Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-03-18 13:02:18

LOGOUT.hu

Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89001) ΞΔGLΞ válasza zsamiatt (#89000) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Létezik szerinted még olyan (és nem tudok mást írni rá) hülye, aki ennyiiért vesz újra MS rendszerű flagship-et, azok után, hogy az egyre szarabb, illetve egyre jobban beletojok az egészbe rendszere miatt lassan a filléres butafonok arával lesz egyenlő, amiért kifizettünk tavaly 200+ ezer forintokat? De még így is eladhatatlanok. Szerintem nincs, de ha még is van, küldök neki egy láda sört, mert tisztelem, aki már ennyire elvakult és még mindig bízik a csodában. A legtöbben itt (sajnos) a 640-es készülékeiket nem tudják lecserélni.

-------------------------

Egy újabb baromság ütötte fel nálam a fejét. Pl egy egyszerű DATA.HU, vagy MUZIKER oldalról kapott email-t megnyitva a 950-ből mintha eltűnne az erő, a cpu, a ram..ec, szaggatott lesz minden és kell, vagy 30 sec! mire magához tér a kezdőképernyőre kilépve, mert az e-mail-eket meg sem nyitja.Furcsa...
Semmi extra nincs ebben a két email-ben, csak promóciók és szöveg. Egyelőre ennél a kettőnél vettem észre, mert már nem nagyon használom a telefont, csak néha kézbe kapom, ha pont kézre esik.

[ Szerkesztve ]

(#89002) Ricardo válasza cigam (#88974) üzenetére


Ricardo
félisten

"+ mégis mit számít, hogy a szolgáltatónál kapható-e vagy sem? Nexus-t(Google-t) se lehet kapni. És akkor mi van?"

Az eladások jó része szolgáltatókon keresztül történik. A Nexusok jól fogynak ugyan, de az összképet számítva nem olyan nagy a részesedésük.

"Aki nincs megelégedve a programokkal, pl. FB, az miért nem a FB-nál veri a tamtam-ot, hogy készítsen WP-re egy jobb klienst?
Szét kell(ene tudni) választani a rendszer gyengeségeit a rajta futó programok hibáitól."

Azért, mert a felhasználó nem foglalkozik azzal, hogy miért nem működik. Ő azt látja hogy vett egy win telefont , és ez sincs az sin, ez sem úgy működik ahogy kellene, az is hiányos szolgáltatásokban....

Ennek megoldása a Microsoft feladata. Neki kell olyan rendszert letennie az asztalra, hogy komolyan vegyék őket.

(#89003) Bogyó bá' válasza Ricardo (#89002) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Azért az egybites júzerek (tehát aki csak azért vesz WP-t mert "szép" meg olcsó, de nem tájékozódik előtte hogy mit tud, milyen appok vannak, mire lehet szüksége - ráadásul így ír alá 2 év hűségnyilatkozatot) az meg is érdemli. Aki hülye...

szerk: utólag a hülyéje csak ide talál a fórumra, és fikázza az egész rendszert... :W

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#89004) Aethelstone válasza ΞΔGLΞ (#89001) üzenetére


Aethelstone
addikt

Én pont most gondolkodom egy 950-es vásárláson, mivel egész jó áron lehet már kapni :)

Miért? Telefonálni lehet vele, SMS-t lehet küldeni, emailt lehet kezelni, böngészni lehet vele...kb :)

Korábban 640-em volt, tény, hogy bagóért (18K) szórtam el nyár végén. (Címem a szerkesztőségben, jöhet a sör :D )

[ Szerkesztve ]

MI 10T Pro 8/256 , Arsenal FC - Go Gunnarz...

(#89005) zsoltzsolt válasza Bogyó bá' (#89003) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Igen, az a baj, hogy előtte nem néznek utána, hogy mit tud a rendszer. Én megnéztem, hogy ami fontos nekem van-e, és utána vettem meg a 930-at. Nekem elég és megfelel, de mivel nem vagyok elfogult és vak és látom a hiányosságait vettem nemrég egy androidos tabletet is. De megvallom szívesebben nézem a csempés rendszert, android design nem igazán tetszik. A rendszer logikája is nekem jobban kézre áll Windows alatt.

[ Szerkesztve ]

(#89006) Aethelstone válasza zsoltzsolt (#89005) üzenetére


Aethelstone
addikt

Annó én is pont így vettem a L640-et. Megnézem, hogy mit tud és döntöttem. Aztán ahogy érkeztek az update-k, a szükséges dolgokat elkezdte nem tudni. Maradtam volna 8.1-en? Aham..miután kihúzták a szőnyeget alóla?

MI 10T Pro 8/256 , Arsenal FC - Go Gunnarz...

(#89007) NGA válasza Bogyó bá' (#89003) üzenetére


NGA
addikt

Ne aggódj, már lassan senki nem fog Windows-os telefont venni, mert már csak pár webshopban kapható, az is kifut, és vége. Semmiféle pletyka sincs arról, hogy bármit is kiadna az MS a konzumer szegmensre.

(#89008) Bogyó bá' válasza NGA (#89007) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Én egy dekát sem aggódom, nekem (meg a feleségemnek is) teljesen megfelel, mi szeretjük (független 650DS-ek). Az a pár app ami kell az megvan és - többé kevésbé - működik is, minden másra meg ott a tablet és az asztali gép.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#89009) zsoltzsolt válasza Aethelstone (#89006) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Nálam szerencsére ilyen nincs, pedig már szinte kezdetektől fogva fast körön vagyok.

(#89010) starr válasza zsoltzsolt (#89009) üzenetére


starr
őstag

Érdemes már elsődleges telefonnal fast körözni?

(#89011) ZavaBalazs válasza ΞΔGLΞ (#89001) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

én nagyon remélem, hogy lesz pár ilyen, mert megjelenés után fél-1 évvel beneveznék egy használt SP-ra, az eredeti ár töredékéért (mint most a 950 esetében, azt is 50 ropiért akasztottam). :K

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#89012) zsoltzsolt válasza starr (#89010) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Nem tudom, vannak akik nagyon szenvednek hibáktól. Nálam nincs gyakran. Inkább fényképezésnél. Néha nem ment, de ezt ritkán vagy fogja magát fényképezés közben és kikapcsol. Mondják hogy email értesítés esetében nincs hang, ezt pl nem tudok, mert nekem elég, ha a csempén illetve az állapotsoron vagy hogy hívják látom, mivel naponta nagyon sok emailt kapok és írok a munkám miatt, így egész nap úgyis nézem, hogy jött-e új, nem kell nekem, hogy még fogjon is folyamatosan. Ráadásul öt fiók megy folyamatosan, három gmail, kettő nm outlook. Facebook - böngészőből használom, ezáltal Messenger se kell, mert a cset megy ott is. A többi meg teljesen rendben, pl Térképek, OTP, stb.

[ Szerkesztve ]

(#89013) NGA válasza zsoltzsolt (#89012) üzenetére


NGA
addikt

Ami nekem biztosan nem megy:
- lefotózok sok képet
- belépek a messengerbe
- megpróbálom elküldeni a 10 képet
Na általában a másodiknák kiakad és kilép. Ha mázlista vagyok, akkor csak a harmadiknál.

Kb ugyanaz van az FB alkalmazásnál, ha képeket akarok megosztani.

A böngészős facebook appnál is van értesítés chat-nál?

[ Szerkesztve ]

(#89014) ΞΔGLΞ válasza ZavaBalazs (#89011) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Töredék áron, akkor lesz SurfacePhone (aka SP), ha az az alatt lévő rendszer is ilyen lesz. Amit kötve hiszek, hiszen nem az átlagoknak készül. Biztos, hogy drágább lesz egy, pl egy 830 snapdragon-nal kidobált SP,8-10 GB ram-mal és minimum 256GB mai ssd-ket meghazudtoló sebességű tárhellyel. és persze teljesen felső kategóriás szál csiszolt minőségű anyagokból készült termék(kek). Hacsak az anyaghasználatot nézzük és azt, hogy egy teljes értékű PC lesz, akkor indulóban egy SP minimum 400-500 ezer forint áron indul.

Persze nem olyan rég a Symethium egyik bennfentese? az fb-on elhintette, hogy mire kikerült volna a 820-as snapi-val 2015-2016 elejére a telefonjuk, már elavultnak lehetett volna azonnal tekinteni. Egy 820-szas, amivel pl a nem európai S7 edge telefonok szaladgálnak. Aztán folytatta, hogy ezért a telefont tovább fejlesztették, formavilágra még szebb lesz, még minőségibb és 2017 decemberre a snapdragon 830-cast kapja meg, és egyből három lesz benne!, hogy a legdurvább pc programokat is azonnal futtassa. Válaszható lesz android és windows 10 desktop között a rendszer. 512 és 1GB tárhellyel fog operálni.

Szerintem, már mindenki tudja, hogy én ezt a telefont vártam már előző évben is, formára, kinézetre és amilyen minőség áradt az elhintett prototípusról, nem érdekelt volna, ha fél millió az ára. Tehát, anno így jelent volna meg.

Na most, hogy ebből mi valósul meg, azt nem tudom, de én várom ezt is, és az SP-t is. Csak azt tudom elképzelni, hogy minden erőjükkel azt fejlesztik és éppen ezért a mostani rendszer lesz egyre ganébb, egyszerűen nem érdekli őket. Ha frankó lesz, applikációk is lesznek rá és tényleg a seggkinyalás lesz a dolga qrva drágán, hát engem nem fog érdekelni, de mostani kütyükkel, meg ezzel a rendszerrel engem senki ne is próbáljon meggyőzni, hiszen 2010 óta egy rakás pénzt odadobáltam neki az asztalra mindig szinte a legdrágább telefonokat megvéve és a vége az lett, hogy mindig jól tökön rúgtak.

950 XL, 650, 950 és utána egy másik 950 csakhogy párat említsek az csak előző évi MS telefonjaimról, és mindegyik oboáztat? Csak WDRT után képesek frankón működni, de egy update, vagy app, vagy a tkm tudja mi állandóan betud kavarni, számomra már nonszensz...De lehet, hogy én vagyok olyan fasz, hogy a felsorolt telefonok közül mindegyiknek van/volt gondja..ugyan már. :DDD Ezek nagyon frankó készülékek, de pl a 2010-ben megjelent Omnia 7 jóval minőségibb cucc volt, mondjuk 2010-.ben 160 ezer az kb most 300 ezer felett tudnék bevásárolni belőle.

Na, majd minden kiderül... :R

---------------

(#89004) Aethelstone

És tényleg, azokra teljesen jól használható! :-D

[ Szerkesztve ]

(#89015) zsoltzsolt válasza NGA (#89013) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Nincs értesítés, nézegetni kell.

(#89016) zsoltzsolt válasza ΞΔGLΞ (#89014) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Mikor írjátok ezt az SP-t, mindig a Sony telefonja ugrik be egyből :DDD

(#89017) Clemi


Clemi
veterán

Másnál is olyan a rendszer, hogy a kamera használata után, ha nincs kilőve az előzményekből is, akkor annak ellenére, hogy a Rendszer/Akkumulátor/Akkumulátor használat alkalmazásonként menüben 0% háttérben fogyasztást ír a telefon, még nyugalmi állapotban is 3% körüli értékkel merül óránként. Nem most jelentkezett ez nálam de már olyan sokszor megfigyeltem a jelenséget, hogy már tuti a kamera okozza ezt a fajta indokolatlan merülést.
Ami erre a bizonyíték az az, hogy megfigyeltem és többször így volt, hogy ha ilyenkor kilövöm a megnyitott alkalmazásokból, a fogyasztás visszaesik 0.7-1,2 % körüli értékre.

(#89018) NGA válasza zsoltzsolt (#89015) üzenetére


NGA
addikt

Skótnál a csengőre ragasztva: Ne nyomja a csengőt, 2 percenként kijövök, és kinézek.

(#89019) zsoltzsolt válasza NGA (#89018) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

hát igen kb. :DD

(#89020) Tomek979


Tomek979
tag

Sziasztok!

Apám telefonján megjelent középen 1 csík, én nem értek a windows telefonokhoz, ezért fordulok hozzátok.
Ez valami beállítás vagy képernyőhiba?

Előre is köszi!

http://kepkezelo.com/images/16eecilzux4q3o4kxry6.jpg

[ Szerkesztve ]

(#89021) Ricardo válasza Bogyó bá' (#89008) üzenetére


Ricardo
félisten

"Az a pár app ami kell az megvan és - többé kevésbé - működik is, minden másra meg ott a tablet és az asztali gép."

Így már értem. ;)

(#89022) Plazmacucci válasza Tomek979 (#89020) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Kijelző kuka.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#89023) scyllarus válasza Tomek979 (#89020) üzenetére


scyllarus
veterán

Ez melyik teló, 435/532? Azokból sok csinált ugyanitt egy egydotos vonalat, ami magától/újraindításkor/HR-kor elmúlt.
Ez azonban komolyabbnak néz ki, szinte biztos, hogy a kijelző ment tönkre. Újraindításkor is látszik a bootlogón? Az biztosabb jele.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#89024) Tomek979 válasza scyllarus (#89023) üzenetére


Tomek979
tag

időnként eltűnik, pl elindítottuk a kamera appot és eltűnt.

(#89025) Tomek979


Tomek979
tag

Amúgy 532es ez lemaradt.

(#89026) scyllarus válasza Tomek979 (#89025) üzenetére


scyllarus
veterán

Hát, ha eltűnik, akkor nem kijelző.
Igazából nem tudni, mi okozza, de többféleképpen is eltüntethető. Nekem valamelyik W10 build óta nem jött elő (szintén 532)

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#89027) nhpeti


nhpeti
tag

A sima messenger (nem a beta) csak nálam kezdte el azt csinálni, hogy ha a fényképező ikonra megyek egyből kidob? Újratelepítettem, nem segített.
A beta szintén teljesen bugos, megnyitok egy küldött képet és befagy az egész.

Lumia 535-ről van szó.

[ Szerkesztve ]

(#89028) Kis Samurai válasza nhpeti (#89027) üzenetére


Kis Samurai
tag

Lumia 950-en hasonló a helyzet. A sima messenger kidob, a messenger beta meg stroboszkópot játszik (megnyitja a kamerát csak másodpercenként 5x kapcsolja ki és be a képét...)

Nincs nálam toll, sorry...

(#89029) nhpeti válasza Kis Samurai (#89028) üzenetére


nhpeti
tag

Igen, a beta ugyanezt a stroboszkóp effektet játssza nálam is.

(#89030) nek999 válasza nhpeti (#89027) üzenetére


nek999
csendes tag

nekem is ugyanez a hiba jött fel , tegnapelőtt próbáltam azóta kidob , leszedtem vissza semmi ugyanúgy megy tovább a hiba .... :W :W

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem nek999, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!

(#89031) ΞΔGLΞ


ΞΔGLΞ
nagyúr

Na, az új frissítés után lefényképeztem a karom (mindig így tesztelem és hátha hátha hátha...mégis javult), aztán várom, hogy az US végezzen, de amikor végzett, újra rádöbbenek, hogy én vagyok a hülye, hogy valamiben is reménykedtem és persze ilyen sárgasággal már az intenzíven kellene feküdnöm végstádiumban.
Idióták!

(#89032) zsoltzsolt válasza ΞΔGLΞ (#89031) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Ugye nem vagy kínai?

(#89033) Pearce


Pearce
aktív tag

Véletlenül kiment néhányaknak Fast-ra a 14998-as.

Eddig ezeket lehet tudni:

- Faster Windows Hello: cut out animation
- Glance screen: turn off the feature when charging
- Settings → new ‘Apps’ menu
- The ability to reset apps
- Feedback from every Settings page
- View 3D (Preview)

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#89034) ZavaBalazs válasza Pearce (#89033) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

végre néhány hasznos "innováció". eddig semmi fejlődést nem láttam a RS2-ben.

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#89035) zsoltzsolt válasza Pearce (#89033) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Véletlenül? S kiknek? S miért? 😀

(#89036) ΞΔGLΞ válasza zsoltzsolt (#89032) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

A sárgaság miatt kérdezed?
Hát a fa..om! Ez a sárgaság, amit az US csinál egyszerűen nem létezik, ehhez képest még egy ferdeszemű is falfehérnek tűnik.

kép

[ Szerkesztve ]

(#89037) this is life válasza ΞΔGLΞ (#89031) üzenetére


this is life
Ármester

Lehet hogy a majad rakoncatlankodik :DDD , registry hack-el az us-t nem lehetne valahogy kikapcsolni ? Xda-n nincs info rola?

Mas az outlook postaban mi az oka hogy a csatolmanyt nem tudom letolteni , nem is jelzi hogy az is tartozik az emailhez? Ja asztali kliensen detto ... de ott a thunderbird legalabb megoldas az ilyen gondokra ...
Nem ismersz/tek patentul mukodo email klienst w10m-re ?

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#89038) cigam válasza Vegha (#88891) üzenetére


cigam
félisten

A levelező beállításaiban alapból ki van kapcsolva. Viszont most kipróbáltam, és pittyeg, ha levelet kapok.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#89039) ΞΔGLΞ válasza this is life (#89037) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Az is lehet, de az nem a piától van, hanem az MS oltári nagy baromságaitól! :-D

Pl nézzétek meg ezt, amiről beszéltem és ilyenkor ne ba..am falhoz a telefont, mert egy használhatatlan szemét? Akkor lesz vége a videónak, mire magához tér. Legújabb build....

video

[ Szerkesztve ]

(#89040) Partyface007 válasza this is life (#89037) üzenetére


Partyface007
őstag

nem egészen értem a problémát, miért ne mutatná a csatolmányt?

(#89041) Partyface007 válasza ΞΔGLΞ (#89039) üzenetére


Partyface007
őstag

ez valóban elég idegesítő, meg hogy egy 950 szintű mobilban így elb...ák a fényképet...

lehet van valami script abban a levélben ami nem tetszik neki :-)

(#89042) ΞΔGLΞ válasza Partyface007 (#89041) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

data.hu, muziker. apple logic, fl studio, korg, sony ezeknél mind szokta csinálni, az első nem érdekel, de a többi számomra nagyon fontos leveleket szokott küldeni, és amint látszik meg sem tudja nyitni, hogy legalább elolvashassam, mert azonnal befagy a ...csába. És ezek azok, amiket eddig észrevettem, ezt az 576-tól kezdte el csinálni, tehát egy újabb visszalépés és nem is akármilyen.

Ha még valamilyen script is lenne a ludas, mint írtam 576 előtt ilyen nem volt, de ha létezik is, oldják meg, mert droid és ios-nek is ez ugyanolyan egyszerű email, mint a többi.

[ Szerkesztve ]

(#89043) zsoltzsolt válasza ΞΔGLΞ (#89039) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Hát nem egy sebességbajnok :DDD

(#89044) ClintEastwoo


ClintEastwoo
tag

Sziasztok!

Utolsó reményként írok nektek. Pár hónapja bezúztam az 1520 kijelzőjét, tudtam hogy a csere sok lenne, de azért futottam pár kört a helyi GSM-ekben hogy mégis mennyi lenne. Mindenhol azt a választ kaptam, hogy egy nagykerben sincs. Ebayről kínait nem szeretnék, viszont lassan lépnem kell, mert a fólia már nem sokáig tartja egyben. Szerintem az utolsó vak híve vagyok ennek a szar rendszernek, úgyhogy ha cserélném is a telefont, valószínűleg ugyanilyet vennék, 50 körül már vannak. Ettől olcsóbban kijelzőcseréről ne is álmodjak?
Szóval a konkrét kérdésem az lenne, hogy valaki tudja-e hol lenne érdemes próbálkoznom eredeti kijelzőt találni.

(#89045) gabor907 válasza ClintEastwoo (#89044) üzenetére


gabor907
tag

En egy huawei p8 litehoz mar vettem ebayrol kijelzot egy gsmes 5000ert bele is tette es jo volt. Azota is az ketyeg benne. Ha van jo megbizhato elado sztem meger egy probat. Akkori aron valahogx 17be jott ki szerelessel egyutt, ha itthon rendeltuk volna akkor 35-40 lett volna.

[ Szerkesztve ]

core

(#89046) this is life válasza Partyface007 (#89040) üzenetére


this is life
Ármester

Jott a biztositotol az ez evi fizetendo , illetve a szerzodes masolata ami pdf-kent volt csatolva melle es meg se jelenitette az email kliens...az apeh kuldemenyek csatolmanyaival erdekes nincs ilyen gondom ...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#89047) Aethelstone válasza this is life (#89046) üzenetére


Aethelstone
addikt

Lehet, hogy védett a pdf?

[ Szerkesztve ]

MI 10T Pro 8/256 , Arsenal FC - Go Gunnarz...

(#89048) this is life válasza Aethelstone (#89047) üzenetére


this is life
Ármester

Nem vedett , a pdf tulajdosagaiban se latni ilyet , illetve ha webrol toltom , megnyilik , thunderbird meg se roccent tole csak leszedte illetve alapbol jelezte a csatolmanyt , az em client-nek se volt gondja ...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#89049) Tökkentyű válasza starr (#88893) üzenetére


Tökkentyű
csendes újonc

Köszönöm STARR, noha nem nekem szólt az e-mail hangjelzés bekapcsolására tett javaslat. Szól!
:R :C :R

(#89050) TommyX_ válasza Pearce (#89033) üzenetére


TommyX_
őstag

Glance screen: turn off the feature when charging
Na végre megértem ezt is. :DDD , várom ezt slow ringre.

Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.