Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Frutiger Aero
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #62684 üzenetére
Egyébként dDR3 mRenciusqe aut oDiDacta hadisebész is vagyok, ha Parci benne van, bevehet a szakember csapatba, nagy haszna lenne itt a topikban. Sajnos a tevékenységi kör profilja alapján 97%-os hatékonytalanság biztosított.
No tessék, hadisebész már van. Jöhet a többi.
(max pár eszköz áll rendelkezésemre, konkrétan ezek elővétele ájulást okoz, így altatásra nincs szükség)
-
iguana
őstag
szerintem a gyógyszer ajánlóval addig nincs vagy nem lehet gond, amíg recept nélküli termékekről szól az ajánlás vagy diskurzus, esetleg tapasztalati beszámoló. természetesen annyi felelősség tudata legyen már mindenkinek, hogy a belénk égett "a kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét" szöveg bevillanjon magának.
nem mellesleg azzal is legyen tisztában, hogy milyen egyéb gyógyszereket szed, milyen egyéb betegségei, allergiái vannak, mivel szedhető vagy nem szedhető stb. ez is nagyon fontos...és a gyógyszereknek vagy úgy általánosságban a recept nélküli cuccoknak is van "manual"-ja, tessék elolvasni. <rtfm.gif> helye. -
Kékes525
félisten
válasz
lacafaca #62689 üzenetére
"ezért kevés ott, mert még nem olyan elsöprő és általános a nyugati étrend"
Ne hidd, hogy az étrend mindenre magyarázatot ad. Sőt Afrikában épp ellenkezőleg. Ott nem hiányosan táplálkoznak mint nyugaton, hanem elégtelen a táplálkozásuk, ami sokkal rosszabb. A hiányos táplálkozás azt jelenti, hogy nem visznek be minden szükséges anyagot, míg az elégtelen azt, hogy ez mellett még a megfelelő kalória menyiséget sem veszik magukhoz.
-
Kékes525
félisten
válasz
lacafaca #62678 üzenetére
Minden kérdésedre válaszoltam az előbb, amire ezt a választ adtad. Kérlek olvasd el figyelmesebben.
Te: "miért nem okoz a fiatalokban súlyos szövődményt és miért a kor előre haladtával egyre nagyobb eséllyel igen...pedig mint tudjuk, a fiatalok szervezetében sokkal több a receptor, sokkal több kismocsok tud kapcsolódni"
Én: "Gyerekeknél azért nincs betegség az esetek döntő többségében, mert a nem specifikus immunrendszer még jól, hatékonyan működik. Ez a rendszer öröklött és nem tanult választ ad a fertőzésre. Később, a kor előrehaladtával, ahogy egyre több trauma éri a szervezetet (betegségek, életmód), működése rosszabb lesz, ezért súlyosabb fertőzés alakul, alakulhat ki."
Te: "sőt egy gyermeknek még nagyon nincs is abban az állapotban az immunrendszere, mint egy sok harcot megvívott idősebbé."
Én: "a nem specifikus immunrendszer még jól, hatékonyan működik. Ez a rendszer öröklött és nem tanult választ ad a fertőzésre. "
Azaz az életkor előre haladásának épp az ellenkező hatása van.
-
Z.É.T.
őstag
Esetleg:
Ez a topik maradna a "koronás offtopik" - bármi, mínusz pártpolitika.
A másik pedig: "koronás infók, cikkek, tapasztalatok, vélemények, javaslatok" - innen az OFF-thread instant delete.
Ha utóbbiban elindul egy nem odavaló szál, át lehet irányítani ide.Szerintem, ha utóbbiban ennél is jobban leszűkülne a témakör, akkor kihal.
-
-
Ijk
nagyúr
-
válasz
Csatravi #62677 üzenetére
azért b+ egy aspirinről beszélünk
tudod, ivermectin nincs is. antibiotikumot sem tud leakasztani, ugye. marad a c, d, cink, aspirin, azelasztin (orrspray), ambroxol (köhögésre), esetleg melatonin ("altató"). ezek mind recept nélkül kapható cuccok, mellesleg eredetileg is orvos szedte őket össze és mellesleg én is megfuttattam anyámnál, aki orvos. és nyilván nem arról van szó, hogy "ezt szedd be", hanem, hogy le lehet írni, hogy mik ezek és hogyan hatnak, hangsúlyozva, hogy ezek infók, a döntést ő hozza meg magáról a saját felelősségére.
fasz kivan azzal, hogy "fortélyos félelem igazgat" jegyében inkább elsétálunk a járdán haldokló mellett, mert azzal biztos nem hozunk bajt magunkra.
érdekes példa: anno amerikában, ahol, mint írtam, éltünk egy darabig, egyszer megálltunk a pálya mellett, mert gyümölcsöt árultak. kilépünk, nagy jajveszékelés, ott egy család egy pici gyerekkel (2 éves mondjuk), akinek már sötétlila a feje. anyám odarohant, kivette a gyereket az anyuka kezéből, vállára fektette és izomból hátbaqrta, így kirepült a torkán akadt szőlőszem. mentők megjöttek 10 perc múlva, amikorra valószínűleg meghalt volna. én akkor talán 16 éves voltam, amikor anyám visszajött a kocsiba, rémülten mondtam neki, hogy mi lett volna, ha a gyerek így is meghal az ő külföldi kezében, a perek hazájában? azt mondta, hogy ezt érti, de ő orvos, ha ilyet lát, nem mérlegel.
mindkettőnknek igaza volt, de a gyerek csak az egyik verzióban éli túl.
nem tökéletes példa, mert covid esetében szó sincs életmentésről
, de talán árnyalásra alkalmas.
-
válasz
Ajándékok #62628 üzenetére
Onnan ~fél éve már kitiltottak
Téged a komoly covid topikból kitiltottak és ezért követeled, hogy ez a topik is csak komoly dolgokat engedjen megjeleníteni, mert neked előbbiekből következően úgy lenne kényelmes?
Aham, értem.
A szakembereknek kiemelt hsz meg hasonló javaslataidra nem is reagálok, annyira felfoghatatlan, hogy jelen helyen ezt valaki komolyan elvárja.
-
Ijk
nagyúr
Beszéltem mostohaanyámmal, nem nagyon tudom értelmezni a katyvaszt.
Nekik nincs véroxigén mérőjük, háziorvosnak van kétféle, mást mért persze mindkettő. Elvileg 93 felett volt utoljára, namost nem tudom hogy az akkor az alacsonyabb vagy a magasabb mért volt.
Most telefonon szoktak konzultálni, mérni kell a légzésszámot, amit fater belassított (30 helyett így 18-at mondott be) nehogy beküldjék a kórházba.
Mondtam hogy oltsa le apámat a nevemben is, és pontos információkat adjon meg az orvosnak, aki legjobb lenne ha kifáradna pontos véroxigént mérni, megvizsgálni és eldönteni mi legyen.
Nem tudom felfogni. -
Kékes525
félisten
válasz
Drizzt #62658 üzenetére
"de ez nagyon nem az jelenti, hogy az allatok kezelesere hasznalt valtozat is biztonsagos lenne emberek eseten"
Nem egészen. Az állatgyógyászati szerek nem szükségszerűen ártalmasak az emberre. Azokat is szigorú szabályok alapján gyártják, idegen szennyeződést nem tartalmazhatnak. Kizárólag csak azt, ami fel van tüntetve rajta. Ezért, ha megnézem az összetevőeket el tudom dönteni, hogy az ember szedheti e. A másik fontos, hogy megbízható gyártó termékét használjam és olyan országból, ahol szigorú szabályok alapján gyártják és ellenőrzik ezeket, mert attól elvárható, hogy azt tartalmazza a gyógyszer, ami rá van írva.
-
Ricardo
titán
válasz
Gsx-rr #62639 üzenetére
"Tamás 19 napja volt kórházban és harcolt keményen. És amikor nézem azt a csoportot, amit Anna, Götz Anna, a felesége létrehozott, hogy küldjük az energiát Tamásnak, akkor is látom özönleni rá az üzeneteket. Hány ember volt, aki szerette..."
Lehet hogy a 19 nap kórházat tekintik hosszas betegségnek.
Én úgy értelmezem, hogy nem volt gondja, elkapta a covidot, és bekerült a kórházba, és ott 19 nap után elhunyt. -
lacafaca
addikt
válasz
Kékes525 #62642 üzenetére
akkor logikázzunk kicsit ismét: miért nem okoz a fiatalokban súlyos szövődményt és miért a kor előre haladtával egyre nagyobb eséllyel igen...pedig mint tudjuk, a fiatalok szervezetében sokkal több a receptor, sokkal több kismocsok tud kapcsolódni...sőt egy gyermeknek még nagyon nincs is abban az állapotban az immunrendszere, mint egy sok harcot megvívott idősebbé. sok sok logikátlan következmény (persze nem vegyük ide most azt, akinek rottyon van már a szervezete). a válasz csakis a sokkal "nyitottabb" béltraktus lehet...persze nem vagyok én tudós, csak egy gondolkodó
-
Csatravi
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
Számomra ez csak akkor lenne elfogadható, ha egy orvos lenne abban a topikban a TG. Ha ő bevállalja a távgyógyítást az szuper, de szerintem emiatt a pár ember miatt nem kellene a PH-nak ilyenhez felületet biztosítania. Tuti hogy vannak már erre FB csoportok, mert nem mindenki fórumozik.
-
válasz
radi8tor #62663 üzenetére
onnan indulj el, hogy jön a kétségbeesett user és kérdez. ez adott.
most van ez a topik, ami leginkább egy "koronavírus kocsma", nagyjából át is kéne nevezni erre, mert az. itt kérdez, és mire visszanéz délután, amikor picit jobban van, van +200 hozzászólás csupa ez-az-amaz témában. még az sem biztos, hogy észreveszi a kérdést, aki amúgy válaszolna rá.
ezen egy összefoglaló akkor segít, ha a kérdése előre meg van válaszolva benne ott.
ami a távgyógyítást illeti: bizony fel fogja tenni ezeket a kérdéseket is, mert a szerencsétlen háziorvosát nem fogja elérni, a kórház meg nem fogja fogadni. dughatod homokba a fejed, de attól még ott lesz a kétségbeesett user, aki igenis hálás lesz, ha valaki foglalkozik vele és ad neki tippeket. és lássuk be, ha te most megbetegszel, leveszed a polcról a d vitamint, cinket, esetleg ezt-azt, szóval éppenséggel van olyan infód, amit egy ilyen userrel meg tudnál osztani.
a kérdés tehát az, hogy mit választasz: módszeresen magára hagyod a usert, mert nem távgyógyítunk, vagy megpróbálsz egy darabig segíteni (vállalva ezzel némi kockázatot, persze, hiszen lehet gyógyszerallergiája is akár vagy mittomén).
-
Drizzt
nagyúr
"Gondolom melózni is jársz, találkozol néha más emberekkel."
Nem nekem szolt a feltetelezes, nem is a neveben akarok valaszolni, csak kivancsi vagyok mas is nyomja-e ugy, mint en: munka otthonrol megy aprilis ota. Tomegkozlekedesen nem jartam azota. Olyan ember meg akivel 15 percnel tobbet toltottem el egy legterben szinten 9 honapja, az kb. 5 darab, including csalad. Kivetel lehet a boltba menes, orvosi/laboratoriumi latogatasok, ott neha idegenekkel sikerul 15 percnel tovabb egy helyen lenni, de altalaban nem. Ha kapok bevasarlo listat, atirom ugy, hogy, a cuccok olyan sorrendben legyenek rajta, hogy a boltban minden reszre egyszer kelljen csak menni. Ha ismeri az ember a boltot, ahova jar, akkor nem olyan bonyolult megcsinalni, de csomo ott toltott idot lehet vele lefaragni. Hogy unom-e ezt a fajta eletmodot? Persze, de igy biztonsagos, meg ugyse tart orokke.
Nyaron volt szarabb ez az eletmod, telen nem erzek benne lemondast, ugyis gyulolom a hideget.
-
Kékes525
félisten
"de hogy mi biztosan nem tudjuk ezt céges szinten támogatni, az nyilvánvaló, a miértje is"
Ezt egyik cég sem teheti meg. Az ivermectinél engem igazából az zavar, hogy a mainstream virológia, epidemiológia jórészt "hallgat" róla. Feltettem ezt a kérdést Varga Máténak is. Megígérte, hogy beszélni fog erről és az "Afrika paradoxonról"* is a karanténapóban.
Afrika paradoxonról. Miért van oly nagyon kevés fertőzés Afrikában, holott a járvány elején mindegyik szakértő egyetértett abban, hogy ez a járvány Afrikát fogja legjobban sújtani, mert ott a legrosszabbak a higiéniai viszonyok, elégtelen táplálkozásúak, a különböző fertőzések, (HIV, Ebola) miatt legyengült immunrendszerrel rendelkeznek és nem mellesleg az egészségügy nagyon fejletlen. Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy az átlagéletkor a legalacsonyabb Afrikában. A másik az ivermectin? Afrikában szedik ezt a gyógyszert a legtöbben.
-
Ringman
nagyúr
na újabb fontos lépés a járványügyi védekezésben: ne ismerje meg a polgár az adatokat:
Mostantól 15 nap helyett újra 45 napjuk, tehát háromszor annyi idejük van az állami szerveknek a közérdekű adatok kiadására, ha valaki azokat kérvényezi. Ha pedig a hivatalos szervek szerint „valószínűsíthető”, hogy a „határidőben való teljesítés” a közfeladatot ellátó szervet gátolja a közfeladatai ellátásában, akkor még plusz 45 napra meghosszabbítják a határidőt, így akár már 90 napot kell várni a kikért hivatalos adatokra, erről jelent meg rendelet szerda este a Magyar Közlönyben.
-
válasz
Ajándékok #62625 üzenetére
"Ha vásárolok fagyasztott holmit, azt hogyan fertőtleníthetem?"
a fagyasztott holmid csomagolt. a csomagolást kidobod, a kezet megmosod, utána a fagyasztott holmit megfőzöd-sütöd. zéró kockázat, de tényleg.
"Hogyan kell kezet mosni? Vannak videók a lépésekről, tudom, hogy 20-30-40 másodpercig kell mosni szappannal, de ha végigmegyek a videón bő 30 másodpercig tart. Vagyis ha 40 sec után rögtön lemosom, az utoljára beszappanozott felület csak pár másodpercig volt szappanos. És pl hipó-s fertőtlenítésnél 1.5 perc hatóidőt írnak. Ennyivel jobb a szappan? Vagy a szappant is rajta kell hagyni x ideig? Ha igen, mennyi az x?"
elképesztően túlkombinálod. mossál kezet 30-40 mp-ig, alaposan. nem igaz, hogy az utoljára beszappanozott felületen csak pár mp-ig van, de ha így lenne, várj egy kicsit, hagyd rajta a felhabzó szappant még 20 mp-ig.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Ha nincs ilyen, akkor menjen a parlament elé és tüntessen, hogy megkapja az ellátást! De még ha nem is kap gyógyszert, akkor is gyorsabban megy érte a mentő, ha a parlament előtt tüntet. A kórházban is nagyobb odafigyelést, talán jobb kezelést kap tüntetőként, mintha otthonról vinnék be.
Azért minimum visszás, hogy a jó infókat hiányolod a topikból és ilyeneket írsz le.
Ha koronás valaki, akkor SEHOVA se menjen! Maradjon otthon, karanténban!
és még te keresel moderátort, hogy a hülyeséget írtsa....
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Kékes525 #62648 üzenetére
Igen, de ez nagyon nem az jelenti, hogy az allatok kezelesere hasznalt valtozat is biztonsagos lenne emberek eseten, sot. Viszont a sok ivermectin hivo ezzel nem biztos, hogy tisztaban van. Elsosorban ezert adott ki figyelmeztetest a nebih. Szoval azt nagyon fontos megkulonboztetni, hogy van emberi szedesre es allati ellatasra szolgalo KULONBOZO valtozat. En szemely szerint nem szednek be semmit, amit nem az orvosom javasol konkret allapotom alapjan. Egyebkent Kemenesinek is lesz rola hamarosan FB posztja, de egy facebook comment kerdesben mar fejtett rola ki valaszcommentben. Tldr: egyaltalan nincs meggyozodve a hatekonysagarol az eddig altala latott study-k alapjan.
-
Sir Pocok
őstag
Azt a rádió beszélgetést több embernek elküldtem.
Reakciók:
Mi az hogy az ereket támadja???? Mi erről nem is tudtunk. Te tudtál erről? (Nem akartam mondani, hogy az Ázsiában Szakadtam Zsolt már áprilisban beszélt erről...)
Ez a baj.
Drága Cilike tájékoztatója mai napig nem jutott el arra a szintre, hogy az embereket tájékoztassa a betegség működéséről... Ha tudnák szerintem a védekezés is jobb lenne.
-
viszont azon gondolkodom, hogy ne csináljunk-e egy harmadik topikot, ami egy "koronavírus segítség" jellegű lenne, azaz infók összeszedve, hogy mit csináljunk otthon, milyen vírus ez stb., és ahová irányítani lehetne bárkit, akinek épp kérdései vannak, mert helyzet van nála.
így akkor lenne egy ilyen topik, maradna a komoly topik "szakmai beszélgetősnek", és maradna ez "általános beszélgetősnek" (ahol akkor az off sem akkora tragédia).
-
válasz
Kékes525 #62648 üzenetére
én abszolút megértem, ha valaki feketeövesre olvassa magát a témában és úgy dönt, hogy saját kockázatra bevállalja. nem ítélem el érte, sőt, mivel itthon az állam nem védi meg, valahol még kényszerítve is van egyéni stratégiák kidolgozására.
de hogy mi biztosan nem tudjuk ezt céges szinten támogatni, az nyilvánvaló, a miértje is.
-
Kékes525
félisten
".Az ivermektin egy állat gyógyszer"
Is.
Nem, emberek is szedik férgek és folyami vakság ellen. Afrikában több tíz millió ember szedi az ivermectint tartalmazó, emberi felhasználásra elkészített gyógyszert. Mellékhatásai jól ismertek. [Ivermectin Side Effects]
-
Janusz001
őstag
Bölcsődékre van valami általános rendelkezés a mostani helyzetre? Vagy az ottani intézmény vezető dönti el, ki mikor mehet?Mi asszonnyal 3 hete nyaltuk be a vírust, túl vagyunk rajta, gyereknek pénteken kellett igazolás a gyerek orvostól, hogy mehet bölcsibe, persze rajta nem jött ki semmi, teljesen jól volt. Hétfőn vittük is, tegnap már folyt az orra, köhécselt, láz nincs, erre már megint az van, hogy ne vigyük, adjon a gyerekorvos igazolást, hogy mehet -e bölcsibe. A töketlen rendszer miatt, meg gyerekorvos nem is látja, telefonon max aszisztenssel lehet beszélni, persze az igazolásért be kell menni személyesen.
-
pjen
félisten
válasz
Még valami, ez egy szabad fórum.A szakemberek a kórházakban vannak és még Ők is sokszor tévednek.Te is beírhatod, hogy az orvostudományok doktora vagy, senki nem ellenőrzi.Az ivermektin egy állat gyógyszer ha valaki meghal, mert nem megfelelő adagban szedte, Te elviyzed a balét?
-
válasz
"Lehetne csinálni vásárlói csoportot ivermectinre."
öööö...
látom, hogy te nagyon meg vagy térítve a témában, de remélem te sem gondolod komolyan, hogy cég szinten álljunk neki szervezni egy féreghajtó fehér por beszerzését kínából lelkes usereknek. ausgeschlossen."Lehetne szállodai szoba közvetítésben is segíteni azoknak, akik pcr+-al nem akarják a családjukat veszélyeztetni."
ebben nekünk mi a szerepünk?
"Csinálhatnátok futáros munkalehetőség hirdető oldalt. Ezzel segítve HO-ban vagy karanténban lévőket, hogy ne kelljen kimozdulniuk, és segítve a munkanélküli fiatalokat."
van hirdető oldalunk, ha komoly és érdemi kereslet van erre, amit írsz, ott van neki hely.
"Az utolsó kettőt ugyan csak kb fél éve javasoltam először."
no offense, de azért ez egy munkahely, amit próbálunk megtartani, működtetni. szerintem 15 perc alatt én is ki tudok találni egy csomó dolgot, amit nagy költséggel és energiával létre lehet hozni, csak kérdés, hogy meg tudja-e tenni a cég úgy, hogy közben minden mást is fenntart, amit kell neki. ezért a "már fél éve mondtam" nem érv, mondani gyors, csinálni lassú és nehéz.
az egyetlen, aminek tényleg lenne értelme, az laca ötlete a gépgyűjtéshez online oktatás mellé, de ott a túloldalt lehetetlen szervezni nekünk, de egyébként a gépeket, logisztikát is. de azon gondolkodunk, hogy hogyan lehetne mégis valami értelmeset kihozni belőle.
-
Kékes525
félisten
válasz
lacafaca #62432 üzenetére
Nagyjából ismerjük. A fertőzés kapujában (légutak (orr, garat, gége, légcső, tüdő), előbél) elsőként a nem specifikus immunrendszer veszi fel a harcot a kórokozóval. Ha ez hatékonyan működik, akkor tünetmentes, vagy enyhe tünetekkel járó betegség alakul ki. Gyerekeknél azért nincs betegség az esetek döntő többségében, mert a nem specifikus immunrendszer még jól, hatékonyan működik. Ez a rendszer öröklött és nem tanult választ ad a fertőzésre. Később, a kor előrehaladtával, ahogy egyre több trauma éri a szervezetet (betegségek, életmód), működése rosszabb lesz, ezért súlyosabb fertőzés alakul, alakulhat ki.
A másik kérdésre a válasz (miért van annyiféle tünete) az, amit Parci már mondott, hogy ott tud támadni, ahol van ace2 receptor. Ez pedig a kapillárisok falának egyes sejtjei. Kapilláris pedig minden szervben van. Mégis akkor miért nem támadja mindegyiket? Azért, mert ott a legerősebb a hatása, amely szervet elsőként érint(fertőzés kapuja!) és/vagy amely szervben a legrosszabb a helyi, nem specifikus immunválasz hatékonysága, illetve, amely szerv működése a legrosszabb az öröklődés, betegségek, életmód miatt.
A bulvár sajtóban ezekről sokkal kevesebbet írnak, mert ezek leírásával sokkal kevesebb klikket lehet elérni és a bölcsész média emberek nem ismerik ezeket. A nekik nyilatkozó szakemberektől legtöbbször csak a szenzációsabb anyagot emelik ki.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Ajándékok #62636 üzenetére
1-2 dl víz + hypo . Ezzel áttörölhetsz minden csomagolt terméket és akkor nem kell "félned"
Tavasz óta így csinálom. És nem azért mert összetaperolhatta egy vevő hanem mert a pénztáros biztos, hogy megfogdossa. És ő ugye rengeteg ember pénzét is megfogja majd utána megfogja a terméket is. Ez a legproblémásabb helyzet a termék vírussal való találkozására. Attól ráz a hideg amikor olyan eladó szedi a zsemlét a zacskóba aki pénztáros is. (kis boltok, piacok)Előrébb felvetődött, hogy a bélrendszerbe is bekerülhet a vírus. Igen be de nagy valószínűséggel nem úgy hogy az ételen lévő vírust esszük meg.
Mi is történik.
Levegővételnél a légáramba lévő vírus elindul az orrba és a szájba. Az orr és szájgaratnál driftel egyet a levegő mint Armandó a piros Ladával a falu közepén lévő 90 fokos kanyarba. És ahogy Armandó a piros Ladát odacsapja a kocsma falához úgy lesz odacsapva a a vírus is a 90 fokos szögben elforduló garat falára. Armandó a Ladával tovább menekül a a rendőrök elől a fél autót hátrahagyva. A vírusokkal ugyanez történik. Amik nem csapódtak neki a garatnak az a további egyenes légcsőszakaszon már szépen lejut a tüdőbe. Abba a szervbe ami bőven el van látva erekkel és ahol a levegő oxigéntartalma a véráramba kerül. Nyílt út a vírusnak is. A garatban fennakadt vírusok meg szaporodásnak indulhatnak, pontosan ott ahol legelőször találkozhattak a szervezettel. Nem véletlen hogy innen vesznek kenetet az azonosítására. Pontosan úgy ahogy Armandót is azonosítják a kocsma falánál ottmaradt kocsi roncsai alapján.
A vírus meg a legegyszerűbben úgy kerülhet az emésztőrendszerbe hogy evés közben nyeléskor a nyelv az étel továbbításakor nekinyomja az ételt a garat falának. Ekkor keletkezik egy dörzsölés a garatnál minek következtében az étel már viszi is magával a vírust bele a gyomorba. Az étel úgy viszi magával a vírust a garatból mint ahogy Armandó haverjai a kocsma falánál maradt alkatrészeit. Nem véletlen az hogy mintavételnél nem szabad előtte se inni se enni és ezért lényeges az orr-garatból való megfelelő mintavétel mert azt nem érinti az étel elfogyasztása.
Nem sikerült rövidre de talán érthetőre -
pjen
félisten
válasz
Ajándékok #62636 üzenetére
QÉn elmegyek a Tescoba, piacra szinte mindent ugyanúgy csinálok mint eddig+maszkot hordok ahol kell és fertőtlenítem a kezem mielőtt kocsiba ülök, hazaérek megint.Ha nincs szerencséd és hajlamos Vagy úgyis elkapod.Gondolom melózni is jársz, találkozol néha más emberekkel.stb.(egy szép friss rövid karajt biztos nem mosnék le hypóval sütés előtt.)A fagyasztott dolgokat lehet fertőtleníteni, de belül ott lehet a vírus pl. jégkrém.
-
Ricardo
titán
Koronavírus győzte le Böröndi Tamást
"Nem küzdött semmilyen alapbetegséggel, makkegészséges és életerős volt, amikor elkapta a fertőzést"
-
Rive
veterán
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
MrZed001 #62635 üzenetére
Én is hasonlóan csinálom, de a fagyasztott dolgokra nincs ötletem.
Az ózon nem jó, mert a fagyasztott étel csomagolásán képződik egy vékony jégréteg is, ha a szabadban van, ami alatt bármi lehet és a covid hónapokig bírja fagyasztva.
A szappanos víz sem jó, mert kis mennyiségben csak vastagítja a jégréteget, nagy mennyiségben felolvasztja az ételt. -
MrZed001
tag
válasz
Mi vettünk egy CPG-t (Covid Pusztító Gépezet)
Vagy kültéren egy dobozba be, vagy saját zárt folyosóra, vagy kocsi csomagtartó ... és ott 5-10 perc és minden vírus/baci/gomba mentes és steril (még a kocsi légkondiját is tisztába teszi). Utána szellőztetés.
E mellett amit lehet szappanos vízzel lemosunk. Ásványvíz, tej, tejföl, ... a legtöbb dolog légmentesen zárt vízálló csomagolásban van. Kenyeret nem veszünk. Ha kell sütünk gluténmentes pita/zsemle/... amit akarunk.
Hús légmentesen zártan hűtőbe, onnan egyből be a lábasba/tepsibe, jól átsütni.
Továbbá UV-C lámpa. Ez mondjuk sokkal gyengébb megoldás mint az ózongenerátor, de legalább mobil. -
törölt tag
Az én egyik "kedvencem" a Stroh rum
80%-os alkohol tartalma miatt első osztályú vírusölő is.
-
-
válasz
Ezekiell #62609 üzenetére
SzVSz rendszerszintű védekezés terén eljutottunk az "úgyismind1" szintre, okafogyottá vált kb mindenféle érvelés.
#62624: jobbulást a papának
. A babára a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy ti csúnyán bekapjátok és nem lesz erőtök foglalkozni vele. Neki 99.999(9?)% eséllyel semmi komoly baja nem lesz ettől a sz.rtól.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
lacafaca #62627 üzenetére
Onnan ~fél éve már kitiltottak
, amikor szóvá tettem a moderátor hozzá nem értését.
Olyan hsz-eket törölt, amiben feltételezések voltak. Azt nem értette meg, hogy akkoriban még csak feltételezések voltak a témában. Talán még most is az a többség.
De szakember sem vagyok a témában, meghagyom nekik a komoly fórumot. -
lacafaca
addikt
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Ezekiell #62609 üzenetére
Én el szeretném kerülni a covidot. Ehhez pár praktikus tanács is kellene. Fél éve feltettem egy csomó kérdést, amikre még mindig nincs válasz. Most ez a 2 jut eszembe:
Ha vásárolok fagyasztott holmit, azt hogyan fertőtleníthetem?
Hogyan kell kezet mosni? Vannak videók a lépésekről, tudom, hogy 20-30-40 másodpercig kell mosni szappannal, de ha végigmegyek a videón bő 30 másodpercig tart. Vagyis ha 40 sec után rögtön lemosom, az utoljára beszappanozott felület csak pár másodpercig volt szappanos. És pl hipó-s fertőtlenítésnél 1.5 perc hatóidőt írnak. Ennyivel jobb a szappan? Vagy a szappant is rajta kell hagyni x ideig? Ha igen, mennyi az x?De amit írtál, az sem helyes.
Aki érzi a covid tüneteket, ne várjon, hanem azonnal keressen orvost, aki hajlandó hatásos gyógyszert adni neki. Ha nincs ilyen, akkor menjen a parlament elé és tüntessen, hogy megkapja az ellátást! Ha megkapja 1:1000 az esélye, hogy meghal, ha nem kapja meg 1:100 az esélye. (valójában ezeknél rosszabbak a számok, de nem akarok rémhírterjesztő lenni) De még ha nem is kap gyógyszert, akkor is gyorsabban megy érte a mentő, ha a parlament előtt tüntet. A kórházban is nagyobb odafigyelést, talán jobb kezelést kap tüntetőként, mintha otthonról vinnék be.Parci:
Lehetne csinálni vásárlói csoportot ivermectinre.
Lehetne szállodai szoba közvetítésben is segíteni azoknak, akik pcr+-al nem akarják a családjukat veszélyeztetni.
Csinálhatnátok futáros munkalehetőség hirdető oldalt. Ezzel segítve HO-ban vagy karanténban lévőket, hogy ne kelljen kimozdulniuk, és segítve a munkanélküli fiatalokat.
Aki most kukkant be, nem tudja, hogy hsz gyártok közül ki-kicsoda. Jó lenne, ha a szakembereknek kiemelt rangja lenne.
Az utolsó kettőt ugyan csak kb fél éve javasoltam először.A rengetek off topik hsz-ben elveszik a lényeg. Azért kellene aktív moderátor, hogy törölje a nem idevalót. Aki 1 hét után visszanéz, az is valószínűbb, hogy elolvas 7*20 hsz-t, mint 7*350-et.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Motion_Blur #62621 üzenetére
Amennyire tudom 38 körüli láz, véroxigén 91 volt múlt héten, ami nem nagyon javult.
Holnap kifaggatom mostohaanyam. Nem nagyon látogatnank amúgy sem, de feltjuk a 6 hetes kisbabankat is. Nem volt könnyű a rokonságot távol tartani, ők szerencsére 3 hete voltak, már rég kijott volna rajtunk.
Mindig mondogattam hogy mozogjon többet, adjon le a feleslegbol, figyeljen a kajára. -
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur #62604 üzenetére
Cég vett clungene szerológiai gyorstesztet. Onnan hoztam el egyet. Elég sokan használják ezt, magán tesztelő helyeken is. Állítólag elég megbízható. Ezzel a fajtával nézettem még múltkor is.
-
Ijk
nagyúr
Sajnos elsőként családban apám is beszedte. 64, nyugdíj februártól. Ami aggaszt hogy túlsúlyos, 2 éve tudoemboliaja volt, idén legionella két honapig. Már másfél hete lazas, múlt pénteken haziorvos mentőt hívott de hazakuldtek a korhazbol 2 óra varakozas és gyors vizsgálat után.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tom_tol #62600 üzenetére
o igen, van ez is itthon
. meg ebbol van 2decis varians is, barati korben unnepi kajalasokhoz azt szoktuk venni desszertnek mert kb pont eleg es ugy meg elfogadhato aron is van. vagy a Lagavulin 16ot, de azt kizarolag akkor, amikor biztosan mindenki odavan a fustos vonalert. meg Lagavulin macerasabb parositasra is.
-
lacafaca
addikt
boldogság öntötte el a szívemet😇...kösz srácok!👍
-
Ezekiell
veterán
Ja, egyetértek, hasznos lenne. Itt amúgy nagyon sok hasznos dolog van közérthetően, érdemes lenne akár ezt is berakni összefoglalóba: https://koronavirus-kisokos.eu/
(impresszumban ott van, kik írják, nem amatőrök) -
-
válasz
Ajándékok #62606 üzenetére
szerintem azon túl, hogy összeszedünk némi know how-t covid témában, semmit sem tudunk tenni -- ez azért elég nyilvánvaló.
a ma általam belinkelt rádióbeszélgetés kétszer is elsüllyedt, pedig nekem elég sokkoló volt hallgatni a 25 éves user 80 évesre fingott kapillárisairól.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Ajándékok #62606 üzenetére
Mit szeretnél, mit írjunk le?
Tömeges fertőzések fázisa van, terjed mint a futótűz, mindenki tartsa be az előírásokat, maszk/távolságtartás/higénia mindenkinek nagyon fontos, ha beteg vagy maradj a seggeden otthon, ha nem tesztelnek akkor is, ha tesztelnek és pozitív akkor pláne, egészségügy elhavazva szóval semmin se csodálkozz, szedj vitamint/élj egészségesen, ha bajod van, hívj háziorvost, ha nagy bajod van, hívj mentőt, és legyen pulzoximétered, ha 95 alá megy akkor figyelj, tartósan alatta mentő, betegen azt csináld amit az orvos mond és ne random fórumozóktól kérj gyógyszerezési tanácsot.
Ja, és kb semmit se higyj el a hivatalos számokból, nagy a szar.
Ezen felül sok mindent nem lehet írni
-
erer1000
őstag
válasz
Motion_Blur #62604 üzenetére
mázlista vagy a szaglással
nekem valamivel több mint 1 hónapja kb lószar szaglás se.
úgy mondanám a hasonlatot hogy ha a déli napsütés fénye a rendes szaglás, akkor most éjszaka egy félhold van már. a nagyon erős illatú dolgok kb 1-2 szippantás erejéig éppen csak sejtelmesen megjelennek, és ennyi.
keresztanyámnak mégtöbb ideje nincs már szag, talán +2 hét hozzám képest -
Ajándékok
aktív tag
Jó lenne, ha lenne itt legalább 1 moderátor, aki komolyan veszi a topik címét!
Egyre több embert érint, egyre többen keresnek rá, egyre többen olvassák, és mit találnak?
Napi több száz hsz, amiből talán 50 foglalkozik a coviddal.
Abból 40 Orbán szidalom, max 10, aminek talán van haszna.Így is el lehet lehetetleníteni egy témát!
-
Motion_Blur
félisten
-
-
Ezekiell
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Witcher topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! MSI Thin Laptop játékra! I7 11800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest