- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Kempingezés és sátrazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin
üzenetére
Két dolgot már megpróbáltam, de sikertelenül.
1. Létrehoztam a /root/.curlrc fájlt az alábbi tartalommal:
cacert=/etc/ssl/certs/saved_original/ca-bundle.crtÍgy rootként futtatva a curl -I -v https://google.com parancsot működik!
Viszont amikor a cron futtja, ugyanarra a #77-es SSL CA cert hibára fut.
2. Átneveztem a /bin/curl fájlt /bin/curlexe névre és létrehoztam egy scriptet /bin/curl alatt ezzel a tartalommal:
/usr/bin/curlexe --cacert /etc/pki/tls/certs/saved_original/ca-bundle.crt $@Ez elvileg a curl parancs kiadásakor mindig hozzáadja a --cacert opciót.
Rootként futtatva a curl -I -v https://google.com parancsot ez is működik, akkor is, ha az 1-es megoldást nem alkalmazom, tahát önmagában is jó megoldásnak tűnik a .curlrc nélkül.
Viszont amikor a cron futtja így a curl-t, akkor megint ugyanarra a #77-es SSL CA cert hibára fut.
Most már kezdem feladni, nincs más ötletem.

Tudnátok tanáccsal segíteni, mit próbáljak még meg, hogy yum-cron is használja ezt a szerencsétlen --cacert paramétert a curl-höz?

Új hozzászólás Aktív témák
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- LEGO klub
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hegesztés topic
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- OLED TV topic
- Konteó topic
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14s G2 Core i7 1185G7 16Gb 1Tb NVMe Érintőkijelző Intel Iris Boltból Számlával Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest