Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- antikomcsi: Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
bambano
üzenetére
Értem. Akkor LDA (helyi kézbesítő) mindenképpen kell.
Tehát akkor fetchmail+procmail+courier meg tudja oldani az alap elképzelésemet.Ha komplett levelező szervert akarok akkor ahhoz kell SMTP. Erre mit célszerű használni? Olvasgatok mindenféle mysql meg virtuális felhasználós dolgokról, de én nem akarom egyelőre túlbonyolítani. A szerver local userei tudjanak levelezni.
Ha jól értem kell:
1, levelező kliens ami a felhasználó gépén fut. Ezzel fog levelet küldeni és olvasni POP3/IMAP fiókot. (pl. Thunderbird)
2, egy SMTP szerver a levélküldéshez és fogadáshoz (MDA, pl. postfix, sendmail)
3, egy lokál kézbesítő (LDA, pl. procmail) ami a szerveren fut és az SMTP-től kapott leveleket tárolja
4, egy POP3/IMAP kiszolgáló (pl courier), amihez csatlakozik majd a klienssel a felhasználó.Tehát a szerverre pl. postfix+procmail+courier telepítés kell minimálisan?
Úgy tudom hogy ehhez még fog kelleni a DNS rekord korrekt beállítása, hogy a levelek eltaláljanak a szerverhez. Ezen még molyolok, olvasgatok hogy pontosan hogyan is kell majd ezt belőni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Horgász topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Mercedes topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Arc Raiders
- Nintendo Switch 2
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- További aktív témák...
- Árváltozás + játék DVD: Splinter Cell Blacklist the 5th Freedom Edition
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Assassins Creed Shadows, Civilization VII, Battlefield 6 és Dying Light: The Beast, az utolsók!
- PC Game Pass előfizetés
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 6GB THERMALTAKE VERSAH17 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest