- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Dr.FantastiK #27153 üzenetére
A CentOS, meg konzervatív disztrók szerverre valók. NVMe-t valóban nem viszik, de a SATA működik. SSD-re tapasztalatom szerint jobb az ext4, mint az f2fs. Utóbbi tényleg Flash tárolókhoz van, de olyanokhoz, amiknek nincs saját aktív vezérlője, mint pendrive, memóriakártya. SSD-nél viszont a vezérlő intéz mindent. Bár a 3.10-es kernel is támogatja az f2fs-t, ha valaki annyira azt akarná használni.
AMD driverek dettó, csak desktopon fontosak, ott is csak újabb kártyáknál. Nem vitatkozásból írom, mert én is a frissesség híve vagyok, de még szerverre is frissebbet raknék a CentOS-nél.
(#27158) Vladi: pont ezt írtam én is, ubyegont ijesztgettem vele múltkor, hogy a CentOS 6 is támogatott még, és abban 2.6-os kernel van. Na az az LTS, nem a kád széle, az biztos
Az tényleg olyan, hogy leülsz elé, bármikor hátba támadhat egy dinoszaurusz.
(#27159) sonar: pedig igaza van az NVMe-ben. Annak a támogatását 3.18-tól kezdték belerakni, de csak a 3.3-as verziótól támogatott normálisan, natívan. 3.10-esen esélytelen. Persze lehet, hogy 3.10-esen is van valami kernelmodulos hekkelős megoldás, amivel valahogyan működésre bírhatók az NVMe-meghajtók, ezt nem tudom, de azt igen, hogy ilyen modern technológiához modern kernel dukál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Linux kezdőknek
- Amazon Fire TV stick/box
- World of Tanks - MMO
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Levelek hullnak, hardverek érkeznek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmgyűjtés
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest