Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40343) Lö enfant


Lö enfant
újonc

Üdv mindenkinek!
Hetek óta küzdök itthon az alábbi problémával, aki tudja a megoldást kérem segítsen.
Wifi hálózat kialakítása mellett döntöttünk, mert több számítógép került a családom használatába, ezért vásároltunk egy Tp-link TL-WR740N eszközt, melyre 1 asztali gép és 2 db HP 250 notebook csatlakozna, mindegyik Win7-l. Alkalmanként Asus tablet és okos telefon is használja a hálózatot.
Első pillanattól kezdve kicsi volt a jelerősség a klf. helyiségekben, szakadozott is - ma már tiszta, hogy nagyobb teljesítményű eszközt kellett volna vásárolni, de már mindegy - ezért a gyerekek vettek 1-1 db. TP-link TL-WN822N, TL-WN722N adaptert. A jelerősség maximálisra került, de a szakadozás megmaradt.
Az asztali gépen és a mobilokon nem lehet észrevenni - talán nem is szakad - de a két notebook rendszertelen időközönként, "nincs kapcsolat, vagy korlátozott" jelzéssel eldobja a csatlakozást. Vagy egy meghatározhatatlan idő után újra létesíti, vagy leválasztjuk az adaptert és újra kapcsolódunk, akkor lesz ismét rendben a hálózat elérése. Bármennyire közel lehet a routerhez.
Ami feltűnt, hogy a fenti jelenség után, a csatlakozást nem lehet manuálisan bontani, hogy újra csatlakozhassunk manuálisan, minden gépen a "automatikus csatlakozás, ha a hálózat hatótávolságon belül van" állítottuk be eredetileg, AES titkosítás mellett, ahogy a dokumentáció ajánlotta.
Egy további részletet vettünk még észre, ha a kapcsolat elmegy akkor a QSS led világít a routeren. Mivel nem értek a dologhoz, de igyekszem utána olvasni, megoldást találni, valahol azt írták, hogy ki kell kapcsolni a beállításokban a QSS-t, ezt megtettem, de a szakadozás továbbra is megvan.

Bocs a hosszú leírásért, kösz a segítséget előre is.

Zoli

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.