2020. december 4., péntek

Gyorskeresés

Páramentesítés?

Írta: | Kulcsszavak: pára . páramentesítő

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pára van a lakásban. Sok a növény, és most már bent teregetünk, ami nem segít a helyzeten. A nyári időszakban, mikor minden nyitva van (gyakorlatilag állandó a szellőztetés, és a ruhák is kint száradnak, 40-60% közötti a páratartalom, most viszont tartósan 70 fölött van, ami már sok. Penész még nincs (egy éve költöztünk, komplett renoválás, falak lekaparva, stb.), de ami késik...

A lakás légtere nagyon durván 280m3 (92nm hasznos alapterület, ebből kb. 10 leesik fürdő és WC, ahol mindig van szellőztetés), 2.8m belmagasság).

Ide mindenképp elektromos páramentesítő kell, a kérdés, hogy nekem elég-e a kicsi (=olcsóbb), ami 100m3/h teljesítményű, ilyet sok jó értékeléssel találtam 33k pénzért, vagy mindenképp erősebb kellene?

Illetve akik használnak elektromos páramentesítőt, mi a véleményetek?

Hozzászólások

(#1) doc


doc
veterán

na erre en is kivancsi leszek... :)

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#2) buherton


buherton
őstag

Elgondolkodnék egy szárítógép beszerzésén is.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#3) razorbenke92 válasza buherton (#2) üzenetére


razorbenke92
senior tag

Trotec van az egész családnál. TTK50E és TTK66E

Nálunk 70 négyzetméteren a TTK66E (ennek nagyobb a teljesítménye, de hangos, az 50E majdhogynem észrevehetetlen). Túl nagyot szerintem fölösleges venni, legalábbis olyan esetben nem, ha nem generálódik pára a lakás minden részén. Inkább vándoroltatjuk, és bőven jó.

Egyszerűen varázslat, amit csinálnak ezek a cuccok. Nálunk napi 3 litert kiránt a levegőből úgy, hogy ruhát nem szárítunk.

Párásodó ablakok, penész, nyomott levegő kb nem létezik, mióta használjuk.

Komolyan minden háztartásban helye lenne egy ilyennek.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#4) 6030D válasza buherton (#2) üzenetére


6030D
Ármester

+1 világ legjobb dolga, ha nem tudsz kint teregetni. Illetve ha műanyag ablak van, akkor automata szellőztetőt kell beépíteni. 10 éve költöztünk be a lakásunkba, akkor lezártam télre, hogy ne jöjjön be a hideg... bejött helyette a penész. Azóta nyitva vannak mindig, és nincs penész.

Egy darabig próbálkoztunk a páramentesítő korongos (Ceresit) kütyükkel, de minimálisan lett csak jobb. Az a baj az elektromossal is, hogy minden helységbe nem tudsz venni. Az olyanra megoldás, ha mondjuk egy pincét vagy garázst akarsz megoldani. Meg persze lehet komplett szellőzőrendszert is kiépíteni, de az más árkategória.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#5) buherton válasza 6030D (#4) üzenetére


buherton
őstag

Szerintem minden esetben jó választás a szárítógép. Feltéve persze, ha van hely. Leírhatatlan az érzés, amikor 2 óra elteltével ugyanazt a ruhát felveheted. Ráadásul nem kell annyit pakolni sem.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#6) D1Rect


D1Rect
félisten

Párapara - A megoldás

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#7) Samus válasza D1Rect (#6) üzenetére


Samus
addikt

Ezt régen olvastam, akkor is tetszett, és el is gondolkodtam hasonló megoldáson most...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#8) rosejbli válasza Samus (#7) üzenetére


rosejbli
senior tag

Ezek az ablakra rakható aereco szellőztetők nagyon faszák! Nekünk van minden ablakon és addig teljesen elég, amíg nem teregetünk ki (30m2, sok növény). Akkor viszont van egy kis elektromos páraelszívónk, amit bekapcsolunk. Én a helyedben először csak simán ezeket a légbevezetőket raknám fel, aztán, ha nem javul akkor a cikk alapján valami keringtetőt szerelnék be.

(#9) Samus válasza rosejbli (#8) üzenetére


Samus
addikt

A felszerelésről tudnál nyilatkozni? Addig oké, hogy ez a szárnyra kerül egyil oldalról, ott a szárnyat ki kell marni adtt méreten, de a másik oldal? Honnan kap levegőt?

Gondolkodtam falba szerelhető kivitelen, az ablakok fél évesek sincsenek...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#10) rosejbli válasza Samus (#9) üzenetére


rosejbli
senior tag

Ennél jobban sajnos nem tudom leírni, mint ahogy itt van.
Nekem az ablakon a szigetelő gumi és az üveg között van egy olyan részen, ahol nincs semmilyen pánt, a keretben, meg ugyanígy keresztül.
Felső maró felesleges hozzá, elég egy erős fúró + egy maró fej hozzá. Ki kell fúrni végig egymás mellett lukacsosra a műanyagot és utána a két középső részen kívül közé maratni.
Annyi a nehézkes, hogy a vastag ablakkeret miatt kívülről is kell maratni.
Illetve kívülről kell valami bogárháló, vagy egy esővédő (nekem csak ez van), mivel egyrészt simán a lukak elég rondák, másrészt poloskák/katicák enélkül simán bejönnek.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.