Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz
Csókolom #85466 üzenetére
Egy gondolat erejéig folytatnám.
A lopás nyilván a populista gondolatvonal.Viszont ha jobban belegondolsz, akkor diplomáciailag nem nagyon volt más választásunk, mint rendelni a kínaiból és az oroszból. Innentől fogva a beszerzésük nem tisztán eü szakmai kérdés.
Legfeljebb a beadásuk lehet döntés kérdése.
Viszont kevesebb érv szól a beadásuk ellen, mint mellett.Nyilván ha nem lenne beadható, akkor menne a kukába és az is kommunikálható lenne valahogy, de akkor is pénzt kellene fordítanunk a kínaiak, oroszok vakcina fejlesztési "fáradozására".
Azt gondolom, hogy a lopás egy demagóg szóval kifejezi az összes mögöttes diplomáciai és közvetett anyagi kérdéskört.
Ha követted Rogán földvásárlási (pontosabban föld nem vásárlási ügyeé), akkor látható, hogy minden megoldható törvényesen is. Innentől fogva csak részlet kérdés, hogy hogyan vásárolsz ár felett kínai vakcinát.
Ha egyáltalán kell ár felett vásárolnod, mert a penzlopó gépezet (magyar gazdaság) megjavításával is elég jól jársz. -
-
Ha hajlekony palcikaval csinaljak, az nem faj. A fapalcas verzio faj. A Kutvolgyi uti korhazban es az Oltokozpont nevu helyen az elobbi van, a mellettunk levo ingyenes teszteloallomason (kontener) az utobbi, ez volt az egyetlen, ahol a lanyom elsirta magat (nem is mentunk oda tobbet). Idaig a ket gyerekemnel volt kb. 4-5 muanyagpalcas teszt osszesen, egyik sem fajt, baratok gyerekeinek sem fajt egyszer sem. Mintaszam: kb. 15 teszt osszesen, eletkorok: 3, 4, 6, 7, 10 ev, fele PCR, fele antigen.
Tobb ezer teszt utan nem valoszinu, hogy a te gyerekednek fogjak felserteni a nyalkahartyajat szerintem.
-
pjen
félisten
válasz
daneel_hu #85475 üzenetére
Az a legszebb, hogyha bármiért kritizálva van a kormány mindjárt ott a refrény:Az ellenzék mennyivel rosszabbul csinálná.Nem biztos.Már 12 éve hatalmon vannak és még mindíg hivatkoznak az "elmúlt 8 évre", nevetséges.Ami még nevetségesebb szerintem, hogy pár fúrumtárs folyamatosan vissza hozza ezt a témát.
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Vagy nem, sose fog kiderulni. Jarvany kezelese szempontjabol egy technokrata iranyitas lenne a legjobb, populista a legrosszabb. Mar Magyarorszag a 9. legrosszabb a halalozas szempontjabol vilagszerte, lakossagaranyosan merve. Ettol nem lenne nehez jobban teljesiteni.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
"Viszont az lenne mégnagyobb tragédia, hogy a jelenlegi kormány helyett a jelenlegi ellenzék kormányozna."
Az nem tudhatod, lehet jobban megszervezték volna. A kivitelező úgyis ugyanaz a kisember lenne. Igazából ennél csak jobb lehetne, mert amit művelnek tragikomédia. És nem az informatikai rendszer szar. Hanem azok baszták el, akik megmondták a fejlesztőknek, hogy mit csináljanak és a funkcionális specifikációt készítették.
-
Rive
veterán
válasz
#32839680 #85352 üzenetére
Mondjuk ezen is lehetne vitatkozni, hogy a GDP-t termelő, munkaképes korú, a fertőzést legjobban széthordó lakosságot kell-e előbb oltani. Vagy tényleg a nyugdíjasokat, aki tényleg meg tudna ülni a seggén...?
Azt a réteget kell, amelyiknek a beoltásával a leghatékonyabban lehet csökkenteni az egészségügy terheltségét => nagyobb eséllyel jut ellátás mindenkinek.
Ez egyben a legveszélyeztetettebb korosztály - az idősebbek.
-
Stanlee
őstag
Itt a nemeteknel is all a bal, 2 politikusrol is kiderult, hogy veletlenul kaptak "tanacsadoi" dijat
valami cegen keresztul, hogy allami beszerzesben (maszk meg egyeb vedofelszereles) gordulekenyebben menjen a donteshozatal.
Az egyik 250 ezer euroert tanacsadott, a masikrol még nem derult ki, hogy mennyiert. De a mostani kancellarjelolt fia is hogyhogynem allami megrendeleshez jutott ugy, hogy apuci "besegitett".
-
na, korai volt az öröm, mindkét gyerek 38+
-
Stanlee
őstag
válasz
Drizzt #85461 üzenetére
UK-ben a mutans megjelenese utani idoszakban is maradt az az arany, hogy 1 db 60 alatti halottra jutott minimum 10 db 60 feletti.
Pont ezert kell az idosebbeket oltani, hogy a sulyos tunetes megbetegedesek csokkenjenek olyan szintre, mint ami a 60 alatti retegre jellemzo. Ha ez meglenne, mar az egy oriasi eredmeny lenne.
-
Csókolom
tag
válasz
FіkuszKukіsz #85472 üzenetére
Nincsen sajat oldalam, keplekeny vagyok, csak erdekelt volna, hogy hogyan vegzödik ez a szal. De nem mentek benne tovabb azok, akik ezt az allitast terjesztettek.
Pedig a közös jarvanypolitikai erdekre valo tekintettel szerintem, es ez szinte biztosra vehetö, a szerzödes sem titkositott. -
-
-
válasz
Kékes525 #85465 üzenetére
hát, én éjjel mindenfélét éreztem, de ezt egyelőre betudom a stressznek (aggódik az ember a kölykeiért, nem tudom eltüntetni az érzést sajnos). amúgy semmi, na de nem is most lesz aktuális, ha korona, hanem pár nap múlva...
az 1000 mg/nap tuti? a tanulmányokban 80 mg/testtömeg-kg van, ami sokkal több (legalábbis, amikor utoljára néztem, több voltam 12,5 kilónál
).
-
Csókolom
tag
válasz
Ringman #85381 üzenetére
Akkor most lezarhatjuk ma azt a temat, hogy a kinai oltoanyag beszerzesekor lopas -csalas törtent volna ugye, mert azonkivül, hogy be lett ez az eterbe (itt is) böfögve -a többihez hasonloan-, nem engedtetek ki magatokbol ellenzeki beallitottsaguak semmi megerösitest ebben az iranyban az allitason kivül....
Tehat egy urban legend volt, hogy azert vettek a kinai oltoanyagot, hogy többet tudjanak lopni.
Megerösites hianyaban a felvetesed ebben az iranyban ugrott. -
Kékes525
félisten
Felnőttnek 1000mg/nap, gyerekeknek gondolom a fele elég. Azonban inkább megelőzésre jók ezek valamennyire (talán), mint konkrét betegségkor, hisz nem kimondott gyógyszerek. Másrészt érzékeny gyomrúaknak nem ajánlom, mert néha feljön a kömény íz.
Ti jól vagytok? Semmi tünet? Az hogy volt már hasonló tünetekkel járó betegsége nem jelent semmit, mert nagyon sok hasonló tüneteket okozó légúti kórokozó van. -
válasz
Kékes525 #85459 üzenetére
egynél több, de azért elég vékony a szakirodalma. amúgy hogy érdemes szedni a placebót
szerintetek? 120 kapszulásunk van, azt tudom, hogy 80 mg/testtömeg-kg, viszont tünetek megjelenése után elsősorban?
amúgy ha placebo, ha nem, abszolút lélektuning eldönteni, hogy ez segíteni fog, megnyugtatni magad, hogy van rá szakirodalom is, aztán nyomatni, mint koronagyilkos. most magyaráztam el a fiamnak is, hogy úgy szabdalja a vírust, mint a nindzsák dai-katanája az ellenfelet
-
válasz
syberia #85448 üzenetére
nálunk annyi a fejlemény, hogy a fiam végigaludta az éjszakát, nem volt éjjel croupos fulladás, most meg egész jól van (kop-kop). azt nem tudjuk ebből jobban, hogy korona-e vagy sem, mert kb. így szokott beteg lenni mostanában (1 nap gatya, aztán jobban van, igaz, ez most fél nap sem "volt"). viszont az jó hír, hogy nem lett croupos fulladás, a korona az csinálni szokta a crouposoknál, ráadásul elhúzódóan. lekopogom, hogy így is maradjon...
a 4 éves kislány ugye nem 3-5 hete esett át rajta? ha igen, akkor sokszervi gyulladás tüneteire figyelni!!!
-
Kékes525
félisten
A Telex cikket vesd össze ezzel: [Orbán Viktor szerint egy hétvége alatt be tudnánk oltatni mindenkit, aki kéri]
Talán kevesebb arc és több szakértelem.
-
Drizzt
nagyúr
Ez sem elvileg, sem gyakorlatilag nem igaz. Egyik oltas sem ved meg 100%-ban a halalozas ellen. Phase 3 alapjan sajnos tevesen ezt szokas allitani, de az izraeli real world adatok alapjan azert par szazalek esely marad belehalni az oltas utan is, akkor is, amikor a hivatalos vedettseghez szukseges ido letellik a masodik dozis utan. De persze nem mindegy, hogy minden szazadik, vagy minden ezredik, tizezredik beteg hal meg. Foleg, hogy a terjedesi mutatok is javulnak, ettol valamivel nagyobb mertekben.
Ui.: a tablazatoddal inkabb az a gond, hogy a masodik hullam kor szerinti eloszlasat mutatja. A harmadikban tenyleg sokat romlanak a fiatalabbak oddsai. Persze ez inkabb a korhazakbol szarmazo anekdotikus info most meg, de ugyis lesz majd statisztika a mostani hullambol is, ahol ez latszani fog.
-
Sped
aktív tag
Az élelmesek kihasználták a káoszt
https://telex.hu/koronavirus/2021/03/07/oltas-vakcina-oltopont-regisztracio-koronavirus-covid
Egy másik olvasónk azt írta meg, hogyan hekkelték meg egy másik kórházi oltóponton a rendszert. Az egyik oltóponton egy ember azt ajánlotta nekik, hogy a behívó sms-éről ad nekik egy képernyőképet a telefonjukra, és azt bemutatva ők is megkaphatják az oltást.
Így is tettek, és annak ellenére, hogy egyikük sem volt a hétvégére hivatalosan behívva oltásra, mindketten megkapták az oltást. A helyzet kaotikusságát jól mutatja, hogy mindezt egy olyan sms screenshotjával sikerült megoldaniuk, amelyen a behívás vasárnapra és egy teljesen másik oltópontra szólt.
-
Kékes525
félisten
Nagyon fontos most az, hogy a lelket tartsad benne. Az kimondottan erősíti az immunrendszert. Ne engedd, hogy rossz kedve legyen.
Azért 1 tanulmánynál több van: [black cumin coronavirus]
-
-
attiati
veterán
válasz
Drizzt #85433 üzenetére
Mármint a másik négyötöd, kilenctized képtelen továbbadni?
Vagy arról van szó, hogy a megfigyelések alapján az ötödük, tizedük adja tovább a gyakorlatban?
Korábban az volt a mondás, hogy eleve a szuperterjesztők a felelősek a fertőzések nagyon nagy részéért. Így nem mindegy, hogy az oltottaknál is csak erről van szó, vagy fizikailag is képtelenek továbbfertőzni nagy részben?
-
Chesterfield
őstag
válasz
Soulfly842 #85438 üzenetére
arra gondoltam, hogy az elbaszott fázis 1-ben néha fele akkora dózist adtak az első oltásban, és az hatásosabbnak bizonyult.
-
Nincsenek megbízható részletek. Izolált, korai esetekből indulnak ki - sokadik gyanúm már ebben a covid-hisztiben - politikai szándékkal, hogy ne kelljen idő előtt szabadságjogokat adni az oltottaknak. Nyitott kérdések:
1. a továbbfertőzési sztorik nem "véletlen" az első adagot megkapottaktól származnak?
2. hány olyan igazolt eset van, ahol 2. dózist is megkapott, +4hét elmúlt?? (immunitás kialakulása+lappangás)
3. a #2ben leírt esetek száma milyen kapcsolatban áll a vakcina hatékonyságával? (azt tudjuk, hogy ez nem 100, hanem kb 90%)
4. ha valaki horribile dictu mégis terjeszt így, az mennyi víruat ürít, mezei maszkviselésen túl van-e bármi VALÓS aggódnivaló?
5. milyen hatással vannak az 1-4képletre az aktuális mutánsok?#85447: f.sza, fél év alatt sorra se kerül egy mezei halandó.
-
válasz
Hieronymus #85414 üzenetére
Szerintem ebből a szempontból lényegtelen. Ha be lettek volna oltva ezek az emberek, akkor elvileg az összes élne, mármint a covid nem végzett volna velük.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az izraeli oltást igazoló appban úgy látom csak fél évig érvényes nekik az oltás.
Szép új világ lesz ez. -
syberia
veterán
Ezt a tanulmányt sasold meg, a dokinak is leesett az álla az eredményektől.
"feketekömény kapszula van, azt kap majd vudu gyanánt"
Szerencsére nem varázslat, tényleg működik a timokinon (meg a többi hatóanyag benne).
-
Soulfly842
addikt
válasz
Chesterfield #85364 üzenetére
Az lövés a korábban oltottaknak ugyanúgy beadják a másodikat.
kb~ 1 hete jelentették be (pontosan nem tudom a dáumát hirtelen), hogy azoknak akiket frissen oltanak, azoknak 3 hónappal rá adják a másodikat.
-
Coyot
őstag
Hat nalunk most kiderul az biztos. A 3 levett gyorsteszt egyontetuen negativ volt. En nem gondolom hogy covid lesz de majd a teszt megmondja. Hazi orvosom azonnal a favirapivir vagy mit ajanlotta miutan kinyilatkoztatta hogy ez biztos covid de ne aggodjak itt van ez a csodaszer mar otthoni alkamazasra. Elobb tudtam hogy van mint a hiroldalak
A bagyadsagot nem ismerem, ezek nalunk egesz nap porognek mint a tragyaszoro.Vagy meg sosem volt ak betegek igazan, pedig iden az 1 het ovi 1 het otthon cimu moka ment sokszor.
-
daneel_hu
addikt
Nekünk is megvolt ez a torokfájós, garatfolyós nyavaja.
Először a két gyerek volt valamennyire beteg, főleg a kislányom (5), de azért orrfolyás és 37,5 C-nél nagyobb gondot nem okozott. Fiamnak folyt az orra 1 hétig - de ez közösségben kvázi mindennapos dolog, főleg a suliban-oviban.
Asszony is elkapta, ő is pár napig meg volt hülve, nekem 2-3 nap volt szintén orrfolyás, garatfolyás.Tavaly február végén is pont ugyanez volt nekem, akkor azt hittem a covid - de akkor nyilván nem b***tt volna oda a D614G októberben.
-
syberia
veterán
Jobbulást! A tudjukmit nem javasolhatom, de a feketekömény olajat azt bátran adhatod neki mézzel kombinálva 1:10 arányban még szuperebb a hatása. Ha az egészség a tét, akkor a nézeteltérés le van...
-
köszi, majd írd meg, te vagy az első, akitől hallom, hogy van bármi. ráadásul mi otthonról nyomulunk anyafejjel, szóval ezt megint a suliból hozta a fiam, ahol viszont mindenki tünetmentes volt a héten elvileg........
szegény amúgy teljes pánikban van, pici még (7 éves), de eléggé jellemző rá, hogy elhagyja magát. most azért megkérdeztem, hogy fél-e azoktól, amiket elcsípett felnőtt beszélgetésekből a koronáról, mondta, hogy igen. próbáltam megnyugtatni, hogy igazából a pici gyerekekre az influenza tényleg veszélyesebb, ő meg azt már lenyomta háromszor-négyszer... valamennyire hatott. meg a noraminophenazoni is
-
Coyot
őstag
Ez ilyen ovizaras utso ajandek lesz nalunk ma voltak a beoltozott emberek mintat venni. Se laz se semmi de 2 napig ereztem hogy valami nem oke, azon felul mindenki taknyos kohog, nem veszelyes tunetekkel. Gyerektol kaptuk el 5 napos arfutassal ezert azonnal kaptuk a tesztet. Eredmeny meg majd holnap vagy utana ondolom.
picinek meg mihamarabbi jobbulast!
-
Kaba
veterán
Az eddigi ismeretek szerint a beoltottak is továbbadhatják a vírust másoknak,vagy vannak már új fejlemények ezen a téren?
-
Reggie0
félisten
válasz
Chesterfield #85389 üzenetére
Igen.
A lista a most behivottak listaja, de ha nem vagy rajta megkapod. Twitteren irta is egy pali, hogy o igy kapta meg. [link]
-
-
Gsx-rr
veterán
Most olvasom a mobiltelefon uzletek is nyitva lehetnek.
Ez valami vicc tenyleg! -
köszi mindenkinek. azért ezen a ponton ez még bármi lehet, kop-kop
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Amúgy meg nem édes mindegy hogy kit oltanak? Értsd: ha valaki oda megy és kér oltást annak adjanak sms nélkül is - csak ne verjék nagy dobra.
-
na, lehet, hogy itt az idő
az iskolás fiam a derült égből most szarul néz ki, fáj a torka és 38+, mindezt úgy, hogy a torokgyulás körön túl vagyunk, influenza ellen meg be van oltva. és jó hirtelen jött ez a valami, egész nap tök jól volt, játszott
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Overwatch 2
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Háztartási gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest