Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raynes

tag

Egy 40 órás kis konvertálni valót készülök az FFmpegre rászabadítani majd Arch-telepítés után. Előtte persze azt szeretném, hogy a konvertálást úgy le tudjam állítani, hogy később folytatni lehessen, sajnos ezt az alkalmazás natívan nem támogatja. Éjszakánként konvertálná a gép az anyagot. Alapvetően Linux alatt működik az, hogy Ctrl+Z-vel a háttérbe küldöm a processt pihenni, majd ha kell, fg paranccsal folytatom. Esetleg az is működik, hogy kill paranccsal küldözgetem a TSTP és CONT szignálokat az adott PID-jű folyamatnak. Ezek a megoldások azonban csak akkor működnek, ha folytatás előtt nem indítom újra a gépet, nem kapcsolom ki.

Nekem valami sandboxos megoldás kéne, amivel el tudom menteni a folyamat futáskori állapotát a háttértárra, és a gép visszakapcsolása után is tudjam folytatni. Ilyen lenne persze a virtuális gépen futtatás is, de az sok plusz erőforrást kér, kicsit ágyúval verébre megoldás. Régebben a unix.stackexchange-en ajánlották a CryoPID programot, ami annak idején néha működött is, de nem megbízhatóan sajnos, néha nem tudta normálisan visszahozni az FFmpeg processét működőképesen. Valami más ötlet esetleg?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés