Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Anyámnak is szóltak, hogy lehet menni pénteken oltásra a háziorvoshoz. Nagy valószínűséggel a kínai a jelölt. 73 éves, magas vérnyomás (ami nem annyira az, de teljesen kontrollált) és csontritkulás van neki, de ez sem komoly, ez is kontrollált. Egyébként teljesen egészséges, nagyon fitt.
Mit gondoltok erre a konkrét esetre vonatkozóan a kínai vakcináról? És ezt csak azért kérdezem, mert nincs információ róla, hogy 60 év felettieken használták volna. -
válasz
Stanlee #82886 üzenetére
semmi fotelkedés nincs ebben, nem elbaszta, hanem egész egyszerűen nem csinált az égadta világon semmit. de mondok mást: az egész járvány alatt nem csinált semmit. pofázott, katonásat játszott az utcán, hozott pár törvényt, és... kész. ennyi.
remélem nem is 2/3-aduk, hanem 4/3-uk lesz legközelebb!
-
Stanlee
őstag
válasz
Kékes525 #82873 üzenetére
Novemberben is beszelgettunk errol, hogy itt a nemeteknel kialakitottak erre kulon oltopontokat. Igen, penzbe kerult es dolgoznia kellett rajta az onkormanyzatoknak, de mindegyiknek ki volt adva, hogy dec. 15-re legyenek keszen.
Mo is megcsinalhatta volna ugyanezt, nalunk is a varosban tomegevel vannak uresen allo onkormanyzati ingatlanok, tobbseguk iskola vagy ovoda volt, ott azert ilyen oltopont szeruseget ki lehetett volna alakitani, ha akartak volna.
Az meg elore lathato volt, hogy ha a haziorvos es az aszisztens vadassza ossze telefonalassal az oltandokat, akkor az nem fog egyszeruen menni. Persze lehet mosdatni a politikusak, de ez Vektor es kornyezetenek a hibaja. Nekem soha nem jutott volna eszembe, hogy a haziorvosi praxisokra toljam ra a szervezes feladatat, elegge megterhelo az, hogy oltaniuk kell es meg erre rajon a telefonalas is.
Nem akarok megmondo lenni, de innen fotelbol az oltas megszervezeset elbaszta a magyar allam. Ugyanigy szarul csinaljak a nemetek is. Lassan elerunk arra a szintre, hogy a napi szinten okostelefont hasznalok is oltasra kerulnek, hol az app, amivel tud jelentkezni a delikvens? egyik orszagban sincs, es tudod miert van ez igy? Mert mindenhol 60 pluszos politikusok es dontoshozo ulnek, akiknek mar az is digitalizacio, ha e-mailt irnak, de ennel tovabb nem latnak. Ezert maradunk le...
-
zsiga_667
tag
válasz
Kékes525 #82877 üzenetére
Nem tudom felétek milyen eü intézmények vannak. Itt Budapesten gond nélkül meg lehet oldani a távolságtartást amíg ilyen viszonylag kis mennyiségben van oltóanyag. (Mellesleg maszkot is fel lehet venni, engem eddig kiválóan megvédett a ferőzéstől.)
Budapest összes kórházában és szakrendelőjében jártam már, illetve nagyon sok (50+) egyéb orvosi rendelőben, tapasztalatból beszélek. Kímélj meg légyszíves az olyan magas lóról osztott dumáktól mint hogy egyszerűen nem igaz amit írok. Érvekkel, tényekkel illik cáfolni mások véleményét, ez így még itt is kevés, pedig nem kell magas lécet megugrani ebben a topicban. -
pit stop
addikt
Csak az AZ beszerzési kvótát kötöttük le teljesen, sem a Pfizer, sem a Moderna esetén nem rendeltünk annyit, amennyit lehetne
A jó hír, hogy J&J termékénél még mindig két adaggal számolunk, miközben eggyel kéne így abból lesz dupla mennyiségünk. -
csƵ
addikt
Na múlt héten mindenkin (4 fő) átment az irodában a 2 nap torokfájás, 2 nap taknyosság.
Erre jön ma a 2 hónappal a nyugdíjazása előtt álló kollégám, hogy majdnem nem jött ma. Mondom valami baja van a kocsinak? Ja, nem. Az este 38 fokos láza volt.Hát beszarok. Kinyíratja magát a nyugdíjaskor előtt a küszöbön.
-
Kékes525
félisten
válasz
zsiga_667 #82875 üzenetére
"De minek építsünk át sportpályákat, ha bőségesen rendelkezésre állnak országszerte eü intézmények, ahol teljesen jó oltópontokat lehet kialakítani minimális ráfordítással?"
Azért, mert vakcinázásra azok teljesen alkalmatlanok. Nem lehet betartani, betartatni a távolságtartást és szűk, zárt helyek, ahol könnyen megfertőződhetnek az emberek.
A második felvetésed az a tényekkel erősen szembemegy. Egyszerűen nem igaz.
-
zsiga_667
tag
válasz
Kékes525 #82873 üzenetére
De minek építsünk át sportpályákat, ha bőségesen rendelkezésre állnak országszerte eü intézmények, ahol teljesen jó oltópontokat lehet kialakítani minimális ráfordítással?
Szegény háziorvosokat mindjárt megsajnálom hogy dolgozniuk kell munkaidőben. Napi 4 óra a rendelés, a másik négyben (amikor ki kéne járniuk házhoz a fekvőbetegekhez, de amúgy se teszik, nem hogy most a járvány alatt) egészen nyugodtan lehet szervezni meg oltani.
-
polonic
félisten
Feleségem tegnap reggel megkapta az AstraZeneca első adagját. Ma reggel mondja, hogy éjszaka nem aludt, fázott, rázta a hideg és a karja nagyon fáj.
Érdemes ezt jelenteni valahol? -
Kékes525
félisten
válasz
zsiga_667 #82870 üzenetére
1. Igen, legalább 1 év állt rendelkezésre. Sőt tovább megyek legalább 10 - 30 év állt rendelkezésre. Egy oltási tervnek, a koronavírus járványtól függetlenül is, lennie kell egy országnak. Ez nem időjárás, amit nem lehet előre látni. Azt, hogy lesz vakcina azt már tavaly áprilisban tudtuk, csak az időpontja volt kérdéses. Nyáron már az sem. Egy rendes oltási tervet nagyon gyorsan el lehet készíteni, ha van akarat hozzá.
2. A sportcsarnokok nincsenek a szabadban. Azok fedett helységek, akár fűthetők is. Minden nagy városban van ilyen. De lehet futball stadionokban is, ideglenesen felállított sátorokban, vagy fedett, zárt létesítményekben, pavilonokban. A honvédségnek hatalmas sátrai vannak...
-
válasz
bigdady #82810 üzenetére
"De Izraelben már lehozták nem fertőznek a beoltottak tudtommal."
Lehet, de ezt még nem erősítették meg európai kutatások.
Nekünk továbbra is kötelező a heti három teszt.Más.
Az eddig elfogadott oltási útlevél így néz ki. Évtizedek óta használják.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9f/Internationaler_Impfausweis.png/255px-Internationaler_Impfausweis.png -
Kékes525
félisten
válasz
Soulfly842 #82869 üzenetére
Totál káosz van az oltások beadásával is. A fentebb linkelt 444-es cikk is jól leírja. Sajnos a saját esetem is mutatja. Az OEP rossz háziorvoshoz küldte a regisztrációmat és most próbálom ezt velük korrigáltatni. Sokszor beszéltem az OEP-el, de ígéreten kívül még nem történt semmi.
---------------------------------------------------------------------------------------
[Ahogy a csövön kifér, úgy népszerűsíti a jobboldali és közszolgálati média a kínai vakcinát]
"Nagy erőkkel népszerűsíti a kínai vakcinát a kormányhoz húzó sajtó, miközben a nyugati oltóanyagoknak jóval kevesebb figyelmet szenteltek."
-
zsiga_667
tag
válasz
Soulfly842 #82869 üzenetére
Azt írjátok hogy volt egy év megtervezni ezeket az oltásokat. Szerinted egy éve lehetett tudni hogy februárban 15°C lesz?
De ez sem elég meleg ahhoz hogy levetkőztessünk tóbbszázezer embert a szabadban. Kabáton át nem elegáns oltást beadni.
Aztán, mire sorra kerülsz, meg kitöltöd a papírokat, meg az oltás után vársz 30 percet, az nem kevés idő. Ősszel emlékezz vissza mekkora hiszti volt hogy pár embernek a szabadban kellett sorban állnia tesztre várva a Dévai utcában egy délelőtt.Ritkán értek egyet a kormányzati magyarázkodással, de most teljesen igazuk van. Időben kell érkezni, nem előbb, nem később.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Kékes525 #82865 üzenetére
Ebben egyetértünk. Nézőtéren is rengeteg hely van a várakozásra/az oltás után pár percre (a távolság megtartása mellett) és a játéktereken akár kordonokat is ki lehetett volna alakítani, hogy irányított legyen a megközelítés. Egy futball pálya méret mellett akár különböző irányokból is megközelíthetővé lehetett volna tenni akár 4-8 oltópontot is.
1x fokok vannak most már nap közben, annyit azért kibír az ember, hogy várakozzon pár percet.
Sokkal gyorsabb és dinamikusabb lett volna az egész.
-
Kékes525
félisten
[„A héten 80 betegnek kell megszerveznem az oltását”]
"Egy hét alatt csaknem 80 beteg oltását kell leszervezniük a háziorvosoknak úgy, hogy nekik kell végigtelefonálni az összes pácienst és megszervezni a szállításukat az oltópontra.
A lapunknak nyilatkozó háziorvos túlórában, még a hétvégén is a betegek oltását szervezi, de így sem tudja utolérni magát, annyi az adminisztráció.
Úgy érzi, hogy hiába ígérték a segítséget, nem kaptak, ráadásul az oltás minden terhét rájuk nyomták."
"Óriási adminisztrációval kell megküzdeniük a háziorvosoknak, miközben rajtuk az ország szeme, hogy kellően gyorsan tudnak-e haladni az oltással. A kormány irreális elvárásokat támaszt feléjük, egy hét alatt kell rengeteg embert berendelniük, amire már csak a rendelésen túl jut idő, és akkor még az ezzel kapcsolatos adminisztrációs munkáról nem is beszéltünk."
"Az állandó betegforgalom miatt azonban csak rendelési időn kívül tudnak oltani a vakcinákkal, ami miatt gyakran még este 7-kor is benn vannak a rendelőben."
-
Kékes525
félisten
Egy oltópontnak így kellene kinézni nálunk is.
Ott vannak a sportcsarnokok és a totálisan felesleges futball pályák. Azokon kellett volna felállítani az oltópontokat, mert ott be lehet tartani és be lehet tartatni a megfelelő távolságtartást. Így viszont sokan fognak az oltópontokon megfertőződni, aztán majd megy a szöveg, hogy nem hatott a vakcina.
-
törölt tag
Én is mRNS oltásra várok, bár régen megkaptam a H1N1et. Az Astra hatékonyságával van a baj de félni nem kell tőle. A Zoladexet is mennyi ember kapja, hogy leállítsák a hormontermelést hormonérzékeny rákná és semmi bajuk nem lesz, talán annyi, hogy fáradtság, hőhullám, ingerültség. Specifikus HER2 oltást is sokan megkapják, aztán ismerős 40%os szívét szerzett tőle....
-
Chesterfield
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #82851 üzenetére
ühümm, na szerintem reggel jelzem a dokinak, hogy jöhet a sárga.
+ bevásárolunk megint budipapírbóll.
-
Nehogy a végén még szigorítás legyen a lazítás helyett....
-
Floyd80
addikt
válasz
bigdady #82853 üzenetére
Ez a lengyel "közlöny": Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 22 lutego 2021 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii (dziennikustaw.gov.pl)
Minden így fordítja le, hogy nem által, hanem, hogy az Unióban. by persons who have been issued with a certificate of vaccination against COVID-19 with a vaccine authorized in the European Union, hereinafter referred to as "persons vaccinated against COVID-19"; "
von Personen, denen eine Impfbescheinigung gegen COVID-19 mit einem in der Europäischen Union zugelassenen Impfstoff ausgestellt wurde, im Folgenden als "gegen COVID-19 geimpfte Personen" bezeichnet;
olyan személyek, akiknek a COVID-19 elleni oltási tanúsítványt állítottak ki az Európai Unióban engedélyezett oltóanyaggal (a továbbiakban: a COVID-19 ellen beoltott személyek); ",
Franc tudja, de valószínű EMA engedélyre gondolnak.
-
syberia
veterán
Harc a COVID-19 ellen a dunaszerdahelyi kórházban
(#82848):
(#82856): Kár hogy a covid nem csak a szervezet oxigénellátásának a folyamatát tudja befolyásolni. Talán az említett doki is hallott az akár több szervet érintő szövetkárosodás veszélyéről, és egyéb hosszú távú komplikációkról.
-
Wn2tl
aktív tag
"hűha, és még én kapok a topikban, hogy ne diagnosztizáljak. izé, szóval, nem."
Ezt nem én találtam ki hanem egy orvos magyarázta így kb. mit jelent az, hogy van elegendő energia tartaléka valakinek pl. az invazív lélegeztetéshez. Az arányait tekintve, persze nem lehet mindenkire ráhúzni pontosan az analógiát, mert különbözőek vagyunk. De a nagyságrendet azért jól el lehet helyezni a példa alapján, mert sokszor túlmisztifikálódik.
-
Floyd80
addikt
Így vegyél magadnak országot.
China will donate another batch of 200,000 doses of COVID-19 vaccines to Zimbabwe, Chinese ambassador Guo Shaochun said Wednesday.
Beijing has agreed to give more free doses to Zimbabwe as the country agrees to purchase a further 1.2 million coronavirus vaccines from China at ''a preferential price'', presidential spokesman, George Charamba said Wednesday.
‘’Zimbabwe is also procuring more vaccines from China at a preferential price. Zimbabwe is set to purchase another 1.2 million doses from China,” he wrote on Twitter.
Zimbabwe to purchase Sinopharm doses at ''preferential prices'' | Africanews
Oké, hogy megelőzés meg minden, de Zimbabwé-ben gyakorlatilag nincs járvány.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #82851 üzenetére
csak idő kérdése a v1.2 és akár a v2.0 is
-
Hát, ha a brit+kalifornia vírnyák frigyre lép, akkor meg lesz a v2.0...
Nagyon rossz hírek érkeztek a kaliforniai variánsról: „az ördög már itt van”
-
-
Onlány
tag
Engem nem érint mert az utolsó csoportban vagyok, de baromira idegesít, hogy a sportolók miért nem azt kapják amit a pórnép. Még marketingnek sem lenne rossz, ha mutogatnák, hogy az aranylábúakat meg a többi sportolót kínaival oltják. Nem a mennyiséggel van bajom, hanem az elvekkel.
-
Floyd80
addikt
MTI-hírből vették át: csak a negatív (antigén vagy PCR) vírusteszt vagy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinák mindkét dózisával történt beoltásról szóló igazolás mentesít.
-
Asbee
veterán
válasz
Onlány #82843 üzenetére
Nem tudom rá a választ, valószínű azért mert jelenlegi tudásunk alapján talán azt lehet mondani azok a legjobbak, illetve abból volt éppen. Még mindig nem a sportolók mennyiségén fog bármi múlni. Így döntöttek. Szerinted ha tele lennénk nyugati vakcinával, akkor nem azt adnák? De, azt. Most éppen ebből van, erre választanak ki a háziorvosok embereket. Nem tetszik? Nem kell elfogadni. Ki kell várni amíg lesz másik. Sokan örülnének a Kínainak is, mégis még várhatnak jó ideig, most geci leszek, azért mert sok olyan időst, aki már ki sem mozdul otthonról megkell védeni.
-
válasz
tom_tol #82833 üzenetére
hát, egyébként, viccen kívül sajnos lehet, hogy ez lesz
persze jöhet még 2.0-ás nagy upgrade, amihez képest most van a kánaán, hogy mindenkit elkap az 1.1
(sajnos a gyerekeket is elkezdte ütni, szerencsére még csak kicsit, de most már jellemzőbb náluk is, hogy tünetesen betegek)
meg persze lehet, hogy egy telibe elengedett 1.0 sokkal hamarabb kitermeli a v1.1-et
who knows?
(nem a who...)
-
Ringman
nagyúr
[link]
Egy hét alatt csaknem 80 beteg oltását kell leszervezniük a háziorvosoknak úgy, hogy nekik kell végigtelefonálni az összes pácienst és megszervezni a szállításukat az oltópontra.
A lapunknak nyilatkozó háziorvos túlórában, még a hétvégén is a betegek oltását szervezi, de így sem tudja utolérni magát, annyi az adminisztráció.
Úgy érzi, hogy hiába ígérték a segítséget, nem kaptak, ráadásul az oltás minden terhét rájuk nyomták. -
-
válasz
tom_tol #82829 üzenetére
hát én is puszta kézzel fogom, annyi, hogy aztán ráfújok egyet a kocsiban.
mondjuk most elmélázgatva, tényleg nem b.szakodtunk ilyesmivel korábban, valamennyire zavaró, de talán már megszoktam és nem fáj igazán. sőt, most elképzelem, hogy tankolás után bemennék, fizetnék, vennék valami nasit a gyerekeknek, és aztán megyünk tovább és rögtön eszünk, háááááááát... undi!
az aldiban a sok user között sem zavar a maszk, egész megkedveltem, pláne, amikor büdös bácsi a nyakamba mászik, mert azonnal kell neki is a tej és nem tud várni 5 mp-et, amíg elkotródom. lehet, hogy egy teljes vegyvédelmi ruha is jól esik majd és csak idő kérdése
-
Asbee
veterán
válasz
Onlány #82830 üzenetére
Még mindig a sportolóknál tartunk? Akkor ilyen alapon tudod mit? Ne oltsák vele az időseket, adják a fiataloknak, akik dolgoznak, családjuk van, a pedagógusoknak,
bolti dolgozóknak és lehetne sorolni. Ahol nem igazán működik a maradj otthon. Az idősek, idős legyengültek, meg várják ki pfizert, modernát majd fél év múlva talán jut nekik. Jaaaaa tudom, akkor ezért menne a rinya, hogy feláldozzuk őket. Érdekes, a titokban, haveri, politikai , stb alapon beadott oltásoknál egyszer sem emelitek fel a hangotokat.
Hogy sokkal több ilyen van, mint amennyit a sportolóknak adtak/nak, az sem gond. De a sportolókat napi szinten elő kell venni. Szabad a választás, nem kötelező a kínait kérni. De utána ne menjen a sírás lehet 1 hónapot kell várni vagy többet a háziorvos listáján legyen másikkal. -
Onlány
tag
Ha annyira jó a kínai lötty, akkor az életerős sportolókat miért nem azzal oltják?
Miért a 75+-os beteg, legyengült idősekkel kísérleteznek? Röhej ez az ország meg a korrupt vezetése.
-
tom_tol
addikt
Lehet, majd ez is kiderül. Én sem tudom kivonni magam a covid gyagya alól. Múlt héten kollégám megkérdezte, "fázik a kezed" ? Mondom neki, nem , miért? Akkor vettem észre hogy a kabátujjammal markolászom a kilincset. Ösztönösen kialakult bennem ez a reflex, észre sem vettem. Csupasz kézzel nem kapaszkodom idegen fogantyúkba.
De még nem tökéletes, le kellet tolnom saját magam mert a benzinkúton puszta kézzel fogtam a töltőpisztolyt.
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
tom_tol #82824 üzenetére
köszi
Szóval, hasonló fiatalabb figurák mint én, kihordhatják de tényleg baromi sok múlik a kondición. Már amennyiben egy hosszabb lefolyás lesz a dologból...
Elképzelni nem tudom, hogy amennyiben éppen fosabb állapotomban lettem volna – jó azért az utóbbi 10 évben ilyen nem volt –, akkor mit okozott volna.Szerintem – az oltás – igazán kis áldozat ahhoz képest amibe kerülhetünk. (esetleg)
Nyilván mindenki a saját bőrén tanul a leginkább, de szerintem okos dolog a másik kárán is tanulni.
Lehet 1-2 napig szarul vagyunk a szuritól, de összességében ez semmiség egy hosszabb covidhoz képest. -
válasz
tom_tol #82824 üzenetére
azért ahova mostanában bemegy (valószínűleg már a v1.1-es mutánsok), ott elég szépen elkap sok embert. az 1.0 verzió tényleg nem fertőzött annyira, mint mondták róla (pontosabban de, csak nem egyenletesen: szuperfertőzők nagyon, mások alig), látszott itt a környéken is, hogy még ha be is megy egy osztályba, 1-1 gyerek és tanár dől csak ki. hát, most nem.
meg merem kockáztatni
, hogy ha úgy élnénk, mint 2018-ban, eléggé elkapná szinte mindenki és hamar.
egyébként, ha mindenki megkapta az oltást, aki akarta, akkor felőlem mindenki azt csinál, amit akar. csak előbb oltassa be magát
-
tom_tol
addikt
válasz
[CS]Blade2 #82819 üzenetére
Próbáltam érthetően fogalmazni, ezek szerint nem sikerült. Nem válogatnék, aki akar az kapjon oltást. Senki nem tudja mit hozhat számára a covid de nagyjából a pillanatnyi adatok alapján kisebb esélye van elkapni mint nem. Ezért nem annyira értem azt hogy miért kell gőzerővel erőltetni az oltást, miért nem dönthet mindenki a maga belátása szerint, akar oltást vagy nem és ha igen akkor milyet és mikor. danell_hu-t még csak csak megértem, ő igy járt és nyilván nem szeretne senkinek hasonló szituációt. Ez amúgy igazán rendes tőle
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
tom_tol #82816 üzenetére
Hogy válogatod ki, hogy ki az akinek nagyon fontos lenne, és ki az, akinek szinte felesleges is az oltás? Amíg nem kapod el, nem derül ki, hogy hogy reagálsz rá. Van 18 éves halott is, meg 103 éves gyógyult.
Annyit tudunk eddig, hogy az időseknek égetőbb szüksége van rá, meg a betegeknek.
És, hogy vannak olyan fiatalok, akiknek égető szüksége lenne rá, és vannak olyan idősek és még betegek is, akiknek ez valamiért egy semmiség. -
Asbee
veterán
válasz
daneel_hu #82815 üzenetére
Covid osztályon dolgozó föorvos ismerősöm is ezt mondta. Fogadjuk most el ami jut. Amit lát, látott ott annál 1000x inkább a Kínai is. Aztán idővel majd realizálódik jobban, melyik milyen. Félni egyiktől sem kell, egy adag vakcina (2x ) pedig úgysem lesz elég életed végéig.
-
tom_tol
addikt
válasz
daneel_hu #82812 üzenetére
Hogy Te hogyan élted meg a kórt még nem jelenti azt hogy mindenki igy vagy rosszabbul fogja megélni. Nem mellesleg nem is olyan könnyű elkapni mint azt itt sokan sugallni próbálják. Népességarányosan a legdurvábban fertőzött állam a cseh, kicsit több mint egy év alatt a lakosság 11%-a (csak ők vannak 10% felett) került olyan állapotba ami indokolta a tesztet. Svédeknél (csak azért hozom szóba mert lazábbak voltak a szigoritások mint máshol) 6,3%. Kicsit túl van ez izgulva vagy nem de szerintem igen.
-
daneel_hu
addikt
Szomorú. Tényleg.
47 éves vagyok, 3x sportolok egy héten, beszoptam ezt a szart október végén, nagyjából dec közepén kezdtem edzeni... mostanra (!) február végére raktam úgy ahogy össze magam.
És még mázlista vagyok mert mégsem voltam intenzíven, lélegeztetőn stb...Ha lehet választani akkor inkább az oltás.
Mellesleg most épp van antitest is, de amint behívnak beoltatom magam. Amit kapok.
Ha kínai akkor az, ha ruszki akkor az. Mégegyszer ezen a szaron nem szeretnék átesni, ha a kínai vakcina fogja ezt megakadályozni akkor az fogja, leszarom.
Ahogy a nyaralást is leszarom...(perpill) + ma épp káposztát ettem, Laca eszembe is jutott.
BTW... ki nem szarja, hogy xy ország nem fogadja majd el amit éppen beadattam magamnak?
Kit érdekel? Akkor majd máshol nyaralok.... na bumm. -
viharhozo
addikt
válasz
Floyd80 #82755 üzenetére
Ebben az a legjobb, mennyire tisztaban vannak a celkozonseggel. Nem merik szammal kiirni, mert annak az ertelmezese nem biztos, h menne. Ez igy tuti.
Kozben anyamnal is hazalt a haziorvos a kinaival, de nem lett bolt. Elmondasa szerint eleg nehezen jon ossze a letszam.
-
Asbee
veterán
válasz
daneel_hu #82812 üzenetére
Látod, az emberek szeme mégis felcsillant. Már a legjobb kell, azzal lehet utazni, azzal lehet mindent. Persze fogalmuk sincs melyik a legjobb, csak ezt hallják. A legrosszabb hatékonyságú Astra az nagyon szuper, mert agyon van dokumentálva, bezzeg a Kínai, na az vállalhatatlan mert nincs dokumentálva meg amúgy is orbán viktor. Én simán elfogadnám a Kínait is. Hagyományos vakcina, ha így nézzük még a kockázata is kisebb. Azt sem hinném a hatékonysága extra szar lenne. Mondjuk azt én is elfogadom, egyelőre makkegészségeseknek adnám és
még tapsztalatgyűjtés. A többi vakcinának is ugyanúgy most megy a fő tesztelése. Majd egy év múlva már lesznek olyan információk, adatok, amikkel sokkal pontosabban ellehet dönteni, melyik mennyire vállt be. -
daneel_hu
addikt
Engem nem érdekelne a nyaralás, amennyiben...
- nem estem át a betegségen vagy belátható időn belül nem kapok oltást.
- magyarán nincs védettség(em)Mivel átestem a betegségen, azt kell mondjam ismét: BÁRMI JOBB mint a betegség. BÁRMI.
Nem szakemberként mondom ezt, hanem azért mert megtapasztaltam.Persze lehet továbbra is homokba dugni a fejünket, hurrá.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Hieronymus #82809 üzenetére
Kétségkívül igazad van, de itt arról van szó, ha befeszítenek az idegen anyagnak, akkor aki beadatta annak kakukk. És lehet, hogy be fognak, mert rontja az egész kontinensen az oltási morált.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Hieronymus #82809 üzenetére
De Izraelben már lehozták nem fertőznek a beoltottak tudtommal
-
-
[CS]Blade2
addikt
Csak annak, aki mindenképp a kínait kéri, és mindenképp idén el akar menni nyaralni. Annak megvan a kockázata, hogy Lengyelországba talán nem tud menni, meg talán pár másikba sem, vagy 1-2 negatív tesztet is kell hozzá produkálnia.
Ha csak nem rosszul értelmezzük a szöveget, és a magyar engedély miatt EU-ban engedélyezettnek számít, akkor játszik a turista paradicsom Lengyelország. -
Wn2tl
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #82804 üzenetére
"Engedni fogják a kínai oltásosokat is, csak max. idő kérdése. "
Ez nem vigasz annak, aki nyaralni akar menni.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Kékes525 #82805 üzenetére
Mi meg addigra megcsináljuk a kínaiaknak a 60 év feletti emberek oltásáról a hiányzó adatokat. Elvégre valahol le kell tesztelni ezt a korosztályt is. Hát mi (Orbán) ezt örömmel elvállalta. Nyunyóka pedig kihirdette már előre, hogy minden faszányos. (Pfizerrel a vállában!!)
-
Kékes525
félisten
válasz
[CS]Blade2 #82804 üzenetére
"Ha így nem felel meg, akkor be kell adni az EU-s engedélyeztetésre, "
Annak minimális feltétele a dokumentáció. Az pedig hadititok. Amíg ki nem adják, addig szóba sem jöhet. Utána meg kell lennie az akaratnak, hogy beadják(nem félnek a lebőgéstől) és csak azután történik meg a megmérettetés.
-
[CS]Blade2
addikt
Engedni fogják a kínai oltásosokat is, csak max. idő kérdése. Ha így nem felel meg, akkor be kell adni az EU-s engedélyeztetésre, aztán lassan őrlő malomban egyszer csak végeznek vele. Addig meg ott van a negatív teszt.
Johnson & Johnson egy dózisú vakcina:
hatékonysági aránya 72 százalék volt az USA-ban, és 64 százalék Dél-Afrikában
Az FDA már szombaton engedélyezheti az oltást, attól függően, hogy az oltástanácsadó testület pénteken hogyan szavaz, miután megvitatta az újonnan közzétett dokumentumokat.
USA engedélyeztetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI FPV Racer drón
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Ultimate előfizetés akár 2105 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest