Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Frutiger Aero
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Őskoczka
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Az MTI szerint Ausztriában is megjelent a brazil mutáció, Salzburg városban is megtalálták A gyanú már a beteg két héttel ezelőtti pozitív koronavírustesztjénél felmerült, ezért tovább vizsgálták a levett mintát, és hétfőn beigazolódott, hogy ő az első osztrák, aki a brazil vírusváltozattal fertőződött meg.
Hogy hol kaphatta el a betegséget, nem derült ki, a férfi nem járt külföldön, és nem találkozott olyanokkal sem, akik szabadságról visszatérve esetleg átadhatták volna neki ezt a vírust.
Csak az 5G lesz itt a bunos!
-
janeszgol
félisten
Igen, csak itt most megint ütköznek a vélemények. Tehát 30-as, betegség nélkül, így leghátrább kerül, viszont tegnap Zacher azt nyilatkozta, hogy egyre több (a betegek egyharmada) 30 és 40 év közötti, tök egészséges emberek kerülnek súlyos állapotba.
Szóval az orvosok véleménye, és a kormányzati propa (Zacher) üti egymást.
Persze Blur volt beteg, így őt talán ezért sem oltanák (ha van róla feljegyzésük), de foglalkozik még ezzel valaki? Csinálnak teszteket oltás előtt?
-
headhunter
addikt
-
A gazdag országok lakóinak több mint fele még 15 hónap múlva sem fogja megkapni koronavírus-oltásának első dózisát - mondta Detlef Trefzger, a német-sváci Kühne+Nagel, a világ egyik legnagyobb szállítmányozási vállalatának vezérigazgatója a Financial Timesnak. Az oltások ugyan felgyorsultak, így sokkolónak hathat ez a vélemény, de ha realisták vagyunk, akkor ezzel kell számolnunk - állítja a szakértő. Ami a szegényebb országokat illeti, ezek lakkosságának többsége valószínűleg nem fogja megkapni az oltását 2023 előtt. [link]
-
Ringman
nagyúr
sikerült beírni egy elhunytnál alapbetegségnek a pollenallergiát:
15988 Nõ 48 pollenallergia
-
Asbee
veterán
válasz
bigdady #85972 üzenetére
Lehetne még sokat mesélni
Egy szóval sem mondtam, hogy halálos. Általánosságban beszéltem. Az Astra körül van viszont magasan a legtöbb "cirkusz" és a mellékhatások is ott a leggyakoribbak úgy néz ki. Nekem nem kéne. Mindenki maga dönti el mit adat be. Ha valaki a hosszú távú dolgoktól fél, ebben is Astra és Sputnyiktól lehet a legjobban tartani.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Chesterfield #85990 üzenetére
Max az lesz hogy ha oda jut a sor hogy a 18-59 egészséges oltják akkor mellette megy majd az új regisztráló öregek oltásra is mint pl az eü maradék aki most regisztrál bár ez lehet rossz példa mert regisztrációnál nem tudnak foglalkozást.
Egyebkent itt felmérés volt az iskolában és a tanárok fele nem kéri az oltást, normális?? -
bigdady
nagyúr
Amíg nem elérhető mindenkinek az oltás elég nagy öngól lenne bevezetni...
Más: ha regisztrál egy egészéges 40-es tavaly és nem került még sorra és regisztrál ehóban 1m nyugdíjas aki eddig nem tette meg akkor 1m nyugher megelőzi vajon a tavaly regisztráltat? Mert így sosem kap a fiatal ha igen...
-
-
Drizzt
nagyúr
A kovetkezo 1 honap nagyon sok kerdesre fog valaszt adni. Most megneztem, az oltottak/atesettek mar zart teren is lehetnek 20-an, kinn meg 50-en, meg bizonyos keretek kozott mehetnek a nagyobb rendezvenyek is. Lehet etterembe menni. De ezek egy reszet a nem oltott/atesett emberek nem csinalhatjak.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Sir Pocok #85946 üzenetére
Ez tényleg jó cikk rendesen meglepődtem most pfizer hatásosság kapcsán:
A másik tévhit az, hogy a klinikai vizsgálat során elért hatásossági mutatók alapján közvetlenül össze lehetne vetni és rangsorolni a vakcinákat. A klinikai vizsgálatokat különböző országokban és részben különböző időpontokban, vagyis a járvány különböző szakaszaiban végezték. A következőként engedélyezendő Johnson & Johnson-féle vakcina például 72 százalékos hatásosságot mutatott az Egyesült Államokban, 61 százalékot Dél Amerikában és 64 százalékot Dél-Afrikában, ami jól mutatja a különböző régiókban arató vírus variánsok hatását. Mindeközben a 95 százalékos hatásossággal minden kétkedőt meggyőző Pfizer-BioNTech páros már november közepén, vagyis a most aggodalomra okot adó mutánsok megjelenése előtt lezárta a maga klinikai vizsgálatát, ezek hatása az ő eredményeikben még nem tűnhetett fel.
-
Csatravi
senior tag
Ha ez összejönne akkor nagyot lépnénk előre a tesztelés szempontjából.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
gergo5991 #85955 üzenetére
Nem zartak, de a leghiresebb szakertojuk szerint lehet muszaj lesz. A politikusok meg a nyitast toljak tovabb, nem torodve a szkeptikus hangokkal. Aztan lehet meglesz a bojtje. Nyajimmunitasi szinttol meg ott is messze jarnak(, ha van egyaltalan olyan szint). 6x szazalek kapott 1 dozist, 4x kettot. A jarvany szamai olyan stagnalonak tunnek. Bar kozben folyamatosan mennek enyhitesek. Pont most volt egy nagyobb kor, figyelni kell mi tortenik ezutan. Bar elsosorban az oltottaknak adnak engedmenyeket. Izgalmas idoszak, mondanam, hogy sokat tanulhatunk majd belole, de itt nem hogy mas, de sajat karbol se szokas tanulni.
-
-
válasz
Chesterfield #85968 üzenetére
"vedd fel a szappant" jeligére
-
válasz
Motion_Blur #85967 üzenetére
3 hónap, de még fiatal is vagy, beteg sem vagy, szóval kb. a te neved lehet a lista legeslegvégén
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
4 hónapja estem át a fertőzésen, 40 év alatti vagyok krónikus betegség nélkül.
2 hónapja regisztráltam az oltásra, kíváncsi vagyok mikor csörren a telefon.
Egy ismerősöm azt mondta hogy az átesetteket 6 hónapig nem oltják. Erről van valamilyen hivatalos infó?
-
pittlaren
csendes tag
-
válasz
Hieronymus #85963 üzenetére
teljesen jó lenne a reggeli teszt és az ötleted is jónak tűnik, de az a minimum, hogy valami rápisilős vagy -köpős legyen az, mert én például a világ összes pénzéért sem dugnám orrba magam év(ek)en keresztül
-
lacafaca
addikt
vótmá?
(csupa jó hírek...mutánsok hada, lehet lassan hatástalan és a célbe el sem jutó vakcinák...baj lesz ebbü more
)
-
válasz
Kékes525 #85784 üzenetére
"Szépen bemutatja azt, hogy hatalmas tévedés azzal érvelni a lezárások ellen, hogy az a gazdaságot megszívatja. Az igazság pont az a ellenkezője."
Hamarabb fogod bemagyarázni a hóembernek, hogy jót tesz nekik a napsütés, mint a mostanra már tönkrement és felszámolás alatt álló cégek tulajdonosainak és dolgozóinak, hogy ez a legjobb, ami törthetet velük. Ennél már csak rosszabb lehetett volna minden más lehetőség.
Meg kérdezem még egyszer.
A minden reggel végrehajtott ön- vagy gyorsteszt miért nem jó?
Ha negatív, akkor aznap minden mehet a rendes kerékvágásban. Ha pozitív akkor azonnali karantén.Sokáig a kevés a teszt, kevés a teszt imamalom pörgött. Most, hogy megjelennek az és használható tesztek, már nem jók.
Miért????A gyorsteszt nem azt jelzi, hogy valaki vírus mentes. Azt jelzi, hogy aznap még elhanyagolható a tovább fertőzés esélye. Az immunizálásról sem kellene elfeledkezni. A kettő kombinációja tökéletesebb mint a lezárás.
Ha a másik oldalt nézed, a lezárásokat nem lehet fokozni.
Magyarországon talán még igen. Németországban már csak az élelmiszer és drogéria boltokat valamit gyógyszertárakat lehetne zárni. Valamint az összes munkahelyet. De már kényszer a nyitás, az emelkedő esetszámok ellenére. A gazdasági szereplők tartalékai kimerültek. Egyszerre van jelen a túltermelés és alul termelés.Ha úgy jobban tetszik, akkor a személyre szabott lezárás az egyetlen járható út. Nincs más meglodás, ami kevesebb veszteséggel jár, a teljes előnyel járna. (Nincs Róbert bácsi ingyen konyhája, ahonnan pótolni lehetne a veszteségeket. Amúgy lenyúlta az öreg, az adományok többségét.)
-
pinnacle
nagyúr
AstraZeneca-t kaptam, még a határidő kitolása előtt. Ha tényleg jobb 12 hét múlva, akkor kérni fogom, hogy inkább akkor adják be. (Így valakit hamarabb tudnak beoltani. Legjobb az lenne, ha családon belül át lehetne adni.) Azt nem tudom, hogy ez tényleg így van, vagy csak azért "találták ki", hogy 3x annyi embert tudjanak beoltani? Ugye volt már arra példa, hogy tudósok olyan eredményre jutottak, amit elvártak tőlük?
-
lacafaca
addikt
-
Csatravi
senior tag
válasz
Chesterfield #85949 üzenetére
Még jó hogy a 65 alattiaknak volt először ajánlva. Nem baj majd ennél is meglesz az idősebbek tesztelése nálunk. Mint a Kínaival.
-
Asbee
veterán
válasz
Chesterfield #85949 üzenetére
Húsvétig minden regisztráltat beoltanak
. Szerintem egy 30 as éveiben járó, akinek semmi baja, jó ha nyár végén kap valamit.
-
tom_tol
addikt
válasz
Floyd80 #85888 üzenetére
Ehhez kapcsolódva: lehet hogy az adenovírus vakcinák jobbak mint a többi. Vizsgálták a Johnson és Szputnyik oltóanyagokat és az eddigi hiedelemmel ellentétben ezeknél nem a tüskefehérje a kulcs hanem a hexon fehérjék. Amiért ez érdekes szerintük, 12 tüske és akár 240 hexonfehérje is lehet . Ebben az esetben a több jobb mint a kevesebb
-
-
Chesterfield
őstag
Annyira tudtam, hogy ez lesz.
Most így még később kerülnek sorra a 60 alatti krónikusok. -
attiati
veterán
válasz
adalbert1 #85938 üzenetére
Igazából nehéz ezt kideríteni.
Alap mondás, hogy a háziorvosok kaptak egy TAJ szám listát és ők döntik el a sorrendet.Abból kellene kosakkozni, hogy:
- nem csak kor szerinti sorrend van
- AZvel nem oltanak időseket, így egy fiatal is előbb sorra kerülhet, ha csak AZ van raktáron
- nem tudjuk, hogy régiónként egyenletesen osztják e az oltást.
- nem tudjuk, hogy vannak e lemaradók megyék a regisztrációban. Pl ha egy fiatal egy 99,9%ban oltásellenes településen regisztrál, akkor baromi szerencsés. De egy 99%ban oltáspárti megyében a 80 évesnek is sorba kell állni.Szóval részletesen bontott adatok hiányában nehéz ezt logikusan kikövetkeztetni.
-
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Ázsiában szakadtam friss. Hát nem győzött meg a hatékonyság.
-
Asbee
veterán
válasz
radi8tor #85940 üzenetére
Az egy dolog és igaz is. De ettől függetlenül, figyelni kell a vakcinákat és ha valamelyiknél egyre több ilyen kerül napvilágra, illene lépni valamit. Tudom az oltottak számához képest ,
lepkefing ezek az esetek, de azért na. Az Astranak valahogy nem indul jól a karrierje. -
Chesterfield
őstag
Itt a lista, melyik vakcinából mennyit használtak fel és mennyit nem
~750k adagon ücsörögnek -
Asbee
veterán
válasz
#22743424 #85936 üzenetére
Mint írtam sosem fogják egyetlen egy halál esetre sem ráhúzni. Pedig ez is nyilvánvaló.... Nincs ok okozat de azért az oltás miatt ami az alapbetegségekre ment , haltak meg. Egy ország , egy kutatócsoport , senki nem akar egy ezzel kapcsolatos balhét. Ne
legyünk naívak. -
adalbert1
veterán
Arról lehet valahol információt találni, hogy egy oltóponton átlagosan hány embert oltanak be 1 nap, és mi alapján függ, hogy melyik embert mikor hívják be?
30 ezres vidéki kisváros, ismerősök szülei/nagyszülei:
- 90 éves férfi, krónikus beteg - előző héten kapott pfizert
- 71 éves férfi, krónikus beteg(?) - elméletileg a héten kap pfizert
- 76 éves nő, krónikus beteg - a háziorvos azt mondta neki, hogy sokan vannak még előtte a listán, és most kínaival oltanak, mikor felhívta, hogy érdeklődjön arról, hogy mikor oltják.Ha a korfa alapján számolgatom, akkor a társadalom 6%-a idősebb nála, ez alapján (ha feltételezem, hogy nagyjából a korfához hasonló összetételű a helyi lakosság) olyan 1800 ember van, aki idősebb nála, tehát lassan kapnia kellene a 3. személynek is.
Viszont az alapján, hogy egy 5 évvel fiatalabb embert már behívtak hamarabb oltásra, mint őt, azt gondolom, hogy lehet, hogy háziorvosi körzetenként külön lenne lista?
-
Asbee
veterán
Mint írtam nem kell elhinni. Ezeket olyan ismerősök mesélik akik ott dolgoznak a tűzvonalban és nem oltásellenes valakik, mert látják mit okoz a vírus. Lehet kicsit drasztikus voltam. Amiket mondanak és háziorvosoktól is hallok, azért itt lényegesen gyakoribbak a mellékhatások, és komolyabbak is vannak azért. Főleg Astra.
-
Csatravi
senior tag
Haláleset az AstraZeneca-oltás után Dél-Koreában, de nem állapítottak meg ok-okozati viszonyt
"A dél-koreai egészségügyi hatóságok bejelentették hétfőn, hogy nem találtak ok-okozati összefüggést az AstraZeneca gyógyszergyártó cég koronavírus-vakcinája és azon nyolc ember elhalálozása között, akit ezzel oltottak be."
"Mind a nyolc embernek volt valamilyen alapbetegsége, és az oltóanyag károsan hatott a szervezetükre, de nem találtak bizonyítékot arra, hogy a vakcina okozta a halálukat"
-
Floyd80
addikt
COVID-19 Vaccine Tracker | European Centre for Disease Prevention and Control (europa.eu)
A Pfizer szépen fogy, ahhoz képest, hogy gonosz Brüsszel nem küldött.
-
Coyot
őstag
Ezt pont úgy kezelem mint amikor itt sokan állították hogy hát fizetnek a korházban hogy covidosnak jelöld meg az elhunytat. Várjunk míg tényleg kivizsgálják ezt szerintem felelőtlenség előre ítéletet hozni.
Emiatt ha a saját eseted vagy közeli hozzátartozód amiről neked mond az orvos véleményt, szerintem megírhatod, engem pl érdekel a kimenetele.
-
Asbee
veterán
Azon mit kell igazolni, ha valakit beoltanak és utána komolyabb vagy komoly mellékhatás alakul ki? Nyilván csak fantázia, nagyon unatkoznak a kórházakban az emberek és random kitalálnak dolgokat. Akkor azt itt beoltott személyeknél akik mellékhatásról írtak, az is csak fantázia nem? Mert nem orvosilag tudományosan igazoltan lettek szarul az oltás után. Biztos odafele menet valami kis vírus rájuk repült. Végülis ez is nézőpont, fanatikusan előre minden infót mellőzve ami nem pozitív.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Elektrosokk #85903 üzenetére
feb 18.-tól 28.-ig volt lázas, múlt hét hétfőn már jobban volt. Kb. kedden már voltak normális pulzusértékei is.
Szóval a láz vége óta 1 hét, összesen 3 hét.
-néha 100 a pulzusa, napi 5-6 mérésből 1-2x
-kb. percenként köhög kb. 2-t, 2-3 másodpercet, gyengén
-meg azt vettem észre, hogy köszörüli a torkát, kb. két köhögés között, szóval az is kb. percenként
Ezt leszámítva már rendben van, talán szerdán már kiírják és mehet dolgozni.Érdekességképp: az első 10 napból 1 napot nem volt étvágya, egyébként végig tudott enni, és így "fogyott" 10 nap alatt 6Kg-t.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Ringman #85920 üzenetére
Ha a lélegeztetőkről ugyanolyan arányban fognak a halottak lejönni mint a második hullámban akkor kevés lesz a hűtőkapacitás. A lélegeztetésre szorulók száma nő, az eü. dolgozói létszám eközben csökkent. Ezen már az oltás nem fog segíteni. Ez az oltás a 4. hullámot gátolhatja meg, vagy teheti kisebbé.
A legszomorúbb az egészben hogy ez nem egy meglepetésszerű első hullámban történik meg hanem a 3. hullámban. -
foxymaci
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #85898 üzenetére
Bátyád mikor kapta el ?
én egy másfél hete vagyok túl rajta de ezek még megmaradtak nálam is . Hajszál választott el a kórháztól, nagy padlóra vágott. 30 vagyok semmilyen alapbetegségem nincs. -
syberia
veterán
válasz
syberia #85918 üzenetére
Brazil P.2 variáns Salzburgban lett észlelve. (közben a Híradó is bemondta)
A tanulmány elolvasása után semmi jót nem tudok mondani, nem fogok riogatni, inkább meghagynám a konklúzió levonását a hozzáértőbbeknek.14 napra lett kitolva a fertőzött(gyanús) személyek karanténja.
-
syberia
veterán
A NEW MUTATION THREATENS A FRAGILE RECOVERY
Ausztriában akadtak rá erre a mutációra, Bécsújhelyen szerdától a közutakon ellenőrzési pontokkal fogják biztosítani a karantént.
-
Csatravi
senior tag
-
Asbee
veterán
Azokról a problémákról amikről nem beszélnek? Mert szerinted az oltási utáni mellékhatás az nem az oltástól van? Milyen összefüggés kell arra, hogy valakit beoltanak és estére elkezd remegni, kifekszik? Vagy 4 napot infúzión fekszik olyan fejfájása van? Vagy 1 hete hányás hasmenés, szintén kórház? Vagy napokig ágyban fekvés olyan gyengeség, ízületi fájdalmak, amik még nem múltak el teljesen. Túl gyakoriak ezek és főleg az astranal. Amúgy sem fognak soha egyetlen halálesetet vagy nagyon súlyos dolgot sem az oltás számlájára írni. Senkinek nem kell a balhé. Inkább elnézik a háttérben járulékos veszteségnek. De nyugodtan lehet ezt az egészet konteónak tekinteni, meg kamunak. Nekem köszönöm, de amiket hallok nem kell az Astra. 100x inkább a Kínai.
-
nincs, de ijesztő mellékhatásokról már többször hallottam. de bénázás alatt azt is értem, ahogy a dózisokat elqrták a tesztfázisok alatt, ahogy éppen áll egy batch a szomszédban stb.
a pfizernél tényleg annyi volt, hogy kijött, elkezdtek vele oltani milliószámra és kész.
-
válasz
S e t h #85883 üzenetére
szerintem nem választottál rosszul. nekem egyébként az eddig olvasottak alapján a sputnik is kifejezetten szimpatikus, de ha választhatok, pfizer. ahol ráadásul épp azzal kísérleteznek, hogy ugyanebből a szuriból egy harmadik shot már annyi billiárd antitestet ad, hogy jó a mindenre is. te ugye fertőzött voltál, tehát minden bizonnyal már az első shotod is kifektet majd jól
, és csinál annyi antitestet, mint egy szűznek a második.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
[CS]Blade2 #85898 üzenetére
Bátyám egyébként még azóta is köhög, néha 100 a pulzusa ülve. Ez a két tünet megmaradt valamennyire. Mennyi idő lelt el ?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Részletfizetés .Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 , Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H RTX4080
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest