Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: EAGET S600 - 1TB-os SSD - Aliexpressről kihagyhatatlan áron!
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Összeraktam egy aprócska kis storage szervert magamnak, amivel lenne egy kis gondom. A gépben lévő alaplap miniITX típusú, atom procis, ami csak 2db sata portal van ellátva. Nekem viszont 3db sata portra volt szükségem, ezért beszereztem egy PCI-os Silicon Image 3512 sata raid controllert. Így már 3db 2TB sata hdd-t tudok használni raid5-ben. Tudom a PCI-nak csak 133MB/s a maximális adatátviteli sebessége, tehát még a sata1 sebességét sem tudja elérni, de hdparm-al ellenőrizve a PCI buszon logó hdd-t, a sebessége alig marad el az alaplapi sata2-es merevlemezekétől. Na mindegy ez most nem is fontos. A lényeg, hogyha induláskor csatlakoztatva van egy USB pendrive, akkor a 3. hdd /dev/sdc helyett /dev/sdd-ként jelenik meg a rendszerbe és szétesik a raid5. A pendrive a /dev/sdc útvonalon jelenik meg, ahol előzőleg még a 3. hdd volt. Gondolom ez azért van, mert a 3. hdd külön chip-en keresztül csatlakozik a rendszerhez. Tehát a lényeg, le lehet ezt valahogyan fixálni, hogy a /dev/hdc útvonal mindig ugyan arra a hardver eszközre, esetemben ugyan arra hdd-re mutasson?

Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi hangfal építés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- LEGO klub
- Milyen házat vegyek?
- Bestbuy játékok
- Milyen processzort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő