- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
miért alul van a magassugárzó..?
Tapasztalatom szerint jobb, ha kicsit magasabban van a magas mintha kicsit alacsonyabban lenne a füled vonalánál...szerintem a külső / belső oldal elrendezéstől és hallgatási pozíciótól is függ, nem lehet egyértelműen jó - sőt, a hangfal kivitelezése is számít...
-
nuke7
veterán
válasz
Speeedfire #54290 üzenetére
nálad lesz a hiba, ezt tartom ezek után...
valami beállítással kellene játszanod, vagy a láncban valahol elveszik jel, esetleg nem jó a lejátszód dekódere...
de nálam a sztereó rendszeren sokkal jobbak a párbeszédek, pont a nagyon jó tér miatt. Ehhez nyilván kell egy jó atmo -> stereó kodek, de pl. a PotPlayer nekem bejött -
nuke7
veterán
válasz
Speeedfire #54283 üzenetére
de ha nem hiányzik a mély, és a sztereó kép is jó akkor mi hiányzik?
Miben adna neked többet a bögreszett..?túl jó a filmeknél a tér? vagy sok a basszus vagy a közép? Vagy túl érhető a párbeszéd?rosszabb hangminőséget szeretnél mert úgy autentikusabbb, vagy mi..? -
nuke7
veterán
válasz
Speeedfire #54279 üzenetére
akkor nem elég jó a mostani láncod - de szerinted egy olyan bögre szett ami tizedébe kerül jobb lenne..?
Hát a mélynyomónak kisebb a membránja mint a frontoknak.... -
nuke7
veterán
válasz
Speeedfire #54274 üzenetére
Jezusom... dehogy lenne jobb élmény
en xda - rotel RA06 - monitor audio silver rx6 lánccal mozizom és soha nem hiányzott a mely... egy jó stereonak van olyan tere mint egy béna/közepes 5.1-nek. Többször állítottunk meg filmet mert hittük azt hogy kopognak kinn az ajtón amikor a filmben kopogtak hátulról...
(nekem kb 22nm szobában teljesen jó)mondom ezt úgy hogy előtte volt régi focal 7es 5.1-es rendszerem is álló hangfalakkal Yamaha házimozi erositovel...
a mostani legalább egy-két szinttel jobb.(meg klipsch rf-62 mk2-es parosom is...)
-
nuke7
veterán
válasz
VIPowER #54243 üzenetére
Az volt Az én problémám hogy a legolcsóbb kifejezetten stúdió monitor az pont kétszer annyiba került amit találtam mint ez… Nyilván valamennyire fontos a hobbi de amíg ugye ez nem termeli ki a monitor árát addig nem tudok ennyit rá áldozni… ennyiért meg nem találtam jobbat.
-
nuke7
veterán
válasz
lezso6 #54239 üzenetére
és nyilván csak versenyautókkal szoktak gyorsulni...monitorozásra jó =/= studio monitor ...
és azt az oldalon is leírják (pont azt írják, hogy alternatíva, ha nincs rá pénzed, de végülis mindegy, írják az edifier-eknél a review-ban, annak ellenére hogy viszonylag flat a response, nem választaná primer lehallgató monitornak... pl. s1000-nél) -
nuke7
veterán
ha megnézed a start here-t, meg amúgy az oldalt - aminek a tetején fel van tüntetve, hogy commision-t kapnak - szerintem teljesen rendben van.
amúgy senki nem mondta, hogy studio monitorok.
-
nuke7
veterán
válasz
lezso6 #54231 üzenetére
nem gondolom, hogy komolytalan lenne egy homestudio oldalhoz ez a review
https://homedjstudio.com/edifier-r1280db-review/ -
nuke7
veterán
válasz
lezso6 #54220 üzenetére
basszus, ezen a videón tényleg dörmögősebb a 1280T
(mondjuk kérdés, hogy a b77 mennyire eq-zható a szobához/helyhez, mert én ugye a 1280-t is minimumra tekert basszusssal használom...
és attól nem lesz kevesebb magas vagy közép)
de a b77 magaskiemelése kicsit zavaró nekem itt már...
-
nuke7
veterán
ugyanezt írtam én is
( meg azt, hogy ennyiért nem igazán van jobb, de nyilván a DB már nem best buy szerintem se)https://musiccritic.com/equipment/speakers/best-budget-studio-monitors/
https://homedjstudio.com/best-budget-studio-monitors/
szerk. felesleges olyanokat hallgatnom, amire nincs pénzem - amiket meg meg tudtam venni, azokból ez volt a legjobb
(amúgy voltam már párszor ott)
(a hifi láncom természetesen más, Monitor Audio Silver 6-on hallgatok igazából zenét, az a multimedia speaker-em)
-
nuke7
veterán
valakinek van ötlete/elképzelése/tapasztalat hogy zoom u-22-t érdemes-e külön tápról hajtani ha a gép USB-jéről is kap áramot..?
-
nuke7
veterán
válasz
tibbike01 #54172 üzenetére
jön a zenés videó is
(de most szólok, hogy ott mégjobban kijön, hogy mennyire nem reális hangot ad vissza a genius, a hangszerek teljesen máshogy szólnak mint valóságban...
perszel lehet, hogy te azt preferálod, attól még az nem lesz jó hangzás, csak szerencséd van, mert az olcsót szereted
)
-
nuke7
veterán
válasz
tibbike01 #54164 üzenetére
nem tudom, hogy mit hallottál, lehet hibás darab volt nálad - vagy az én genius-om hibás - de se a videón se élőben nem érthető jobban a beszéd, pont azért mert kevés a magas és a mély a genius-ban - van rajta egy középmély kiemelés ami mindent elnyom, és puffog rendes mélyek helyett. Ha kicsit lejjebb halkítom, akkor még egyértelműbb, akkor már csak dörmögés hallatszik a beszédből.
(nekem itt van 1250 meg a 1280T egymás mellett és nem tudom úgy beállítani a 1250-t, hogy ne szóljon hallhatóan gyengébben mint a 1280T) -
nuke7
veterán
Valószínűleg elírta... itt van nálam mindkét hangfal, ég és föld a különbség és ez a videón is hallatszik...
(pont úgy van ahogy írja, az edifier nem véletlenül drágább, minden tartományban jobban szól és még jobban is beállítható - pl. a genius halkabban értékelhetetlen, nem egy liga a két a hangfal.
nincs alapvetően se magasa se mélye, csak ilyen dobozos puffogása.
azért bestbuy a 1280 mert alig kerül többe, viszont egy szinttel jobb.) -
nuke7
veterán
válasz
bajaki #54148 üzenetére
én is 1280T-vel probáltam - plusz költség a digitális bemenetek
https://youtu.be/41Onz-71Wkc
szerinted itt nincs doboz hangja..? -
nuke7
veterán
válasz
pedrosh #54107 üzenetére
letöröltem a zoom u-22 drivert.
megkerestem azokat az usb portokat az alaplap hátulján amik közvetlenül a cpu-hoz csatlakoznak (csak usb3).
az egyikbe csatlakoztattam az u-22-t, driver nélkül, win10 plug and play.
most három 7 perces toto felvételen vagyok túl, 1200kbs flac, foobar-ból wasapi (shared) minden hiba nélkül...lassan woodoo sámán kell majd egy új hardware installáláshoz, nem informatikai ismeretek...
-
nuke7
veterán
válasz
TechN7ne #54083 üzenetére
Igen, szeretem a G-track-et, (van go-mic-em is amúgy
) csak kontaktos a fejes kimenete, ezért kellene a külső hangkártya, amivel tudok monitorozni, videót vágni / készíteni esetleg gitárt felvenni, egyszerűen, átalakítók nélkül - és amúgy a bm800-nak az alapzaja is kevesebb mint a G-track-nek, tehát azt kevesebbet kell utómunkázni.... (kellene, ha jól működne a külső usb-s hangkártya...)
meglepő módon felvételnél nem hibázik a külső usb audio interface sem, csak playback-nél.
(játék, zene, visszahallgatás, stb.)Konfig:
- asus b350-f ROG gaming
- Ryzen 3600
- 2x16GB 3200Mhz DDR4
- GTX 1080
- Samsung NVMe ssd 256GB
- Corsair HX650
- 2 db SATA SSD
- 2 db SATA HDD -
nuke7
veterán
lehet, hogy sose volt jó, csak egyszer észrevettem - talán a legutóbbi win10 frissítés után - behringer um2, lexicon alpha, tascam és most a zoom u-22 - csinálja azt, hogy drop-out-ol.
azok az interface-ek amiken nincs fantom táp, nem csinálják... (topping D10, soundblaster play!2, samson G-track) de azok, amiken van fantom táp, akkor is csinálják, ha a fantom táp ki van kapcsolva rajtuk...
Mindegyik csinált valami hasonlót (drop-out / audio degradation (torzítás) 0.5 - 1sec hosszan, totál függetlenül a DPC latency-től és a proci terheléstől ) és azt hittem, hogy nem kompatibilis, mivel már régebbiek... De a zoom u-22 elvileg jóban a win10-el (bár linux alatt nem szereti az amd chipseteket) és ez sem jó...
0.5 - 1sec kimaradások vannak a playback-ben,
és windows-ból csak azt tudom állítani, hogy 16 / 24 / 32 bites visszajátszás legyen az alapértelmezett 44.1khz-n.... -
nuke7
veterán
válasz
TechN7ne #54072 üzenetére
Szóval akkor nem windows reinstall kell, hanem másik táp / alaplap..?
De az ilyen dropout-okat tényleg csinálhatja a táp..?Ez azért fura nekem, mert a Topping D10, Samson G-track, Soundblaster play! 2 nem hibáznak...
(csak lehallgatáshoz nyilván nem jó a hifis DAC, a G-track fejhallgató kimenete kontaktos, a soundblaster meg zajos...)
-
nuke7
veterán
válasz
TechN7ne #54068 üzenetére
A mikrofonnal nincs gond (vagy egy samson g-track meg egy bm800)
audio meg bárhonnan jön, hibázik:
- firefox
- vegas pro 17
- foobar
- játékok
stb.#54070 Bodz : driver-ből a gyári van... táp miatt lehetnek ilyen 0,5-1s dropout-ok..?
Hogy tudom megnézni, hogy jó-e a tápom..?
(corsair HX650)Szerk. amúgy kihúztam az összes USB-s audio dolgot, és nem jobb...
-
nuke7
veterán
Srácok, lehet az, hogy a low-latency usb audio interface-em win10 alatt azért "vacakol" (fagyogat, recseg, stb.) mert három audio interface van a géphez csatlakoztatva...?
(D10 dac, Samson G-track, és a harmadik amiről a monitor hangfalak és fejes szólna és amihez a kondenzátoros miki van csatlakozotatva...)
Szerintem nem, de gondoltam megkérdezem, hátha van ilyen témában tapasztalt ember itt
( vagy legalább a megfelelő topik fele terelnek majd) -
nuke7
veterán
válasz
tothjozsi96 #54026 üzenetére
na, nem mondom, hogy nem létezhet olyan együttállás, amikor a kis 2.1-es creativon jobban szól valami mint a 1280T-n, de szinte kizártnak tartom, hogy egy klasszikus zene azon jobban szóljon mint a normálisabb sztereó rendszeren...
-
nuke7
veterán
válasz
tothjozsi96 #54011 üzenetére
-
nuke7
veterán
válasz
tothjozsi96 #54009 üzenetére
Biztos nem rontottál el valamit ..?
Mondjuk definálhatnád, hogy szerinted mit jelent a "sokkal jobban szól"...
(De amúgy általában akik ilyen kis 2.1-hez vannak szokva, azoknak a sztereo fura lehet - de mondjuk itt még az egész 2.1 rendszer teljesítménye kb. a fele az edifier-nek, szóval még ezt sem értem....)
-
nuke7
veterán
válasz
sesshou #53964 üzenetére
Nem nézted meg a videót?
https://youtu.be/41Onz-71Wkc
nemrég linkeltem. -
-
nuke7
veterán
válasz
pinnacle #53907 üzenetére
Csináltam egy kis összhasonlítást, tv hang vs. soundbar vs. 1280 vs. 1250, hátha érdekes embereknek - meglepően élethű lett amúgy a felvétel
https://youtu.be/o2MrcSitfFM -
nuke7
veterán
felvettem amúgy a hibát, a 22másodperces file 11. és 12. másodperce között hallható.
-
nuke7
veterán
válasz
lezso6 #53592 üzenetére
wasapi shared esetén 30 másodperc puffer-el (maximum) is recseg / torzít néha, de nem tudom mitől függ, hogy csinálja-e...
wasapi event jónak tűnik, de úgy pattog, ha bármi másik alkalmazásban szeretnék hangot megszólaltatni...
a default (gondolom windows DS) jónak tűnik, csakhát hallhatóan gyengébb a minősége, compressed. -
nuke7
veterán
válasz
SunMount3r #53715 üzenetére
bármelyik másik hangfal ami több mint 4W teljesítményt ad le ugyanabban az árkategóriában..?
-
nuke7
veterán
válasz
alphamooncam #53697 üzenetére
én nem a DB-ről beszélek, az valóban dörmögő
#53698 lezso6 : ez nagyon mellé
tény, hogy hallgatási helyszínhez kell hangolni a dolgokat, de ettől még a b77 jóval drágább mint a 1280(22k vs. 30k) ráadásul döntött is, ami nekem nem jó, mert kb. fülmagasságba tudom rakni a hangfalakat...
és mint írtam, a 1280-on is szinte csutkára le van tekerve a basszus. -
nuke7
veterán
válasz
lezso6 #53687 üzenetére
Nem
Mint írtam, mindkét hangfalat beállítottam a legjobb beállítással amit találtam, a 1280t-n majdnem teljesen le van tekerve a bass. A 1250-ből meg nem a mély, hanem a közép hiányzott - valsz. a poti nem teljesen jó helyen állítja a frekit...
Amiknél jobb a 1280 pl:
omnitronic pme-5
kurzveil ks-40
alesis elevate 3
tascam vl-s3 -
nuke7
veterán
összehasonlítottam a 1250-t és a 1280-t...
(igen a budget és az ár-érték szócikk mellett az én képem van a szótárban)
Ami nagyon meglepő:
a 1250 hangja iszonyatosan sokat romlik, ha lejjebb van a magas mint a füled szintje - ha feljebb van teljesen ok.Fő eltérések:
jól szól a 1250, meglepően. De amikor a 1280-al meghallgatod ugyanazt, kiderül, hogy messze nem annyira kiegyenlített a hangzása és hiányzik nagyon a közép / mélyközép / mély a 1280-hoz képest. Nem is igazán lehet olyan jól amúgy beállítani a genius-t valami miatt, hiába tekergeted a bass / treble szabályzókat...Kétszer annyit talán nem ér a 1280T, de egy 10es árkölönbség simán indokolt.
Ugyanakkor ha fontos, hogy pontos(abb) legyen a visszaadott hang, simán megér kétszer annyit, mint írtam, a belépő studio monitoroknál jobb vagy egy szinten van a 1280T és olcsóbb... -
nuke7
veterán
válasz
lezso6 #53654 üzenetére
rögtön tudok kettőt-hármat (alesis elevate, 1280, omnitronic PME-5) amik nem szólnak ugyanolyan jól és/vagy írva is van a felhasználói kézikönyvben, hogy ne feketessük le őket ha lehet az optimális működés érdekében. (nem úgy van hangolva a magas sugárzó a legtöbb álló monitor esetén tudtommal)
-
nuke7
veterán
válasz
keménygödör #53555 üzenetére
köszi, leszedtem a legújabbat windows-ra, talán kicsit jobb, de nem tökéletes, 1-2x most is hallottam sercenést egy szám közben bele-bele torzít még DSD: Wasapi Shared-el is ...
-
nuke7
veterán
Valaki tudna abban segíteni, hogy Foobar (Wasapi) -> usb Behringer UM2 -> RCA 1280T néha reccsen és a latency monitor szerint nincs gond (recseg is néha, olyan mint amikor netes konf-ban kicsi a sávszél) viszont DirectSound-al nem csinálja... Mi lehet a gond?
(a kevés sávszél hatást az UM2 ujracsatlakoztatása általában megoldja, vagy egy gép újraindítás...) -
nuke7
veterán
válasz
bajaki #53513 üzenetére
Nem előre lépés??
mindket ocsemnek ez a Genius van, a 1280-hoz képest kb doboz hangjuk van... a1280 nem hogy előre lépés, hanem egy kategóriával minimum jobb hangja van...raadasul valószínűleg 14nm esetén neked nearfield cucc kene, a 2750-hez meg írtak is, h kell a hely
...
-
nuke7
veterán
válasz
keménygödör #53497 üzenetére
RODE video mic me-vel vettem fel
és itt ajánlották a módszert a topikban. -
nuke7
veterán
válasz
Degeczi #53461 üzenetére
hmm, okés - powered usb hub témát megnézem...
A pattogás egyébként post közben van meg windows login után.
(de amúgy azt hittem, hogy ez probléma, szóval ha nem, akkor némítom a hangfalat és visszaadom a hangját windows bootup után... )a 1280-t ki kellene amúgy kapcsolni a főkapcsolóval amikor nem használom (estére) vagy elég ha csak némítom és nem kapcsolom ki..?
-
nuke7
veterán
válasz
Degeczi #53455 üzenetére
mi ez a master-slave elosztó?
"Más hogyan lenne, ha egyszer a hangkártyából érkező pattanó hang nem különböztethető meg egy zene vagy film effektjétől?"
- arra gondoltam, hogy hogy lehet a megakadályozni, hogy a hangkártya ilyet küldjön
#53456 duo : nekem nincs külön áramforrás a dachoz, USB-n kapja az áramot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Nők, nőügyek (18+)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest