Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
Dehogy nem szépítik... Messze vagyunk még attól, hogy valós képet kapjunk.Ne légy ilyen hurráoptimista
Forrás:
[link]Nem akarom az egész nyersfordítást ide bedobni, (szerk mégis befogom nagyrészt! Túl sok minden kiderül!)
Ez nem egy új dolog, csak egy olyan amiről Mo-n szépen hallgattak.
Pár darab ilyen beazonosított? Ugyan... Ez is beindult már fokról-fokra kb, mint az angol - csak nem volt reflektorfényben és képtelenek voltak normálisan bezonosítani. Még csak most lett nevesítve is ebben a hónapban.
(Nyersfordítás):
"Brejová és munkatársai nemzetközi adatbázisokat tanulmányoztak a koronavírus különféle mutációinak előfordulásáról - a B.1.258 nevű változatra összpontosítva. Ez jelentős számban jelent meg azokban a mintákban, amelyeket ősszel Szlovákiában szekvenáltak. A kutatók arra voltak kíváncsiak, mennyire elterjedt ez a számos különlegességgel rendelkező változat Európában. Az eredmény meglepetés volt: kiderült, hogy az őszi hónapokban a világ számos pontjára elterjedt, de messze a legtöbbet Csehországban képviselte. Genetikai kódját Nagy-Britanniában, Dániában, Izlandon vagy akár az Egyesült Államokban találták meg, de mindenhol körülbelül tíz százalék volt. Ezzel szemben Lengyelországban, Szlovákiában vagy Németországban ez a változat az összes vizsgált minta 20% -át tette ki. Csehországban ezt a változatot a szekvenáláson átesett minták körülbelül 50 százalékában megerősítették.""Hogyan néz ki a cseh változat? A koronavírusok nem mutálódnak gyorsan, az év során körülbelül 20 mutációt halmoznak fel. A cseh változat kissé előrébb jár: „Az átlagosnál több mutációval rendelkezik, de közel sem akkora, mint a jól ismert brit. Számos megkülönböztető tulajdonsággal rendelkezik, a legjellemzőbb a deléció, vagyis két aminosav elvesztése "- mondja Brejová. "Ennek a Közép-Európában elterjedt változatnak körülbelül 25 mutációja van" - teszi hozzá Jan Pačes molekuláris genetikus."
A vírus tehát megváltozott – és ez a változás az úgynevezett tüskefehérjét érinti, vagyis azt a csúcsot, amelyen keresztül a vírus behatol a sejtbe. Ezek a változások mindig figyelmeztetik a tudósokat, mert így jelentősen növelheti (de egyben csökkentheti) a vírus sejtbe való behatolási képességét - és a betegség akár fertőzőbbé, akár halálosabbá válhat. Ez a változás az egyik legnézettebb, mert Brejová szerint az erősen fertőző brit változatban és a dánban is előfordul, amely a minkből származik. Éppen ellenkezőleg, nem nagyon hasonlít a dél-afrikai vagy a brazil változathoz. Miben más a cseh változat? A szlovák kutatók maguk sem azt vizsgálták, hogy a cseh változat hogyan viselkedik, hanem azt figyelték meg, hogy a rá jellemző változások némelyike hogyan befolyásolja a vírus veszélyét - külföldi tanulmányokon alapultak, amelyek a sejttenyészetek mutációinak hatásait vizsgálták. Ezek arra utalnak, hogy a vírustipp fentebb leírt módosítása hatással van a sejtek jobb behatolási képességére - a cseh változat ezért fertőzőbb, mint az eredeti "vad". Ugyanakkor ugyanaz a változás kapcsolódik az antitestek jobb ellenállásának képességéhez.
Bár a tudósok nem rendelkeznek pontos számokkal, mennyi tükröződik például a reproduktív szám százalékos növekedésében, de a vírus viselkedésére gyakorolt hatás egyértelmű. "Kiderült, hogy az ezzel a mutációval rendelkező vírus fertőzőbb volt, és jobban meg tud menekülni az antitestek elől is, amelyek a vírus régebbi formájával találkoztak" - magyarázza Brejová. "Szlovákiában megvizsgált 122 minta azt mutatta, hogy a cseh változat magasabb vírusterhelést okoz - hasonlóan a brit variánshoz" - teszi hozzá a tudós. A magasabb vírusterhelés általában a betegség rosszabb klinikai lefolyásával jár, de ez a cseh változatban nem bizonyított. Emellett Jan Pačes szerint nincs bizonyíték arra, hogy a betegség lefolyása rosszabb lenne a cseh változatban, mint másokban: „Ez egy olyan változat, amely jobban terjed, jobban tapad az emberi sejtekhez. Többen lesznek, akik megkapják. Tehát az egészségügyi helyzetre gyakorolt általános hatás nagyobb lesz - de az egyéni menet valószínűleg nem komolyabb. "A cseh változat jövője A szlovák adatok szerint a cseh változat visszahúzódik - vagy a brit változat nagyon gyorsan kitolja . "Például Trencsénben a brit változat decemberben körülbelül 5-10 százalékot tett ki, mostanra meghaladja a 70 százalékot" - mutatja az adatokban Brejová. "Óriási csapás volt." "Úgy tűnik számomra, hogy továbbra is kitart, kisebb részesedéssel rendelkezik, de még mindig itt van. Természetesen lehetséges, hogy új mutációkat vesz fel, és még mindig új erőt ragad. De azt gondolom, hogy mégis létezhet, még akkor is, ha nincs annyira figyelve, mint azok a más változatok, amelyek veszélyesebbek lehetnek "- teszi hozzá a szlovák tudós. A Jan Pačes rendelkezésére álló cseh adatok hasonló következtetésekre vezetnek: a cseh változat hanyatlóban van, mert a brit kitolja. "A brit változatnak valóban van egy olyan változása, amely elősegíti a vírus jobb kapcsolódását. Kísérletileg bizonyított, hogy gyorsabban és könnyebben terjed, elegendő a rövidebb kapcsolat a fertőzöttel. Csak két-három hónap kell a többi változat kiszorításához. Nem teljesen, de érvényesül "- mondja a genetikus.
Pačes szerint a legfontosabb, hogy a különböző változatok elterjedése elősegítse az emberi viselkedést. "Mi, mint emberiség, hatalmas teret hagytunk a vírus számára. Normális körülmények között az új populációra ugró vírus csak néhány embert, sőt milliót is megfertőz, de ez nem elég. De ez nem százmillió, mint a koronavírusnál. És vegyük észre, hogy minden beteg olyan, mint a vírus laboratóriuma, ahol mindent tesztelnek. Egy ember milliárdnyi másolatot készít a vírusról, és néha előfordul, hogy néhányuknak mutációja van, ezért valóban kiképezzük a vírust. ”- magyarázza a tudós. "Új, komoly változatok jelennek meg olyan területeken, ahol a járvány kudarcot vallott - ilyen például a brazil Manaus, Dél-Afrika, az Egyesült Királyság - vagy sajnos a Cseh Köztársaság. Az egyik ok, amiért szükségszerűen csökkentenünk kell a vírus mennyiségét a populációban, az az, hogy megakadályozzuk, hogy valami újat találjon ki "- teszi hozzá Pačes.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Soulfly842 #83290 üzenetére
Szerintem direkt pánikot keltenek, mert besült az oltópisztoly.
-
DarkByte
addikt
válasz
Soulfly842 #83280 üzenetére
Meg az is milyen érdekes, hogy pont most paráztatnak, amikor március 1.-el az orvosok szerződés problémája is terítéken van.
-
Micsurin
nagyúr
Tényleg érdekelne amúgy Menmao lát-e valamit itthon mint trendváltozás.
-
válasz
Soulfly842 #83290 üzenetére
most gyanús, hogy egyszerűen annyi történik, hogy nem szépítik a számokat, helyzetet. nyilván, mert el akarják zavarni a mindenkit is oltásra.
apropó, a szomszédomat nem küldték haza a kórházból (azt hittem pedig)...
-
hát, páran azért mondják egy ideje, hogy ez az egész rohadtul nem vicces
a koronavírusok eleve hajlamosak szívizom-gyulladást okozni, ez is, és része a long-covid menünek valamennyire
és még mindig nem azt mondom, mint gandalf, hogy "run, fools", de én mondjuk úgy, hogy kellő tisztelettel közelítek majd a kínai pudvadék felé, ha sorra kerülök
-
Soulfly842
addikt
Ott a pont. Egy dologról szól most minden. Minden nap, minden hét, minden hónap, amég sikerül a gazdaságot működtetni, amég eltudják küldeni a gyereket iskolába (hogy a szülők mehessenek dolgozni), az egy stratégiai előny most Magyarországnak. Mindaddig amég ez az állapot fenntartható, magyarázható - addig nem változtatnak. Most átléptek a számok egy küszöböt, magyarázni kell, egy kevéske újabb formalitás.
De ma már Cecíliáék se tagadtak, mismásoltak el egy fontos tényt:
"A mutánsok is súlyos betegséget okoznak
Az első adatok még arra utaltak, hogy az egyes variánsok fertőzőbbek, de nem okoznak súlyosabb betegséget, ma már látjuk, hogy ez sem igaz, több mint ötezer ember van kórházban, 451-en pedig lélegeztetőgépen - mondja Müller. Kiemeli, hogy mindenkinek meg kell tennie a maga dolgát annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a járványt, ezért akit oltásra hívnak, azt arra kéri, hogy fogadja azt el."
Ez már nem az a szint, ahol lehet játszadozni.
Engem egy dolog idegesít nagyon:
Megint rohadt nagy a csend az új mutációról, a cseh-ről.
Mindenki globálisan hallgat.
Elismerték, hogy veszélyesebb, hogy ez is jobb terjed, de a tényekről megint nem tudunk - lehet hetekig sem....
S a média se veri a dobot a részletekért- irányítottak most ők is. Még a kormányellenesek is.
-
mozso
senior tag
válasz
Soulfly842 #83288 üzenetére
Szerintem azt hiszik, ha ködösítenek vagy mismásolnak, akkor más lesz a végeredmény. Annyi területen követik ezt a taktikát, hogy már a napi rutin része.
Sajnos a vírusra nem hatnak az ilyen érvek, pont ugyanúgy csinál mindent, mint máshol. Csehek, szlovákok 1 hete 70-90%-os brit arányról írtak. Nem tudom itthon miért gondolják más lesz.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Micsurin #83281 üzenetére
De, valószínűleg találtak...
Meg van a válasz, hogy miért kellett ezt bevallani... Nem állami, hanem magánlaborban mutatták ki
(a magánlaborok nagy része szerintem ennek a meghatározását nem tudná kimutatni, de a Neumann Labs igen)
És ugyebár pár darab brit mutánsról judunk... pár darab, pár száz... ?
Hát öööö.... izéééé (lehet ha pár darabot találtak, de a szúrópróba szerinti mind az volt, akkor csak azt a pár darabot kell számszerűen a magyar médiának elmondani???
a konklúziót meg nem? - hogy valószínűleg már országosan több, mint domináns? ):
Kiderült: a magyar magánlaborban már szinte csak brit mutánst mutatnak ki
-
Asbee
veterán
válasz
[CS]Blade2 #83285 üzenetére
Jó ismerősöm hasonlóan volt. 13 napig láz. Volt hogy össze vissza változott a testhője. Nyomta magába az antibiotikumot, cataflam, apranax, algopirin, meg ezomeprazol a sok gyógyszer miatt. Ezeken élt. Köhögött nagyon, fulladt annyira, de véroxigén jó volt ezért nem ment kórházba. Utána kezdett el javulni. Még egy hétig köhécselt, egy ideig hasmenés sok gyógyszer miatt. Szerencsére semmi szövődmény, long covid. Ha véroxigén neki is jó, kitartás neki, javulni fog lassan
-
natë
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #83285 üzenetére
Hálistennek nálam nem volt ilyen durva. "Csak" a szívizom/pericarditis maradt.
Csináltam egy tesztet gyorsan, legalább az igg alakul, így a 21. napon. -
[CS]Blade2
addikt
Bátyámnak ma váltottam ki ezt, a házidoki mondta neki. Reggel felhívta, hogy napi maximum lázcsillapítót szed és már 7 napja lázas, és, hogy napok óta 110-130 a pulzus. (pár napja méri csak, lehet, hogy már az eleje óta ilyen)
8. napot tapossa, és most is lázas. Tegnap a térde fájt, sehogy nem tudta levinni a lázat. A minimum időközök miatt éjjel 2:00-kor tudott volna bevenni két lázcsillapítót.
Tegnap alig evett, eddig legalább az étvágya jó volt.
Ma a hasa fáj. (először volt hát, aztán lábak és karok, megint hát, aztán a két térd, és most a has)2x meg magától beesett a testhő. Méregette, már ment felfele, megmérte, hogy akkor vesz be gyógyszert, és 35,5-ig beesett csak úgy. Van amikor meg 36,6 körül tudja tartani egy kis ideig, de aztán 20 perc alatt 39,3-ig felszalad, ált. mindig délután vagy estefele.
Normaflort is vittem neki, mert embertelen mennyiségű lázcsillapítót szedett be 1 hét alatt,
meg van az az 6 napos antibiotikum, napi 3x1 köhögésre.Amit neten találtam, ott egyébként mindenhol covidra azt írja, hogy mérni kell, és csillapítani a lázat.
Egyéb, általános vírusos megbetegedésre meg olyat is találtam, hogy, ha nincs nagyon rosszul, nem kell csillapítani, mert vírus ellen jobb.Általánosan viszont annyira rosszul van, hogy ne tűnjön fel neki, hogy belázasodott. Néha nem is hiszi el, úgy 38,5-ig, hogy már megint megy fel.
-
nemcso
őstag
Szerdán délelőtt megkaptam az első adag AZ- t a körzeti orvosomnál. Másnapra semmi láz, hőemelkédés, de érezten az összes izületemet. Ma már ez is múlóban.
Após (82+) és anyós (81+) most délután kapták meg a körzetitől nálunk, a házban a kínait. Délelőtt telefonált, hogy jönne oltani, de csak kínai van az időseknek, kell- e ? Anyósomnak kezelt magasvérnyomása van. -
Azért a német információkra sem lehet mérget venni.
Ma lenyilatkozták, hogy AZ oltóanyagot nagy hiba volt nem engedélyezni az idősek esetében. Magasabb az immunizáló képessége mint a BioNTech fejlesztésé. -
válasz
Esetleg fordítsd meg a sorrendet.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Vagy csak most találtak annyit, hogy már nem lehet takargatni.
-
Soulfly842
addikt
Milyen érdekes... amint bejelentik, hogy lehetnek szigorítások: pont akkor találnak furcsa mód egy esetet, ami a dél-afrikai mutációhoz köthető.
Én is vadászrepülő vagyok csak tücsöknek álcázom magamat a magyar pusztán.
-
daneel_hu
addikt
"A szívizomgyulladás milyen tünetekkel jár így COVID után?
Ez rohadtul nem vicces, mert simán képződhet vérrög."Nem tudom, de annyit mondott, hogy nagyon fáradékony volt és esténként nyilalt, szúrt a szíve. Még az ágyban fekve is. Ekkor vizsgáltatta ki magát.
December környékén lehetett a fertőzés, és 1-2 napig volt viszonylag szarul. (nem tudta, hogy covidos)
A feleségénél van antitest, ő tünetmentesen hordta ki, gyerek szintén. (ha ő egyáltalán covidos volt)Ez azért durva, mert teljesen átlagos, hétköznapi fiatal család, ráadásul nagyon jó egészségben vannak. Szerintem... pedig aztán elég kritikus szoktam lenni az ilyesmivel.
Szóval nem a 40 éves Józsi, aki cigizik, de bivalyerős (LOL) és van rajta 25 kiló plusz. -
Stanlee
őstag
válasz
Chesterfield #83232 üzenetére
Ez a konfidenciaintervallum.
-
Nálunk is oltják már az embereket a rendelőbe.
Oltás előtt vérnyomás mérés és utána 10 perc és megint.
Kínai van amit kapnak. -
updog
őstag
válasz
radi8tor #83269 üzenetére
Ettől az egytől fosok én is (mármint - egyelőre
- átvitt értelemben) , hogy ha nem a covid, akkor valami tök hétköznapi sájsze majd kifektet, ami ellen tavaly tavaszig az egyes villamos simán immunizált
Hozzátéve hogy én viszont homeoffice óta nem mozgok még annyit se mint eddig (=az se volt túl sok). Mondjuk súlyom nem is változott, de érzem hogy nem kóser minden. Most a jó idő
(meg az hogy látni kéne a gyerekeket felnőni)elkezdett már kicsit motiválni, séta, lépcsőzés már van egy ideje, hamarosan esti futás is be lesz vezetve. -
Micsurin
nagyúr
válasz
radi8tor #83267 üzenetére
Mitől is gyengült le?
Azért mert itthon vagyok nem csak a lakásban ülök, edzőpad + futás + kert + garázs + motorszerelés etc.
Szerintem többet mozgok mint mikor napi szinten kellett utazzak 2x2 órát a semmiért. Arról nem beszélve, hogy sokkal többet tudok aludni, nem kell rendszeresen kihagyni a reggelit, kapkodva megenni az ebédet ami max 2 szendvics lehet etc.
Én nagyon pozitívan élem meg ezt az évet egy ideje.
Például nem tudom akarnék-e újra valaha előadásra beülni, kapkodni rohanni a jegyzeteléssel a többieket szagolni stb stb. A labor gyakorlatok azok más témák de az előadások maradhatnának online pl.
-
Micsurin
nagyúr
-
Floyd80
addikt
válasz
radi8tor #83259 üzenetére
Merkel tegnap azt mondta, hogy amíg alacsony az oltottsági szint, nincs értelme ilyen útlevélről beszélni és azt is hozzátette, ha lesz is, mert fel kell rá készülni persze (3 hónapot adott rá), akkor sem lehet tiltani másokat. ”Ez nem azt jelenti, hogy a jövőben csak azok engedhetik meg az utazást, akik rendelkeznek oltási bizonyítvánnyal. "Erről egyáltalán nem született politikai döntés."
Viszont a magyar helyzet érdekes, hiszen az EU-tekintélyét ássa alá, ha mi kínai meg orosz vakcinával utazgathatnánk. Mondhatja a német átlag fritz, hogy drágáim, ez itt nincs engedélyezve, miért engeditek a közelembe? Lehet ezekhez kérnek majd negatív tesztet.
Az is érdekes, hogy a lengyeleknek ez egyáltalán hogy jutott eszébe, elvtárs ország ráadásul...
-
kutyek
senior tag
válasz
Chesterfield #83232 üzenetére
Nem, a CL a Confidence Level, vagyis konfidenciaszint rövidítése. Azt jelenti, hogy egy adott statisztikai becslés (ez esetben a hatásosságra vonatkozó 76%) milyen bizonyossággal vehető pontosnak az adott statisztikai minta és módszertan alapján.
Nem tudom, mi a vakcinák hatékonyság-vizsgálata során a tipikus CL, de pl. élettelen természettudományos (pl. fizikai) mérések kiértékelése során 95% mondható elfogadottnak (értsd: 95%-os konfidenciaszintű becsléseket általában mindenki pontosnak fogad el). -
mozso
senior tag
Nem tudom igaz-e, ha igen akkor....
A jelek szerint 717 ezer 18 év feletti magyar állampolgár nem szerepel az oltási listán – írja a Népszava, amely megpróbált ennek utánajárni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rage47 #83255 üzenetére
Gyanús, hogy ezt nem meri bevállalni Brüsszel, mert ha igen akkor ezt illett volna már mondjuk januárban kitalálniuk.
Értsd: akit beoltottak kínaival és nem mehet sehova nyáron az nem teheti meg, hogy kapjon olyan oltást is amivel viszont mehet. (nem lehet össze-vissza szurkálni a vállat) -
daneel_hu
addikt
válasz
Sir Pocok #83201 üzenetére
"Sajnálom.
Nem akarok cinikus hangot megütni, de ezért írtuk többen, hogy próbálj minél többet pihenni és kerüld az aktív elfoglaltságokat, mert ebből gáz lehet. Jobbulást reméljük nem marad szövődmény a gyulladás után."
Barátomnál szintén.
42 éves, otthon lábon kihordta, majdhogynem észre sem vette, hogy kovidos. Asszonynál voltak csak tünetek.
Most szívizomgyulladás a srácnál. (nem olyan súlyos szerencsére)Sportol, nem cigizik, nem iszik, nincs krónikus betegsége.
És mégis...
Szóval nagy rulett ez, bárki bármit mond. (és azt gondolja, hogy nem veszélyes rá) -
-
-
Floyd80
addikt
Ma sikerült 13 ezer oltakozót beoltani, köztük após is kapott 79 évesen egy kínait, majd felhívjuk. Após ős-fidesz szavazó, nem is érdekli más, azt mondták M1-en ez a jó, akkor ez a jó. Fogalma sincs róla, hogy nincs EMA-engedély meg ilyenek.
Na de tud valaki a hétvégi tömeges oltásról valamit, hol lesz stb.? Mert 75.748-nál tartunk a héten és... a héten összesen 4175 praxis kap vakcinát, 275 ezer kínai Sinopharm-vakcina, 52 ezer Pfizer és 41 ezer AstraZeneca áll rendelkezésre, így 368 ezer embert be is tudnak oltani az orvosok.
Figyelemmel a lenti poll-ra, nem fogy ez a kínai.
Gazdaság: Népszava: 717 ezer felnőtt nem szerepel az oltási tervben | hvg.hu
A kiszivárgott adatok (az operatív törzs hetek óta nem hozza nyilvánosságra az oltási terv részleteit) és a KSH-számok között 717 ezres eltérés van.
-
lm83
őstag
Na pár mondatban a mi mostani történetünk.
Szerdán szólnak, hogy az óvónő egyik családtagja pozitív lett, így haza kellett mennie.
Pénteken délután hívnak, hogy neki is pozitív lett a tesztje. A gyerekek így hatósági karanténba kerülnek.
Szombaton emailben meg is jött a határozat a karanténról.
Vasárnap reggel már jöttek is rendőrök, hogy itthon van-e a gyerek. Elöszőr csak kaputelefonon kellett a gyereknek beszélni velük. Fél óra múlva jött a következő szakasz.
Két rendőr és két katona jött fel megnézni, hogy itthon van-e a gyerek. Aztán így szépen járták a környéket, minden szülő szólt, hogy náluk is voltak...
Vicc azért, hogy az 5 éves gyerekeket így jönnek ellenőrizni.
Hogy a kontaktus kutatás milyen most, azt nem tudom. De hogy egyik gyereket se kellett kötelezően letesztelni nálunk a csoportban az mindent elmond erről...
Mellette mi járhatunk dolgozni, a nagyobbik iskolába. Amíg a gyereknek nincs tünete nincs para.
Így aztán marhára meg lehet állítani ezt az egészet.
Holnap jár le, szerencsére a gyereknek még nincs semmi baja. De ugye lehet tünetmentes, aztán majd mi leszünk szarul pár nap múlva, addig meg összefertőztük már akit lehetett. Azt itt pesten szerintem meg lehetett volna oldani, hogy kijöjjenek tesztelni... -
Kékes525
félisten
válasz
Chesterfield #83241 üzenetére
És gondolom nem volt nyomkövetés, hadd terjedjen. Nálunk mindenki szabad, még a vírus is. Csak abban bízhatunk, hogy a brit mutáció kiszorítja, mivel annak nagyobb az elterjedése nálunk.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Stanlee #83229 üzenetére
Köszönöm!
Érdekes. Tényleg elkéne lőni az első kör AZ-t minél gyorsabban minél szélesebb körben.
Nekem pofám lapos én annak is örülök már, hogy szülök az első körön túl vannak.
Innentől kezdve merek nyugodtabban jönni menni nyáron. Vagyis nem fosok annyira mikor hetente egyszer elmászok a kútra azzal a 4-5 kannával benzinért.
-
snecizero
senior tag
Munkatársamat most oltották be 10 óra körül a kínai vakcinával. Állítólag most ebből van a legtöbb itt Magyarországon. Majd írok hogy mik a tünetek.
Eddig annyi hogy nagyon éhes ! -
csƵ
addikt
válasz
Akkor most mégse az olimpikonok lesznek a bűnbak, ők még haza se jöttek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-
Chesterfield
őstag
már a dél-afrikai vírust is azonosították Magyarországon
"a fertőződött személy korábban egy olyan munkatársával érintkezett, aki Zambiában járt."
tök jó ötlet volt -
-
radi8tor
MODERÁTOR
Müller Cecília: Több új mutáns jelent meg Magyarországon
Kész, be lehet zárni mára az Internetet.
-
válasz
tom_tol #83138 üzenetére
most vitte el a szomszéd srácot a mentő
(nálam fiatalabb, makk egészséges, tf-es gyerek, télen is pólóban, sosem beteg -- nem kell túldimenzionálni, de mégiscsak elvitte. senki sem tudja, hogy hogy hat rá. szerintem érthető, ha van, akit ez komolyan aggaszt. és tök jó, hogy van, akit nem, őszintén! az a legjobb (ha amúgy felelősen viselkedik))
-
Stanlee
őstag
válasz
Micsurin #83225 üzenetére
Results demonstrated vaccine efficacy of 76% (CI: 59% to 86%) after a first dose, with protection maintained to the second dose. With an inter-dose interval of 12 weeks or more, vaccine efficacy increased to 82% (CI: 63%, 92%).
a skotoknal is minnel nagyobb volt a 2 oltas kozott az ido, annal jobban nott a vedettseg. Ezert is lehetne nyugodtan a teljes AZ mennyiseget eloltani, es majd 3 honap mulva a masodik oltast adni, attol fuggoen, hogy mi a helyzet. De ugye ezt nem meri senki se csinalni az angolokon kivul.
Vannak uzleti partnereim kint (30-as korosztaly), mindegyik kerdezi, hogy mia helyzet, oket mar beoltottak. Geci, Mo-n meg a 65 eves sziv es errendszeri problemakkal elo anyukamra eddig ra se neztek...
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
radi8tor #83219 üzenetére
Igen úgy néz ki.
1. Közben azt mondja OPtörzs oltási stratégiát vált az ország, hogy minél több embert oltsanak (gondolom a félrerakott másodikat is ellövik elsőnek).
2. illetve gondolkoznak astra 2. kinyújtásán 4 hét helyett (ami nem is hülyeség mert a gyártó és who szerint is 8-12 hét kellene inkább legyen mert így nő a hatásossága is 60%-ról)
-
[CS]Blade2
addikt
Kevesebb szöveg van a dobozban levő papíron. Ott van, hogy mi van benne, hogy hogyan kell tárolni, milyen hőmérsékleten, stb.
A szerb és a magyar dokumentum az orvosoknak kiadott használati utasítás, értelemszerűen az hosszabb, részletesebb, mint a kis kivonat a dobozból.
Van még hosszabb verzió is, a tesztelési fázisokról is vannak benne mellékhatások előfordulásáról, stb.Egyébként nem értem, hogy miért baj, ha a dobozban az eredeti van. Ez nem kerül forgalomba, ezt nem fogod megvenni a gyógyszertárban, pláne nem fogod magadnak beadni.
Én rengeteg oltást kaptam már, soha egyiknek sem kértem/hoztam el a dobozát és a kis papírját.
Ha nagyon kell a magyar nyelvű hiteles fordítás, akkor szerintem adnak azt is... vagy nem... lehet, hogy inkább elküldenek a p....ba.Szerintem 5.000.000-ból 5.000.000 db ilyen papír és doboz a felhasználás napján ki lesz dobva.
-
válasz
[CS]Blade2 #83214 üzenetére
Ennyi szöveg van két oldalon?
-
pjen
félisten
Most voltam Ferihegyen gyors teszten, orrból pálcikával.Negatív.Vettek még egy mintát szintén orrból pálcikával.Ennek 2 nap múlva lesz eredménye.Az első negatív teszt eredménye mennyire megbízható?
-
Az operatív törzs sajtótájékoztatója (2021. február 26.)
szerk: na itt a dél afrikai cucc is.
Ha vannak antitestek, azok is nehezebben tudnak vele megküzdeni, tehát újra meg lehet vele fertőződni.
-
Floyd80
addikt
Így néz ki a kínai vakcina leírása - 444
Na akkor itt nincs olyan, hogy magyar fogyasztónak magyar használati utasítás.
-
válasz
snecizero #83204 üzenetére
Fentebb írtam, hogy édesanyámnak hasonló tünetei voltak utána ő most lesz 55 éves. Nekem is elég durva volt, pedig én csak 25 vagyok, bár nekem tök más: étvágyam nem volt, hőemelkedés (38 fok), meg rohadt mód fájt a karom. Másnap is elég döglött voltam, lefeküdtem aludni kb. 8-kor
Egyik kollegám is kapott neki, ő csak enyhe fejfájásra és szédülésre panaszkodott.
-
válasz
snecizero #83204 üzenetére
Korábban írtam, hogy nálunk a falugondnok kapott AZ-t.
Egész nap xar volt a gyomra, kajára nem tudott ránézni, de kb. 15 órával később meg megette a hűtőszekrény tartalmát (éjfélkor)...
(Neki semmi egyéb, az általad említett tünete amúgy nem volt)A "nagyon rosszul van" azt nem tudom, hogy esetetekben mit takar, de a többi, az -sajnos- sima mellékhatásnak-, természetesnek tűnik.
Ha a nagyon rosszul alatt más értendő(meg attól függ, hogy mi- és hol fáj), akkor meg ne habozattok, egyből fel kell hívni a háziorvost vagy adott esetben a sürgősségit!
(Lehet, hogy csak jobban megviseli az immunválasz, de kockáztatni nem kell.) -
snecizero
senior tag
Egy ismerősöm tegnap kapta meg az AstraZenecát.
Mellékhatások:
- Egész éjjel nem tudott aludni.
- Nagyon rosszul van.
- Hányingere van.
- Fájdalmai vannak.
- Fáj a gerince.Ez egy normális immunválasz ? Ezekkel számolni kell.
-
Mintcar
tag
Igen
. Az elmúlt hetekben nekem is több alkalommal eszembe jutott. 2004-ben vonultam. Sose fogom elfejteni, ahogy a gyengélkedő előtt állok a sorban. Miután sorra kerültem leültettek, pólót levetette a nővér. És nekem is azt mondta ez csípni fog, és beadta. A másik oldalról egy másik nővér, akit addig nem is láttam, közölte ettől lehet reggelre lesz egy pici hőemelkedés, puff benyomta. Addigra a másik nővér kezében ott volt a harmadik, és kérdezte melyik vállamba nyomja, mert lehet, hogy az egész karom be fog durranni. Mind ez maximum 3 perc lefogása alatt. És már jött is következő páciens
. Reggelre a körletnek legalább a fele belázasodott. Nekem semmi tünet, így az első napomat a konyhán tölthettem....
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- God of War sorozat
- Steam topic
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Overwatch 2
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest