Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
faster
nagyúr
A forumbejegyzes szetesese meg nekem azert furcsa, mert meg sehol mashol nem tapasztaltam ilyet... Kivancsi lennek mi a kulombseg ami ezt okozza. Meg mar a kedves illtekeseknek is irtam 1-2 levelet, de jo nagy ivben... meg valaszra sem meltattak.
Szvsz ezt kéne kicserélni:
<textarea name=uzenet wrap=physical cols=80 rows=20></textarea>
erre:
<textarea name=''uzenet'' wrap=''virtual'' cols=''80'' rows=''20''></textarea>
és megoldódna a dolog. -
dwiki
senior tag
Igen, de most nem fagy. És így valószínű elhajtanának...
(amúgy az ''összekötőnek'' szóltam, ő is a memoriára gondolt, ezért cserélgette is rendesen....)
Másrészt én is gondoltam arra hogy op hiba, azért is hajtottam a Panthert.
No de mondom, nem tudok felrakni bizonyos progikat rá. Arra én is gondoltam (bár nem szabadna ennek lennie) hogy az zavar be, hogy a másik partición már ott van a progi. Ezért még egy olyan ötletem is van, hogy berakok egy szűz sata winyot, a mostanit lehúzom és meglátom. (de ez saját sata winyo lenne, úgyhogy csak hibakeresésre jó)
De azért mindenképpen ''egyszerre'' kellene működnie (egy winyon, két partícion, tehát ahogy most van) a két Op-nak. A progikat felraktam újból, tehát nem a jaguar alá feltelepítettet indítottam)
Amúgy jaguárral hozták a gépet, ezért van rajta az ugye.
Hát nemtom hogy a nu c-t próbáltam e, de mondom sok hasonlót találtam. De mind igen nagyon hm gyenge volt (hogy finoman fejezzem ki magam)
De azért megnézem. (mindig ajánlanak ilyeneket, és egyik se vált be ...)
Nekem mondjuk ez az egyik legnagyobb hiányom, hiába NC-n, és Dos Navigátoron nőttem fel...
Az alma+tab a jaguárnál gyenge, a panthernél már jó...Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
-
lesaux
veterán
árvíztűrő tükörfúrógép ÁRVÍZTŰRŐ TÜKÖRFÚRÓGÉP
Így jónak tűnik. Csak ezzel a kiosztással nem lehet újságot csinálni.
Arra van valami ötlet, hogy a Safari néha miért nem vesz tudomást a cookie-król? 50 hsz van neki
beállítva, de ha több ablak van nyitva, némelyikben ignorálja, és csak 30-at mutat.
Az utolsó hsz-eim listája eltűnik.
Ma meg az törpént, hogy be voltam jelentkezve a PH-ra, nyitottam egy új ablakot, ott meg már nem
voltam bejelentkezve. Reprodukálható hiba.
Alma + í-vel még mindig nem tudok ablakok között váltani. -
dwiki
senior tag
-
Macc
aktív tag
nna, a munkahelyi PC-n is elvegeztem ugyanazt a tesztet.
A konfiguracio: P4 2.8GHz/ 1GB PC3200/ WinXP 2002 SP1
a filtert 4'44'' alatt csinalta meg...
Nem hiszem hogy ez a teszt altalanosithato minden teruleten, de azert eleg durvak a kulomsegek. Ugyhogy a EPS raszterizalos teszt itt boven ki lett egyenlitve
Valaki esetleg meg? hatha en vagyok bena. Es most nem a verseny miatt, de a veszekedes helyett inkabb dobjatok be teszt otleteket, mert en is kivancsi vagyok. -
dwiki
senior tag
Hát a Macen (G5 Dual 2GHz) én is megcsáltam a bluros cumot....
Nekem 2'35'123 lett, de hozzá kell tenni hogy ez annyiban ''életszerűbb volt'', hogy nem
volt újraindítás, meg futott pár progi (köztük egy illustrator) a háttérben...
Az a baj, a Pc-m már elég elavult gépecske xp1700 ''kissé'' feltuningolva, de ha
kijön az nforce4-es lap, cserélem is, valami A64-es procival, no akkor lesz érdekes
a ''verseny''...
A xp1700-es max a G4-el van versenyben, ez nem kérdés...Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
dwiki
senior tag
Persze, ebben igazad van, kissé kötekedtem
De olyan pongyola itt néhány dolog...
(ami nem baj, csak akkor ha valaki ''véresen komolyan'' mond ilyeneket...)
És épp ezért nem írnák le olyat hogy a ''MAC NEM PC'', meg azért se, mivel a MAC
jócskán építkezik ''Pc'' elemekből. Ha másfelőll nézzük, akkor meg mi értelme van
olyat leírni hogy a MAC NEM PC?
Ez olyan mint azt írni a FÉRFI NEM NŐ. De mindkettő ember nemdebár?
Ja és az is nagyon pongyola hogy ''win fut rajta'', mivel nem lehet egy kalap alá
venni az 98/Xp/2000/nt/95 stb-t, ez nyilvánvalo (- mint ahogy Te sem MacOs-t
írsz, hanem OsX-et)
Aztán a linux is igencsak jön fel, szóval az sem elhanyagolható tényező, szvsz...
Pc megnevezés helyett? Talán IBM Pc (bár tudom erősen sántít, és nem is jó a
megnevezés )
Szóval ez fogós kérdés, és valóban van némi képzavar.
De ez ugyan az, mint hogy azt írod hogy mivel win van a számítógépek többségén,
ezért Pc alatt egy ''Winxp-t futtató PC-t értenek.'' (Én tovább mennék...)
Ugyan ezen okból, vagyis az elterjedetség miatt - , a legtöbben a Macet is ''PC''-
nek nézik a szó szoros értelmében...
Tehát ha azt mondjuk hogy minden Pc-n win fut (mivel ez van elterjedve), akkor
ennyi erővel azt is mondhatjuk hogy minden számítógép Pc .... (és nem is érdemes
a Maccel foglakozni mivel annyira kevés van belőle. Megkockáztatom több linuxos
Pc van Mo-n - de valószínűleg a világon is - mint ahány MAC. Ergo, ha a linuxot
kizárjuk, kizárhatjuk a MAcet is, mint számítógépes tényezőt ...
A végén még bebizonyítom hogy nincs is MAC...Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
dwiki
senior tag
A wines dolgoban valóban nagyjából igazad van, szinte mindenki Xp-t ért alatta, de azért
még a 98-is ott van....
Nagyon sok, számítógéppel csak ''muszájból'' (internet, word stb) foglakozó ismerősöm
használ win98-at.
A másik dolognál meg nem véletlenül raktam sűrűn (vagy nem elég sűrűn?)
vigyorgó sárga fejeket... Erősen túloztam és ironizáltam...
A kocsis hasonalotkat azért nem szeretem, - bár néha én is élek velük -, mivel
teljesen más nagyságrend, és lényegesen nagyobb a piaci szereplők száma.
Azt viszont én soha nem mondanám hogy azért kicsi a MAC piaci részesedése mert
szar... (jó nem is állítottad hogy én is ezt állítom )Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
faster
nagyúr
Geforce 6800 Ultra DDL:
Bővebben: link
Ez aztán jó nagy kártya. Kicsit a Voodoo5-6000-re emlékeztett, bár annyira azért nem hosszú. -
rATdrAgOn
senior tag
''De ha ebbe olyan sokan annyiszor bele szeretnek kotni, akkor mondja mar meg valaki, mit hasznaljunk a PC megnevezes helyett?
''
Szerintem a hajtogatott hullambadog, es a szamitogepnek latszo targy tokeletes az x86 kompatibilis elektronikai hulladekkupacok egyertelmu megnevezesereA pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D
-
joysefke
veterán
ez szerintemis nagyon praktikus.esetleg ha mind2 PC ben van hálókártya, és összekötöd öket kábellel vagy ha rádióskártyák vannak akkor semmivel. és közös alhálózatra teszed öket. (IP cím) FTP vel vagy windowsos fájlmegosztással tudsz ide oda másolgatni. Elsőre macerás, de ha már egyszer bekonfigoltad az egésszet akkor másodikra nagyon hamar megvan minden (wlan-al pláne)
-
dwiki
senior tag
No én vagyok a kivétel
Én ha ugyanannyiba kerülne egy Pc mint egy Mac, akkor is Pc-t használnék otthon.
De ez valóban szubjektív, és az is igaz hogy általában ez nem így van, az én ismerősi
körömből is - a legtöbben - miután megismerték a Macet, teljesen rákattantak, és
akad olyan is aki otthonra is Mac-et (G4-et) vett.
De hát nem vagyunk egyformák (szerencsére) ugye...
(én mondjuk elfogadnék egy ajándék G5-öt... Aztán eladnám és összeraknék egy
kedvemrevaló Pc-t. Szeretek legózni...)Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
acdc
csendes tag
Na szóval, Nekem nagyon tetszenek külsőre az apple cuccok.Jó lenne egy szép és stabil gép (nem tudom mennyire stabil semmi tapasztalatom - leszámítva,hogy párszor neteztem egy kávézóba vele de akkor már megfogott,hogy nem volt ventilátor a procin és az átlátszó egér nagyon tetszett,meg az egész, nem olyan mint most már 3éve volt aszem és 400 mhz lehetett de a haveromnak akkor volt már pc-je de nem akarta elhinni,hogy csak ekkora a procija).
Én már annyit szívtam vinnel 98-me ,hogy be akartam fejezni az egészet de ekkor jött az xp.hát ez azért már más (együtt vele a gépcsere) de a tökéletestől messze van.Úgy ahogy mire kitapasztaltam a dolgokat milyen progi milyen finomhangoló stb.. Msi,Asus cuccok
Végül is van egy stabil rendszerem de ilyen dolgogtól,hogy pl. a saját oprendszeremen a saját dvd meghajtómmal rendszergazdai jogosúltságokkal vagy akár rendszergazdaként bejelentkezve nincs teljeskörő jogom a cd meghajtómhoz ez kész.....egy csomo dolgot nem tudtam feltelepíteni ami buzi cab fálj volt csak ha vinyóra átmásoltam,persze lehet én vagyok luzer de asszem a win hibáit hosszassan lehetne sorolni.
A szerver 2003-nál meg ati vga-val sehogy se tudok 3d támogatást.A longhornnal előre félek mennyit szívok majd. Tutko gépcsere kéne egy alfa versiót már próbáltam de mint a csiga p4-en.Billék szerint 1giga rammal 3.2p4-el jó vga-val (d9-es asztal hardveres támogatás stb..) menni fog.
A gamekről meg anyit pc is mélyen zsebbe kell nyúlni hiábba vettem kurva drága dolgokat a doom3, far cry már kicsit gáz volt.
Úgyhogy már jo lenne egy masina amit nem kell állandóan bővítenem. Ha beválík a mac akkor majd eldöntöm lehet ibook vagy emac + playstation2 lesz a vége aztán végre egy jódarabig nem kell beleölnöm több lóvét.
Amúgy de jó,hogy itt a firefox winen mer már az netezéstőis is kezdtem megundorodni, operával nyomultam csak sok oldalnál gázos nagyon. -
acdc
csendes tag
Tudom jók ezek a pendrivok (megabyte/forint arány drága) de én csak dokumentumokra meg kis sziri-szarokra használom de van pár hasznos is patricio magic,drive image,raid driverhez is kell.Vinyót szoktam haverhoz vinni. Gondolom ibookhoz van kábel lan,vagy usb ha mondjuk megyek valahova film csere-bere meg ilyenek emachoz meg külső vinyó vagy mi kell?
-
Don Vittorio
őstag
Így van.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
nagyúr
Akkor én ilyen vagyok. Évekig dolgoztam Mac-en, és most már évek óta PC-n.
Szerintem semmi különbség. Bár lehet, hogy ez azért van nálam, mert kicsit sem érdekel, hogy milyen az oprendszer, csak a programokat futtatom rajta, azok meg ugyanúgy mennek...Aki él és nem boldog, az téved!
-
MUŁĐER
addikt
Lehet olyan MAC-et kapni amiben 9800 pro van?én eddig csak FX5200-el láttam.
A tied Dual procis ha jól látom?Gondolom hasít
Mennyi volt?(ha nem akarod nyíltan,mélben is elküldheted)Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
M@trixfan
addikt
Az nem semmi:
Powermac G5 2x2.5 Ghz: 889900 Ft
Apple Cinema Display 30'' : 1059000 Ft
Geforce 6800 Ultra DDL: 169000 Ft
Összesen: 2117900 Ft
Na ezért fölös a PC vs MAC témán rágódni. Bármennyire szeretem a Mac gépeket ez nem átlag árszint még a high-end cuccokat vásárlók körében sem. Az erőkülönbségeket is kár vitatni. Ha dual Opteron konfigon menne Os X akkor állvahagyná a ''csoda G5-öt''. Egy dual Xeon 3.2 erősebb a 2x2.5 Ghz párosnál is. A fix.tv műsorai enyhén nevetségesek voltak, árakról hallgattak, kevés volt a teszt...
Nehogy félreértsetek, nagyon szeretem az Apple gépeket és az OS x-et. Az új iBook már egész tűrhető árban van.twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Don Vittorio
őstag
Én ismerek ilyet is, olyat is.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
dwiki
senior tag
Megint kb ott vagyunk ahonnan anno én is elindultam...
A commanderei gyengék, akár hogy is nézzük. Jó azt lehet mondani hogy szokjuk meg a
findert, de ennyi erővel azt is lehetne mondani hogy szokjuk meg az ''intézőt''/explorert....
Az hogy hiányzik a ''belső'' bővíthetőség, akár mit mondassz, baj és hiány....
Amúgy amit mondassz hogy külső egységekkel oldható meg, az pc/xp-nél is fennál...
(Ergó nincs előnyben a MAc ezen a téren...)
Nekem van otthon egy külső usb-s hdd cuccom, faszán műkszik. Aztán hazavittem
melohelyről külső firewares CD írót, faszán működik (ugyan úgy bekapcsolt gép
mellett dugom rá/kapcsolom be, természetesen (tehát semmiféle bios turkálás,
restart....)
Otthon (PC-n ugye) 3 belső + az USB rackes winyot használom - a külsőt csak
ideiglenesen, nem megy mindig, ezt is üzemközben kapcsolgatom ki be...)
Ami nagyon ott van a G5-nél viszont, hogy eleve adott a második serila ata táp és
adatkábel csatlakozás, új vinyo esetén csak rá kell dugni. Ez jó.. (gyakorlatilag
''filléres'' megoldás, de ki van találva nagyon)
Az meg hogy hány progit írnak (1000-et Pc-re, 10-et meg Macre), és hogy
átlagban jobb az Maces 10 az lehet (hangsúly az átlagon...). De hogy a nagy
számok törvénye itt is faszán érvényesül, az is tuti, és az 1000-ből ki lehet
választani az igazán tutikat....
Példák:
filekezelő : Win/Total commander (amúgy a dirOpust is láttam-próbáltam winen -
átportolták-, de nem győzött meg, bár vannak benne nagyon jó dolgok, tény)
Macen: nincs megfelelője (jó finder, meg egyéb jobb/rosszabb kétablakos cuccok,
de csak halvány utánzatok)
képnézegető: Infanview kicsi, ingyenes, mindent tud amit elvárok egy
képnézegetőtől
Macen: Hát amiket eddig prószáltam, egyik se nyűgözött le (iphoto, preview,
simplephotobrowser)
Amit leginkább hiányolog belőlük, hogy ha megnyitok egy képet, nem tudok
végimenni az ugyanazon könyvtárban lévő képeken egy sima bill nyomással,
mindet be kell töltenem. + a full képernyő kezelést is nehézkenek találom -
gyenge. Persze lehet csak nekem nem állank kézre a dolgok.... De ha tudtok jobb
képnézegetőket, szívesen kipróbálom őket...
Mai kliens: The Bat - egyszerűen a legjobb, minimális hibája van csak.
Itt Macen a Mailt használom (fantáziadús név, kb a progi is ennyire fantáziadús...)
Hát harmat gyenge mutatvány, bár van benne egy két tetszetős dolog, kétség kívül.
Ja és használtam outlokot is macen...
CD író progi: Nero vs Toast. Nálam itt is a Nero a befutó, bár a toast is egyre jobb
lesz, és végül is Toast ellen nincs különösebb kifogásom...
Hát ennyi lenne a programkritizálásom...
Ja és a keresésben a ''*'' maszk karakter hiánya nekem is nagyon hiányzik...
Amúgy nekem úgy tűnik, sokan azért huzzák le a PC-t/Xp-t mert nem tudják,
nincsenek tisztában vele, hogy mit is tud igazából... De lehet csak kötekszem...Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
rii
nagyúr
....................Mac-en OSX alatt mindent tudsz billentyuzetrol iranyitani!....................
ok. bocs. OS 9-t néztem .....
....................A bovites meg csak egy PC-s gondolkodasunak faj, hogy belsoleg annyira nem megoldhato. Nem azt mondtam, hogy PC-n nem lehet kulso FW/USB eszkozoket radugni, hanem azt mondtam, hogy Mac-en az valt szokasossa. A regebbi G4-ekbe egy halom belso vinyot tudtal alabpol betenni, es ket CD-t. Sztem felmertek a dolgok szuksegesseget.....................
nem fáj, de én már megszoktam, hogy CPU, alaplap, hűtőbordák be-ki.
....................rii: nem vagy otthon Mac ugyben: Ha az Apple nem tiltotta volna be a klonok gyartasat, mar reg elverzett volna.....................
ez esetben örülök, hogy leállította. Hidd el, én örülök ha versenyhelyzet van. Pont ezt hiányolom a PC-knél az OS részlegen.
....................Mellesleg az meg eleg fontos a pc/mac vita ugyben, hogy nem ugyanaz megszokni a Fintert mint az explorert!!!!!! Ez a leglenyegesebb kulombseg a 2 gep kozott... Azert hasznal pc-n minenki commandereket, mert szar a explorer... Es ezert mondja mindenki, hogy Mac-en meg inkabb Finder, mert az mukodik, es ott azert nem fejlodott ki a 2 ablakos kommander. De mindegy, itt hiaba koptatom a szamat....................
nem nem... én már a Win megjelenése előtt is NC, meg Dos Navigátort, meg Volkov Commandert használtam ...
[Szerkesztve]piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
hobizoli
nagyúr
Nem tom miert jo az, hogy nem hasznalod a fireware-t de akkor is megveszed, mert megvetetik veled, ha kell, ha nem, meg PC-hez lehet(ett) mar regebben is olyan hazat venni, amibe belrakhatsz 4db CD/DVD egyseget es ez mellett 3-4db HDD-t is...mindezt egy szokvanyos Midi ATX kuckonal is. d leteznek olyan kuckok is amikbe 7HDD is bemehet, es gondolom nem minden MAC-ben van 7 HDD
hobizoli
[Szerkesztve]több drón kell ;P
-
Don Vittorio
őstag
Milyen nem gyári videokártyád van?
-
Don Vittorio
őstag
''A regebbi G4-ekbe egy halom belso vinyot tudtal alabpol betenni, es ket CD-t. Sztem felmertek a dolgok szuksegesseget.''
Igen, nekem az egyik dual G4-ben 6 vinyónak van hely.
''Es ezert mondja mindenki, hogy Mac-en meg inkabb Finder, mert az mukodik, es ott azert nem fejlodott ki a 2 ablakos kommander.''
Használható, használható, de néha annyira jó lenne egy kétablakos commander. Én erre a célra a CaptainFTP nevű programot használom. Az kétablakos, és működik lokálban is...40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Don Vittorio
őstag
Ja, értem. Mert nekem is kéne egy erősebb, de inkább patchelnék egyet, mint venni drágán...
-
Don Vittorio
őstag
Majd megnézem. A Captain nekem is tudja ezt...
-
rii
nagyúr
[1.] MAC-re milyenek vannak? Eddig Debant, Slackware-t, Red Hat-ot nyútam ...
[2.] például mit kell nélkülöznöm......? Mire gondoltál?
[3.] ez stabilan működik?
[4.] hát az x86-osok sztem meg abszolut nincsenek kihasználva, .. sőt.... mintha direkt gerjeszteneék, hogy minél erőebb vaasat vegyél. ... mintha a SW meg a HW összedolgozna ...... érdekes hogy minden game szinte ua azt a a konfigot igényli .....
meg az Xp, meg a LONGHORN .... szerintem .......
[5.] ez csak egy példa volt
''..................Addig erezned magadat bortonbe zarva, amig meg nem szokod... aztan rajossz, hogy a racs jo oldalara kerulte..................''
ez nagyon üt ....
amúgy nekem MAC-be csak ez a ház tetszik.......piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest