 768 MB ram: Elfutna rajta használhatóan a Photoshop és a Final Cut Express?
3. Ha kijön a Tiger közben, tényleg ingyenesen frissíthetek? -
Macc
aktív tag
Nekem is ugyanez volt, nincs eleg memoria. gondolom egybe kene latnia a filterhez. Sajnos nem tudom miert, nem csinaltam meg a noist, de egy atlos gradientet igen, amit 1proci szamolt, es asszem 5 perc korul volt? nem emlekszem... otthon megnezem.
A fontok megvannak igen, miert? -
rii
nagyúr
a 30,000 x 30,000 px-nél nem volt elegndő memória (RAM) gondolom hiába swap-elt volna a végtzelensdégig, fizikai mem. kellelne
-
Macc
aktív tag
Asszem elvegzem majd meg a teszteket 1 processzoron is, csak a kivancsisagom kedveert
-
Macc
aktív tag
Na az eredmenyeim:
Mac 5000x10000 filter: 26'12''
PC (2.8GHz 1GB): 30'52''
PC 5000x2000 filter: 4'54''
Csalodtam az eredmenyekben, ugyerzem ebben gyenge szereplo volt a gepem. Azt csak zarojelben jegyeznem meg, hogy Mac-en Photoshop CS-vel teszteltem, mig PC-n PS7-tel.
Tovabba erdekesnek tartom azt is, hogy a te 2.4 GHz-es P4-eden pontosan u.a az eredmeny, mint itt (melo) az en PC-men ami 2.8 GHz-es...
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
-
amargo
addikt
én a progit (amit írtam) ilyen paraméterekkel teszteltem, jócskán 10e feletti képméretekkel. igazándiból ebben a műveletben az az igazi necc amíg kilapozza azt a méretet, mert magát a módosítást egy p4 simán megcsinálja.. viszont, ha a kész képet már forgatni akarod.. és színezni.. az a nem mind1
minél több a művelet elvégzése annál nagyobb az esély, hogy az a p4 ami 1-2 dolgot simán megcsinál az 5-6 alatt behal.. és persze nem mind1 mit kell csinálnia.
nem hiába, hogy pl 3d tervezésére nem ezeket a vackokat adják amint amit manapság árulnak az üzletekben.. x800 és társai.. ha a képet megakarod jeleníteni és egy vacak van alatta, akkor még azt is a proci számolja.. plussz mem..
necces ilyesmiben összehasonlítani két gépet.. vagy figyelembe kell venni az adottságokat
azért én a mac-re szavazok -
Macc
aktív tag
Egy baratomtol kaptam egy tippet, hogy elbukjon a gepem
Kivancsi vagyok mit szol hozza
(marmint a gep)
30000x30000 px CMYK, a teszt u.a.
(a melohelyi PC-m mar a noise preview-nal behanyt....)
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
Dehogy vettem annak, csak gondoltam felreerthetoen fogalmaztam eloszor
Szoval a legjobb szerintem is new documenttel inditani, es akkor nem kell semmi forrasanyag.
Mondjuk, ha swappelni kell, akkor nyilvan a Raid0 erosen raver a nem raid vinyora. Tehat kapasbol csinalhatnank egy kisebb keppel is teszter, legyen u.a csak 5000x2000 px meretben.
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
az, hogy jpg-t vagy RGP nyitsz meg nem sok különbség van.. a memóriában úgy is tömörítetlenként fog szerepelni(bmp).. tehát az, hogy egy kép 300megásként szerepel az még nem sokat jelent.. viszont, ha egy kép(pl: jpg) 16000x12000, 24biten van ábrázolva (lehet csak 50mega lesz) többet számít!
és itt az igazán nem mind1, a memória mennyisége..
tehát, ha így tesztelsz, akkor inkább azt vedd figyelembe, hogy a gépben azonos e a memória mennyisége.. és a merevlemez kapacitás (ha kellene swap).
ha kép kell tesztelésre van nekem (mikor védésre vittem a progit azokon teszteltük). vagy nyittok egy képeditálót és feltoljátok a képméretét eléggé nagyra (bár a legtöbb progiban ez korlátozva van, én is megtettem, mert szegény home user eléggé megszívhatja, ha véletlen több nullát írbe).
amargo -
Macc
aktív tag
nagy JPG??? hehe, szerintem inkabb nyissunk egy 2-300 megas RGB kepet, mondjuk belerakhatunk valamit (clouds, gradient) majd eresszunk ra egy radial blur-t a maxra belove minden parameteret... Hosszu lesz: 5-10 perc talan vagy megtobb, viszont minden benne lesz: memoria, vinyo, proci...
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
okl ... akkor holnap benchmarkolhatunk Photoshoppal ...
keresek egy jóóó nagy JPG-et a net-en, és feladat egyszerű lesz
mondjuk valami filtert ráküldeni ... akármit .... Gaussian Blur ... vagy amit gondolsz ....... -
Macc
aktív tag
Na en kukaztam ezt a Terraizet, nem nagyon teccett... Photoshop is van PC-n is es Mac-en
-
rii
nagyúr
és sajnos nincs ......
rákerestem
terragen number
terragen serial
terragen mac
terragen key
... és semmi találat ....
Ez egy pont a PC-nek, mert ott keygen.exe van hozzá, amivel regelni, én un-regelni is lehet oda-vissza .........
tegyél fel PC-Emu-t .....
vagy OS-X re Virtual Machine-t, arra windows NT-t, és arra Terragent .....
Új hozzászólás Aktív témák
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400