Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #62199 üzenetére
ez a része engem is megijeszt.
tavasszal itt téptük egymást, közben járvány sem volt (itthon). a topikon látszott, hiszen talán Narxis volt az egyetlen user, aki benyelte. aztán most a topikban is bőven vannak betegek, lassan temetjük már a rokonokat is, és az egészségügy lassú-gyors halála is a szemünk előtt zajlik.
"Aki hirtelen beparázik, mert valami tünetet érez, az ugye nem fog órákig nyugodtan telefonálgatni, hátha valaki felveszi....."
órákat? sokszor, lassan jellemzően.. napokig!
és tökre el tudom képzelni, hogy mennyire összesz.rhatja magát ilyen erős tünetek mellett egy user, aki nem foglalkozott ezzel a kérdéssel mostanáig, nincs képben amúgy sem, mert eddig nem volt szüksége rá.
a háziorvosoknak valószínűleg non-stop csörög a telefonja és bőven nagyobb a kereslet, mint amit kezelni tudnak. amikor viktor aszongya, hogy "van elég", akkor az azt jelenti, hogy nem ez van. pedig de.
szar ez az egész
kifejezetten ellenemre van, hogy gyógyszerekkel/betegséggel kapcsolatos tanácsot adjak, tényleg én szóltam ezért elég szigorúan korábban. de azt sem bírom nézni, hogy elveszett emberek beesnek ide, és közösen hallgatunk. nemtom, sehogy sem jó.
felemelő érzés lenne egyébként vállvetve betolni a
kossuth teretvárat a dunába -
Amiról itt már szó esett, hogy a bevált roboráló és egyéb szereket be lehetne rakni akár Összefoglalóba is.....de tényleg nem kritizálni akartam, inkább csak ledöbbentem, mikor olvastam, hogy nem érem el a háziorvosomat, mondjátok meg mit kéne tennem.....
Tényleg maga a helyzet döbbenetes, nem azt bántom, aki ide kényszerül írni és nem is azt, aki tényleg próbál segíteni, persze az előbbi hsz-em első érzetre így hangzott, belátom. Viszont szerintem tömegek vannak abban a helyzetben, hogy hiába hívják a háziorvost. Kíváncsi lennék ezeket a nyamvadtszarokat egyébként minek is tartják?
Normál időben is kb nulla hasznuk volt jó részüknek, de nem a mostani helyzetben kéne legalább telefonon elérhetőnek lenniük?
Aki hirtelen beparázik, mert valami tünetet érez, az ugye nem fog órákig nyugodtan telefonálgatni, hátha valaki felveszi.....
Tudom, mondtad, hogy nem most van ideje orvosokról tapasztalatokat megosztani. Nem is kell, túl sok embernek van már tapasztalata, nekem is bőven. Jó és rossz egyaránt, csak hát a rossz mindig jobban megmarad, főleg ha előbbi nem mondható el a paciensről....
-
Z.É.T.
őstag
Kövér: nincs tervben további szigorítás - 24.hu
"Magyarországon a jelenlegi vírushelyzet ismeretében nincs tervbe véve további szigorítás az ünnepekig, inkább a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozzák a kormány intézkedései."
-
más: ezt a cikket elolvasva a long-covidról abszolúte nem lesz nyugodt az ember
[link] -
válasz
ubyegon2 #62194 üzenetére
én nem bánnám, hogy ha beesik ide pár user és kérdez, akkor kollektíve megpróbálnánk segíteni neki. nyilván érdemben nem tudunk, de amikor valaki egy aspirint sem ismer igazán, meg teljesen fogalom nélkül lesz covidos, akkor azért ahhoz képest pár alap dolgot csak tud itt a nép rutinosabbik fele.
a "szúr a mellkasom" már rohadtul túl mutat a topik keretein mondjuk.............
de azt is lehet, hogy kussolunk kollektíve, "abból nem lehet baj".
-
Majd 600 új hsz-t átolvasni.....(4 éve pihen egy liter sárgadinnye pálinka, már 2x jutott eszembe, mióta olvasom)
Sajnos vannak szomorú hírek is, részvétem.
Megy a szokásos adok-kapok is, de ami ennyi hsz-nél nagyon feltűnő az az, hogy konkrétan Dr Parci tényleg diagnosztizál, többen úgy jönnek nemsoká, hogy konkrét infóra, ha nincs háziorvosod, menj a PH ...topikjába..... hááááát meredek, de csak úgy leírtam, amit ez a 600 hsz mondat elsőre. Hogyan is mondhatnék kritikát...... Lenne a diagn schedulra is javaslatom, de akkor élne újra a 30 nap inverzkaranténom innen. Kicsit persze elképedtem, de lesz ez még ilyenebb is, ahogy látom a folyamatot.
Az ujjcsíptetőről nincs még infóm, rendelés utáni este visszaigazolták, de ennyi. Elméletileg EU-ban feladást követő második napon kéne megkapnom a csomagot, ez fixen így van, ha én küldök más EU országba. Ha megjön, nem felejtem el a rövid beszámolót róla.
aláírás
no offense -
-
-
Csatravi
senior tag
Rogán Antal: A magyar emberek ezt akarták
Ezek szerint minden a mi felelősségünk. -
Csatravi
senior tag
válasz
philoxenia #62174 üzenetére
Más
előreláthatólag 20$-ba fog kerülni az orosz vakcina. -
Csatravi
senior tag
válasz
philoxenia #62184 üzenetére
Legtöbbször igen, de nem mindig. A szívet is ki tudja csinálni, szóval nem játék.
-
válasz
Mészike #62180 üzenetére
hát, az ilyesmivel pedig illenék foglalkozniuk
, az ő dolguk, nem egy random internetes fórumé.
.
mivel itt érdeklődtél, valami azt súgja, hogy felmerült benned, hogy covid. pro tipp: legyen egy véroxigén-mérőd (SpO2, pulzoximéter), oszt győződj meg róla, hogy rendes-e a véroxigéned (96-100%). ha igen, más tüneted pedig nem lesz menet közben, ne aggódj miatta nagyon.
ha tüdőembólia vagy szívroham lenne, akkor feltehetően már nem raktál volna smiley-t
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem is mindkét verzió valid....
Anno szíre-szóra kivették a mandulákat, de Édesanyám ragaszkodott hozzá, hogy nekem ne. Nagyon ritkán vagyok igazán beteg vele. Talán olyan öt-tízévente gyulladnak be, de olyankor az antibiotikum mindig segít, tehát maga a mandula nálam legalábbis csak a baktériumfertőzésre érzékeny. -
Csatravi
senior tag
válasz
philoxenia #62178 üzenetére
Addig míg nem kerül krónikus gyulladásba. Akkor viszont szabadulni kell tőle mert az előny mocskos nagy hátrányba tud átmenni.
-
Mészike
aktív tag
Sziasztok!
Mivel az ügyeleten nem foglalkoztak vele, így itt érdeklődnék
Hétvége óta fáj a mellkasom. Nem tudom leírni a jellegét, de mintha kör alakban fájna. Ha felveszek valamit, vagy erősen fognék valamit, akkor jobban fáj. Ha lehajolok, akkor is. Láz, köhögés nincs, de már idegesít, ha a bal oldalamra fordulok, akkor fáj. -
válasz
philoxenia #62178 üzenetére
kivéve, amikor kivéve
és ez megszünteti a krónikus gyulladást
(mellesleg megvannak a manduláim, 0-ás a vércsoportom és ne legyek kemény?
)
(legalább kiegyenlítettebbek a korona-erőviszonyok anyafejjel, aki mandulátlan, viszont nő és <40
)
-
lacafaca
addikt
válasz
philoxenia #62174 üzenetére
neeem
#62175 na akkor még egy szög a koporsómban
evvan
-
válasz
philoxenia #62175 üzenetére
talán egy mandula-párti is van köztetek?!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
philoxenia #62172 üzenetére
Origo de nem politika.
-
lacafaca
addikt
válasz
philoxenia #62165 üzenetére
lankadtan is látom még behúzás nélkül, jó az a poci...de már mondtam, [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
törölt tag
Sziasztok
Van info arrol, hogy milyen hatranyt jelent torok/orr mandula hianya? -
MuMa012
tag
válasz
Kékes525 #62094 üzenetére
Nekem az volt a meglepő, hogy ha a Jakab Ferencék ki lettek nevezve vakcinafejlesztésért felelős oparatívtörzs csoportnak, akkor miért nem ők kapták a 10 orosz vakcinát? Hisz az ő feladatuk lenne tudósként a hatékonyság vizsgálata, s majd csak azután jöhetne az engedélyeztetés.
-
válasz
philoxenia #62165 üzenetére
megajándékozott mindannyiunkat laca egy napsütéses önmagával, erre te gúnyt űzöl belőle? nem érdemled meg!
(épp tegnap állapítottam meg lefekvés előtt, hogy bakker, rég néztem ki ilyen jól, az ilyen insta-szökevények ilyenkor már tolják a kontentot magukról. egy pillanatra felmerült bennem, hogy nyomok egy lacát, de aztán arra jutottam, hogy nem álltok még készen erre. és lőn!)
-
válasz
philoxenia #62152 üzenetére
ez még lehetne racionális ok, de akkor mondják ezt, valamint a saját honlapjukon ne azt írják, hogy koronás tanárok száma: 0.
-
beindult a mi ált. iskolánkban is a pótcselekvés. aszongyák, hogy a gyerekek ne legyenek napköziben 4-ig, ha lehet, mert hát vírushelyzet van, vigyük el őket inkább 2-3 között. magyarán, pont a játékidejük kárára, miközben ott voltak egész nap reggel 8-tól, szóval aki be akart koronásodni, az tutira megtehette.
még a tanárok egy része is forgatja a szemeit, pedig az igazgatóság őket védendő találta ki ez az idősek vásárlási sávjánál is hatékonyabb vírusölő scriptet
-
lacafaca
addikt
válasz
Z.É.T. #62137 üzenetére
nemáááá
...térkép marad, fejlécet javítottam
így jó lesz azért
-
Z.É.T.
őstag
válasz
philoxenia #62138 üzenetére
Igen, tudom, csak megörültem Lacafacának, mert van egy covidos chatünk néhány barátommal, amit későbbre egyfajta retrospektív felületként kezelünk és minden lényegesnek ható infót oda dobálunk be, oda tök jól passzolt volna egy passzív kép a helyzetről, de én lusta vagyok telefonon megszerkeszteni. (a PC-m volt az első áldozata a munkahelyem elvesztésének, azóta kizárólag okostelózom)
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Azt hallottam hogy ha valaki bizonyíthatóan átesett a betegségen és most ismét kontakt lenne és így 10 nap karantén köteles. Mentesül ez alól ha fél éven belül volt a pozitív tesztje. Ezt bizonyítani kell vagy eleve utána néznek és így el sem rendelik a karantént?
-
Z.É.T.
őstag
válasz
lacafaca #62131 üzenetére
Bocsi, hogy dolgoztatnálak, de két észrevételem lenne.
Egyrészt ez a lakosságarányos térkép (csatolt kép), erre lenne érdemes felvésni a számokat, mert amit készítettél, azon a színek és számok nem fedik egymást:Másrészt, amit a tájékoztatóba írtál, az nem jó, mert ezek a térképek az aktív fertőzötteket mutatják, nem a január - november közötti összes fertőzöttet.
-
Kékes525
félisten
válasz
Csatravi #62132 üzenetére
A realitás projekt is hasonló céllal készült, de már nagyon régen semmi új információ sincs rajta. Leállították. [Realitás]
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Darmol #62110 üzenetére
Ezért is fogalmaztam úgy, hogy "tűnik a legjobbnak addig az időpontig".
Azt, hogy melyik mennyire jó, most még csak a közölt hatékonysággal tudjuk mérni, aztán mire átlagmagyar oltathat, addigra lesz némi egyéb infó, beszámoló.
Hogy melyik mennyire jó/rossz hosszútávon és valójában, azt majd hosszú évek múlva tudjuk, de az most kvázi irreleváns. -
Csatravi
senior tag
-
lacafaca
addikt
na nem voltam rest, megcsináltam... csak hogy én is hozzá tudjak tenni valamit a totyikho
mennyivel más a leányzó fekvése ugye
-
Csatravi
senior tag
válasz
#20749568 #62115 üzenetére
Én már jó ideje fújom azt, hogy szerintem a halálozási adat az nem fedi a valóságot. 70 de talán már még több kórházban kezelnek koronavírusos betegeket. Ezen kívül sok elfekvő és idősotthon van ahova úgy csap be a vírus mint a vércse a verébrajba. A lélegeztetőn lévők száma folyamatosan és megállíthatatlanul emelkedik. Azt tudjuk már hogy ott már csak jó esetben is 50 % az esély arra, hogy valaki a két lábán távozik. Ezeket meg az innen-onnan hallottakat (nem kocsmai szóbeszéd) ha az ember összerakja akkor nem kételkedik abban ha azt mondják, hogy itt valami nem stimmel.
-
Rive
veterán
-
Nagymelák
senior tag
Nincs miről beszélni, társadalmi görbe tükör, így gondolkozik az utca embere:
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#20749568 #62111 üzenetére
Ez a része igen. Mivel az összhalálozásban a növekedést a járvány okozza nagyrészt. Ebből a szempontból irreleváns, hogy konkrétan a fertőzés vitte el az idős embert, vagy a járványhelyzetben az egészségügyben beállt változás más aspektusa, pl., hogy nem került időben kórházba/nem jutott el orvoshoz stb. Például az idős beteghez a háziorvos nem indul el, "majd csak délután tud kimenni", mentőt nem hív hozzá, holott a beteg nem érzi a fél oldalát és később a halál okaként agyi infarktust jelöl meg a kórház.
-
-
snecy20
nagyúr
1-2 év múlva nagyon be kell majd indítani a babaváró programokat...fogy a magyar.
-
Darmol
senior tag
válasz
Z.É.T. #62041 üzenetére
Ez egy igen érdekes kérdést vet fel. Még pedig azt, hogy melyik a legjobb vakcina?
Én szegről-végről értek hozzá, ezért meg tudom mondani melyik típusnak mi az előnye és hátránya (pl. van amelyik alkalmazható defektes immunrendszernél és van amelyik nem, stb.), de hogy melyik jobb...
Sokan kritizálják az orosz vakcinát is, mert nem átlátható a fejlesztése, de ha a kérdések tisztázódnak, lehet hogy kiderül az a legjobb. (Így látatlanban szerintem nem. Meghát ha ez a bagázs abból rendelt be, akkor akármi is lehet a fiolákban. De egyiket sem szabad előre leírni.) -
philoxenia
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest