Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Frutiger Aero
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
-
daneel_hu
addikt
Amikor bent voltam, velem együtt 5 embert vizsgáltak, abból 4 hazament azonnal. (a csaj is hazament szerintem, bár ezt nem tudom pontosan)
(egy volt tutira PCR- negatív közülünk)
Kizártnak tartom, hogy a pozitívakból 10%-nál több kerülne kórházba.
De még a 10 is nagyon sok, akkor napi 600 fővel kéne emelkednie az adatoknak.90 napra vetítve a 7500 fő átlagosan napi 83-84 fő.
(nem tudom hol állt a kórházi ápoltak száma szeptember végén, ezért számolok 90 nappal)Szerintem olyan 2,5-3% kerülhet kórházba az összes fertőzöttből.
Ez is baromi sok egyébként.
De az azonosított fertőzött-számhoz képest, ha mindenki a látókörbe lenne, akkor a százalék még kevesebb lenne. -
Csatravi
senior tag
Két napja került be a kórházba egy ismerős házaspár. Már az egyik közülük meghalt. Nagyon nagy valószínűséggel a másik is meg fog halni. A gyereküknek mondja majd meg köpcös hogy boldog karácsonyt. A gyermekük is elkapta és ő is rosszul van pedig ő még a fiatalabb korosztály.
-
zsolt_64
senior tag
Szívesen !
egyébként már nem emléxem pontosan, de úgy volt hogy adták ? szóval nem receptre váltható ?
Szvsz nem minden gyógyszert írhat fel háziorvosEgyébként pont most kérdeztem meg asszonyt vérhigító ügyben, és felhorkant hogy "nana az nem játék !! ne szórakozzanak vele.."
csak emlékeztetőül foglakozása intenzíves szakápoló + kardiológus szakaszisztens végzettség -
sparks
senior tag
Úgy néz ki, nálunk a nyájimmunitás a cél, vakcinával vagy nélküle... A halottak száma már nem számít, járulékos veszteség.
-
jó, akkor ezt a részét visszavonom, mert tényleg lehet, hogy túl nagy a területi eltérés a tesztelésben. de hagyjuk is a tesztelést, mert ahogy itthon csinálják, úgy nincs sok jelentősége, maximum arra jó, hogy némi, nem túl jó minőségű input adattal szolgáljon a járványügyiseknek.
-
válasz
Daffni2 #63787 üzenetére
nekem meg van ismerősöm, aki már 8 ismerősétől elköszönt 4 hónap alatt.
ami a covidban elhunytakat illeti, az a roppant szomorú hírem van számodra, hogy nem "beismerték", ahogy azt az "igazságot keresők" gondolni akarják, hanem:
- ez a nyilvános protokoll
- még ez is alulbecsüli (!) a covidban meghaltakat (látszani fog a ksh extra halálozásból is) -
Asbee
veterán
ami a tesztelt pozitívokat illeti, amilyen nehéz manapság teszteltetni magad, biztos lehetsz benne, hogy jórészük beteg.
Ez nem feltétlen igaz. Pl. itt a környéken, sok háziorvos lényegében bármi kis alap tünetre kéri is a tesztet. És szerencsére bármiféle gond nélkül csinálják is. Pont ezért sok apró kis enyhe tünetes igazoltan pozitív is van. A megyéből sok felől hallani ugyanezt. Aztàn biztosan az ellenkezője is előfordul, ahol csak közép vagy súlyós esetben kérik.
-
válasz
daneel_hu #63783 üzenetére
mutatok két grafikont. az elsőnél azt látod, ami a hivatalos kórházban lévők száma (naracs), kiegészítve azzal, hogy ha berajzoljuk azt az elszólást, amit mindenki viktora ejtett meg a minap (7500 helyett 9500)...
a második a kedvenc ksh-s heti hullázási mutató:
ennél többet nem is érdemes erről az egészről elmélkedni, aki akarja, érti
-
BalanceR
addikt
válasz
Daffni2 #63775 üzenetére
Igen, mert úgy működik, hogy mennek az utcán az emberek, és egyszercsak letesztelik őket...
Nem.
Aki teszt pozitív lesz, az 90 százalékban azért kérte a teszt mert nem érzi jól magát, tehát BETEG.
Az ma elhunytak pedig 99 százalékban nem ma haltak volna meg, ha nem lettek volna covid fertőzöttek...
Szóval szerinted, ha covidos volt valaki, aztán elüti a busz, covid halottnak nyilvánítják?
Egyetlen egy traumás esetet mutass a hivatalos oldalon.( Ahol a halál oka balesetből eredhet)
De neked hiába érvel bárki, a feketeszakáll az istened, és a Facebook a bibliád... -
Daffni2
addikt
mi az, hogy nem ismerjük a halál okát? ők a covidban elhunytak, azért vannak a listán.
Mivel már nyilvánosan beismerték, hogy teljesen mindegy mibe halt meg a beteg, ha pozitív volt a teszt akkor a covid halálozási listára kerül.biztos lehetsz benne, hogy jórészük beteg.
Nem vagyok "látó"Viszont számtalan ismerősöm pozitív tesz ellenére egyáltalán nem beteg.
-
daneel_hu
addikt
"ami a tesztelt pozitívokat illeti, amilyen nehéz manapság teszteltetni magad, biztos lehetsz benne, hogy jórészük beteg."
Elvileg ebben benne vannak a tanárok, óvónők, dadusok tesztjei, ilyesmi...
Ha jórészük beteg lenne, akkor azoknak 10%-a bizony menne a kórházba.
Ennyit viszont nem emelkedik a kórházi ápoltak száma. + gyógyultak is vannak. -
válasz
aprokaroka87 #63776 üzenetére
Sok emberről nem tudod megmondani a korát. Ezen kívül maszkban vannak, szóval az esélyeid csak tovább csökkennek. Ezen kívül fizetned kellene egy igazolvánnyal rendelkező biztonsági őrt ahhoz, hogy "ellenőrizhesd" a belépő vásárlók korát, mert a biztonsági őr kérheti a belépő vásárlókat arra, hogy igazolják magukat. Viszont ez elég kellemetlen eljárás, nem véletlenül em alkalmazzák gyakorlatilag sehol sem. Kitaláltak egy kb betarthatatlan hülyeséget... Persze ezt ellenőrizni akkor van energia. A karanténosokra arra nincsen..
-
Csatravi
senior tag
válasz
aprokaroka87 #63773 üzenetére
Nem véletlen került a töketlen Kásler helyett a Pintér kezébe az irányítás. Csak egyet elfelejtettek, hogy a mostani eü dolgozók már nincsenek besorozva minta a múlt rendszerben. Akinek anno volt katonakönyve már azok is réges-rég leadták.
-
-
Bezártak egy nagyatádi pékséget, mert az idősek sávjában szolgáltak ki egy 65 év alatti férfit
2020.11.27-én 10:10-kor a pékségben kiszolgáltunk egy idősebb urat (aki 60 pár éves lehetett, de nem haladta meg a 65. életévét.) Ezért az üzletünket büntetésül azonnali hatállyal 60 napra bezáratták!”
„A vevő maszkban volt, szemüveget viselt, az eladóink nem ismerték. Mi nem kérhetjük el mindenkitől a személyi igazolványát, nincs is idő erre. Az üzlet ajtaján minden, ezzel kapcsolatos szabályt kifüggesztettünk, amit lehet, megtettünk. Egyébként soha nem követtünk el semmilyen szabálytalanságot, ez az első eset, ezért is nagyon méltánytalannak tartjuk a büntetést.”
Erre van most szüksége a gazdaságnak és nagyon jót tettek a vevőkkel is. -
lacos001
senior tag
OMG...ezek arrafelé biztosan hülyék.
A mai napra kiirt halottaknál ilyen beirások alapbetegségnek, hogy gerincsérv, húgyhólyaggyulladás, hörghurut, retardáció. Eszetlenek...
Benőtt lábköröm még nem volt?.... -
Csatravi
senior tag
6819 új beteg
7590 kórházban ápolt
657 lélegeztetőn
156 elhunytHa a köpcös tényleg elengedi a karácsonyt korlátozás nélkül akkor lehet, hogy a történelemkönyvekben a "Pusztító Karácsony" néven fogják majd emlegetni ezt az év végét.
-
-
Csatravi
senior tag
Megtiltják az egészségügyi dolgozóknak, hogy a veszélyhelyzet alatt felmondjanak
És mi van akkor ha nem megy be dolgozni? Előállítják, hazaárulásért elítélik majd ott helyben tarkón lövik?
Munkatábor? -
Ringman
nagyúr
szerk:
A változásokat Facebookon értékelte a Magyar Rezidens Szövetség. A legfontosabb fejleményekként ezeket említették:
A veszélyhelyzetben a kormányt megillető jogkörrel élve kitolták az új munkaszerződés megkötésének határidejét, ami 2021. március 1. lesz.
Január és február hónapra már az új bértábla szerinti bérek járnak (hacsak valakinek nem volt magasabb a jelenlegi illetménye). Értelmezésünkben ezeket az emelt összegeket a rendes időben, tehát nem utólag fogják kifizetni.
Ugyanakkor korlátozásként 11.29-től bevezetésre került, hogy a veszélyhelyzet alatt az egészségügyi dolgozó nem mondhat fel. -
Csatravi
senior tag
válasz
Darmol #63760 üzenetére
Tehát állításod szerint a saját magukban hordozott kórokozóktól lesznek betegek ha maszkot hordanak.
Egy kérdésem lenne. Mivel magyarázod azt, hogy a műtőkben, különböző olyan munkahelyeken ahol napi szinten 6-8 órában dolgoznak valahogy kimaradnak ebből az elméletedből? Hogy van az hogy ők "maszkállók" lettek pedig ugyan olyan 2 lábon járó emberek mint a többiek? -
Rive
veterán
válasz
Darmol #63760 üzenetére
Süketelsz össze-vissza, csak hogy elkerüld a lényeges kérdések megválaszolását.
Legalább próbálnál előkeresni valami tanulmányt a maszkhasználat terjedésével párhuzamosan hirtelen megfigyelt széleskörű egészségügyi problémákról, akkor érezné az ember az igyekezetet
De ez így csak parttalan süketelés.
Volt aki még szentkorona-korona vonalon is talált/csinált ilyet. Csak egy kis igyekezetet, naaa
Ez a cucc leginkább influenzára hasonlít a pandémiás szakemberek számára.
Mer' te aszondodCsak a tünetek nem stimmelnek, a veszélyesség nem stimmel, az immunválasz nem stimmel, az előállt helyzet nem stimmel, következményesen az egész megközelítés más. De nyugodtan hivatkozz csak a 'pandémiás szakemberekre' úgy általában.
Jesszusom. Kib@szott gáz, hogy ezen a ponton még mindig itt tartanak egyesek.
-
Darmol
senior tag
és #63743 .
Kezd kicsit olyan érzésem lenni, mint J.P. Prewitt-nek mikor Derekkel beszélget.
Mivel még arra sem vettétek a fáradtságot, hogy alap dolgoknak utánanézzetek, fél perc alatt kerestem nektek egy linket. [link]
Tudom-tudom. Számotokra ez az egész nem konkrét és nem értelmezhető, szóval
"Ugyanakkor számos kórokozó akár hosszú időre is része lehet a normál flórának és csak a körülmények minimális megváltozása indítja el az invazív fertőzéseket, aminek során a mikroba teljes patogén képessége érvényre juthat. Így például az orr-garat flórának nem ritkán része a Neisseria meningitidis, a Streptococcus pneumoniae, vagy a bőrön, orr-üregben a Staphylococcus aureus, melyek adott esetben mind súlyos invazív fertőzésekért lehetnek felelősek (a részleteket lásd az egyes kórokozók tárgyalásánál)."
Több munkát nem végzek helyettetek. Hogy mik ezek, milyen a jellemző antibiotikum rezisztenciájuk, mik a tenyész körülményeik, milyen sejtciklusaik vannak, stb. tessék utánanézni.
Utána szépen meg lehet kérdőjelezni a véleményemet konkrétumokkal. Miért is olyan veszélytelen körberöhögős semmise minden más a COV-2-höz képest."És nem, ez a cucc nem igazán hasonlít az influenzára. "
De. Ez a cucc leginkább influenzára hasonlít a pandémiás szakemberek számára. De ezt úgy általában nem képesek felfogni akik nem értenek hozzá. Na kik vannak többen akik hangosabbak? -
Rive
veterán
válasz
Darmol #63728 üzenetére
Próbáld meg értelmezni azt, amire válaszoltál. A maszk hatásossága ma már nem kérdés. Ha ezt kétségbe akarod vonni, akkor nyomhatsz valami tanulmányt, hogy népességszinten a gyakorlati maszkhasználatból eredő hátrányok összemérhetőek akár csak az influenza által okozott problémákkal.
És nem, ez a cucc nem igazán hasonlít az influenzára. A közös pont ~ annyi, hogy a maszk mind a kettő ellen hatásos. Ezt így mostanában már tudni, érteni illenék
-
Reggie0
félisten
válasz
Ricardo #63752 üzenetére
Az algopirin nem volt receptkoteles, aztan az lett, aztan most megint nem. Akkor komoly gyogyszer vagy nem? Vagy az ibuprofen, ami 800mg-nel receptkoteles, de 400-nal nem. Nem feltetlen van szoros osszefugges a gyogyszer komolysaga es venykotelessege kozott. Paracetamolt meg rohogve kapod, aztan megis egy rakat ember azzal nyirja ki a majat, mert kicsi a terapias indexe.
-
-
Ricardo
titán
Na álljunk meg. Reszemről szó nincs arról, hogy a Syncumar gyógyítana bármit is. Az egy elég durva vérhigító, amit csak rendszeres orvosi ellenőrzés mellett lehet szedni.
Nem véletlenül receptköteles.Ő írta, hogy vizsgálják a hatását covid kapcsán. Engem az érdekel, hogy hol lehet erről a vizsgálatról olvasni. Én személy szerint semmit nem szedek orvosi vélemény nélkül. Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy miben javítja vagy rontja azok esélyét a Coviddal szemben akik valamilyen más probléma miatt már szedi.
Mivel komoly gyógyszer, akinek szüksége van rá, jó eséllyel rendelkezik valamilyen alapbetegséggel, tehát a veszélyeztetett csoportban van.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
viharhozo #63745 üzenetére
Fennti állítást igazolom, két családtagom műtéte után amikor elbocsájtották őket egyből odaadták a szurikat, én szurkáltam őket.
nem volt bonyolult.Parci: 1 cm-es rettentő vékony tű, persze steril csomagolás, a fekvő beteg hasfalába alul 1 merőleges mozdulattal beszúrod, 1 nyomás a fecskendőn, tű ki kész ... még alkoholos fertőtlenítőt sem adtak hozzá...
3 perc múlva nyoma sem volt. -
zsolt_64
senior tag
válasz
#20749568 #63740 üzenetére
a maszkajándék kapcsán én nem a családon belüli ajándékozásra gondoltam hanem a tágabb rokonság sógor-koma-unokatestvér-lányának-pasija stb viszonylatra.
Szóval pont azokra akikkel az ilyen két ünnep közötti nagycsaládos összeborulásokon találkozol.
Én nagyon rühellem ezeket és sokat dolgoztam azon hogy sikerüljön úgy megsérteni a rokonságot hogy ne hívjanak meg többször, továbbá meghagytam őket abban a gyermeteg hitükben hogy aztán most jól kib@sztak velem. -
BalanceR
addikt
válasz
Darmol #63733 üzenetére
Ami azt illeti, az én ismerettségi körömben 90%-ban jól viseli, és tartja karban a maszkot, de ez biztos csak az én buborékom. Persze utcán, boltban , buszon sajnos látok meredek dolgokat, de mint említettem, az, hogy valaki szarul hordja, vagy kezeli, nem a maszknak felróható hátrány.
És igen, minden maszkot, ami eldobható csak egyszer használok, és az is max 4 óráig, az FFp2eseket pedig Uvc boxban tisztítom, és max 10 tisztítás után az is kuka, mert az UV fény és a cső által gerjesztett ózon is roncsolja az anyagot.
De válasz továbbra sem jött tőled, pedig valóban érdekelne pontosan milyen egészségkárosulást, betegséget okozhat a maszk? Érdekelne a véleményed, mert biztos tudsz új infót mondani, eddig sajnos csak gödénymegszállott idiótáktól kaptam " infót" hogy a "maszk alatt nem kap oxigént" ( de igen kap, nincs érdemi hatással az oxigénszintre, ez bizonyított tény) ,hogy "a kilélegzett CO2 felgyülemlik" (megintcsak hülyeség, max nejlonszatyorban gyűlik fel, de azt nem húzza senki a fejére csomóval a nyakán) illetve azt, hogy "gombák telepednek meg rajta" ( belülről? Azt hogy? Gombát lélegzik ki? És 4 óra alatt megtelepszik? Megintcsak f@a$zság)
És végül " megtapad benne a baci, és vírus"
( Igen, megtapad, ezért van a maszk, hogy ne benned tapadjon meg, ami baci kívülről jön az a külső felén, ami esetleg belőled jön az a belső felén, szóval ez sem releváns)
Szerintem, de kérlek javíts ki, mert tényleg érdekel a véleményed. -
zsolt_64
senior tag
válasz
#20749568 #63737 üzenetére
Értem. danke
Egyébként van 1 zseniális ötletem: a szokásos idióta zokni, nyakkendő , sál, pulcsi, bögre stb szokványos marhaságok helyett mindenki vegyen a másiknak idén MASZKOKAT karácsonyra sokat.
ez onnan jutott eszembe hogy itt olvastam az agyonhasznált dzsuvás maszkokról
Aki pedig mindenáron alkoholos folyadékot akar ajándékozni az legyen idén kézfertőtlenítő. de nem meginni ám... -
Darmol
senior tag
válasz
BalanceR #63711 üzenetére
"Milyen betegség kockázatát növeli a megfelelően hordott, rendszeresen karbantartott (tisztított/ mosott/ uvc-zett / cserélt...) maszkhordás?"
Tavasszal elmondtam. Mutassál 10 olyan embert aki megfelelően kezeli a maszkot.
Hány embert ismersz? Na ezért.
De csak megnyugtatásul. Te minden egyes használat után új maszkot veszel, de legalább naponta fertőtleníted 60C hipós mosással. Nem? Akkor rosszul csinálod."Viszont ez egyéni higiéniai probléma."
Mert te egy párhuzamos univerzumból fórumozol. Nálunk járvány idején más higiéniai problémája mindenki más problémája is."sőt az évi 3-4x beszopott megfázás/influenza, és a nyári /őszi allergia is elkerülte..."
Egen, az influenza engem is. Más is egészen eddig a hétig. Allergia is elkerülte. Aha.Egyébként lásd #63728.
-
zsolt_64
senior tag
Ha ezt megtesszük és tényleg lesz két ünnep közti "minda 8 unokája meglátogatta egyszerre a nagyit " + "utána meg megyünk sógor-komát látogatni, Istvánt köszönteni " , meg szilveszteri bulik tömkelege...
Húú akkor nagyon csúnyán fogunk kinézni jan 15 körül...
és akkor már a sárgarépa sem segít majd.
A céges karácsonyi bulik viszont valószínűleg elmaradnak. -
lacafaca
addikt
válasz
zilazil #63729 üzenetére
az nincs
de nekem minden cuccom bio, így olyannal nem tudok szolgálni, ami csiriviri, fényes meg zenél és egyforma mint az ikrek...ahogy a természet adja...de ha megunom a pucolását és marad, szívesen kiszolgállak, bár itt még hardveren kívül soha nem adtam el zőccséget
-
Darmol
senior tag
"Amióta a déli féltekén elmaradt az influenzaszezon (illetve ezzel együtt valszeg a többi légúti ragály is vissza lett vágva, csak azokat ugye nem jegyzik), a maszkhordás (mikrobiológiai és orvostudományi) hatásossága szimplán nem kérdés."
Mivel általában "nagyon" értesz hozzá, próbáld értelmezni a patogén vírusok, baktériumok, gombák közötti különbséget (Esetleg nem ártana némi EÜ mikrobiológiai tudás. Én kitűnőre vizsgáztam, és te?) és ennek fényében újra értelmezni amit írtam."Ahogy lerakta az influenzát, hát telente néhány hét jól időzített kötelező maszkhordás 2-3 évet minimum hozzárakna a várható élettartamhoz."
Ahogy tavasszal elmondtam, a COV-2 alapvetően az influenzához hasonlítható. Szintén elmondtam, hogy távol-keleten komolyabban veszik az influenzát mint nálunk, lásd maszkhordás (ami nem a mostani magyarországi gyakorlat). Én köszönöm, hogy mostanra megértetted."Kétségtelen lehetne még csiszolni a gyakorlaton. Ahogy néha nézem a buszon, hát valszeg sokat"
Tavasz szintén zenész. -
MuMa012
tag
Szerintem nem meri meglépni a szigorítást. Ha a hétköznapokban is csak ennyire minimálisan szigorít, akkor egy ilyen kiemelt ünnepnél politikailag sokkal nagyobb a negatív hírértéke, ha akár csak fenntartja ezeket az intézkedéseket is, na még ha szigorítana is rajtuk. Szimplán egyéni felelősségre fogják mindezt bízni.
Mert ilyen könnyen betartatható szabály, aminek tényleges hatása lenne az a nappali kijárási korlátozás (vele együtt a nem élelmiszer üzletek bezáratása, de ez meg a karácsony miatt esélytelen). Látva a kommunikációjukat és a szigorításokat semmi változtatás nem lesz. -
snecy20
nagyúr
Vajon hány évvel hosszabbítottam meg az életem azzal, hogy Budapest XV.-ből kiköltöztem Vas megye egy ~800 fős településére?
-
BalanceR
addikt
válasz
Darmol #63695 üzenetére
Őőő...
"a COVIDos megbetegedés kockázatát talán csökkenti, de a körülmények miatt sok más felső léguti megbetegedés kockázatát növeli. Olyanokét, amik sokkal veszélyesebbek a gyerekekre, mint a COVID"
Ezt kifejtenéd?
Milyen betegség kockázatát növeli a megfelelően hordott, rendszeresen karbantartott (tisztított/ mosott/ uvc-zett / cserélt...) maszkhordás?
Azzal egyetértek, hogy az, hogy sok sötét polgár három hónapja hordja ugyan azt a mocskos, foszlott, undorító maszkot, amit használat után zsebre vág, rejt kockázatot.
De ennyi erővel az alsógyatyát is lehet kozkázatként kezelni, mert vannak akik hetente cserélik a féknyomos-sáfrányos fingtépázta gatyájukat. Viszont ez egyéni higiéniai probléma.
Egyik unokaöcsém fél tüdővel dolgozik kereskedelemben, ahol napi 8-9 óra meló, és 1 óra utazás miatt naponta 9-10 órában hordja, és semmi baja tőle, sőt az évi 3-4x beszopott megfázás/influenza, és a nyári /őszi allergia is elkerülte...
Annyi a trükk, hogy az orvosit 3-4 óránként cseréli, a szövetet mossa, az FFp-t UVC-zi. -
mai életkép: megálltam a péknél kenyérért. kizavartak a boltból, akkor esett le, hogy 9:50 van. ismerős jött, röhögött, kérdezte, hogy mit vegyen nekem. aztán, ahogy hozta ki, mondta a péknének, hogy amúgy ő sincs ám még 65
(igaz, nem sok hiányzik hozzá)
közben odakint beszélgettem egy cigizős userrel. szépen arrébb álltam úgy 4-5 méterrel, így is minden egyes kifújásánál azonnal érezni lehetett a cigiszagot a maszkon belül is. úgyhogy most, hogy itt a tél, ez úgy fog terjedni, mint konteó a laposföld csoportban.
-
lacafaca
addikt
megmondtam sokszor, nem akkor kell a tűzoltás eszközéről gondolkodni, amikor már ég a ház...nagyon sok évvel vagyok a covid elött és a rákos hasonlatoddal sem fogsz megijeszteni, csak egy mosolyt láttál volna a képemen olvasása közben
szóval nem kell többször már megemlítened
-
Rive
veterán
válasz
Darmol #63695 üzenetére
Amióta a déli féltekén elmaradt az influenzaszezon (illetve ezzel együtt valszeg a többi légúti ragály is vissza lett vágva, csak azokat ugye nem jegyzik), a maszkhordás (mikrobiológiai és orvostudományi) hatásossága szimplán nem kérdés.
Ahogy lerakta az influenzát, hát telente néhány hét jól időzített kötelező maszkhordás 2-3 évet minimum hozzárakna a várható élettartamhoz.
Kétségtelen lehetne még csiszolni a gyakorlaton. Ahogy néha nézem a buszon, hát valszeg sokat
-
válasz
Chesterfield #63696 üzenetére
lefordítom: nem hogy nem fordítjuk előnybe a téli szünetet és nyomunk egy járványt visszavető karantént (amit közösen is eltölthet a család mondjuk), hanem hadd szóljon.
-
Darmol
senior tag
válasz
ubyegon2 #63599 üzenetére
Gépkarabélyoknál a cél a filmszerű bevonat képzése fegyverszobába leadás előtt, nem a fémtisztaság. Az bővebb olaj használat alapvetően a lőpor lerakódást célzott eltávolítani, az utolsó húzás a fölös olaj eltávolítását célozza. Csak a pontosság kedvéért.
Persze lehet, hogy manapság máshogy csinálják, mai fiatalság mindent jobban tud. -
válasz
Ringman #63699 üzenetére
felháborít igazából, hogy ezt mondja, és a riporter is célzott rá neki, hogy nem olyan egyszerű ám odakerülni, amire kikerülte a választ
ha lehetne tudni, hogy a kórházba be lehet kerülni időben és megkapod a kellő ellátást, én tényleg minimálisan aggódnék csak ma már a covid miatt. így viszont maradt ugyanaz az oroszrulett, mint tavasszal, mert hiába tudunk többet, ha alapvetően csak ugyanazt tudod csinálni: feküdni és bízni
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Witcher topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Asus ROG Strix G16 G614JV - 16"WQXGA 240Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB - 2 év garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest