Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
válasz
Csatravi #82787 üzenetére
Ha valaminek rossz híre terjed a társadalomban és joggal, azt nem lehet megváltoztatni. Egyél tehénszart, több milliárd légy nem tévedhet! Pedig itt nem is a vakcina minőségéről van szó. Múltkor még a pfizer volt a magyar vakcina, most már csak brüsszeli vakcina.
Itt jól összefoglalták:
Az tény, hogy a kínai, valamint az orosz vakcina elfogadottsága sem túl magas, de ennek oka nem az, hogy erről mit mond a DK, hanem az, hogy az emberek többsége tisztában van azzal, hogy ezen két vakcinát az EU még nem vizsgálta meg és nem hagyta jóvá. Ennek oka továbbá az is, hogy olyan könnyen meg tudta szerezni Orbán ezeket a szállítmányokat. Ha mondjuk a franciák vagy a németek kértek volna ezekből a vakcinákból, akkor oda is pillanatok alatt kiszállítják, vélhetően még a magyarországinál is gyorsabban. Ez ugyanis propagandacélokat szolgál, mivel mindkét országban küzdenek azzal, hogy saját lakosságuk számára elő tudjanak állítani megfelelő mennyiségű vakcinát, ezzel szemben már Szerbiában és idehaza is több százezer dózis van.
Kolozsvari Szalonna es Hir-Telen Beszolunk (kolozsvaros.com)
-
Kékes525
félisten
Az ember fordítva gondolná: [A pandémia óta egyre nagyobb a prostitúció térhódítása Svédországban]
-
bohoc71
aktív tag
[link] .
-
Floyd80
addikt
válasz
bigdady #82791 üzenetére
Akkor a wizzair-generáció ki is lőve. Más ország is ezt fogja csinálni.
Amúgy nézve a lengyel oldal angol fordítását, még mindig nem egyértelmű, mert a kínai, meg az orosz is EU területen lett engedélyezve általunk.
The new rules also clarify that quarantine will not have to be carried out by persons who have been certified to have carried out a protective vaccination against COVID-19 with a vaccine that has been authorised in the European Union.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Floyd80 #82786 üzenetére
Ha 1%-ot nyerünk vele az is jobb, mint a semmi. Nem kell, hogy pont a kínai fogyjon el itt az elején. Ha meg marad egy csomó, és nem állna már el, sok ország azonnal átvenné. Ránk rohadni - amikor 7,6 milliárd ember oltatlan - nem fog.
Ha nem kell az embereknek, akkor várunk az EU-sra, idővel becsorog.
Egy próbát mindenképp megér(t). Nulla kockázat: nulla veszteség, valamilyen szintű nyereség. -
Wn2tl
aktív tag
Na ez érdekes lesz.
-
Floyd80
addikt
válasz
[CS]Blade2 #82782 üzenetére
Ez a kínai arány kb. még mindig semmi, ahhoz képest, hogy ennek kellene megmentenie a helyzetet, mondjuk a főnök jövő héten oltakozik állítólag kínaival, meg tolnak egy kis diszkriminációt az oltási kártyával, lehet felmegy 20-ra. De F1-es hasonlattal élve, a kínai vakcinának egy Räikkönen-féle Japán-nagydíjat kellene letolnia. Várom a holnapi oltási számokat, mert lassan hétvége és még 30 ezernél se tartunk, pedig 360 ezret akarnak.
-
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Floyd80 #82771 üzenetére
Akkor az oroszra rosszul emlékeztem, arra rémlett 3 körül, de akkor az egyikkel sem volt a 4%. Mindegy igazából, az a lényeg, hogy nőtt az elfogadottsága mindkettőnek. Az AZ-nek kár, hogy csökkent.
Nekem mondjuk azzal nem lenne bajom, hogy 2 napra kieshetek tőle. Szerintem inkább a kisebb % hatékonyság, és az afrikai mutáns elleni hírek miatt romlott így le.
Aztán akit kifejezetten ez a megoldási variáció érdekelt, lehet, hogy mára az orosznál kötött ki. Az hasonló, de jelenlegi ismereteink szerint jobb. Szóval lehet, hogy aki 2 hónapja még csak az AZ-t mondta, mára átnyergelt csak az oroszra, esetleg, ha nincs, akkor AZ. Itt ilyen átjárás lehet. -
zsiga_667
tag
Eddig is minden országba más és más szabályokat betartva lehetett beutazni. Nem csak a jelenlegi karantén meg teszt helyzetre gondolok, hanem pl. útlevél érvényessége, vízum, jegy a visszaútra, szállásfoglalás igazolása, stb.
Mért pont a vakcinákkal kapcsolatban lenne ez másképp? -
Floyd80
addikt
válasz
Chesterfield #82776 üzenetére
Ha neked is ez jut eszedbe rögtön, akkor egy hivatal vagy aki szervezi nehogy már ne tudjon felkészülni egy oltásra 2021-ben. Lehet valaki szarfalváról jön a napi egy busszal és ideér előbb, másik nyugger trécselni fog idejönni, elvtársak, hogy oldjuk eztet meg? Majd az egy fő katona rendet tart!
-
Csatravi
senior tag
válasz
Chesterfield #82776 üzenetére
Ez igaz, viszont ha 1,5-2 órát csúszik az oltás akkor hiába megy a páciens a kiadott időpontra mert ott lesz előtte az a sok ember aki a csúszás miatt még nem került be. Ugyanígy jártunk az első oltásunkkal. Pontos időre mentünk csak az oltást kezdetét csúsztatták későbbre. Szépen összegyűltek az emberek. A második adag rendben lement.
-
Антей
tag
Úgy tűnik, Lengyelország csak az EU által jóváhagyott vakcínákat fogadja el a beutazóktól - orosz, kínai oltással rendelkezőknek karantén.
Érdekes lesz, ha lesz vakcína-útlevél. Minden ország más és más...?!https://www.money.pl/gospodarka/koronawirus-kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy-zaszczepieni-beda-z-niej-zwolnieni-6611201111411552a.html
-
Floyd80
addikt
Harangozó szerint a sor mégiscsak azért alakult ki leginkább, mert a betegek túl hamar értek oda, írja a lap. Tehát fegyelemre volna szükség, hangsúlyozta Harangozó, és időpontra kell érkezni: akit 8-ra hívtak, az 8-ra jöjjön, aki 9-re, az 9-re, ezért voltak ugyanis sorok, mármint azért, mert túl korán értek oda az idősek.
-
lacafaca
addikt
-
válasz
Hieronymus #82770 üzenetére
Nem siránkozik meg nyavalyog, csak a munkáját tekintve különösen kellemetlen tud lenni.
"Harmadnapra jöttem rá, szadista volt..."
Ez jó volt... -
Floyd80
addikt
válasz
[CS]Blade2 #82747 üzenetére
Ez volt a január végi szavazás: Created 22nd January 2021
Ha választhatnál, melyik gyártó vakcinájával oltatnád be magad? - Poll Results (poll-maker.com)
Pfizer / BioNTech (Comirnaty) 32184 52%
Moderna (mRNA-1273) 14800 24%
AstraZeneca / Oxfordi Egyetem (AZD1222) 6567 11%
Gamaleja Intézet (Szputnyik V) 4711 8%
Egyikkel sem 2372 4%
Sinopharm (BBIBP-CorV) 830 1% -
válasz
Fire/SOUL/CD #82764 üzenetére
Azért az oltás utáni izomfájdalom miatt nem kellene siránkozni. Tőlünk kérdezték melyik karunkba kérjük.
Gyakorlatilag az összes izomba fecskendezett oltás fájdalommal jár. Sőt jó eséllyel az összes oltás fájdalommal jár.Tavaly egy rossz lépéssel megcsúszva részleges izomszakadásokat hoztam össze a térdemnél.
Mivel az ügyeletes orvos komolyabbnak látta a helyzetet, mint ahogyan végződött, trombózis elleni oltást rendelt. Egy fiatal orvosnő/asszisztens megmutatta hogyan kell beadni magamnak az injekciót. Harmadnapra jöttem rá, szadista volt, mert háromszor lassabban betolva az anyagot, tizedére lehet csökkenteni a kék folt és a mellékes fájdalom nagyságát. -
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #82730 üzenetére
Most hívott, hogy fázott a lába, mért lázat 39,3°C és újra jobban köhög. Hívta a dokit, adott két gyógyszert, gyorsan kiváltottam neki. Egy antibio amiből 3db van egy dobozba, két dobozzal napi 1-et, meg köhögésre két dobozzal.
Előtte pedig már nem volt még hőemelkedése sem.Szerk: Azi Sandoz 500 mg ezt kapta.
-
rgeorge
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #82764 üzenetére
Én ma AstraZeneca-t kaptam volna a háziorvostól, ha egyedül hagyhattam volna a 11 éves karanténba tett kisfiamat. Azt mondta, jövő héten visszatérünk rá.
Ezért is kérdeztem, hogy én most karanténra vagyok-e kötelezve, vagy nem.
Azt sajnos nem kérdeztem meg, hogy milyen alapon vagyok ilyen elöl a listán, nincs semmilyen krónikus bajom (csak egy olyan mitrális prolapsus, ami a három évvel ezelőtti kontrollon már nem volt detektálható). -
Stanlee
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #82758 üzenetére
Szerintem az is a baj, ahogy a nemet media talalta. Tehat beoltottak az egesz korhazat egy nap, aztan az oltottak egy resze 2 napra nem tudta felvenni a munkat. Emiatt a media allitasa szerint osszeomlas kozeli allapotok alakultak ki. Mindenki ertetlenkedett, hogy hat lehetett tudni, hogy a kar fajni fog meg esetleg agybafekvo betegge valik tole az oltott. Na ez szerintem a tobbseget megijesztette.
Engem egy influenza elleni oltas is legalabb 1 napra agybafekvo betegge tesz, ezzel se szamolnek maskepp.
-
válasz
Micsurin #82759 üzenetére
Ma már oltottak a Kínaival, haver is megkapta délelőtt (52-53 éves krónikus beteg révén), egyelőre Ő is csak erre panaszkodott, hogy délutánra egyre jobban fájt az oltás helye. Csak azért nem örül neki (kibírja, nem erről van szó), mert Ő sofőrködik, aztán néha még szervó nélküli gépeken is van, ott azért kellemetlen egy "bedurrant" felsőkar/váll...
-
Floyd80
addikt
Napi oltás számok hol vannak a koronavirus.gov.hu oldalon? Az átló (Koronamonitor (atlo.team)) is onnan veszi át, de honnan?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #82758 üzenetére
Aha... az jó két oltottal annyi a tapasztalatunk nálunk haveroknál még 8 másik szülővel ergo sum 10 emberrel, hogy olyan a karod mintha a 22-es krovával vállba vertelek volna.
Ne akarjunk már belehalni...
F*z kivan a médiával.
-
válasz
Micsurin #82751 üzenetére
"AZ, hogy eshetett a kínai alá? "
Vélhetően úgy, hogy kb 1 hete a Németeknél (később meg a Svédeknél valahol) az AZ első adag beadását követően, magas százalékban mutatkoztak erősebb tünetek, ami miatt 1-2 napra nem tudták felvenni a munkát az emberkék.Természetesen a Média ezt felkapta, aztán most sokaknak tele lett a Liberó (szerintem)...
(Ha fosózni akarnak, olvassák Stephen King: AZ című könyvét) -
Csatravi
senior tag
Szombathelyi oltás.
[link] (videó) -
Csatravi
senior tag
válasz
Ringman #82749 üzenetére
A pótlékok és ügyeleti díjak (IS) voltak porondon. Ha ilyen külön engedélyes megoldásokat fognak alkalmazni az további feszültségeket, fog okozni. Arról nem is beszélve, hogy akkor most milyen átalakítás folyik, ha közben már a kiskapukat nyitogatják? Végül ugyanott leszünk ahol voltunk, csak nem közalkalmazotti státuszban.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Nem tudom mennyiről indult. A családból a héten lenne oltás kínaival de le lett mondva.
Átengedjük drága Orbán vezérünknek.
Nem mintha a vakcinából repetázni akarna mert szerintem a Pfizer már benne van a vállában. -
emberek, ez egy elég laza topik, különösebb ész sem elvárt a használatához, de azért izé...
-
Ringman
nagyúr
válasz
nem tartom kizártnak, hogy pártvonalon "eligazítást tartanak" a törzsszavazóknak, hogy a legfaszább a keleti vakcina.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Soulfly842 #82732 üzenetére
Frankó egy törvényt, rendeletet hoztak ha megegyezős egyességekkel módosítani lehet kórházi szinten. Aki meg nem tud róla, vagy nem doktori státuszban van az meg majd pillog nagyokat.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Csatravi #82744 üzenetére
ÖN MELYIK VAKCINÁT VÁLASZTANÁ?
9130 Pfizer–BioNTech - 51,5%
2550 Moderna - 14,4%
2510 Szputnyik V - 14,2%
1938 Sinopharm - 10,9%
1584 AstraZeneca - 8,9%
--------
17.712Itt elég sokat javult az orosz és a kínai. Mennyiről is indultunk amikor felmerült, hogy veszünk ilyeneket? Kb. 3% és 1% volt aszem.
-
Ringman
nagyúr
a dottore maradhatna a mátyás-puzzle-nél.
-
rgeorge
addikt
Ha osztálytárs miatt a gyermek karanténba kerül, akkor ez a szülőkre is vonatkozik? A határozatban "pozitív tanulóval kapcsolatba került dolgozók és tanulók" elkülönítését írják.
-
Csatravi
senior tag
Ön melyik vakcinát választaná?
Meglepődtem. Ja mégsem! -
Cyrin
addikt
Itt Szegeden normális mederben ment az oltás. Óránként 10 ember van odarendelve, felújított nagy várós rendelő, a váróba beengedik a 10 embert, más nem mehet be. Kitöltik a kérdőívet, aztán a doki körbeszalad és ott a váróban gyorsan végigolt mindenkit. Várnak 15 percet, és mehetnek. Jöhet a következő tízes, aki addig az udvaron összegyűlt.
-
-
[CS]Blade2
addikt
Szomszédot most hívták. 80 valamennyi éves. Elvileg jövő hét kedden kapja a kínai oltást.
Más:
Karantén: Bátyám barátnője nincs olyan sz*rul, azt mondták neki 18.-án, ha nincs láza az utolsó napokban, akkor 28.-án mehet, amerre lát.
Másnap pozitív lett bátyámnak a teszt, de ő is ugye már 18.-án került karanténba. Na most a barátnőjének amikor ezt mondták, akkor még bátyám nem volt tesztelve sem.
Na most, ha bátyám ugyanúgy köhög és/vagy további karantént rendelnek el neki, akkor mi van?
Ő marad otthon, a barátnője meg eljárhat dolgozni a karanténból(Ez lenne: Március 1. Hétfő)
(A házidokiját nem éri el telefonon hétfő óta.) -
Soulfly842
addikt
Korábban szóba került, hogy Debrecen után Nyíregyházán se akarják aláírni az új szerződéseket a traumatológián, de a debreceni után a nyíregyházi kórház esetében is megállapodtak a felek.
Megegyezett a nyíregyházi kórház a sebészekkel az új szerződésről
A kórház szerint rémhírkeltés nyilvánosságra hozni a dolgozók tiltakozó levelét.
-
DarkByte
addikt
De gondolom még Te is vársz rá.
Mindenesetre a videó pont azt említi, hogy a természetes úton (a covid-ot elkapva) szerzett immunvédettség jóval gyengébb, mint a bármelyik vakcina által indukált. Ez viszont tényleg azt sugallja, hogy valamelyiket érdemes felvenni, ami kéznél van.
Már csak ezt a hülye tűfóbiámat kell félretenni, de majd fellocsolnak. Ha húsvétra kapom meg, még vicces is lesz
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Hieronymus #82728 üzenetére
Úgy esett neki, hogy 97 97 97 98 97 97 98 97 97 97 96 96 96 96 96 97 97 97. És a csupa 96 az 1 nap volt, és aznap reggelre romlott a köhögése is.
Ülve méri mindig ugyanúgy. Két szoba van, amíg ketten tele köhögik az egyiket, addig a másik szellőztetve van, majd fordítva. Ez akkor elvileg befolyásolhatná, de akkor végig ingadozhatott volna. Vágom egyébként. -
Micsurin
nagyúr
válasz
bigdady #82727 üzenetére
Nincs már annyira hideg, tegnap voltam egy próbakört a fék és karbi végett. Igaz körforgalomból kifelé finoman kellett rányúlni mert az S22-ök még nem érezték stabilan elég melegnek a talajt pedig ez csak egy kis 2 hengeres 500-as cirka nem egész 60 lóval.
edit.: de a bezártságtól már hülyét kaptam kellett, már nem volt elég ránézni és brümmögni az autós szőnyegen. Most lesz 1 éve, hogy itt van na az első félévben alig tudta használni múlt tavasszal, ebben a szezonban a tervek szerint a félidős papucsokat is lejárom rajta és még az új garnitúrát is szeretném!
-
válasz
[CS]Blade2 #82722 üzenetére
"A véroxigén esett ugye kicsit..."
A véroxigén szint nagyon személyspecifikus.
A kismértékű változása nem jelent semmit. Akkor értelmezhető a változás, ha korábban és "egészségesen" mért értékekhez lehet hasonlítani. A nagymama ujjbegyen mért 88 értéke még rendben van. Órával a karon megfelelőbb értékeket lehet mérni párhuzamosan.
A levegő oxigénszintje, az utolsó percekben végzett mozgás mennyisége és erőssége, ... változtatja. Még a betegségtől való félelem is hathat a szintre.
A közelítő arányok.
90% fölött megfelelő az eredmény.
70-89% ideje azonnal orvoshoz indulni.
69% alatt. Mentő hívása vagy próbafekvés a ravatalozóban. -
lacos001
senior tag
válasz
#20749568 #82715 üzenetére
Gondolom a véredben fetrengsz kikészültél a világmegb***ó vírustól.. annyira meghatott ez a pozitivitás...
Remélem nem fog rosszul "működni" a pénteki teszt.... megbízható az is...
Vajon oda lettél e számolva az adott napi "esetekhez"?....#82725 Hová gondolsz...Új szabályok...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
bigdady #82701 üzenetére
Én az AZ-nek is kimondottan örülök, mivel apum marha sok emberrel találkozik (ügyeletesként ő fogadja és engedi ki a kamionokat, menetlevél átvétel etc) anyum szintén mivel országos hatáskörben üzleti coach banknál (konkrétan egyedül a 350 fiókra és vezetőségre) így ő is napi szinten találkozik fél tucat emberrel akár. Egyetem újraindulással kapcsolatban is attól féltem, hogy hazahozok nekik valamit azért nem gondolom, hogy mérhetően magas lenne a kockázata akár csak a kórháznak is 22 évesen...
Mielőtt valaki megtalál nem azt mondtam nincs a pakliban csak matematikailag elenyésző a valószínűsége.Ettől függetlenül délután teszem fel az új láncot és lánckerekeket a CB-re és légtelenítem a féket... ha be kell járni újra akkor vonat nyista, itt a tavasz szóval brüm brüm!
-
[CS]Blade2
addikt
Mondtam neki, hogy várjon ülve 5 percet, hogy tuti, hogy nyugalmi legyen. 133/77 pulzus 114
A véroxigén esett ugye kicsit, de azóta visszamászott, gondolom az nagyon jó, ha van gyulladás vagy víz vagy valami, akkor az valamennyit javulhatott. Ritkábban is köhög valamivel, mint tegnap. Eddig csak romlott, ahhoz képes egy kis javulás talán jelzi, hogy regenerálódik, dolgozik a szervezet.
Lépcsős tesztnél végül is azért azt mondja, hogy rosszabb volt felmenni, mint egészségesen, de úgy érzi, hogy inkább azért, mert maszkban ment, meg, mert fájnak a lábai. Gondolom ízületre és/vagy izomra is rámegy ez a retek. -
Asbee
veterán
Nagymamamával eddig minden ok.
-
andor80
senior tag
Ha meglépik amit a kócos csceilia meg tolt(Átesettek oltottak mehetnek amerre látnak korlát nélkül)
Akkor én mivel nem vagyok fotelforradalmár én is menni fogok az ÖSSZES most is elérhető csalafintaságot el fogom követni ...ELÉG volt a kormány miatti gyökérségből..Ezt megtehetnék ha lenne ahogyan eleinte állították elegendő választható vakcina...
-
Stanlee
őstag
-
DarkByte
addikt
Ez a Kovidők tök jó cucc, köszi a tippet!
Nem sok mindent osztok meg Facebook-on, de most ezt megtettem. Hacsak páran megnézik ismerősök közül már megérte.Ez most jobban meglökött a regisztrálás felé mint bármi. Nem gondoltam hogy az erősebb variánsokkal ekkora para van kialakulóban.
Lehet a napokban meg is lépem.De ha nagyon őszinte akarok lenni, a kínaival igazából még a március hónapot megvárnám mi lesz vele itthon az éles tapasztalat (már ha lesz elég doki és márc. 1-el nem állnak fel túl sokan). Nekem 34 évesen tuti azt fogják elsőnek felajánlani. Igaz 34 éves egészségesként szerintem még sokáig ülök a kispadon mire szólítanak így is-úgyis.
-
válasz
Szakbarbár #82706 üzenetére
minden helyzet egyedileg mérlegelendő: ha az az öt ember bemegy a lakásba, beszélgetnek ott, időt töltenek, összefogdosnak dolgokat, annak nyilván van kockázata. ha lerakja a cuccot az ajtó előtt, aztán lemegy fél emeletet és úgy beszélgetnek, annak nincs.
minden szempontok együtt kell mérlegelni.
-
válasz
[CS]Blade2 #82700 üzenetére
ez így nem hangzik rosszul, a magas pulzus sajnos normális. a fő kérdés mindig az, hogy mi a tünetek iránya: romló vagy javuló. ne fárassza le magát azért, sokszor van, hogy a 4-5. nap környékén kicsit jobb, aztán megint rosszabb, és ebből lehet később is több hullám.
ha nem romlanak a tünetei, az a jó. ha sokáig nem múlnak el így sem, az nem jó.
és mi itt csak felelősség nélkül beszélgetünk erről, orvos az, aki felelősséget is vállal (már ha vállal........). nyáron még az volt a mondás, hogy a véroxigén változása a lényegi indikátor, amíg az oké, addig oké, amint az nem nem oké, kórház, akkor is, ha nincs igazán rosszul.
-
Szakbarbár
aktív tag
Erre csak a saját nagypapám esetét tudom felhozni mint rossz példát, Ő sem tudott nagyon mozogni, szinte sosem hagyta el a házát. Mégis hazavitte neki valaki a COVID-ot az az 5 ember közül valaki aki járt hozzá.
A szüleim meg hallani sem akarnak oltásról, "rajtunk ne kísérletezzenek" felkiáltással. Mindketten 60+ korosztály, nem túl jó kilátásokkal: asztma, cukorbetegség, elhízás, magas vérnyomás. -
catroot
veterán
válasz
[CS]Blade2 #82700 üzenetére
A magas pulzus szerintem gyakori tünete a koronának. Persze nem mindegy, hogy mennyiről mekkora értékre szökik fel.
Nálam ez volt az egyik, ami legelőször gyanús volt. 4-5 nap múlva normalizálódott, de ez gyanítom mindenkinél más-más.
-
Kékes525
félisten
Amit nyílvonáságra hoztak az nem az alkalmazási előírat. Amit alkalmazási előíratnak neveznek az egy iránymutató alkalmazás, a gyártó termékismertetője, az amit a gyártó javasol:
"Az alábbi tájékoztató a vakcina kínai nyelvű termékismertetőjének magyar nyelvű adaptációja,
iránymutatás az alkalmazáshoz. A kiindulási alapul szolgáló termékismertető utolsó áttekintésének
dátuma: 2020. december 30." [link]A termékismertető, a fázisvizsgálatok, és a vakcinák laboratóriumi vizsgálatai alapján kellene az OGYÉI-nek kiadni.
-
Floyd80
addikt
Egymást taposták a várakozó idősek a szombathelyi oltópont épületénél | 24.hu
Látszólag nagy volt a fejetlenség, a bejárat előtt már szó szerint egymást taposták az emberek, és senki sem igazán tudta, hova kéne állnia és meddig fog várni a sorára. A helyszínen több embert is megkérdeztünk, mitől alakult ki a káosz, és nagyjából mindenki ugyanarról számolt be.
A sportházhoz közelebb eső bejáratnál kevesebben várakoztak, itt viszont arra panaszkodtak, hogy bent kell várakozni, ahol egy kicsi helyiségben zsúfolódnak az emberek. „Nyolcvankét éves édesanyám egész eddig nem kapta el a koronavírust, na akkor majd most” – kommentálta röviden a helyzetet egy felháborodott nő a lapnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live