Hirdetés

Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

Közben én elvoltam MDK 9.2 beta-t telepíteni :) Végülis minden jól ment. Kb 20 perc alatt fenn volt az egész, azt is beleszámolva míg kiválogattam, hogy mi kell meg mi nem (mondjuk megint érdekes függőségeket bírt kialakítani: le akartam szedni egy képnézegetőt, erre kiírta, hogy akkor megy a userdrake, mdkonline, drakconfig is :U). A gond csak a telíptés vége fele kezdődött, amikor is kiírta, hogy nem találja a nyomtatóhoz szükséges rpm-eket. Én ezt egy vállvonással elintéztem volna, ő viszont nem. Annyira nem, hogy nem is lehetett továbblépni a telepítésben :U Mindegy, mivel már csak a egy-lét beállítás volt hátra (azt meg mindegy, hogy első bootnál, vagy telepítés végén csinálom, lelőttem a telepítőt, és reset. Be is bootolt gond nélkül. Hang az simán ment, jólvan mondom, akkor jöhet a net. Beállítom, minden, csatlakozás, rossz jelszó. Na mondom anyád. Kiderült, hogy megint lefelejtettem a @axelero.hu-t a usernévről :U (ezt mindig eljátszom :D). Beállítom neki a jót, de azt se akarja: még mindig rossz jelszó. Ennyibe is maradtunk :)) Akkor menjünk tovább: a scanner-emet még mindig nem támogatja a linux (röhej, de a 20 millió HP scannerből 2-3-at nem. Na, nekem sikerült belevásárolnom :(). OK, jöhet a következő, a nyomtató. Egész szépen elszórakozunk, egészen addig, amíg a végén elkezd tökörészni, majd 10 perc múlva kiírja, hogy a beállítás nem sikerült (hát ez van). Na most mivel elég érdekesen adta elő eddig is magát (pl. a drakconfig-ot alig tudtam elindítani, végül konsole-ból sikerült), én szépen elmosolyodtam, mondtam neki, hogy akkor lépjünk ki (hhmmm...a gdm nem volt hajlandó leállni, nekem kellett lelőnöm ctrl+alt+del-el). És jöttem át Windows-ba. Egyrészt hogy ezt szépen megírjam, másrészt, hogy menjek letölteni az UHU-t, mert úgyis rég próbáltam :DDD

Szóval eddig ennyi :) Mielőtt bárki is elkezdené mondogatni, hogy milyen fos az MDK: jelzem ez még csak beta verzió (még csak nem is rc). Egyedül az a 3 feleslegesen kiírt CD zavar :(((

Azt azért elárulhatná valaki, hogy minek az UHU-nak 2 CD-snek lennie :(( Szvsz bőven elég volt az az egy CD is...

Aktív témák