Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
Közben kicsit faragtam a dolgokon, hátha hasznos valakinek.
Amennyiben a backup gépről egy dedikált felhasználó futtatja a backup scriptet (rsync -a opcióval), úgy a jogosultságok ugyan átjönnek, de a user/group tulajdonságok nem.
Ezt úgy tudtam kivédeni, hogy legyártottam a backup gépen a root publikus kulcsát, ezt hozzáadtam a távoli gép dedikált user authorized_keys-hez , aki egyébként így sudoer az adott távoli gépen:username ALL= NOPASSWD: /usr/bin/rsync --server --sender -logDtpre.iLsfx . /
Így a user/group tulajdonság is átjön, és talán az rsync-el sem lehet a sudo miatt okoskodni nagyon.
Persze az első sudo rsync futásnál belefut a "Great power comes with great responsibility" felszólításba és meg is akad (no tty..), szóval ezt helyileg egyszer kezelni kell.Ötlet valakinek?
Köszi,
letix
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera 12/256 GB Új
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest