Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Sziasztok SAMBA val kapcsolatban van egy marha fura problémám.
Diszró: Dietpi (raspberryre való)A célom vele. Több felhasználó hozzárendelés, adott felhasználó csak adott megosztást érhet el.
Amit csináltam.
Csináltam új felhasználótkat az # adduser paranccsal
Ezzel a paranccsal hozzáadtam a samba-hoz a felhasználót #sudo smbpasswd -a felhasznalonev
Az smb.conf-ban pedig a valid users = felhasznalo az adott megosztáshoz.De az istenért nem jön össze. Kéri a felhasználó jelszót a windows, de azt írja, hogy unable accees, illetve nincs jogosultságom hozzá, ha be akarok lépni. Viszont "elfogadja" a jelszót, mert ha elgépelem, akkor egyértelműen bejön, hogy írjam be újra a jelszót mert rosszat írtam be, szóval elfogadja csak valami jogosultság baja van.
Forceuser = root al se jó.Ha kitörlöm a valid users részt, vagy hozzáadom a root-ot akkor viszont működik. Megnyitható a megosztás.
Azaz a root felhasználóval gond nélkül hozzá tudok férni. (A sima user /home/felhasznalo mappájához se enged hozzáférni, ott nyilván van jogosultságom azzal a felhasználóval)
Ami megint érdekes, hogy a smbpasswd -a root al megváltoztatom a root jelszavát, onnantól a root is olyan státuszba lépett, hogy még a \\server\ re se engedett fel, hiába adtam meg a root új jelszavát ismét ugyan úgy unable to access, nincs jogosultság.
Csakis akkor jó ha visszaállítom az eredeti alap jelszavát.
Vajon mi lehet ez? Hol lehet a hiba? Órákat töltöttem el a próbálkozásokkal, túrtam a netet, de semmi.
Itt a hibaüzi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Béta iOS-t használók topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- BMW topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest