Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- Luck Dragon: MárkaLánc
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
philoxenia #62996 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Nem az esze jönne meg, hanem talán megijedne a rossz sajtótól.
És ha nem csak 1000 ember menne ki, hanem csak Budapestről az összes enyhe tünetes nem tesztelt...
Talán még az sem kell, hogy tüntessenek. Elég ha mindenki azonos időben megy az egyik covid tesztelő helyre. -
lacafaca
addikt
válasz
philoxenia #62994 üzenetére
hozzám jönne így piárkodni...elküldeném a náthás csába, na azt kíváncsi lennék kitennék-e...mondjuk én tuti
-
Z.É.T.
őstag
-
Ajándékok
aktív tag
-
Ezekiell
veterán
válasz
Ajándékok #62954 üzenetére
Amíg nincs tesztelve, nem koronás.
Kurva mindegy, hogy tesztelve van vagy sincs - ha koronavírusra utaló tünetei vannak, akkor koronásnak kell kezelni, és karanténban kell maradni. Ezzel a "ha nincs tesztelve nem koronás" hozzáállással menjél a kormányba adatokat hámozni, ők szeretik ezt a hozzáállást.
Az orvosok kevésbé....
Tüntetni meg ne menjen koronás tünetekkel senki. És az hogy ezt 2szer le is kell írnom (és vszeg egyszer se érted meg), önmagában katasztrófa...
Én értem, hogy a korona komoly dolog, meg félni is lehet tőle, de azért ésszerű keretek között csináljuk már ezt...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Nagymelák #62985 üzenetére
Mondjuk Szíjjártóval jobban jártak volna, akkor helikopterrel mennek....
Ahol a kutyát uszították rá, azt gondolom kivágták a videóból...
Azért ezt beszopni elég hívőnek kell lenni. Nem hiszem, hogy minden előkészítés nélkül csak úgy bemegy valahová. Gondolom ment előtte a TEK.... -
Nagymelák
senior tag
Bocsánat a sok linkelésért, de mindig van valami ami meglep, vagy eldobatja az agyamat:
Index - Belföld - Orbán Viktor fuvarozta az egyetemistákat és az önkénteseket tesztelni
-
válasz
philoxenia #62978 üzenetére
Na az kizárt! Pénzért se tenném.
-
Helyi egyik gyógyszertárvezető mondja a televíziónak, hogy az idősek minden idősávban jöttek. Ennyit erről. Nem bántásból, de sok mai nyugdíjas köpköd a fiatalokra és az egész világra és mikor volt a tavaszi idősáv, gyilkolni tudtak volna, ha bemész a sávjukban valahova. Most, hogy megint van nekik a sáv, leszarják, mennek egész nap, még véletlen sem kerülnék el a tömeget. A lidlben is ezt láttam délutánonként.
-
Ajándékok
aktív tag
-
törölt tag
Nálunk 1. PCR 2/2(munkavállaló) pozitív. Vicces a gyors teszt, mert negatív eredményt hozott...tünetek mellett(szag/ízérzékelés nulla, köhögés, hőemelkedés, gyengeség, fejfájás, hasmenés). Háziorvos munkára akarja őket fogni, ha tünetmentesek.
Valaki megbetegszik, a doki járhat a bíróságra orvosi feladatok mellett, mert fel lesz jelentve!! "Ő" aztán nagyon ismeri a vírus fertőzőképességét. (Elhiszem, munkavállalónak is sz.r 60% táppénz, ráadásul az állam zsebéből vándorol ki a lóvé.)
Cetebe out off stock még mindig. Vigantolt nem kapkodták szét.PCR teszt, meg ahogy írtam, magánba hatósági áras, csak hozzá csapnak, papíron, egy allergológiai vizsgálatot és lesz 40k. Ismerős keresztül ment ezen.
-
válasz
philoxenia #62973 üzenetére
"Az elmúlt 10 évben több kisebb tanulmányt is folytattak azzal kapcsolatban, hogy különböző autoimmun eredetű betegségekben szenvedőknek (pl. asztma, gyulladásos bélbetegség, szklerózis multiplex) olyan bélférgek lárváit adták be, amelyek egyébként nem okoznak betegséget."
Cuki nagyon, kell nekem minden érdekesebb linket átfutni.
-
-
bigdady
nagyúr
Haver cégénél 12 embert teszteltek mert egy valaki beteg lett, hopsz kiderült a fele az embereknek pozitív, ebből 5 nem is sejtette, idős fiatal vegyesen...
-
Ringman
nagyúr
Florida Governor Extends Ban On Cities Imposing Their Own Mask Mandates—Critic Calls Move A ‘Killing Spree’
-
Nagymelák
senior tag
Mindig jönnek rossz hírek:
Telex: Hibáztak a gyártás során, kérdésessé vált az AstraZeneca vakcinájának hatékonysága
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
#20749568 #62943 üzenetére
"hogy egy se halljon meg", azt nem tudom mennyibe kerülne, de az ivermectin hatóanyag az egész ország számára kevesebb, mint 150 millió forint.
#62960 pjen
Nem vagyok szakértő, de tudom mit tartok fontosnak.
Gondolom te sem vagy szakértő, de Te is tudod mit tartasz fontosnak.
Szerintem 95%-ban egyező hozzászólásokat válogatnánk ki.
De annyiszor ismételtük a fontos dolgokat is és olyan sok zaj született, hogy sokkal kisebb egyetértés mellett is nagyságrendekkel hasznosabb gyűjtemény keletkezne.
+ ez a fórum megmarad. Néhányan talán a hozzáértők közül is megnéznék a gyűjteményt és szólnának, ha valami kimaradt vagy felesleges. -
Z.É.T.
őstag
válasz
Nagymelák #62953 üzenetére
Köszönöm, hallottam MC Duckyt :D
Olvastam tanulmányokat covid vs vaping témában, nem volt konszenzus.
(abban természetesen konszenzus van, hogy ha gyulladásban van a tüdő, vagy bármely szerv, az nem nyerő)
Magam keverem, csak otthon szívom, bő 5 éve. Ezalatt az évente 3-4 megfazás helyett 5 esztendő alatt kettőre és enyhébbre redukálódott, jobb lett a tüdőkapacitásom is, de nem állítom, hogy egyenértékű a hegyilevegővel.
Senki ne szokjon rá, aki eddig nem tette! -
Nagymelák
senior tag
válasz
philoxenia #62958 üzenetére
Hetek óta ilyen takony idő van, sajnos nem sokra megy az ember a szellőztetéssel mert csak a retket engedi be a lakásba, mint ahogy az utcán sincs sok kedve levegőt venni az utcán, de mint tudjuk azt muszáj.
-
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Ezekiell #62661 üzenetére
Amíg nincs tesztelve, nem koronás.
A jelenlegi átfertőzöttség mellett, nem sokat számít, pár + fertőző az emberek között.
Viszont a töredékére csökkenő halálozás számítana.
Számokkal:
Ha kimegy 1000 ember. Mivel kötelező, maszkban mennek. Oda-vissza megfertőznek maximum 10 embert.
Ha az 1000 nem kap gyógyszert, 10-en halnak meg.
Ha a tüntetésnek köszönhetően kapnak gyógyszert, csak 2 hal meg.
A 10 - tüntetésre menők által - megfertőzött közül, 0.1 hal meg.
Ha eredményesen tüntetnek 7.98-al több ember marad életben csak az érintettek közül.
Ha eredményesen tüntetnek pár hét múlva az egész országban töredékére csökken a halálozás. Több (tíz)ezer ember marad életben.Szerintem egyetlen egy dolog szólhat a tüntetés ellen. Ha jelenleg éppen gyártás alatt van a hatásos gyógyszerkészlet, ami elég mindenkinek és napokon belül a patikákba kerül.
#62684 ubyegon2:
Nem nekem lenne kényelmes, hanem a várhatóan egyre több új olvasónak lenne hasznos.
A szakembereknek adott rang is őket segítené. Nekem nincs rá szükségem, mert már tudom, kinek a hsz-ét higgyem el, kijét görgessem át olvasatlanul.Az olaszok számait tavasszal sokan vitatták. Aztán valaki megmutata egy helyi újság halálozási rovatát.
Ezt itt is meg lehetne próbálni.
Sokan vagyunk. Biztos vannak, akik hozzáférnek napilapokhoz. Ha csak néhány megyéből megtudjuk, hány halálozás volt, lehet következtetni a hivatalos adatok valóságtartalmára. -
Z.É.T.
őstag
válasz
#20749568 #62933 üzenetére
"miért, most nem ez a módi?"
Nem, illetve jellemzően csak Indiának egy részén és hasonló térségekben.
Most az a módi, hogy aki már annyira beteg, az telefonál a mentőknek, ha még nem késő.
És eztán a kórházban "foglalja az ágyat és személyzetet", hogy hozzád hasonlóan fogalmazzak.
És ezek miatt az önző rohadékok miatt, ha már túl sokan vannak, akkor Lacafaca sem kap ellátást, ha a rotációs kapával edzés közben mindkét kézfejét elveszti, így nem tudja magának visszavarrni."bőven a többség"
Eszméletlenül sajnállak, ha ezt látod magad körül.
-
zsolt_64
senior tag
[Egymillióan zarándokolhatnak el Maradona kiállított koporsójához]
Újabb példa a futballal súlyosbított emberi hülyeségre. Érdemes a cikk fényképeit megnézni.
Tanulmányozható a helyes maszkhordás és a távolságtartás -
Nagymelák
senior tag
válasz
Z.É.T. #62937 üzenetére
Nyunyóka néni tollából:
"A dohányzás és az e-cigaretta is fogékonyabbá teszi az embereket arra, hogy elkapják a koronavírust, és a betegség lefolyása is súlyosabb, szövődmények alakulhatnak ki náluk. Az aeroszolcseppekben utazhat is a vírus, így azok is veszélyeztetettebbek, akik egy fertőzött dohányzó közelében vannak. Az elhízás, a magas vérnyomás és a cukorbetegség is ugyanúgy szövődményeket okozhat. Fontos a beltéri levegő minőségére is figyelni, minél gyakrabban cserélni kell, a szellőztetés ugyanis csökkenti a fertőzés kockázatát."
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
snecy20 #62940 üzenetére
Az a baj?
Nyugger had haljon? Ennyi erővel a vakcinát is jó lenne a befizetett adó arányában osztani...
Csak annyi a gond, hogy hiába fizetett százmillát tavaly a szállodatulaj, most nem fog bagót se....
Az eddig befizetett adót vegyük figyelembe, vagy a várhatót?Nyugi, tudom, hogy nem így értetted.(P:L)Vagy igen?
(/P)
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Csatravi #62932 üzenetére
Néhány haveromnak tartottam már ravasz bemutatót.
(nem járunk át egymáshoz, de néha egyikünk kapuja előtt beszélgetünk pár percet)
Először is, szoktam mondani, hogy "fáj a fejem, nem érzek illatokat, remélem nem kaptam el", majd szólok, hogy menjen picit távolabb azért. Ezután slukkolok egyet a DL e-cigiből és elkezdem felé fújni, majd ahogy közeledik hozzá, ezt mondom: na, most látod is, merre szál a kifújt lélegzet és ha érzed a málna illatát, akkor be is nyelted a virnyákot.
Természetesen én is tudom, ők is tudják, hogy nem vagyok fertőzött, önkéntes karanténban, illetve alkalmasint antigén tesztek által.
Ennek ellenére arrébb szoktak ugrani és ámulva megérteni a távolságtartás jelentőségét. :) -
Heroes fan
őstag
[link] Csak angolul van sajnos.
-
Kékes525
félisten
válasz
#20749568 #62933 üzenetére
"Jelenleg a nyugdíjkassza tehermentesítése folyik, csak nem mondják így ki. "
Akkor ez nagyon rossz hatékonyságú. Számold ki, hogy hány nyugdíjas van és hányan fognak meghalni. A halottak jó része nem nyugdíjas és főleg nem nagy nyugdíjas.
"Dehogynem értem..."
Tehát, ha már úgyis sokan meghalnak, úgyis szarik rá a kormány, akkor tök mindegy, hogy még hányan fognak esetleg a nem védekezéstől meghalni? Elképesztő érvelésed van.
-
Csatravi
senior tag
-
Z.É.T.
őstag
válasz
#20749568 #62925 üzenetére
Lehet, hogy most először vélem érteni, miképpen képzeled ezt az egészet.
Tehát, aki elkapja a virnyákot, zárkózzon be otthon és feküdje ki, vagy haljon bele, ha olyan béna/öreg/szerencsétlen.
Mert azt nem akarom elhinni, hogy még mindig nem érted, ha megtelnek a kórházak, akkor nem csak a covidosok pusztulnak sorban.Az önzőséget meg állandóan úgy állítod be, mintha minden ember önző lenne. Ezt a magam részéről visszautasítom és megemlítem, hogy az én köreimben az általad vázolt önzőség minimális kisebbségben van. Ha neked van igazad és a többség úgy gondolkodik, ahogy te, akkor viszont jöjjön árvíz, földrengés, aszteroida és pusztuljunk ki, mert akkor nem érdemeljük meg az életet és hogy embernek nevezzük magunkat.
-
Kékes525
félisten
-
lacafaca
addikt
válasz
#20749568 #62925 üzenetére
sajnos ezeket a dolgokat hiába várod a kormányoktól, nem fognak megoldással szolgálni...te is tudod, én is tudom mi lenne a korrekt, de ez pont nem érdekli a világot, mert ez a világ pont olyan fos lett mára, amilyenné tettük...elintézték a segítséget annyival, hogy kussoljatok, gubózzatok be aztán majd jön a vaccina ami mindent megold...nem fog az se, mert az emberek látva ezt az orbitális bénázást, elöbb-utóbb a kezükbe fogják venni a probléma megoldását, de az sajnos nem lesz sétagalopp
-
Nagymelák
senior tag
Mint egy falat kenyér:
Index - Tech-Tudomány - Veszélyes a köd, a szállóporral is terjedhet a koronavírus
-
Z.É.T.
őstag
válasz
#20749568 #62895 üzenetére
Erről már filózgattam itt a topikban is minap, hogy vakcina nélkül kb évek, mert muszáj annyira lassítani a terjedést, hogy ne térdeljen le teljesen az EÜ, mert onnantól nem csak a 0.2-1.8% közötti mortalitás szedi a sarcot, hanem az ellátatlanság miatt annak többszöröse lesz a járvány áldozatainak száma.
Rendkívül egyszerű a képlet, meg kell nézni adott országban, mennyi az EÜ kapacitás (személyzetet és ágyszámot is figyelembe véve, illetve 80% körül már logisztikai és egyéb gondok is felmerülnek), a számok és szakértői tippek alapján kiindulni az átfertőzöttségi szintből (3-15% között lehet Európában), a lakosság 70%-ából kivonni a 3-15%-ot, ott kapunk egy számot, majd ezt a számot rávetíteni az EÜ kapacitásra, az átlagos kórházi időtartamot (2-3 hét jellemzően) figyelembe véve.
Évek.Tehát, gazdaságilag és egészségügyi szempontból is az az emberek érdeke, hogy a mielőbbi és minél nagyobb arányú legyen az átoltottság. Nélküle kb az összes gazdaság megfekszik, nem 1-2 évre és nem az utóbbi évtizedek válságai szintjén.
Mivel a vakcinálás időpontja nagyjából fix, az egyetlen értelmes út: addig minél kevesebb áldozattal eljutni. És ezt elmagyarázni a nép(ek)nek, hogy joguk van ugyan nem felvenni az oltást, de leginkább az elutasítókon fog múlni, hogy mikor kezd normalizálódni a helyzet és mekkora gazdasági károk mellett, ahogy ez az egyéni védekezés hatékonyságára is igaz.
A szigorítások ésszerűsége, hatékonysága, annak megfelelő kommunikációja és betartatása pedig a mindenkori kormányok (...) dolga, az országok első emberei pedig ennek felelősei. -
Heroes fan
őstag
Ki nézte múlthéten a koronavírusról szóló műsort?
-
-
Rive
veterán
Sz'tem iskolaszünet idején talán picit lassulós, de amúgy még mindig lassú emelkedős... Talán a novemberi szigorkodással együtt már stabilizálódni tud. De Mikulásra talán már látszik majd jobban, addigra ~ be kell gyűrűznie mindennek, ami mostanában történt az 'új kórház' számokba.
Viszont innen az ~ kizárt, hogy a kórházak (dolgozók) fellélegezhetnének karácsonyra
-
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Robogó, kismotor
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Kutya topik
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- További aktív témák...
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest