Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Frutiger Aero
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Őskoczka
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Disk4mat
csendes tag
válasz
bigdady #83696 üzenetére
Mit vársz olyanoktól, akik ezeket a Sarlatánokat követik, és utcára mennek értük, ha kell?
[nagyon jajj orvosok] -
radi8tor
MODERÁTOR
-
válasz
[CS]Blade2 #83690 üzenetére
Szerintem azért lenne fontos a megfelelő dokumentálás, az eredmények (ha vannak) publikálása, mert akkor gondolom az eu is rábólintana a vakcinájukra és ennek a kettőnek az együttes következményeként az emberek bizadalma is megnőne iránta és az eu is nagyobb mennyiségű vakcinával gazdálkodhatna.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
[CS]Blade2 #83690 üzenetére
Vagy pont azt sugallják neki azzal, hogy nincs benne magyar nyelvű papper, hogy nem legál a cucc.
Aztán másik oldalról meg megy a panaszkodás arra, hogy béka feneke alatt az oltási hajlandóság.
Fene se érti ezt mit akarnak valójában elérni... -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, ha nem akkor elnézést! Feleségem pozitív lett, ezért karanténba kerültünk. Időközben (nagy nehezen) engem is elküldött tesztre a háziorvosom és én is pozitív lettem. Ilyen esetben valaki tudja-e hogy változik a karantén szabályai? Újraindúl megint az egész mindannyiunknak vagy csak nekem?
Köszönöm!
-
[CS]Blade2
addikt
Én ezt értem. Viszont azt nem, hogy ezért miért fontos jelenleg. A kínai vakcinát szeretnéd mindenképp, de csak EU-s vagy magyar kitűnő papírral?
Szeretnéd felhívni a figyelmet ezzel a papír dologgal, hogy ez így nem tuti, és aki abban gondolkodik, hogy beadatja a kínait, ha azt kínálják fel neki, és erről nem tud, vagy úgy tudja, hogy pazar a papírja, hogy még mérlegelje ezt is pluszban?Vagy pl. neked nem kell, de úgy gondolod, hogy fasza EU-s a papírral több embernek kellene, ezért fontos lenne a jobb a papír?
Az tény, hogy nincs EU-s a papírja. -
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Disk4mat #83666 üzenetére
Atyaég, ezeket a kib@szott agyhalottakat miért nem lehet oszlatni, eleve miért engedték a tömörülést? Mindegyiket megbüntetni fél miskára, meg egy jó nagy tarkón verést nekik. Eszem megáll ezeken az embereken, de a hatóságokon is, hogy napok óta hallani, hogy szervezik, és ezt véghez is tudták vinni.
-
-
törölt tag
válasz
radi8tor #83649 üzenetére
Persze, az alap. Egész jól működik ott a többszintes rendszer. Az itteni két pólusú nyitás-zárás kommunikáció szerintem nem szerencsés. Én rövidebb, hatékonyabb lezárásokat egyértelműbb szabályokkal könnyebben viselnék el, mint a hosszú maszatolást következetlen intézkedésekkel és ebből eredő szituációkkal.
#83654Stanlee
FFP2-t legalább nehezebb rosszul feltenni. Pénteken kénytelen voltam buszozni egyet, szerencsére kevesen voltak és lehetett szellősen helyezkedni. Rajtam FFP2, idős néni felszállt házi maszkban az orra kint volt, egy fickó hátul letolta a sebészmaszkot, mert melege lett. Valószínűleg egyikünk se lett covidos, nem zavartunk bele a grafikonba, azért mégis három különböző helyzet. Boltban is hány olyat látni kint az orra, közel áll... hozzáteszem szerintem nem ezek a helyzetek emelik a mutatókat.
Amúgy a maszk csak egy része a védekezésnek, sok elem van. -
Wn2tl
aktív tag
válasz
Csókolom #83653 üzenetére
Ami szerinted bürokratizmus, az szavatolja a biztonságod. Bizony ha áthágják ez sérül tetszik neked vagy sem. A kretén politikusok ezt nem értik. Sőt a fideszesek kifejezetten megszokták, hogy tesznek mindenre, a szabályok rájuk nem vonatkoznak. Az értékrend, amit képviselnek és közvetítenek rendkívül dekadens gondolkodást eredményez a lakosság körében.
-
törölt tag
[link] Igaz akkor még csak az oroszról volt szó
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) befejezte az orosz Szputnyik V védőoltás laboratóriumi vizsgálatait, és elkezdik oltani vele azokat a 75 év alattiakat, akiknek nincs krónikus betegsége - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) -
-
válasz
radi8tor #83657 üzenetére
Haha, jó vicc.
Egyébként azt mondta, kivárja a sorát. Namost akkor már vagy oltják az oltási tervjük szerinti ultolsó fázisba tartozókat, vagy van a miniszterelnöknek fokozott kockázatot jelentő alap/társbetegsége....
-
Disk4mat
csendes tag
Mindeközben Budapesten:
A járványügyi szabályokra sz@ró tüntetés
No maszk, no másfél méter, viszont van Gödény...
Köszönjük meg annak a kb 2000 embernek a kb. két hét múlva megugró halálozási, fertőzési rátát, illetve hogy megint a korlátozások hosszabbítása lesz szükséges. -
Csókolom
tag
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Csókolom #83653 üzenetére
Mivel nem adták be az engedélyezési kérelmet se az orosz, se a kínai gyártók az EMA-hoz, ezért okos ember nem nagyon fog következtetni ebből az EMA folyamatainak sebességére. Az viszont, hogy nem is adták be az engedélyezési kérelmet, gyanús. Ha minden rendben lenne, miért ne adnák be? Nem kellene nekik az EU pénze a megrendelésekre? Azt hiszem van az EU-ban jópár ország, ami Magyarországtól jobb anyagi lehetőségekkel rendelkezik, s nagyon szívesen venne általa megbízhatónak talált vakcinát nagy mennyiségben.
-
daneel_hu
addikt
válasz
[CS]Blade2 #83650 üzenetére
"Tuti válasz nincs, úgyis a döntés után fog kiderülni, hogy jól döntöttél-e..."
Abban biztos vagyok, hogy a KÍNAI VAKCINA beadatása is sokkal jobb döntés mint várni arra, hogy mikor kapod el a vírust (és betegszel meg).
Mert a fertőzésen nem átesett populáció nagy része az el fogja kapni az elkövetkezendő 1 évben. (ebből vond ki akik megkapják majd az oltást)Itt általában még előkerül az a duma, és nyugtatgatás, hogy majd biztos én leszek az akin vagy tünetmentesen átmegy, vagy 1-2 napig náthás leszek.
Lehet, hogy így lesz...
Vagy majd úgy ahogy nálam lezajlott.
Barátomnál meg tünetmentesen lezajlott és most szívizomgyulladása van.1 oroszt az egyik talpamba, 1 kínait a másikba - pedig tuti nagyon fájna így.
De még így is inkább ez mint mégegyszer a betegség.Az a baj, hogy aki nem kapta el annak fogalma sincs milyen. És az ember a saját kárán tanul.
Nekem azért változott a véleményem miután átestem rajta. Hovatovább Lacának sokmindenben igaza van.(azért ezt feltétlen le kell írnom)
-
válasz
Csókolom #83658 üzenetére
Értem ezt a demagógiát, hogy európai nézőpont és ők gyártanak és az ő jogrendjük szerint jó. Azonban ha készítek valamit, amit külső piacokra (is) szánok, akkor annak a dokumentálását is úgy kezelem. A te felfogásod szerint akkor a xiaomi telefonokat is kiadja úgy, hogy leszarom európát, a mi jogrendünk szerint minden oké.... Azért lássuk be ez nem így van és nem is szabadna így lennie.
-
válasz
[CS]Blade2 #83656 üzenetére
Nem gondolom, hogy biztosan rossz, mindössze a tények mentén gondolkodom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mindenki nyugodjon le, Beoltották Orbán Viktort
-
[CS]Blade2
addikt
Ezt is mérlegelni kell, hogy az adott embernek megfelel-e ezzel a papírral is. Ha úgy gondolod, hogy biztos rossz, mert, ha jó lenne, lenne patent papírja, akkor szólni kell a retkes telefonba, hogy "köszönöm nem kérem", esetleg "ha lesz másmilyen, azt kérném", aztán várni, aztán vagy elkapod élesbe addig a covid-ot vagy nem, és, ha meg nem, akkor ott lesz a neked megfelelő vakcina.
-
Stanlee
őstag
válasz
#86564352 #83648 üzenetére
FFP2 maszk kotelezo hasznalatahoz. Ez a nemet orszagos es a bajor friss fertozesek szama az elmult 60 napban, ez alapjan en nem latok szamottevo hatast az FFP2-es maszkok hasznalata miatt:
Mivel FFP2 boltban, tomegkozlekedesen csak itt a bajoroknal kotelezo, ha annyira szuper lenne a hatasa, akkor nagyobb csokkenest kellene latni, de en nem latom.
-
Csókolom
tag
Rendben vannak a papirjai a kinai jogrend szerint. A gyarto es a gyartas Kinaban van. A termekismertetöben levö alkalmazasi utmutatas rendben van a kinai szabalyok szerint. A gyarto erthetöen a kinai szabalyok szerint jar el es ezen nem kivan valtoztatni.
Az europaival nincs rendben, mert az alkalmazasi utmutatas nem lehet a termekismertetö resze. Ez az EMA-nak valoszinüleg egy olyan bürokratikus es az EU- szabalyokkal valo problemat jelent, aminek megoldasara nincs koncepcio.
Evekig tart majd saccra, de majd meglatjuk mennyire lesznek ebben gyorsak
-
válasz
[CS]Blade2 #83650 üzenetére
Nyilván a vakcina a lényeg, nem a papír. Kérdés azonban, hogy egy rendben lévő vakcinának miért nincsenek rendben a papírjai?
----------------------------------------------------------
Üres ampullákkal oltottak az ápolók Brazíliában
Szérumot nem tartalmazó, üres ampullákkal verték át a koronavírus elleni vakcinára számító időseket Rio de Janeiro több kórházában is – írja a Der Spiegel.
A német lap úgy tudja, hogy több felvétel is készült arról, hogy az ápolók a betegeket megszúrják a tűvel, azonban a fecskendőben egy csepp oltóanyag sincsen.
Remélem nálunk nem fajulnak idáig a dolgok. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
UberMutant #83643 üzenetére
Az a legkevesebb, hogy a papírja milyen. A vakcina legyen jó. Az véd meg, nem a papír.
De hát mindenki majd szépen eldönti magának, ezen kár siránkozni, hogy én kérem azonnal a kínait, te miért nem kéred, neked is azonnal kérni kellene, vagy te nem kéred, vársz a másikra, de én miért kérem, miért nem várok én is a másikra, a 3. meg egyáltalán semmit nem kér, de hát milyen hülye, hogy nem kér...
A csúcs az, amikor várna a másikra, és siránkozik, hogy kapna, de nem azt, amit szeretne, így várnia kell, mert abból ami neki kéne, abból nincs. Ekkor az ember a saját döntésén siránkozik.Tuti válasz nincs, úgyis a döntés után fog kiderülni, hogy jól döntöttél-e, hogy beadattad x gyártóét, hogy vártál a másikra,
ha meg megnyomorodtál a rossz döntéstől, vagy lélegeztetőgépre kerültél vagy belehaltál a másikra várakozásba, és stb. azokat sem lehet már visszacsinálni.
Ha döntésképtelen vagy, akkor is valami történni fog, szóval elkerülhetetlen a lottó. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#86564352 #83648 üzenetére
Szép szó az a lockdown, de azért vannak bőven fokozatai.
Most az Új-Zélandira válaszolva:
The lockdown, with Level 3 restrictions, will allow people to leave home only for essential shopping and essential work, Ardern said. Public venues will remain closed. Restrictions in the rest of the country will be tightened to Level 2 restrictions, including limits on public gatherings. -
törölt tag
válasz
Alex91 #83641 üzenetére
Hosszú maszatolás helyett rövidebb, viszont hatékonyabb korlátozásokkal talán többre mennénk.
Legutóbb ezt mondták fent: Teljes lezárást javasol a koronavírus ellen Magyarországra az NNK szakértője - Portfolio.hu
"legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között"Egy év szarakodás után akár ezt is meg lehetne próbálni, rövid egy-két hetes viszont keményebb lockdownt akár városonként helyzettől függően. Mert az eddigi korlátozás annyi volt:
- áruházak belépés létszám nem volt, egymás sarkában az emberek
- rövidebb nyitva tartás nem kontraproduktív? (17-19 óra közt számomra durva a tömeg, békeidőben 21 órakor nyugodtan vásároltam)
- ovi és ált. suli nyitva (elöregedett pedagógus szakma nincs kiemelve oltási tervben)
- gimis srácok és csajok öt-tíz fős csapatokban a meki előtt, parkokban
- öregek tere-fere a piac előtt, lépcsőházban
- nincs egy baráttal találkozhatsz "buborék"
- kollégák közt "Józsikám elviszlek haza, ülj csak be nem kell maszk, ismerjük egymást"
- egyik megyéből másikba mászkálás csak úgy
- fodrászhoz, lottózóba, cigiboltba lehet menni
- ha már utcán nem kötelező maszk, sokan a lépcsőházban, liftben se
- FFP2 maszk és tesztelés mértéke a szomszéd laborhoz képest...(nálunk akadtak olyan sztorik inkább nem teszteltek a tanárok, nehogy karácsonyra kevesebb fizetés legyen, vagy eü dolgozónak még külön kellett bizonygatni kérvényben a bürokrácia útvesztőjében, hogy de a munkahelyén kapta el, hogy a fertőzött lakótársa nem lett tesztelve és mehetett bárhova, az alacsony nyári adatokkal időben tesztelés és kontaktkutatás jobban igyekezni)
Hogy ne csak a kínai szigor legyen a példa, Auckland egy fertőzött miatt egy hét komoly lezárás, gyors és határozott döntés:
New Zealand's largest city Auckland back to lockdown after COVID-19 case | Reuters -
Csoda történik úgy néz ki: Míg a világ legtöbb országa a koronavírus-járvány terjedésével küzd, Indiában épp ennek ellenkezőjét mutatják a számok.
szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy kritikával kezeljék a hivatalos adatokat. Az is kevesebb esetet eredményezhet, ha az adott területen nem végeznek elég tesztet, vagy a helyi hatóságok az eseteket hibásan jelentették le, de annak a gyanúja is felmerült, hogy a hivatalos halálozási adatok sem fedik a valóságot.
-
Csókolom
tag
válasz
UberMutant #83643 üzenetére
"Az alábbi tájékoztató a vakcina kínai nyelvű termékismertetőjének magyar nyelvű adaptációja, iránymutatás az alkalmazáshoz."
Nincs EMA engedelye, de van magyar engedelye es egy hivatalos iranymutatas az alkalmazashoz. Persze lehetne az EMA-ra kb 2022-ig vagy tovabb varni, mire talan soha? sem engedelyezik politikai okok miatt az oroszt es a kinait.
"termékismertetőjének" -mert a kinaiaknal valoszinüleg a termekismertetöben van az alkalmazasi iranymutatas. Nem Europai jogrend, es ez is egy ok, hogy az EMA-nak kb. evekig fog tartani az engelyezese ebben a felallasban, ha igy egyatalan sikerülhetne -az EMA-n keresztül.
-
Ricardo
titán
válasz
Alex91 #83641 üzenetére
Ez nem egy ország sara. Ez a húzd meg ereszd meg , úgy teljesen hatástalan, ha nincs egység. Hiába szigorít egy ország, ha a szomszéd pont akkor lazít. A szigort bevezetőnél csökken, de a szomszédban növekszik a szám. Ezért ői s szigorít, de akkor az adott országban lecsökkent annyira, hogy ő meg lazít. És a kör bezárult. Csomó ingázó, a "csak ide a szomszédba ugrok el nyaralni" emberke, megteszi a hatását.
példa:
Otthon tartod a gyereket, ha folyik az orra, és csak akkor viszed vissza az oviba, ha meggyógyult. Aztán egy hét sem kell és újra tarthatod otthon, mert amint visszament, összeszedte újra azoktól akiknek a szülei úgy gondolják, hogy egy kis orrfolyással simán elmehet oviba.Ugyanez a szabályokra nagy ívben .... emberek, akik a nekem jogom van a saját egészségemet kockáztatni, mentalitással, tesznek minden írott. és íratlan szabályra.
Azt már fel sem fogják, vagy inkább nem érdekli őket, hogynem csak a saját egészségükkel játszanak.
A cikk jól leírja, hogy az emberek egy jó része nem tartja veszélysnek az 1%-os halálolázi arányú világjárványt, az állam meg nem meri drasztikusan betartatni a korlátozásokat, mert nem akar népszerűtlen lenni.Kicsit olyan ez mintha a strandon felosztanál egy adott medencét belehugyozós , és nem belehugyozós részre. Az egész medence szennyezett lesz.
-
UberMutant
őstag
válasz
Csókolom #83642 üzenetére
az a probéma, hogy ez az engedély nem állná meg a helyét az EU ban , vagy a korábbi politikailag nem agyonnyomott ogyéi gyakorlattal szemben. nem véletlenül nincs EMA engedélye.
egyébként jól írja Kékes, a seggük biztosításáa ott az első mondtatban, hogy ez nem az , aminek látszik. erre lehet később hivatkozni, ha valamiért kéne.
-
Csókolom
tag
válasz
Kékes525 #83640 üzenetére
te ez a szörszalhasogatas mar faj. Ha elolvasod ott van benne, abban, amit te is linkeltel es LaszloHu is linkelt hogy
-Alkalmazasi elöiras (az elsö oldalan) nagy betükkel
-ott van benne a Tajekoztato szakembereknek resz a masodik oldaltol
-ott van a masodik es mar a harmadik oldalan, hogy egy üveg az 0,5ml ez egy elörekevert dozis es
-"Intramuscularis alkalmazásra. Az injekciót lehetőség szerint a felkarba, a deltaizomba kell beadni."
-engedelyezve vanMi a problema?
-
Alex91
félisten
válasz
Ricardo #83632 üzenetére
Azert emlekezzunk vissza, a szakemberek ugye azt mondtak, hogy lapositani kell a gorbet a korlatozasokkal. Nalunk nagyon is jol sikerult, az mas kerdes, hogy milyen aron! Es az akkori, szakemberek altal rajzolt, magyarazott gorbeken alapvetoen 1 hullam volt felrajzolva! A morlatozasokkal megfogjuk, aztan kordaban tartjuk a huzd meg, ereszd meg modszerrel.
Nalunk a nyaron valoban nem sok ertelme lett volna a szigoru zarasnak, de azt mar szerintem Orban is belatta, hogy a hatarokat zarni kellett volna kemenyen, es nem az Adrian jachton udulni...
A 2. hullamra adott reakcio is teljesen ertheto volt. Elotte ugyan fogtuk a jarvanyt, de a gazdasagnak tul sokba kerult. Megprobaltak, hogy elmennek az egeszsegugy teljesitokepessegenek hatarahoz. Elmentek, es hozni kellett a korlatozasokat. Mondjuk talan most kevesebb hulye, semmire se jo intezkedes kerult be a csomagba, mint az elso hullam idejen. Ahogy lattuk, ha lassan is, de mukodni kezdett. Es kozben jottek a vakcinak is, ami mar szerintem bizakodasra adott okott, mar a nyomdakban is el kezdtek nyomni, a Legyoztuk a virust! plakatokat.
De ugye kozben jottek a mutansok, es mielott vege lett volna a 2. hullamnak, mar itt is lett a 3. hullam. Kozben az oltas sem igazan halad, es lehet, hogy nem is lesz hatasos az uj variansokkal szemben. Es ugy ugrottunk a 3. hullamba, hogy semmit se lazitottunk! Tehat nem tudunk mast tenni, mint, hogy tovabb korlatozunk, mert kulonben az egeszsegugynek annyi!
Mondjuk nem ertem, hogy mire varnakSajnos tobb korlatozas kell, es oltas. Azt se ertem, hogy miert nem tettek kotelezove az oltast
Ami latszik, hogy itt a kinaiknak van igazuk, drasztikusan el kell fojtani a virust, kordaban nem lehet tartani. -
Csókolom
tag
válasz
Kékes525 #83635 üzenetére
Ertem, tehat most belinkelted megint azt, amit UberMutant az altalam most, ket hozzaszolassal elött (83633) neked ajanlott temaban a tegnapi 83471-83484 hozzaszolasok között is belinkelt.
Most ezzel mit akarsz bizonyitani? Ott van a Comirnaty elöiras UberMutant tegnapi elsö hozzaszolasaban is.
A tema az az volt tegnap is, hogy a gyarto alkalmazasi elöirasat kell alkalmazni a gyarto termekere, pont. -
törölt tag
válasz
radi8tor #83631 üzenetére
OGYÉI honlapján ott a link a Pfizer alkalmazási előírásához. Ne ijedj meg, hogy EU honlapra mutat, mert hát az EU része vagyunk és a Pfizernek van EU engedélye. A Sinopharmnak még nincs, ezért azt tagállami hatáskörben engedélyezte Mo. ezért lett olyan száma.
(vagy nem értem mi a probléma)
-
Ringman
nagyúr
másik topikba is linkeltem:
Az EU vakcinaengedélyezése nagyon szigorú, a hazairól semmit sem tudni
A világon az Európai Unió gyógyszerengedélyeztetési eljárása az egyik legszigorúbb – ha valaki bármilyen gyógyszert vagy vakcinát akar engedélyeztetni az EU-n belül, rengeteg szabálynak, kikötésnek és előfeltételnek kell megfelelnie. Nincs ez másképp a koronavírus-vakcinákkal sem. Az Európai Gyógyszerügynökség rendszere átlátható – nem úgy, mint az OGYÉI-é, amelynek honlapján gyakorlatilag semmilyen érdemleges információ nincs fenn, a kérdésekre pedig nem válaszolnak. -
Csókolom
tag
válasz
Kékes525 #83619 üzenetére
Ez a sinopharmnak a gyártó általi javaslata, ami nem ugyanaz, mint egy alkalmazási előirat!!!
Ezt mar tegnap megfutottuk es ezzel ert ünnepelyesen veget: [link]
Lapozz vissza legyszives tegnapra, a 83471 töl a 83484-ig beirt hozzaszolasokhoz. UberMutant - Ezekiell parbeszedehez. Szertintem egyertelmü.
Egyebkent a 83469, tehat 2 hozzaszolassal a tema kezdete elött ott voltal te is, ezert a fenti szakaszt talan olvastad mar tegnap is.Erthetetlen, hogy ma, egy nappal kesöbb miert kötsz megint bele.
-talan nem olvastad, mert dolgod volt, ezert megegyszer...
-
Ricardo
titán
Egy kis összefoglaló miért tartunk ott ahol.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kékes525 #83630 üzenetére
Pfizerről tudsz ilyet linkelni nekem, amin szerepel az OGYÉI szám? Kerestem, de folyton EU által publikált verzió jelenik meg, ami ugye minden csak az nem amit látunk Sinopharmnál.
(A VESZÉLYHELYZETI GYÓGYSZERBEHOZATALRÓL ÉS ALKALMAZÁS ENGEDÉLYEZÉSÉRŐL SZÓLÓ HATÁROZAT SZÁMA: OGYÉI/5142-2/2021) -
daneel_hu
addikt
válasz
laszlohu #83617 üzenetére
"[link]
A fenti link a sinopharm nak a magyar nyelvű alkalmazási előirata, sokan azt állítják, hogy nincs ilyen, pedig de"Mert a telexen azt írják, hogy nincs.
És a 24.hu-n.
Csupa-csupa okos oldal.
Sokan röhögnek a kormány propaganda szócsövein, pl m1 vagy origo... de az a helyzet, hogy a fentiek ugyanolyan nívótlan, buta propagandaszócsövek mint a többi. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Csókolom #83615 üzenetére
Nem, ettol melyebbre nem sullyedhetne a kormany. Ettol lejjebb nincs. Amikor vehetett volna olyan vakcinat, amit meg el is fogadnanak az emberek, helyette vesz valami tok bizonytalan cuccot sokkal dragabban, aminek egy resze a polcokon fog porosodni, vagy ha optimistabb vagyok, el lesz adva/ajandekozva. Nyilvan nem 100% ez, jos nem vagyok, de jelenleg erosen ebbe az iranyba mutatnak a dolgok.
-
válasz
lacafaca #83608 üzenetére
az a vicc, hogy a (covidos) szomszéd macskája átjár rendszeresen, szerintem embernek képzeli magát, próbál állandóan játszani a gyerekekkel, de még velem is (utálom a macskákat). vagány macska egyébként, de most elsicceltem, miután elmagyaráztam neki, hogy ő bizony covid fertőzött, valószínűleg
-
Kékes525
félisten
válasz
laszlohu #83617 üzenetére
+ radi8tor "Csodák nincsenek" Ezek szerint vannak.
Azért állítják, mert NINCS magyar nyelvű alkalmazási előirat!!!
Egyszerűen átnevezték a termék ismertetőt alkalmazási előiratnak. Ez totális félretájékoztatás.
Csak az első oldalt kell elolvasni:
"Az alábbi tájékoztató a vakcina kínai nyelvű termékismertetőjének magyar nyelvű adaptációja, iránymutatás az alkalmazáshoz. A kiindulási alapul szolgáló termékismertető utolsó áttekintésének dátuma: 2020. december 30."
Ez a sinopharmnak a gyártó általi javaslata, ami nem ugyanaz, mint egy alkalmazási előirat!!!
Az alkalmazási előirat a magyar hatóságok általi bevizsgálás alapján készül, ahol ellenőrzik a gyártó javaslatát, a fázisvizsgálatokat és a magyar viszonyoknak megfelelően alakítják ki az alkalmazási előiratot. Itt semmi ilyesmi nem történt.
"És van hozzá tartozó betegtájékoztató"
Az sincs. El kell olvasni.
-
laszlohu
addikt
[link]
A fenti link a sinopharm nak a magyar nyelvű alkalmazási előirata, sokan azt állítják, hogy nincs ilyen, pedig deMás : nem értem, hogy miért nem foglalkoznak a pfizer el abból a szempontból, hogy elég -20 fokon tárolni , nem kell neki -70+ fok
-
Csókolom
tag
válasz
Ringman #83607 üzenetére
egyeztetett a magyar a kinaival es leszögezte, hogy mindenkeppen kell es olyan gyorsan, amennyire lehetseges kinai vakcina. Lenne ra igeny.
A kinai tudja, hogy vakcinahiany van Mo-n, mert Brüsszel 6 honapot kesett az AZ-megrendelesevel is.
Erre azt mondt a kinai, hogy ilyen es olyan közeli hataridökre ezen es azon az aron szallit.
A magyar gondolkodott, es megallapitotta, hogy belemegy, inkabb többet fizet egy gyorsabb szallitas erdekeben, ahelyett, hogy varakozik.Ez volt a hatter nehany hete es most ott tartunk, hogy a büdös kormany azert rendelte a dragabbat megis, hogy többet tudjon lopni. Van meg lejjebb?
-
Kékes525
félisten
[Jó zsaru, rossz zsaru - 3. epizód - 2021. február 27.]
"Politikai kibeszélő show Ceglédi Zoltánnal és Lakner Zoltánnal.
A műsorvezető Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója.
– Tényleg disztópiában élünk a koronavírus-járvány miatt?
– Van még értelme a nyolc órai kijárási tilalomnak?
– Felül kell-e vizsgálni egy kicsit alaposabban a korlátozó intézkedéseket?
– Hány hullámot nézett be eddig a kormány a háromból?
– Vajon bezárják majd bármikor a kaszinókat a járvány alatt?
– Milyen állapotban van most a kormányzati propagandagépezet?
– Mennyi parizert lehetne venni 2 millió 500 ezer forintból?
– Értik-e a képviselők valójában a parizerevést?
– És hol vagyunk most ebben a kérdéskörben az Extrawursttól?
– Vajon van-e érvényes mondása Jakab Péternek a parizerről? És Magyarországról?
– Mitől szenvednek valójában a politikusok, és lehet-e ennek örülni?
– Meg lehet-e verni egy hatalmi pozícióból űzött folyamatos demagógiát?Kérdések, kérdések, kérdések, és még mennyi elhangzott! Mindre van válasz!"
-
Csókolom
tag
válasz
Ringman #83595 üzenetére
gondolom egyertelmü, hogy a kinait rögtön es biztosan szallitjak, a modernaval pedig massziv szallitasi problemak vannak folyamatosan pedig olcsobb es a jelenlegi helyzetben nem akar senki megint extra 2-3 honapot keslekedni.
Ha az olcsobb modernat rendeltek volna es nem jön, az pedig de jo csont lehetett volna az ellenzeki medianakSajnos ez most ugrott, ugyhogy mas temat kell keresni.
-
Durvulnak a dolgok a maszkviselés körül... - avagy ennyire hosszúra nyújtott járványnál bizony emberélet-halál szintjén kell foglalkozni az emberi pszichével/tűrőképességgel. Rohadtul nem mind1, hogy 1-2hónap kemény, de hatékony zárlat vagy egész éves változó intenzitású zaklatás.
-
válasz
lacos001 #83605 üzenetére
aztán benyúl a mentő nálad is a szomszédért, és beüt a (másik) valóság
amúgy a kocsiban utazgatva a családdal miért kéne feltűnnie? itt már nem piszkálgatják a halottat az utcán szkafanderes bácsik, mint anno vuhanban
viszont tök jó, ha kicsit kiszellőztettétek magatokat!
-
lacos001
senior tag
Tyűűű
Már lassan 2 napja nem olvasgatok neten se indexet, se telexet...ph is kimaradt és a német/angol nyelvű oldalak is, az utóbbi kb fél óráig...
Eddig fel sem tűnt, hogy "világjàrvány" van, pedig a hétvégét kb. 2K kilóméterrel zárjuk a svájci határtól az Északi tengerig és vissza. A vissza, az reggel indul..
Most bepótoltam ha nem is 100%ig. Azanyámot...Szinte beteg is lettem. Komolyan..Tényleg mellőzni kell a médiát
Oké, egyedül a maszk emlékeztet rá, amit ugye itt-ott fel kell vegyünk...de semmi egyéb. Furcsa... -
válasz
#20749568 #83536 üzenetére
Igazoltan súlyos kórral cseppfertőző betegként soha sehol nem mehettél az utcára csak úgy. A TBC-seken is maszk van.
Sajnos a ló egyik oldaláról másikra ugrálást láthatjuk, egyrészt ott az indokolatlan szivatás 0 kompenzációval sok helyen (ld természetbe vagy saját nyaralóhoz járást is tiltó, vagy épp családokat szétszakító börtönszabályok fél+ éven át) másrészt ott a nincsvírus, 5G terjeszti, csippelagéc észlény-csapat. Most komolyan eközött lehet választani? (Vagy igazából nem is lehet, a néptől semmit se kérdeznek)
-
Rohadtul gyűlölöm az ilyen harcmodort, anno állandóan ki is akartam menni ilyen arab területekre valami kontingensbe, de a főnököm mindig azt mondta, hogy ilyen egységekbe túl agresszív vagyok, felejtsem el. Egy ilyen miniatűr arabterroristával meg aztán amúgy se lenne egyszerű elbánni, így meg aztán.....
Marad a káposzta.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Asus ROG Strix G16 G614JV - 16"WQXGA 240Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest