Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Frutiger Aero
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Őskoczka
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
catroot
veterán
válasz
Ringman #84692 üzenetére
Itt a nagyker nálunk marad nyitva.
Mivel a lakossági bolt zárva lesz, esélyes, hogy majd a sok hülye átjön hozzánk vásárolni (vagy legalábbis megpróbálja...).
Sok értelmét nem látom ennek a lezárásnak így, ha megint az van, hogy XY-ra nem vonatkozik, a másikat viszont leszopatjuk.
-
HellGreg
őstag
Nagyon fasza, eddig nyitva volt az IKEA, a MediaM, meg minden, senkinek nem kellett az FFP2. Most hogy minden bezár, már kell az FFP2.
-
-
Ringman
nagyúr
-
-
Sir Pocok
őstag
-
Rive
veterán
A virágboltok nyitva lesznek még Nőnapon
És holnap?Ui.: klasszikussal szólván: fussatok, bolondok
-
wjbhbdux
veterán
Ha tavaly nyáron nem lett volna balatonozás, ha télen nem lett volna karácsonyozás és legalizálták volna hogy ólmos bottal lehessen ütni azt aki nem hord maszkot, akkor most nem kéne szopni. thx
-
válasz
RubbishBin #84680 üzenetére
Mondjuk az még durvább mert zárt tér, én régóta nem tömegközlekedtem de azt látom, hogy a kezdeti fegyelem eltűnt.
-
RubbishBin
senior tag
válasz
Narxis #84678 üzenetére
Én ezt már tavaly is tapasztaltam. Októbertől január végéig busszal jártam dolgozni. Mindenkit előre engedek, így mindig utolsóként szállok fel, szóval végig tudtam nézni az arcokon. A teli buszon nagyjából rajtam kívül még 4 embernek volt az orrán a maszk, sokan teljesen le is húzták. Addig volt rajtuk, ameddig elhaladtak a sofőr mellett.
-
válasz
RubbishBin #84657 üzenetére
Én a maszkhasználaton látom, januárban nem láttam olyan embert akin ne lett volna, most csak a közeli patikáig mentem de 10 után meguntam a számolgatást, nemhogy az arcán nem volt maszk de még a kezében se, tehát nem levették hanem egyszerűen nincs náluk. Amúgy 90%-a nyugdíjas volt(vagy legalábbis legalább 50-60 körüliek), tudom nem reprezentatív felmérés csak meglepődtem.
Amúgy én se fogok vadászni FFP2-őt, ha nem lehet könnyen megvenni akkor nem lesz és nem érdekel, hogy kötelező lesz-e.
#84666 egyetértek, sajnos elkésett a dolog és most a gyerekkel együtt öntjük ki a fürdővizet.
#84679 kösz, megnézem, hvg-n már arról írnak, hogy kifosztottak minden üzletet.
-
válasz
gergobaby #84667 üzenetére
Remélem a nyugdíjakat legalább annyi százalékkal csökkentik, mint amennyivel lassul a gazdaság.
Nyilván, kb olyan arányban, ahogy a gazdaság növekedésének mértékével növelték. Egyébként mi köze ennek a covidhoz? Ja megvan, a szokásos jómagyarnyomoronckodás.
Minek él a sok nyugdíjas? Ha él, legalább vegyünk el a nyugdíjából.....hadd ne minősítsem az ilyen hozzáállást. Neked amúgy jobb lenne, ha a kisnyugdíjastól elvennék a nyugdíja negyedét?
-
F34R
nagyúr
En pont most lettem allaskeptelen, mar nem csak attol parazok hogy lesz ilyen helyzetben ujra munkam hanem azert is hogy ha beadatom az injekciot erek-e el vele valamit?
-
Peat;)
veterán
Jó hát, a legfőbb baj itthon (és egyébként sok helyen külföldön is) a visszás és hergelő intézkedések amelyek sokszor inkább a vírusnak kedveznek mint a lakosság és egészségügynek:
- kora esti boltzárás így minden dolgozó munka után tülekszik a boltban (én nyitásra járok másfél hetente, de előtte 21-re jártam...)
- kijárási tilalommal hergelni a népet miközben zárva vannak a szórakozó helyek
- plázák nyitva voltak egészen idáig
- a munkahelyekre semmilyen kötelező előírás, a munkáját 100%-ban otthonról abszolválni képes munkavállalókat is berendelik (tapasztalat)
- kaszinóba nem jár covid...
- végignézni ahogy a sulik negyedében gócpont alakul kiA kijárási korlátozás semmit nem ér, a bolti nyitvatartási logika kifejezetten támogatja a vírus terjedését, a valós vírusterjesztési területek a munkahely és az oktatás. Az oktatásnál megkésve léptek a munkahelyre ráhagyják a dolgokat. Egy magas tűrőképességű, társadalmilag felelős egyén is elveszti a békességét ezek miatt és teret nyerhetnek a covid tagadó meg ki tudja mit tagadók számomra elég szánalmas csoportjai is.
Ha valamit megmutatott a világnak a covid az az hogy az emberiség gyárthat atomot, fúziós erőművet, elmehet a Marsra, de alapvető értékrendet előírni(és követni, bár többen betartanék ha logikus korlátozások lennének) is teljesen alkalmatlan. És ezt leginkább USA és az EU prezentálja 2021-ben.
-
válasz
szaszayanou #84670 üzenetére
így van, két hét múlva kinyitják a konditermeket, az már lazítás
-
válasz
Fire/SOUL/CD #84666 üzenetére
szerintem nem. azért most megint egy csomó ember nyájimmun lett, közben oltják azokat, akik akarják, nem tudjuk még, hogy mi mire lesz elég, de mondjuk 3m átesett és 2m átoltott mellett már nehezebben terjed majd. persze el nem tűnik.
nagyon is van értelme a 2 hetes lockdownnak (felnőttek), meg az 1 hónapos lockdownnak (gyerekeknek, akik körében most nagyon terjed a brit gedva).
-
carl18
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #84666 üzenetére
A kommented olvasva úgy érzem magam mint ha ismét facebookon volnánk. Ha szerinted nincs értelme akkor mond meg mi a vírus ellen a helyes védekezés? Van szerinted más választásuk?
-
gergobaby
aktív tag
Remélem a nyugdíjakat legalább annyi százalékkal csökkentik, mint amennyivel lassul a gazdaság. Szép-szép, hogy mindenkire vigyázunk bla-bla de közben az átlag dolgos embert már nem hogy élni, dolgozni is alig hagyják
-
Ennek semmi értelme nincs (mármint a 2 hetes zárásnak), csak arra jó, hogy hülyítsék a népet, ki lehessen nyitni húsvétra, hogy aztán be lehessen megint zárni 1+ hónapra, hogy aztán ki lehessen nyitni nyáron, hogy aztán ősztől megint szopóálarc legyen.
Ilyen átoltottság -meg oltási morál- mellett jó eséllyel ez lesz a menetrend... -
Drizzt
nagyúr
válasz
szaszayanou #84661 üzenetére
Marcius 8-hoz kepest ket het az marcius 22. De a hatas kb. a tetozes elerese lehet. Onnan meg el kellene lefele vinni a dolgot. Szoval ez megint a megszokott tuloptimizmus.
Nekem jovo heten kellene kozegeszsegugybe menni egy tobb oras vizsgalatra. Lehet hetfon felhivom oket, hogy nem lenne-e jobb mindenkinek, ha halasztanank rajta. Bar jo lenne tullenni rajta, de lehet nem a legbolcsebb eppen most. -
Soulfly842
addikt
válasz
Két hétnél hosszabb erős intézkedést nem fognak kommunikálni. Az átlag nyájmorálnak látnia kell a fényt az alagút végén.
Majd akkor újraértékelik, ha szükséges.
-
válasz
két hét fullos lockdownnak van hatása, ha március 22-én kinyitsz, akkor is csökkenni/stagnálni fognak a számok még két hétig, hiszen épp annak alapoztál meg.
-
szaszayanou
aktív tag
Máskor nem az volt a mondás, hogy minden intézkedés hatása legalább két hét múlva látszódik a járványgörbén? Akkor mi alapján akarnak március 22-én már fokozatosan lazítani?
-
-
lm83
őstag
Azt mondják csökkenteni kell a kontaktusok számát. Ezért zárják az üzleteket.
Csak elmegyek ide a sarokig az építkezésre, megszámolatlan ember dolgozik egymás hegyén hátán, ahogy ott szokott. Ott nem kötelező még a maszk se. Aztán este szépen mindenki hazamegy a családjához.
Normálisabb üzemekben már régóta maszkban kell dolgozni, itt miért nem?
Az biztos, hogy ez a szektor nem lesz leállítva, már ez húzza az országot. De valamit itt is kellene csinálni már... -
Floyd80
addikt
válasz
RubbishBin #84632 üzenetére
A cél, hogy ne omoljon össze az eü, télen vmi 670 fő volt a max. ICU-terhelés, magasabb kórházi létszámmal és már akkor is káosz volt az osztályokon.
De ahogy nőtt a kórházba kerülők száma, a lélegeztetős szám hetekig ugrált 600-650 között, mintha nem lenne több ágy. Nem hiszek abban, hogy itt pl. 2-3000 ICU-s ágyra lenne személyzet (ha van is, akkor más nem kap ellátást).
A mostani felfutás az elég durva, novemberben kb. 20 nap alatt került be kb. 300 ember ICU-ra, most 10-11 nap elég volt.
-
Polgári engedetlenséget érzékelek a közhangulaton.
-
válasz
lacafaca #84639 üzenetére
én zen vagyok, most azon mérgelődök csak, hogy a következő 12 raklap támfalkő
, amit kifizettem, érjen ki, mielőtt haptákba vágják a tüzépet. aztán eljáccok vele a következő egy hónapban, délutánig támfal, aztán futok egyet, aztán este káposztát zabálok.
ami a kérdésed illeti, persze, nyilvánvaló volt, hogy mi lesz, sőt, még mázlink is volt, hogy ilyen sokáig nem robbant be. viktor nem szeret zárni, gondolom alsó hangon napi -20 mrd ft.......
-
Ringman
nagyúr
Szerintem összesen nincs 10 millió darab az országban FFP2-es maszkból.
biztos ott tárolják a tavaszi fürkész&portyázó beszerzéseket a lélegeztetőgépek mellett![link]
A korábbi hírek arról szóltak, hogy a védőeszközök egyik legnagyobb beszállítója a Gyömrői Sarok Kft volt, amely 108 millió darab egyéb védőfelszerelést szállított – derült ki Ujhelyi István adatigényléséből még novemberben, de azt már nem tudatták a képviselővel, mennyi pénz is landolt a társaságnál.
Most a Hírklikk birtokába kerültek ezek a szerződések is. Öt kontraktust kötöttek a céggel. Az első megállapodás alapján 50 millió darab védőeszközt szállítottak le. A rossz szkennelés miatt nem látszik, hogy pontosan milyen terméket takar, de – az árából ítélve – vélhetően maszk lehet. Ez a tétel darabonként 17 dollárcentbe került, vagyis 8,5 millió dollárt fizetett érte a külügy. Egy másik szerződés alapján 30 millió FFP2-es maszkot vettek, az egyiket 44 dollárcentért, a másikat pedig 1,8 dollárért. A két tételért összesen 26 millió dollárt fizettek. Egy harmadik szerződés alapján, 58 millió maszkot vettek, összesen több mint 27 millió dollárért. A szerződéseket kétszer módosították, de az árakon nem változtattak, vagyis csak ez a cég összesen 61 millió dollárért szállított maszkokat a védekezéshez, ami magyar pénzre átszámítva, most 17,9 milliárd forint.
nem tudom ezeket teljes mértékben felhasználták-e azóta az eü-ben. -
-
perempe
veterán
válasz
oltás.
-
lacafaca
addikt
ööö...nem gondolod, hogy egy "járványhelyzetben" akkor kellene meghozni bizonyos megelőző intézkedéseket, mielött beüt a menkü? itt volt mindenki elött minden adat a nem szittya népek felől, így akár 2bit agykapacítással is föl lehetett vóna fogni, hogy ide fog érni...most bezzeg hamahama, mert így megmenthetünk mindenkit...minden élet számít...tényleg marhára fárasztó már ez. de tényleg, te még nem dobtad le a szíjat?
#84634 remélem haladsz már a gödörrel, mert szükség lesz rá
(nem, nem azzal amibe el akarod magadat ásni, olyan nem kell
)
-
hyggelig
senior tag
válasz
RubbishBin #84636 üzenetére
Tudod, ezt a "neki nem lett baja, nem lett tünete" szöveget már azok mondják, akik elbagatellizálják az egész súlyosságát.
-
hyggelig
senior tag
válasz
Az én anyám meg majdnem belehalt. Két hétig alig evett, összeseett apa előtt, két hétig kórház, két negatív teszt. Aztán a kórház után elküldtem tesztre, hogy átesett-e tényleg a betegségen. 1,4-től volt a teszt pozitív (azaz, hogy átesett rajta) neki 9,6-os lett a teszteredménye.
Na, ez is hoax?
-
édes istenem. az miért van, hogy egy pillanatig sem gondolod úgy, hogy esetleg a kib.szott járványadatok indokolják ám a zárást? itt fórumozol hónapok óta, de nem sok ragadt rád, az a sok grafikon nem csak színes, meg csíkos, hanem értelmük is van.
igen, most zárka van. de bakker, elég cudar is a helyzet, így is az utolsó utáni pillanatban zártak.
légy erős, hogy mindenki azt akarja, hogy termeld a gdp-t és fogyassz. úgyhogy amint lesz sok szuri, meg csökken a nyomás, ki fognak nyitni. pár napja még viktor is erről álmodozott...
-
RubbishBin
senior tag
Kíváncsi vagyok, mire megy ki a játék. Ennek a dolognak van a végén egy cél, amit még nem látunk.
Én múlthét szerdán lettem pozitív. Meg a tesóm, meg a 100 féle alapbetegségben szenvedő anyukám, meg neki 8 munkatársa. Senki nem érezte magát rosszul, vagy betegnek. Ez kapásból 11 ember, aki csak a statisztikai mutatókat csúfítja. -
válasz
t72killer #84629 üzenetére
Kizárt, hogy megtiltsák. Mégis mi a francot ennénk akkor mirelit pizzát, meg rament? Mert hétvégén még csak-csak kotyvasztok valamit, de ez hétköznap kevésbé játszik. Az meg főleg mit csinálni aki nem HO-zik.
Valószínűleg a bank sem lesz zárva, az szintén elég durva lenne, kb. leállna a hitelezés.
A rohadt kijárási tilalom miatt meg kb. mindenki 5 és 7 között megy boltba...
(#84617) ubyegon2 Szerintem összesen nincs 10 millió darab az országban FFP2-es maszkból.
Más: az iskolákat kellett volna bezárni már legalább 2 hete, mert ott terjed rohadt mód. Főleg hülyeség volt, hogy a 6 osztályos gimikben 7-8 osztályban volt oktatás, mert ezek általában a jobb helyek ahova 50km-es körzetből simán járnak gyerekek.
-
Floyd80
addikt
Még lesz egy tömeges oltóbuli is hétvégén, azt megvárták gondolom. Biztos nem lesz ezúttal tömegnyomor és mindenki praktikusan fel lesz öltözve.
Na de hétfőtől, hogy oltakozunk, hogy min. legyen a kontakt.
Elviteles kaja marad?
-
válasz
Soulfly842 #84619 üzenetére
Ha az ételkiszállítást is tiltanák, az már überkreténség lenne...
-
Soulfly842
addikt
Egyébként a hivatalos bejelentésben így szerepelt:
"Ezalól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút"
Ebben bizony egyelőre nincs se dohánybolt, se bank...
-
Stanlee
őstag
válasz
Soulfly842 #84620 üzenetére
FFP2 Nemetorszagban nem kotelezo, csak Bajoroszagban es ott is boltban, tomegkozlekedesen.
-
carl18
addikt
Március 8-án szigorítás. Szerintem is jó hogy próbálnak ellene tenni, komolyan nem volna jó ha családtagok elkapnák.
Egy rokon-családtag elkapta még tavaly 37 évesen és 3 hétig volt lélegeztetőgépen. Szóval én azt mondom valóban komolyan kell venni, nem tudni kire milyen hatással van. -
bigdady
nagyúr
válasz
Chesterfield #84597 üzenetére
-
Soulfly842
addikt
Én a cukrászdát hívtam egyből, hogy mi lesz a már megrendelt és előre ki is fizetett ~10K-s tortámmal, amit jövőhét szombaton veszek át?
Elmondta, hogy nem tudja, hogy élelmiszerüzletnek lesznek-e itt is besorolva, hogy nyitva lehetnek-e valamilyen formában, vagy legalább kiszállíthatják-e.
Türelmemet kérték
Várjuk meg egyelőre a részleteket, ill. estére a közlöny-t. (remélem, h. már ma a közlönybe kerül)
-
Braavos
tag
Én azt nem értem, hogy a kijárási tilalmat miért nem törlik el, vagy teszik át este 11-re, és az élelmiszerboltokat, vagy legalább a multikat miért nem kötelezik minél hosszabb nyitvatartásra?
A járvány elleni védekezés szempontjából nem ez lenne a jobb megoldás, minthogy hamarabb zárnak? Egyébként is rengeten veszítették el a munkájukat, munkaerőt most biztosan találnának a hipermarketek.
-
válasz
Ezekiell #84610 üzenetére
Egy évvel ezelőtt olvastam, milyen jellegű nyekergések és vélemények voltak, amiatt vagyok most szofisztikáltabb a megszokottnál is.
(#84616) cybermanus
Sztem nem fogják kötelezővé tenné az FFP2-es maszkokat.
Érdekes is lenne, mivel éppen csak mutatóban van egy-két helyen. Sarki vietkong üzletben és a Herbaház dettó.
-
HellGreg
őstag
A dohányboltokkal mi lesz vajon?Ja, vótmá -
Stanlee
őstag
válasz
Soulfly842 #84485 üzenetére
A cseheknel a napi friss fertozottek szamahoz kepest kevesebben halnak meg, mint Mo-n. Ha feltetelezem, hogy kb. a fertozottek atlag 4 hettel kesobb halnak meg, akkor hiaba volt a cseheknel februar elejen 6x annyi fertozott, mint Mo-n, ahhoz kepest meg meg kevesebben halnak meg. szoval bizonyos szinten naluk jobb a helyzet, mint Mo-n.
Csehek:
7 napos incidens: 12101
7 napos atlagos halottszam: 180
Lakossag: 10,71 mMagyarok:
7 napos incidens: 4235
7 napos atlagos halottszam: 110
Lakossag: 9,7 m -
Látom kezdődik a nyekergés, hogy a dohányboltokat is zárják be....no de miért is? Ahol eddig jártam, max egy ember mehetett be maszkban. Amúgy se volt tömegvásárlás ezekben a pici boltokban.
Amit viszont legalább olyan gyorsan kéne fejleszteni, mint a covid vakcinát, az a járványos hülyeség elleni oltás.
(#84597) Chesterfield
Én az előbb kaptam SMS-t.
-
Floyd80
addikt
Tavaly is nyitva volt a Fressnapf tavasszal, ilyeneket nem lehet bezárni.
Vállalkozás: Akár a dohányboltok, a bankok és a posták is bezárhatnak hetekre? | hvg.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest