Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Dr.FantastiK #27153 üzenetére

A CentOS, meg konzervatív disztrók szerverre valók. NVMe-t valóban nem viszik, de a SATA működik. SSD-re tapasztalatom szerint jobb az ext4, mint az f2fs. Utóbbi tényleg Flash tárolókhoz van, de olyanokhoz, amiknek nincs saját aktív vezérlője, mint pendrive, memóriakártya. SSD-nél viszont a vezérlő intéz mindent. Bár a 3.10-es kernel is támogatja az f2fs-t, ha valaki annyira azt akarná használni.

AMD driverek dettó, csak desktopon fontosak, ott is csak újabb kártyáknál. Nem vitatkozásból írom, mert én is a frissesség híve vagyok, de még szerverre is frissebbet raknék a CentOS-nél.

(#27158) Vladi: pont ezt írtam én is, ubyegont ijesztgettem vele múltkor, hogy a CentOS 6 is támogatott még, és abban 2.6-os kernel van. Na az az LTS, nem a kád széle, az biztos :DDD Az tényleg olyan, hogy leülsz elé, bármikor hátba támadhat egy dinoszaurusz.

(#27159) sonar: pedig igaza van az NVMe-ben. Annak a támogatását 3.18-tól kezdték belerakni, de csak a 3.3-as verziótól támogatott normálisan, natívan. 3.10-esen esélytelen. Persze lehet, hogy 3.10-esen is van valami kernelmodulos hekkelős megoldás, amivel valahogyan működésre bírhatók az NVMe-meghajtók, ezt nem tudom, de azt igen, hogy ilyen modern technológiához modern kernel dukál.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés