Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Truman
üzenetére
Földhurok. Nem nagyon tudsz vele mit kezdeni. Esetleg próbáld meg megfordítani a régebbi gép tápkábelének villásdugóját a konnektorban. Vagy kapcsold ki a CPU energiagazdálkodást, esetleg BIOS-ban kapcsold be a spread spectrumot. Ezekkel lehet próbálkozni, de nem valószínű, hogy segítenek.

-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Van egy Genius SW-HF 5.1 6000 -as hangfalszettem. 2 számítógéppel használom. Az új számítógépem a DVD (5.1) bementére van kötve. A régebbi meg az egyik stereo AUX -ra.
Ha a régebbi gépet bekapcsolom elkezd zajolni az egész. Tök mindegy neki, hogy még át se váltottam AUX -ra a bemenetet. Felvételt csináltam, egészen pontosan ilyen hangokat ad ki: [link]
Az is furcsa hogy ha a fő gépen böngészek és scroll-ozom az egeret, a bugás arra is reagál.
Mi lehet a gond?
Maga a régi gép egyébként másik hangszóróval nem csinálja, vagy ha a Genius AUX -ra a telefonomat kötöm, akkor az se. -
Kikki90
tag
Köszönöm. Igen, az 1mm reális lehet, az Obiban ehhez közeli csak 0,75 és 1,5 mm-es volt és végül a vastagabból hoztam, de érezhetően vastagabb mint a gyári, de szerencsére be tudtam fogatni simán ezt is. Már csak optikai kábelből kell egy hosszabb, mert abból meg 1,5 méterest adtak, ami aztán tényleg nagyon rövid. Abból is kb mindegy milyet veszek? Köszi mindenkinek

-
pinnacle
nagyúr
Megrendeltem az Edifier R1280DB-t. Nem is találtam mást ebben az árkategóriában amin van optikai csatlakozó, illetve távirányítós. Akkor PCM-re állítva, nem lesz gond a TV digitális hangjával sem. Ha filmeknél 5.1-et szeretnék, az működni fog, hogy a TV optikája megy az Edifierbe, a médialejszó optikája pedig a Geniusba? Remélhetőleg nem fog elcsúszni a hang.
-
TeebyKay
őstag
Optikai bemenetre csatlakozó hangfalnál van arra mód, hogy a jobb és bal oldali sztereo kimeneteket kicseréljem?
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Van itthon 4DB Videoton DB 2002 A hangfalam.
Hogyan tudnám ezeket legegyszerűbben 7.1-es kártyával rendelkező PC-hez kapcsolni?
-
Kikki90
tag
J.C.G.; nuke7 köszönöm a válaszokat.
Sajnos nem találtam infót a gyári kábel vastagságáról, de max elviszem magammal egy helyi audio boltba. Vagy ti tudjátok esetleg?
Másik kérdésem lenne, hogy a hangszóró hogyan kezeli ha a jacket egy PC-be dugnám, az optikait egy TV-be, illetve telefonról BT-n keresztül használnám. Nyilván igyekeznék csak egy irányból küldeni rá jelet, de kíváncsi lennék hogyan kezeli ha mégis konkurens jelek érkeznek. Köszönöm
-
Nunder
őstag
Üdv,
Read only módban lézengek itt már egy ideje, de most jött el az idő, hogy kérdezzek tőletek.
Az évekkel ezelőtt szintén itt ajánlott Genius 1255-A párom kezdi beadni a kulcsot, így ismét keresgélni kezdtem.A sok jó hallatán a HitSpace oldalán keresgéltem, így evidens volt, hogy ha találok valami tetszetőset, akkor meg kellene hallgatni.
A tegnapi nap folyamán sikerült is egy véletlennek köszönhetően útba ejteni a HitSpace-t (Szegedről nem mindig jön össze), bár nem mindent tudtam meghallgatni, mert kb. 30 percem volt betérni sajnos.
Végül az M-Audio BX5 és Mackie MR524 került az állványra. Tannoy 402/502-t szerettem volna még, de nem került rá sor. Azonban nekem ennyi idő alatt is egyértelművé vált, hogy az MR524 sokkal jobban tetszik. Pontosan azt a hangképet hozza alapjáraton, amit én sok huzavonával állítok elő fejhallgatókon/hangfalakon EQ-val. Én ezt torzított V-nek hívom (magasakat kicsit feljebb veszem), aztán majd kijavítotok ha akartok.
Eladó srácok segítőkészek voltak, de nem bántottam őket sokat, az idő szűkössége miatt.
Olvasgatva a hozzászólásokat, látom, hogy kapja a hideget, miszerint csak kiszórni akarják, és nyilván feltűnt, hogy csak az van raktáron. Tannoy 502 ellen talán a zúgás/pukkanás szól, ami orvosolható, de nekem a Genius dettó ugyanezt csinálja, és nagyon de nagyon unom már.
Amire nekem kell: 95% zenehallgatás és játék (rock-metal, klasszikus, minimális synth wave), emellett meetingek, videó lejátszás és meetingek. Nagyrészt PC-n haszálnám és MAC-en egy Focusrite Scarlet 2i2 1gen-en hajtva, hébe-hóba LG B9-re kötném esetleg filmet nézni.
Emellett gitározásra és vokál felvételre használnám még a fennmaradó 5%-ban. Nem keverek, nem élek a zenéből, csak szeretem. Asztalomon lennének, monitorokat közrefogva, talpon emelve fejmagasságig, szivacson. Kb 80 cm-re ülnék tőlük. Szoba 6nm, kis dolgozó, eléggé zárt és csendes.
Így is jobb döntés lenne a Tannoy? Sajnálom, hogy nem tudtam meghallgatni, de elképzelhető, hogy 2-3 héten belül ismét BP-en leszek, és akkor talán össze tudnám hallgatni a kettőt. Kérdés, hogy várjak-e mert most jó áron lehetne rendelni/venni mind a kettőt, és félek hogy kicsúszok az akcióból.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
Kikki90
üzenetére
Ezekhez semmi extra kábel nem szükséges. Ne legyen tyúkbél, ha netán megrántanád véletlenül. Nem kell az oxigénmentes meg kutyafüle. [válassz egy nem túl drágát].
-
TeebyKay
őstag
Lehet, hogy nem jó topic, de létezik olyan erősítő jellegű dolog, aminek az a funkciója, hogy a tv optikai kimenete és a hangfal optikai bemenete közé rakom, és van rajta infra hogy a tv távirányítójával lehessen kezelni? (megspórolva így a hangfal saját távirányítóját)
-
Kikki90
tag
válasz
lezso6
üzenetére
Sziasztok, Edifier R1280DB hangfalhoz egy 2,5 méteres hangszórókábelt kaptam, de a két hangfalat kb 3 méterre tenném egymástól és polcon is lesz, tehát kb. egy 5 méteresre kellene cserélnem. Szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy mire érdemes odafigyelni hangszórókábel vásárlásánál, illetve mit javasoltok hozzá. Gyárilag ilyet adtak: [link]
Számít-e a minőség, vastagság, szabad-e ezeket méretra vagdosni, hol érdemes beszerezni? Előre is köszönöm a tippeket!
-
PuMbA
titán
válasz
Terminator17
üzenetére
A másik kettő a kritikán aluli szint ránézésre is, Fendán látszik valami bíztató :)
-
VIPowER
őstag
válasz
Terminator17
üzenetére
Szerintem azért, mert pont olyan "hulladék" mint a többi, viszont legalább nem néz ki olyan rosszul.
-
PuMbA
titán
válasz
Terminator17
üzenetére
Fenda.
-
Terminator17
senior tag
Esetleg valaki az én kérdésem is megtekinti?
-
Terek
tag
Legalább arra egy helpet had kapjak már,hogy mi a jó életért nem működik a sub 5.1-be kötve?Center szól,de a sub offos,még a Creative cp-ben is szürke a bass beállítás
-
Terek
tag
Hali.Továbbra isszenvedek ezzel a Genius SW-HF5.1 4500 II hangfalszettel.Gondoltam hátha a hangkártya a ludas(SB Z)így megnéztem egy SB Audigy RX-el is.Hát itt se jobb a helyzet.Bekötöm 5.1-be egyszerűen nem is szól a cen/sub.Mit rontok el?Vagy egyszerűen ilyen kukás ez a szett?Gari megoldhatná a problémát?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Köszi! Ezt a Geniust már nem tudom elfektetve a TV alá tenni. Akkor inkább veszek a Genius 5.1 helyett valamit. Lehet mégis kipróbálom az Edifier R1280DB-t. Gondolom jobb lesz, mint a Genius HT. Ugye az Edifier megy Jackről is? Ez azért lenne fontos, mert ott megy a TV távjával a hangerő szabályozás is. Család hülyét kapna ha külön távirányító kellene a hangerőhöz. Majd én használom úgy optikáról.
Egyébként a Edifier R1280DB-vel tapasztalt valaki bármilyen párbeszéd torzulás problémát? Idáig csak a fenti videóban mondták, de lehet másnak nincs ilyen gondja, illetve ki tudja, hogy mihez viszonyítva rossz a TV hangja. -
maross
nagyúr
Edifier R1280T 2.0 -am van, letezik olcso alternativa hasonlo (de genius 1250nel nem rosszabb) minoseget produkalva 2.1-ben? PC-re kotve, Bluetooth, taviranyito es egyeb extrak nem kellenek. Koszi
. -
Terminator17
senior tag
Üdvözlet érdeklődnék filmre mit ajánlanátok inkább
AKAI SS034A-66TT 2.1
vagy
Fenda T-400X 2.1
vagy
Trust GXT 628 Tytan 2.1
Ár/érték arány alapján próbáltam nézni meg vélemények alapján, már amelyikhez találtam.. -
-
Degeczi
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
A TV hangkeltőjénél a Genius SP-HF1250B is jobb, azt dughatod a TV Jack-jére is. És van mély/magas potija is, hogy esetleg jobban belődd a beszéd kiemelést. (Ennek tk. a TV-kben kellene eleve megoldással lennie valamilyen DRC-nek, ami jobb dedikált media player-ekben és PC-ken megoldható, de én még nem hallottam, hogy bármelyikben TV-ben is lenne ilyen.) Innentől "felfelé" már opcionális mit választasz az ajánlóból...
-
Na, közben lett egy Edifier S350DB "bögreszettem" is, mert végül csak leakciózták.
Pontosabban S351DB, de ez ugyanaz, csak fekete.Ez tényleg jó, the hype is real. A kis 3.5" + 0.75" szatelitekből tényleg kihozták amit csak lehetett, úgy tűnik megvan a belépő stúdiómonitor szint, a közép- és magastartomány fenomenális. A mély is meglepően feszes, kontrollált, nagyon nem az a puffogós izé. Ráadásul lemegy legalább 40 Hz-ig. Nyóccol rulz.

Ám, de hiába mindez, ha elég magasan, 160 Hz-nél van a keresztváltás, amire valaki érzékeny, akkor bizony hülyét lehet kapni, mert 200 Hz alatt nincs meg az a jóság, mint felette. Ha a keresztváltást 80-100 Hz köré levitték volna, sokkal jobb lenne, csak hát ugye így a szatelitek jobban terheltek, nem tudnának akkora hangnyomást.
És ha a 100-130k-s árat nézzük, akkor bizony sokkal jobb választás mondjuk egy M-Audio BX8 + kábelek + DAC, s nem kell magyarázni, hogy miért.
Az S350DB mellett csak az szól, hogy out-of-the-box működik, van BT (AptX), optika, coax, távirányító. Meg kompakt.Az R2750DB-vel összeeresztve az S350DB egyértelműen jobb, minden szempontból, egy kategóriányi különbség van. Leszámítva ugye a felső basszust. Viszont a dupla árat nem éri meg. Nagyon nem. Max ha valami kompakt praktikus cucc kell. Amúgy vegyetek stúdiómonitort, ne ezt a megabögreszettet.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Köszi lezso6, Bodz! Akkor így a TV-nek is lesz hangja.
Egyébként tudnátok ajánlani valami kisebb hangfalat, ami jackról jobb hangot ad, mint a TV hangszórója, és elfektetve tudom használni, illetve ha nincs ilyen, akkor milyen aktív 2.0-t vegyek a Genius helyett? Csak az lenne a fő elvárás, mivel TV-t, filmeket nézek, hogy a párbeszédek tisztán érthetőek legyenek. Mivel nincs szabad HDMI port (gondolom azt nem lehet elosztani, mint az USB-t), így optikás kellene. -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Nincs valami ajánlott modell? Gondoltam veszek a Genius 5.1 helyett Edifier R1280DB-t, de azt olvastam, hogy nem tudja a Dolby Digital-t, illetve itt még azt is mondják, hogy TV hang sem tiszta. Ha nincsen ajánlott hangszóró amit elfektetve tudnék a TV alá tenni, van olyan aktív 2.0 hangfal, ami optikán tudja a DD, DTS-t?
-
Picco
addikt
bocsass meg uram mert vetkeztem: lottem eBay-en egy HS8s-t kivancsisagbol...jo aron volt, ha nem tetszik meg nyerek is rajta talan par kuvecset, ha meg jonak itelem akkor gorbuljon meg mindenki, en meg elem a boldog basszuskarosultak© eletet
bypass footswitch hianyaert kar mondjuk, praktikus/hasznosnak tunik.
-
lcdtv
tag
Sziasztok. Mackie CR-5-X-nél tényleg akkora a fehér zaj ? Mit érdemes venni ha ilyen kategóriában gondolkodom M-Audio vagy Alesis. Köszi
-
Zοltta
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem nekem kell a srácnak
-
Degeczi
nagyúr
válasz
TeebyKay
üzenetére
Ha ez stimmel, akkor sajnos nem.
-
nuke7
veterán
felvettem amúgy a hibát, a 22másodperces file 11. és 12. másodperce között hallható.
-
nuke7
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
wasapi shared esetén 30 másodperc puffer-el (maximum) is recseg / torzít néha, de nem tudom mitől függ, hogy csinálja-e...

wasapi event jónak tűnik, de úgy pattog, ha bármi másik alkalmazásban szeretnék hangot megszólaltatni...

a default (gondolom windows DS) jónak tűnik, csakhát hallhatóan gyengébb a minősége, compressed. -
TeebyKay
őstag
válasz
PrometheusX
üzenetére
Szerintem az Sp-hf180 váltja a 160-ast azért kifutó modell már utóbbi, vagy tévedek?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! TV hangszóró helyett, milyen 2.0 hangfalat ajánlotok? Nem sok hely van, TV alá tenném be, magasság a kevés 7cm. Gondolom pár centivel lehet magasabb. Szélesség, mélység 25x15cm is lehet (elfektetve a hangfalat). Tulajdonképpen csak az a fontos, hogy a párbeszédek tisztán érthetőek legyenek. Van egy 5.1 Genius rákötve az optikára, de simán csak TV nézésre felesleges bekapcsolni. HDMI szabad hely nincs, így jackről vagy USB-ről mehet. Mondjuk lehet az utóbbit nem is tudja a TV. Arra gondoltam, hogy valami Logitech Z207 szerű hangfalat elfektetve tennék be. Semmi extra igényem nincs a tiszta beszédet leszámítva, csak a TV hangszórónál legyen jobb. 20-30k-ból van ilyen?
-
válasz
PrometheusX
üzenetére
A legolcsóbb ajánlható hangfal kilóg valamivel a keretből, vélhetően ezért nem jön válasz. Genius SP-HF 1250B-t szokták ajánlani, páromnak is olyan van, szeretjük a hangját, megéri az árát (15k körül látom most).
Szigorúan 10k-ig nem tudom mit lehetne. -
PrometheusX
aktív tag
válasz
PrometheusX
üzenetére
Sziasztok!
Erre esetleg van valakinek ötlete?
Köszönöm előre is!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Így van. Mondjuk a 4W vicc, az USB eleve max 2.5W-ot tud leadni, de tény, h a méretéhez/árához képest jó kis cucc.
-
nuke7
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
bármelyik másik hangfal ami több mint 4W teljesítményt ad le ugyanabban az árkategóriában..?

-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A Genius SP-HF160-et már alig kapni valahol. E szerint kifutó termék? Ha igen, akkor kérdés, hogy mi van helyette (méret, minőség, ár)?
Köszi!
-
Bodz
nagyúr
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, ha valakinek lenne egy elfekvő távirányítója Edifier R2000DB-hez, akkor kérem szánjon meg. Szerintem a kisfiam bedobta egy fekete lyukba.
-
TeebyKay
őstag
Edifier 1280db-nél nincs valami kis frappáns mókolási lehetőség, hogy a jelző ledet kivigyem az elülső panelre?
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
PrometheusX
üzenetére
Egy dolgot kifelejtettem, amire szüksége van: elől legyen a kikapcsológombja, és a hangerőszabályozója.
-
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Mostohaanyámnak szeretnénk hangfalat vásárolni, amit most használ sajnos kezd tönkremenni. Semmi extrára nincs szüksége, csak szeret hangosan videókat hallgatni (hogy a konyhába kihallatszódjon a zene/szöveg). A minőség olyan szempontból fontos neki, hogy megbízható legyen az eszköz és ne menjen tönkre.
1. Mennyit szeretnél költeni? - Maximum 10.000 forintot.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? - Monitor mellett, az íróasztalon.
3. Milyen forrással rendelkezel? Lenovo T420 dokkolójának a jack kimenetével.
4. Milyen extrák kellenek? Nincs szükség semmilyen extrára, csak megbízhatóságra.Köszönöm előre is!

-
Ja, hát ez annyira nem egyértelmű, főleg hogy nem mostanában írtad.

Oké, csak az elején meg azt írtad, én nem tudok már ezen kiigazodni. A lyukas hangkép meg olyan, ami egyszerre jelent mindent és semmit.

Visszatérve az eredeti problémára: leginkább az volt meredek, hogy azt írtad, hogy az 1280 az jobb, mint a budget stúdiók. Ennek okát szerettem volna megérteni.

-
Szövegértés?
Légyszi olvasd el és értelmezd amit írtam, mert ezek alapján szerintem nagyon nem sikerült.
"tény, hogy hallgatási helyszínhez kell hangolni a dolgokat"Én semmi ilyenről nem írtam, nem is értem miről beszélsz.
"b77 jóval drágább mint a 1280 (22k vs. 30k) ráadásul döntött is, ami nekem nem jó"
A B77 most nem csak drágább, nem is kapható. De amikor igen, akkor olcsóbb szokott lenni. Én pedig nem ajánlottam neked a B77-et, sőt kifejezetten írtam, hogy az 1280 ajánlott inkább, azaz a legjobbat vetted ebben az árban.
"és mint írtam, a 1280-on is szinte csutkára le van tekerve a basszus."
Nem, nem írtál ilyet sehol, legfeljebb akartad írni. De ez lényegtelen, mert az 1280T eleve erősen kiemel, és még mélyebbre is megy, mint a Genius 1250 és főleg mint egy 3-4" budget stúdió, emiatt utóbbiak mélykiemeléssel is mélyhiányosnak fognak tűnni.
"én nem a DB-ről beszélek, az valóban dörmögő"
Nem, a DB kiegyenlítettebb, legalábbis jobb a közepe, mint a T-nek. Viszont a DB magasa az sokkal visszafogottabb a T-hez képest, emiatt a T tisztábbnak tűnik. Valami DSP trükk lehet ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kihozzák egyáltalán?
De amúgy sok esély nincs rá.