- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- weiss: Filmzene hasonlóság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
54800 - 54701
68448 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 55901 55900 - 55801 55800 - 55701 55700 - 55601 55600 - 55501 55500 - 55401 55400 - 55301 55300 - 55201 55200 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levmen
tag
Sziasztok!
Végül Klipsch promedia 2.1 bt. került megvételre hála nektek. (nem bírtam várni amíg akciózzák az edifiert). Valami eszméletlen hangzása van.
Kikapcsológomb kár hogy nincs rajta. Meg minimálisan serceg ha nincs használva, de nem zavaró még éjszaka sem. Viszont a Bluetooth-ot nem lehetne valahogy megoldani, hogy ne tudjon bárki rá csatlakozni? Mivel kikapcsolni nem lehet, ha éjszaka valaki viccből rá csatlakozna, az nem volna vicces
Jelenleg időkapcsolóval van ellátva, hogy este ne kapjon áramot.Köszönöm!
-
matyi19
őstag
Sziasztok,
Gyors kérdés: semmi extra otthoni használatra ezek közül melyik lenne a legjobb választás?
Logitech Z313 2.1 (10k Ft)
Microlab M-200 2.1 (6,5k Ft)
Genius SP-HF 1250B (10k Ft)Köszönöm!
-
nrg_52
addikt
-
Mice_007
tag
-
Degeczi
nagyúr
-
Mice_007
tag
Sráááááááácok... Edifier S1000 Pro-t használok már egy ideje, ma Windowsom frissült 20H2-vel, majd miután elindult, erős pattogó magas hang volt párszor, gondolom driverrel b@szakodott valamit, viszont a hangfalam jobb oldalán azóta a magassugárzó nem ad ki hangot... van ötlet, hogy hol tudok esetleg alkatrészt beszerezni hozzá, vagy van valami szervíze ennek, vagy vigyem el valami hangszóró javítóhoz?
-
fles1
csendes tag
Szia,
Esetleg valaki másnál tapasztalat ezzel kapcsolatban? LG TV + Edifier "DB-s" hangfal kombón működik-e ez a funkció?
Azt írja, hogy csak Magic Remote távirányítóval lehetséges, viszont nekem 43UM7100 típus van és ahhoz nem adtak..
Nagyon kíváncsi lennék, mert lehet beszerzek én is egyet, ha bebizonyosodik, hogy működőképes. -
tamassneff
csendes tag
Sziasztok,
Van otthon használatban egy Logitech Z623 és egy Klipsch Promedia 2.1 BT szettem is, ha valakit érdekel milyenek, mik a tapasztalatok szívesen elmondom.üdv,
Tamás -
geckowize
őstag
-
goom
senior tag
Sziasztok, nemrégiben érdeklődtem itt az Edifier R1280DB hangszórókkal kapcsolatosan. A ti ajánlásotokra vettem meg. Igazán elégedett vagyok vele, köszönöm a tippet mindenkinek!
Természetesen nem egy audiofil holmi, de nem is annak az árában. Mélyekben picit szerény, de összességében nagyon hallgatható darab.
Asztali PC-hez kötöttem, digitális kimeneten (ezt aztán analógra kellett cserélnem, hogy a fejhallgatóm is üzemeljen). -
2ofthem
aktív tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Na, ez tök jó megoldás. Úgy néz ki, hogy ez a módszer újraprogramozza a TV távirányítóját. Mert ugye ahányféle márka, kb annyiféle infrás kommunikációs protokoll van. Viszont ha a TV távirányítója a hangerő állításra olyan a jelet küldi, amit a hangfal vár hangerőállításra, akkor működik a dolog. Persze az fontos, hogy így nem a TV állítja az eszköz hangerejét, hanem annak távirányítója közvetlenül.
-
geckowize
őstag
-
2ofthem
aktív tag
-
mr. bryan
tag
Igen, a taviranyito miatt gondoltam erre. Nem talaltam olyat, ami balanced es van hozza tavi is

-
Szoszo94
őstag
Sziasztok!
Elköszönt a hangfal, amit eddig a TV-hez használtam. Lehet majd megjavítom és megy a PC-hez, elkezdett búgni, nagy baja nem lehet.
Viszont szeretnék valami olyat, amit nem kell külön tekergetni a hangerőállítás miatt, illetve TV-vel együtt ki-be tud kapcsolni. A mostani már 7 éve 0-24 ment szinte mindig, mert olyan hülye helyen volt a kapcsolója, hogy inkább ki sem kapcsoltuk soha - emiatt mondhatta be most az unalmast. Kellemes volt hajnali négykor arra riadni, mintha a szomszéd ütvefúróval próbálna betörni a falon keresztül
Elkezdtem utánajárni, ha minden igaz HDMI ARC képes eszközt keresek. Nem tudom, hogy mivel járnék a legjobban, csak és kizárólag filmezésre lenne használva, 2.0, 2.1, soundbar, túl sok a lehetőség
Albérlet révén 5.1, illetve hasonló nagyobb rendszerek kilőve, ami eddig volt az egy Arctic S362 és viszonylag jól kiszolgált.Árban 50 pisztoly orrú Mátyás alatt maradnék, ha lehet, majd ha sikerül saját házba költözni oda akarok majd komolyabb rendszert.
A TV egyébként egy LG 49UH6207 típus, ezzel lenne jó, ha együtt tudna működni az új hangkeltő.Előre is köszönöm a segítséget
-
Picco
addikt
-
norba69
őstag
-
Picco
addikt
-
Coyot
őstag
Ugye azért lenne parádés a dolog, mert Kodi-t azért szét lehet túrni rendesen és régebben találtam is hozzá egy CEC doksit, ahol kis kódolással el lehet érni, a CEC részét a doboznak, ha ott ráülnék a hangerő gombokra is akkor tök jól menne egy távirányítóval a móka - persze akkor ha csak a dobozon keresztül használok mindent - ami persze nem igaz youtube pl a tévéről natívan szokott nálam menni egyelőre.
Hogy derítem ki, hogy megvan-e a 24 bit? gondolom a hdmi sávszél fog korlátozni benne.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Coyot
őstag
Amúgy Kodi mit csinál hangerőszabályzás néven? Mastert állít vagy mit?
Van egy odroid c2-m, azon egy rávaló Kodi, libreelec. A saját odroid távirányítójával tudok hangerőt állítani ami a tv-re kötött hdmi-n keresztül a tv optikai kimenetével valóban állítja a hangerőt. Nyilván a tv hangerejére nem lesz ez hatással csak a kis kodi boxommal megy.
-
Degeczi
nagyúr
A digitális jelen a hangerőszabályozás nem sima ügy, mivel véges a fölbontás, a hangerőcsökkentés így a hangminőség lerontását jelenti (hiszen romlik a fölbontás, pl. felére csökkentett hangerővel már nem 16, csak 15 bit áll rendelkezésre, és így tovább)
Ezért a TV optikai kimenetét nem befolyásolja a TV hangerőszabályozása, oda mindig az eredeti digitális jelet adja ki, és a hangfalon kell hangerőt állítanod - tökmindegy, h külön DAC-ot, vagy hangfalba építettet használsz.
Az ideális megoldás pedig azért a HDMI, mert ott át tudja küldeni a távvezérlővel beállított hangerő értékét is a TV, ezért van rá mód, h ennek megfelelően állítson magán a HDMI bemenetes eszköz, ne kelljen külön annak távvezérlőjével is bíbelődni (föltéve persze, h van ilyen HDMI-ARC, mint Audio Return Channel a TV-n és az hangkeltő eszközön is)
Optikain ilyet nem lehet, az csak maga a digitális hang jelfolyam, nincs mellette ilyen vezérlőinformáció. -
geckowize
őstag
Optikai kábellel összekötve sehogy nem lehet hangerőt állítani?
Azt gondoltam jelenleg azért nem lehet a TV-n a hangerőt állítani, mert az TV - optikai kábel - DAC - hangfal összeköttetés során a DAC jelenti a bökkenőt, nem maga az, hogy optikai kábel az összeköttetés.
Hallottam valahonnan a Soundbarokról, egy olyan nem lenne megfelelő?
-
mr. bryan
tag
M-audio bx8 d3-hoz szerintetek passzolna egy smsl sanskrit 10th mk2? Ennek egyebkent rca kimenete van, ez mennyire baj a hangfalnak?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
HDMI ARC képes DAC-ot kéne venned, s akkor a TV távirányítójával tudod állítani a hangerőt, és bármilyen hangfalat köthetsz rá. Másik opció hogy eleve olyan hangfalt veszel, ami tud HDMI ARC-ot, de ez elég ritka, 20-30k ársávban meg végképp.
Mindenképp HDMI-vel kell majd összekötnöd a hangfalat / DAC-ot a TV-vel, ha a TV távirányítóját szeretnéd használni hangerőre.
-
alphamooncam
őstag
Ebben az ársávban nem tudok ilyet, de lehet mások igen.
Az én LG TV-m elvileg alkalmas lenne optikain a TV távirányítójával történő szabályozásra, de mégsem. A másik oldalon egy Denon 1604. AVR figyel, így marad a Denon távirányítója, mint hangnyomás állító eszköz.
Denon távirányítója haldoklik, ami nem csoda, hiszen 17 éves.Ezt a problémát úgy hidaltam át, hogy vettem egy tanítható távot kínából, ami úton van. Terv szerint alapvetően a TV-t fogja irányítani két gomb kivételével, amik a Denon hangerő fel/le lesznek. Majd beszámolok.
Elvileg EARC-os HDMI-s DAC/DAC-ot tartalmazó hangsugárzóval megoldható a TV távirányítójával való használat, de ez nem annyi...
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Van egy Samsung UE50MU6102 TV-m, amelynek optical audio kimenete van es figyelmetlensegbol eloszor egy jack-es Microlab B77-et vettem.Majd egy FiiO D03K Taishan DAC segitsegel orvosoltam a problemat, ekkor jott az ujabb problema, miszerint igy a TV taviranyitojan keresztul nem lehetett hangerot allitani, csak a hangszoron, ami lassuk be, messze van a kenyelmes TV-zes kereteitol.
Ezt egy taviranyitos Edifier 2.0 R1800TIII hangfallal oldottam meg (Microlab B77-et a PC-mhez hasznalom azota), viszont azota alig hasznalom ki, mert plusz faradsag a plusz taviranyito (elkallodik, egyutt kell hordozni ide-oda) es sokkal nehezebbeb talalja el az infraja a hangfalat, igy az ido nagy reszeben inkabb a TV beepitett hangszoroja van hasznalva.
Emiatt tervezem, hogy megvalok az Edifiertol es a DAC-tol, es inkabb olyan hangszorot keresnek; amely terneszetesen jobb, mint a beepitett, kb hozza az Edifier szinvonalat es nem kell DAC, igy plusz taviranyito sem, hanem egyszeruen a TV taviranyitojaval legyen lehetoseg hangerot allitani.
Tudnatok erre valamit ajanlani? A keret 20-30k, lehetoleg ennyiert el tudnam adni az Edifiert es a DAC-ot.
Az optikai kabelem:
Hama Toslink optikai kábel, 1,5 m (Cikkszam: 175454)
Jo lenne, ha ezt nem kene cserelni.
-
DarthSun
félisten
-
Picco
addikt
-
szab13
aktív tag
-
Picco
addikt
neked van igazad.

most hogy elolvastam a manualjat en ugy ertelmezem hogy ha a monitorokon van low cut vagy az audio interfacen, akkor ezzel hozza tudod allitani a sub tetejet egeszen 130hz-ig.
en is neztem anno pont ezt magamnak, viszont nalam a hs80m-en van 80/100hz lowcut, ezert emlekeztem arra hogy allithato szerintem.
egy szo mint szaz en neztem be, de legalabb magabiztosan

#54765Entonik magas frekvenciak atengedese a kimeneten. tehat 80hz es folotte mennek ki a hangok a bal+jobb csatornara. hozza allitod az LPF-et is 80hz-re es meg is van elvileg a "tokeletes" atvaltas.
-
Entonik
tag
-
Degeczi
nagyúr
-
Entonik
tag
Mit gondoltok a subnak mindig előttem középen kell lennie a földön a két hangfal között , vagy simán lehet pl a bal oldali hangfal mellett 20 centire? Mert ugye mono a sub,elméletileg lehet bárhol .
-
Picco
addikt
tobbfele keppen lehet bekotni.
itt a kepen latod a kis allithato knobot, en errol beszelek. ez ugye azt vezerli hogy xHz folott mar nem a sub adja hanem R+L hangszorok. lehet a terminologia nem korrekt de ez van odairva.

-
Degeczi
nagyúr
-
Entonik
tag
-
Entonik
tag
Azóta olvasgatok róla és mindenhol 4.5 csillagos értékelés van róla . Azt is írják falbontásra is alkalmas... ami nem baj mert filmre kell első sorban, és van nagy nappali családi házban. Valaki azt írta 2 es állásba használja ,vagy különben falak kidőlnek.. nem túlzónak kicsit azért ?? Mégis csak egy 10” subrol beszélünk , és a 2 rubrika hangerő a negyede se szinte..
-
Degeczi
nagyúr
Nem, itt fixen 80 Hz alatt vág a HPF.
És főként nem "terhet veszel le róluk", nem fáj az nekik, hanem azt nem akarod, h interferenciák legyenek a sub által más pozícióban, ezért hozzád más fázisban érkező azonos hangokkal. -
Entonik
tag
-
Picco
addikt
Kicsit tul zoomoltal mintha mar a nappaliban lenne a szett.
Tobbfelekeppen lehet kabelezni egyebkent attol fuggoen hogyan akarod hasznalni es mikkel kotod ossze.
Ezen allithato a filter, ami azt jelenti hogy legalacsonyabb allasban 50hz es afolott szolnak a hangszorok es alatta a sub. Ez maximum 130hz-ig allithato. Ilyen reszletkerdesekhez olvasd at a manualt, nekem mas rendszerem van itthon. Ezeket reviewk es 20 perces meghallgatasi lrhetoseg utan ajanlottam -
Degeczi
nagyúr
Mint a neve is elárulja, a low pass aluláteresztő szűrő, tehát csak arra szolgál, h a sub-on ne szólaljanak meg az ott beállítottnál magasabb frekvenciák. Ez nem kapcsoló, mindig dolgozik (hiszen sosincs értelme ráereszteni a magasabb hangokat, nincs értelme kikapcsolni), csak a frekvencia állítható.
Ahhoz, h a monitor hangszórókra meg a nagyon mélyek ne kerüljenek, a fordítottjára van szükség, felüláteresztő szűrőre. A képen erre egy kapcsolót látni: HPF, mint high-pass filter, valszeg fix frekvencián dolgozik, többnyire 80-100 Hz között szokott lenni.
-
Entonik
tag
low pass filter -t még nem használtam , nem tudom hogy hogy működik . Hogy kell beállítani pl , ha én azt akarom hogy 20hz-200hz között csak a sub szóljon , felette pedig a 6.5 vagy 8” hangfalak közèpmélye? Illetve hogy viselkedik a sub ha a low pass filter ki van kapcsolva,vagy alapértelmezett állásban ban?
a kép alapján 70hz nál állhat a lpf ha jól látom . illetve hogyha a kábelezést nézzük akkor ahogy a képen szerepel a baloldali Xlr csatlakozokba mennek a kábelek a dac-tól, a jobboldaliból pedig megy majd a bal és jobb hangfalba igaz?

-
Picco
addikt
en megkockaztatnam hogy 2x 8 colos mondjuk ebbol a kalibol eleg lenne, nem vagyok benne biztos hogy kivannad a szubot melle, de idovel lehet.
ha subozol akkor kapsz melle egy footswitchet, ha allitgatni akarod hogy subbal vagy anelkul akarod hasznalni.
kabelezes jellemzoen dac 2*xlr/trs ->sub 2*xlr/trs -> 1* L + 1* R.es igen, "tehermentesiti" a ket hangszorot, subon hatul lehet allitani meddig menjen es mi menjen ki a stereo csatornara. gyakorlatilag low pass filter allithato 50-130hz kozott.
amivel nem vagyok tisztaba hogy a DAChoz szukseges e szamitogep vagy kulon tappal dolgozik az magatol.
-
Entonik
tag
Köszi ez sokat segít igen. És hogy kell elképzelni a kábelezèst? Induljunk ki onnan hogy dac xlr kimenettel , ès 8” studio hangfalpár amin van xlr bemenet . Mi megy hova ilyenkor kábelezésnél, ha bele akarok illeszteni egy T10-et? Mert dac és hangfal esetén /közè ugye 2db xlr kábel kell és csókolom. Egyébként ilyenkor ha benne van ez a sub a rendszerbe ,tehermentesíti a studio monitor hangfalak frekvencia átvitelét, vagy azok ugyan úgy szólnak tovább mint sub nélkül ? Esetleg szólhat így tisztábban a hangfalak ha “tehermentesítve” vannak a sub álltál ?
lezso6: 20 hz nagyon alacsony azért szinte nem hallani,csak a levegőt lebegteti. De egy 30hz-t már el lehet várni egy 130-140k aktív studio subtol.
-
Picco
addikt
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Picco
addikt
pelda: a Temblor T10-et veszik 6/8 colos stereo studio monitor melle sokan, en ket honapja meghallgattam egy zeneboltba, de az en pici szobamat szetvetne minimalis hangeron. csarnok szeru oriasi epulet volt, de ott is mellbevagoan szolt. koltozesig le is tettem a subrol teljesen.
melle mondjuk egy par kali lp6/lp8 + valami BT Dac, kabelek.
ettol mar lobogna a fulcimpad szerintem, 300 korul pont meguszod ha jol szamolom, bar nem ismerem az otthoni arakat.
ez csak egy pelda volt, ha olyan szuksegleteim lennenek mint neked, akkor en ezt vennem bar az S350/351/360 vonal is jo szerintem de nyilvan eros hang-minosegbeli kulonbseg van a ketto kozott.
remelem ez segit.mod: elfelejtettem emliteni hogy studio cuccok balanced ki-bemenetet hasznalnak, ez a dac keresesnel fontos.
thomann.de-n oriasi valasztek van en ott szoktam nezelodni, durvan el lehet veszni mondjuk a csillio termek kozott. -
Entonik
tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Entonik
tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
KRK Rokit 10-3 G4 van, 360k / pár, nekem az elődje van (G3). Más nincs, mert amúgy 10" studio csak a felsőkategóriában szokott lenni, 1-2 millió / pár áron.
6.5" szatelit + 10" subnak több értelme van. De ha 20 Hz kell, akkor a stúdió vonal felejtős, mert mélyen zsebbenyúlós, legalábbis gondolom nem akarsz fél millióért venni csak subot.

-
Entonik
tag
-
duo
addikt
-
olymind1
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Csak az a kérdés, hogy az Edifier S360DB mennyivel jobb, mint az S350DB / S351DB. Utóbbi 100k körül szokott lenni akcióban, míg az S360 meg most 160k, ami elég vicc, hisz csak abban különbözik, hogy fémdóm helyett planár magasa van.
Én továbbra sem értem miért szívatod magad azzal, hogy a 8" stúdió monitor + távnyomós, BT-os, optikás DAC nem jó. Nem értem mi a hátránya számodra. Mert azt érteném, ha az S3000-nél azt hoznád fel, hogy mondjuk wifis, azaz nem kell összekötni a két hangfalat kábellel.
-
Degeczi
nagyúr
-
Entonik
tag
-
Entonik
tag
-
szab13
aktív tag
Sziasztok!
20cm -nél alacsonyabb hangfalat keresek PC-hez általános célra, háttérzenére (youtube)
Eddig a Edifier R19U 2.0 szimpatikus, de sok véleményt nem találtam róla.
Esetleg valakinek van tapasztalata vele, vagy más ajánlás?Köszönöm
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Entonik
tag
-
Picco
addikt
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Entonik
tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Entonik
tag
Akkor ez megint ugrott,mert szeretem a jó mélyet ami lemegy,és dinamikusabb is. Az a baj hiába van 8” studio pár is 200k körül , ha nincs benne bt, nekem pedig most ez a kényelem lenne a legfontosabb , a hangminoseget és frekvencia tartományt szem előtt tartva azért .távirányító ,bt, mindenképp kellene, és az alvanyos dobozokat is előnybe részesítem az álló hangfalnál,mert pont fej magasságba szólnak ugye,illetve van több alvanyom is.Van valami ötleted ?
-
Picco
addikt
En valamennyire "basszuskarosult" vagyok, szeretem a feszes mely hangokat es nekem a HS8-bolt lefele kellett allitanom a basszuson, nem felfele. (HS7ben elvileg kevesebb van a hangszoro merete miatt)
Szerintem altalanos szabaly hogy ha szeretnel eroteljes mely hangokat, 8" korul kell nezelodni. -
lezso6
HÁZIGAZDA
Na véééégre, normalizálódott az ára. 180k-ért akár még meg is megérheti az Edifier S3000. 6.5" mélyközép van benne, így a 38 Hz-et kizártnak tartom. Általánosságban 45 Hz-ig szoktak ezek lemenni az ekkora hangszóróval szerelt dobozok, habár lehet ez egy picit tovább is tud, mert relatíve nagy. De azért mélyben azt a szintet soha nem fogja tudni, mint egy rendes 8".
-
solfilo
veterán
-
Entonik
tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Az R2750DB jobb. Habár a mostani 90k-s ár az nagyon meh. 55-65k szokott lenni. 100k körül inkább valami stúdió monitor ajánlott, egyszerűen sokkal jobb. Az meg hülyeség, hogy zenére túl naturális a hangzásuk. Legfeljebb az ízlésednek az, de akkor nem Yamaha HS7-et kell venni, hanem más márkát, aminek jobban bejön a hangja. Ezért kell elmenni meghallgatni többfélét vásárlás előtt.
A Microlab Solo 9C az se nem 2 utas, se nem 3 utas, hanem 2.5 utas. Mert amíg a 3 utasnál a mély, közép, magas hangok vannak az egyes hangszórón, addig a 2.5 utasnál a mély, mélyközép, magas hangok. Tehát a 2.5 utas az olyan, mint egy 2 utas, csak van pluszban még egy mélyközép, de az csak mélyet sugároz, közepet nem.
-
Ricco_hun
senior tag
Sziasztok! Edifier R2750 vagy Microlab Solo 9C? Apropó a 9C most akkor 2 vagy 3 utas? Ellentmondó információkat találok a neten. Hangosabb és tisztább zenehallgatásra kellene. Most egy Genius SP-HF1800A van, innen történne a váltás úgy nézzétek.
Gondoltam stúdió monitorokra is (pl Yamaha HS7), de azt írják hogy zenére azoknak túl naturális a hangzásuk, túl kiegyenlítettek. -
sejt
tag
Sajnos nem nagyon tudok a kérdéseidre válaszolni. De nézd meg ezt.
Azt tudom javasolni, hogy hallgasd meg, bár ez most elég nehéz.
Saját tapasztalat azt mondatja, hogy az én rendszeremet próbáltam minél több emberrel meghallgattatni és érdekes módon nem volt két egyforma vélemény, volt aki keveselte a mélyére, volt aki a magasat, volt aki azt mondta minden forintot megért. De a végén én döntöm el, hogy szeretem-e hallgatni vagy sem.
Amúgy itt, ha ilyenben gondolkozol jobban tudnak segíteni. -
tibbike01
addikt
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Entonik
tag
Köszi , ez tényleg tudna mindent ami kellene, a hálózati lejátszása wifi -ről az + pont, a kèrdés ,azt hogy lehet kezelni ilyenkor , kell hozzá egy tablet amihez van egy Yamaha app, amibe bele van építve spotify alapból ? Ezek a hangfalak tudják a 35hz szerinted gyakorlatban is? 2db 16.5mm szolgálja a mélyet ebben,ha jól néztem . Illetve 150w Rms tud csatornánként, elég neki a 2x100w erősítő ? Kapni fog tőle elég dinamikát,erőt ?
-
Degeczi
nagyúr
Ezen fölösleges értetlenkedni, filmek effektjeihez tényleg jól jönnek azok az egészen mély hangok, amiket egy 2.0 rendszer nem tud kiadni, mert nem úgy van hangolva. Nem véletlenül van minden komolyabb házimozi rendszerben mélynyomó is (akár több is!) pedig ott a fronthangszórók (és persze az erősítő) is komolyabbak, mint a legtöbb PC-s rendszeré.
-
tibbike01
addikt
-
sejt
tag
-
Levmen
tag
-
Entonik
tag
Tudtok ajanlani olyan rendszert ami távirányítós , Bluetoothos,és van optikai bemenete? Nappaliba kellene 5 méteres távolságból lenne használva , 25nm2-en, filmre és zenére . 2.0 vagy 2.1 maximum . Maximum 300k értékig .
-
tibbike01
addikt
-
goro1000
aktív tag
-
Levmen
tag
-
Levmen
tag
-
tibbike01
addikt
-
Degeczi
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Persze. Gondolom csak PC-re lenne kötve jackkel. A másik alternatíva egyébként az Edifier S350DB / S351DB lenne, csak annak most elcseszett ára van, amúgy 100k körül szokott lenni.
De 2.1 úgy általában csak akkor ajánlott, ha nem fér el más. Mert ilyesmi árban inkább a 8" stúdió monitorpár az ajánlott, ha elfér. Pl az M-Audio BX8 SET 130k-ért. Az hangminőségben, mélyben, hangerőben, mindenben odaver bármilyen 2.1-nek.
-
Levmen
tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
keménygödör
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
54800 - 54701
68448 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 55901 55900 - 55801 55800 - 55701 55700 - 55601 55600 - 55501 55500 - 55401 55400 - 55301 55300 - 55201 55200 - 55101 55100 - 55001 55000 - 54901 54900 - 54801 54800 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- M4 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB SSD 27% ÁFÁS
- Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 512GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kikapcsológomb kár hogy nincs rajta. Meg minimálisan serceg ha nincs használva, de nem zavaró még éjszaka sem. Viszont a Bluetooth-ot nem lehetne valahogy megoldani, hogy ne tudjon bárki rá csatlakozni? Mivel kikapcsolni nem lehet, ha éjszaka valaki viccből rá csatlakozna, az nem volna vicces
Jelenleg időkapcsolóval van ellátva, hogy este ne kapjon áramot.
Nagyon kíváncsi lennék, mert lehet beszerzek én is egyet, ha bebizonyosodik, hogy működőképes.

Albérlet révén 5.1, illetve hasonló nagyobb rendszerek kilőve, ami eddig volt az egy Arctic S362 és viszonylag jól kiszolgált.

A 8-10" stúdió subok max 30-35 Hz-ig szoktak lemenni (értelmes tűrés, tehát mondjuk mínusz 1-2 dB mellett).
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
de hogy 2021 ben nincs már mindenre eszköz ,és ennyire nehéz találni megfelelőt ,az durva. Bezzeg a vízen úszó jbl az megy.. arra van eszük a gyártóknak