Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Syl: UPS - te áldott!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
Hú de jó kis recept, ezt mentem magamnak!
Amúgy az asszonykám csirkemellen nevelkedett, csak azt ette meg... nos addig amíg meg nem kóstolta a marhapörit amit ettem étteremben. Először csak kóstolás, aztán lopkodás, majd magának is rendelt... kapudrog.
Vadhúsok közül te mivel tudnád elképzelni marha helyett? Van vadász ismerősöm így tudok pár dolgot beszerezni. -
Régen volt egy fűszerkönyvem (az ex-feleségem lenyúlta) abban írták a méregtartalmat, de ott eleve a szömörcefélék közé sorolták. Most a neten amit olvasok, valóban nem említik a méregtartalmat és a rutafélék közé sorolják. Úgy tűnik, hogy egy kifejezetten drága és igényes könyv is tartalmazhat hibás infót.
Ez a citromos majdnem krémes zseniálisan hangzik. Nem vagyok nagy édességevő, de ezt én is megkívántam!
-
miqlas
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
A hydroxy-alpha-sanshool nem idegméreg, és ez okozza a bizsergést. A mandula (édes) pedig kis mértékben cianid vegyületet tartalmaz és nem stabil vegyületet, mint a pillanatragasztó. A kesrû változata meg nagy mennyiségben ...
Más! Miért ne alapon csináltam „krémest”. A lap valóban krémeslap, de a töltelék az jó minõségû mascarpone + min 30%-os tejszín 1:1 arányú keveréke õrölt kandírozott citromhéjjal és citrom reszelt héjával meghülyítve. Meglepõen jó lett. A feleségem, a kölkök meg a rokonok is imádták. Most reggel készítettem egy újabb adagot.
-
Pedig több helyen is olvastam, hogy azt a kis zsibongást a szájban az a minimális méreganyag adja, ami amúgy nem veszélyes.
A szarvascomb nagyon jól hangzik, de nekem inkább a zellerpüré és a gránátalmás lilakáposzta-saláta tetszik, mert ezek olyan egyszerű dolgok, amiket sokan nem vesznek figyelembe, pedig nem bonyolult, de finom és kicsit más, mint amit megszoktunk.
-
válasz
RandomName
üzenetére
Ez is nagyon jól hangzik!
Ráadásul ez sem egy bonyolult étel, gyakorlatilag bárki meg tudja csinálni. -
miqlas
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
... vicces a szecsuáni bors, mint idegméreg (és nem is az), ha kontextusba helyezzük bármelyik alkoholtartalmú itallal!
Én egybesütött szarvascomb steaket készítettem zellerpürével és gránátalmás lilakáposzta-salátával.
Mondjuk a szarvashoz kellett eg yjó adag szerencse is, mert 24-én hajnalban még az erdõt járta, mielõtt a fiam haverja csõvégre kapta. Persze volt a hûtõben szarvascomb, de ez frissebb volt!
-
RandomName
senior tag
Szentestére szintén marhát csináltam vörösborosan.
Feketepecsenyéből.
Nagyon vékony mustáros kenés, folpack, egy éjszaka pihi.
Volt egy kevés sült sertészsírom, ebbe egy pici libazsír, hogy elég legyen, ebben minden oldalát átsütöttem, majd raktam alá felöntőlének vörösbort, vizet, kapott még babért, borókát, ekkor kapott a hús minimális borsot, az egész alufóliát, és sütő, 150fok kb 3.5-4 óra.
Ahogy érzed a puhulást, mint ahogy írod, akkor kell 30 perc, na akkor hús ki, edény tűzhelyre, ha kell pici víz, és bor, bele egy doboz apróra vágott gomba, ezt majdnem lesütjük, tejszínnel (de akár tejföllel is jó) felhúzzuk, ahogy felszottyan még víz+bor, vissza bele a hús, minimális só, 15 perc sütő lefedve, és utána 25-30 kitakarva.
Az sem baj, ha kitakarásnál átfordítod a húst, hogy a másik oldalába is belefőjön a gombás cucc....
Végén ha kell készresózod. Törtburgonya, vagy aprótészta mehet mellé. -
xandrush0831
aktív tag
Tsű, ez marha jól néz ki! Tipikusan olyan cucc, aminek már a színéből látszik hogy finom.
-
Én is sokat használom, az egyik kedvenc fűszerem. Sokféle gyógyhatása miatt kakukkfűteát is szoktam inni. Kifejezetten finom.
Vannak még ilyen rémhírek:
A szerecsendió mérgező. Mondjuk ez igaz, de kellene vagy 40g egy enyhe rosszulléthez.
A szecsuáni bors kerülendő, mert idegméreg. Szintén igaz, de akkor is csak egy kis bizsergés van a szádban, ha közvetlenül elrágod.
Borsikafüvet csak a főzés végén, mert megkeseredik. Nem igaz, csak sütésnél kell vigyázni vele.Biztos van még egy csomó hasonló, most ennyi ugrott be hirtelen.
-
"mindenhol azt lehet olvasni, hogy kakukkfűvel óvatosan"
Mivel ezt nekem eddig elfelejtették mondani, nagyon szeretem a húsokat sok kakukkfűvel készíteni. Esetleg szumák is, ha sütésről van szó
-
Időigényes, de egyszerű étel, amivel bárkit levesztek a lábáról (feltéve, hogy nem vega, vagy vegán).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy ruhás topik
- Linux Mint
- Sorozatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ráadásul ez sem egy bonyolult étel, gyakorlatilag bárki meg tudja csinálni.