Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
Üdv!
A fórum hozzászólásai és a rengeteg pozitív visszajelzés miatt egy Genius SP-HF 1255A 2.0 hangfalpár mellett döntöttem. Csupán annyi kérdésem lenne, hogy ha én rendelkezem egy Focusrite Scarlet 2i2 hangkártyával, aminek van két vonal kimenete (L-R), akkor ezt a csodát rá bírnám-e kötni úgy, hogy az előlapi monitor potival tudjam a hangerőt állítani? Kérdezem én ezt azért, mert van egy Shure fejhallgatóm mellé, és eddig folyamatosan cserélgetni kellett a kábeleket a fejhallgató kimeneten. Előre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
válasz dudika10 #14093 üzenetére
Na igen, erre a speciális kábelre lennék kíváncsi. Ha jól értem olyan kellene, ami sima 3,5-es Jack-ből két 6,3-ast csinál. Esetleg tudnál nekem mutatni egy ilyet valahol internetországban? Fogalmam sincs hogy kezdjek neki a keresgélésnek. (Mos hogy tisztázzuk ugye te nem az előlapi 6-3as csatlakozóról beszélsz, hanem a hátlapon lévő kettőről igaz?)
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
válasz dudika10 #14095 üzenetére
Ilyesmi kellene? 3.5mm Stereo Jack to 2 x 6.35mm Mono Jack
-
-
Nunder
őstag
Sziasztok,
Van nekem egy - anno általatok ajánlott - Genius SP-HF 1255A típusú hangfalam, amit évek óta a legnagyobb megelégedéssel használok. Viszont két dolog érett mára picit bosszantóvá vele kapcsolatban:
1. A két hangfalat összekötő kábel viszonylag rövid, így nem tudom normálisan elhelyezni őket.
2. A számítógép be/ki kapcsolásakor - és a külső hangkártya ébredésekor - égtelen pattogással fogad, ezért minden egyes alkalommal ki/be kapcsolom a hangfalakat amikor használni szeretném őket a hátlapon lévő kapcsolóval.A külső hangkártya egy Focusrite Scarlet 2i2 1st gen.
Mivel költöztünk és szétszedtem őket, így gondoltam most megoldom mindkettőt.
Az első problémára gondolom egy ehhez hasonló RCA hosszabbító megoldás lehet.
A másodikra viszont ötletem sincs. Eddig egy elosztóról mentek, most viszont teljesen új villanyhálózaton vannak, külön konnektorba dugva - amik ugyan sorolva vannak -, és a számítógép is nyilván azon a körön van. Gondolkodtam már azon is, hogy az USB portokat kellene folyamatos tápellátáson tartani, és akkor nem lenne meg ez a bekapcsolási ciklus a hangkártyán, de nem tudom, hogy ez lehetséges-e vagy jelentene-e bármit is.
Laikusként fogalmam sincs, mit lehetne ezzel kezdeni.Tudnátok esetleg tanácsot adni? Elnézést, hogyha valami banális hülyeséget kérdeztem.
-
Nunder
őstag
válasz pulutodurumo #48238 üzenetére
Toldásról lenne szó esetemben, akkor ezek szerint az ötletem jónak tűnik első blikkre? Nem egy vagyon egy ilyen kábel ahogy nézem, ha nem jó akkor max lesz egy újabb darab a süllyesztőben.
-
Nunder
őstag
Üdv,
Read only módban lézengek itt már egy ideje, de most jött el az idő, hogy kérdezzek tőletek.
Az évekkel ezelőtt szintén itt ajánlott Genius 1255-A párom kezdi beadni a kulcsot, így ismét keresgélni kezdtem.A sok jó hallatán a HitSpace oldalán keresgéltem, így evidens volt, hogy ha találok valami tetszetőset, akkor meg kellene hallgatni.
A tegnapi nap folyamán sikerült is egy véletlennek köszönhetően útba ejteni a HitSpace-t (Szegedről nem mindig jön össze), bár nem mindent tudtam meghallgatni, mert kb. 30 percem volt betérni sajnos.
Végül az M-Audio BX5 és Mackie MR524 került az állványra. Tannoy 402/502-t szerettem volna még, de nem került rá sor. Azonban nekem ennyi idő alatt is egyértelművé vált, hogy az MR524 sokkal jobban tetszik. Pontosan azt a hangképet hozza alapjáraton, amit én sok huzavonával állítok elő fejhallgatókon/hangfalakon EQ-val. Én ezt torzított V-nek hívom (magasakat kicsit feljebb veszem), aztán majd kijavítotok ha akartok.
Eladó srácok segítőkészek voltak, de nem bántottam őket sokat, az idő szűkössége miatt.
Olvasgatva a hozzászólásokat, látom, hogy kapja a hideget, miszerint csak kiszórni akarják, és nyilván feltűnt, hogy csak az van raktáron. Tannoy 502 ellen talán a zúgás/pukkanás szól, ami orvosolható, de nekem a Genius dettó ugyanezt csinálja, és nagyon de nagyon unom már.
Amire nekem kell: 95% zenehallgatás és játék (rock-metal, klasszikus, minimális synth wave), emellett meetingek, videó lejátszás és meetingek. Nagyrészt PC-n haszálnám és MAC-en egy Focusrite Scarlet 2i2 1gen-en hajtva, hébe-hóba LG B9-re kötném esetleg filmet nézni.
Emellett gitározásra és vokál felvételre használnám még a fennmaradó 5%-ban. Nem keverek, nem élek a zenéből, csak szeretem. Asztalomon lennének, monitorokat közrefogva, talpon emelve fejmagasságig, szivacson. Kb 80 cm-re ülnék tőlük. Szoba 6nm, kis dolgozó, eléggé zárt és csendes.
Így is jobb döntés lenne a Tannoy? Sajnálom, hogy nem tudtam meghallgatni, de elképzelhető, hogy 2-3 héten belül ismét BP-en leszek, és akkor talán össze tudnám hallgatni a kettőt. Kérdés, hogy várjak-e mert most jó áron lehetne rendelni/venni mind a kettőt, és félek hogy kicsúszok az akcióból.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
válasz Nunder #53786 üzenetére
Tépelődtem azóta is a Mackie MR524 és az Adam Audio T5V között, de végül a Mackie-t rendeltem meg. Remélem az én felhasználási körülményeimhez jó lesz, a fórum egyszerre volt áldás és átok
-
Nunder
őstag
válasz keménygödör #53897 üzenetére
Nem HS-ből jön végül, mert Január 5-ig nincsenek Gondoltam, hátha ki tudom még 1-2 napig használni őket szabadság alatt. Így kábelestől, szivacsostól innen érkeznek: https://www.dj-sound-light.hu/ (náluk volt kb. egyedül minden raktáron és normális áron)
Mikor én voltam hallgatni, akkor mind az állványt, mind az asztalt hozzám igazították, hogy fejmagasságban legyenek a monitorok. A hátlapon lévő beállítási lehetőségeket gondolom figyelembe veszik, de mivel a nyílt tér az alap sok esetben, így azokat jelen esetben nem bántották.
lezso6: Ne is mondd, szerintem nincs olyan összehasonlító videó/teszt amit ne néztem volna meg De nekem szvsz még a Mackie is sok, nemhogy egy még drágább valami.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs