Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-03-18 13:02:18

LOGOUT.hu

Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84001) ΞΔGLΞ válasza turbulencia8 (#83999) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Az, hogy esik a 950 és az Xl ára is a béka segge alatt van, pont a fent leírtaknak köszönhető, mert a kutyának nem kell már, persze ebből a szempontból, aki még beruház egy ilyenre jól jár, de amikor eladásra kerül sor, kb fizetni kell érte, hogy elvigyék. Ez viszont szomorú, mert a 950 (XL) benne lévő hardverek miatt már megkellet volna állnia ennek az áresésnek, de nem...esik tovább,
Ez pont olyan, vagy hasonló, mint anno az omnia 7, az is egy vagyon volt 160 ezer 2010-ben, 1 év múlva 40-ért alig bírtam itt eladni. A 950 XL 1 év után szerintem beáll 60 körülire, a 950 meg 35-40-re. A 75 ezerért vett 650 ára meg máris vicc kategória.

A skype-on, mi mindig videó telefonálunk, ami az egyik legstabilabb ebből a szempontból, ezt az általad már sokadjára reklámozott és egyébként nekem is feltelepített whatsapp-pal nem lehet megtenni. A másik, hogy szinte az egész család olyan számlás előrefizetésben van, hogy bárki, bármikor ingyen beszélhet, tehát emiatt sem lép előrébb a whatsapp sem skype és viber etc..., mert a normál mobil hanghívás és a netes hanghívások közötti minőség azért elég messze van még egymástól.

[ Szerkesztve ]

(#84002) turbulencia8 válasza ΞΔGLΞ (#84001) üzenetére


turbulencia8
őstag

Nekem is Next XL csomagom van, ami nem eleg a boldogsaghoz, mert nagyon sok kulfoldi ugyfelunk van. Ha EU-n belul telefonalok, akkor az "csak" 160 Ft/perc. Erre hasznaljuk a skype-ot, van pl. nemet skype szamunk stb. Megis egyedul a Whatsapp hangminosege eri el a Blacberry Messenger szintjet, ezert merem ajanlani, tapasztalataim szerint pl. kepek megosztasanal is kenterbe veri a tobbi wp-s appot, es nyugatabbra majdnem mindenki hasznalja. (Egy hatranya, hogy orszagkoddal kell elmenteni a szamokat, ami itthon nem divat, szerintem tobbeknek ezert tunik ugy, hogy kevesen hasznaljak.)

[ Szerkesztve ]

(#84003) turbulencia8 válasza ΞΔGLΞ (#84001) üzenetére


turbulencia8
őstag

Amugy videohivast en csak PC-rol szoktam inditani, azt is ritkan, mert utalom a telefont messzirol tartogatni, masreszt pl. szuleim UPC-s savszelessege is eleg korlatosan alkalmas jo minosegu videocsevegesre.

[ Szerkesztve ]

(#84004) SOAD19


SOAD19
addikt

Sziasztok!

Mennyire szokott hatékonyan működni a telefon megkeresése funkció? Nagy valószínűség szerint "lent" hagytam a telefont a próbatermemben (2. emeleten, van térerő), de azért gondoltam lecsekkolom, hogy nyugodt legyek. Viszont a telefon nyomonkövetésnél azt írja, hogy nem található a telefon, és megcsörgetést se tudja megvalósítani.
Remélhetőleg, csak a MS újabb kudarcáról van szó, nem pedig tényleg elhagytam a telefont és már valaki kiszedte a simet... :U
Múlt héten már felhúzott a telefon... Múlt pénteken elutaztunk Sárospatakra, de nem akartunk hajnalban indulni, így a 11 órási busszal mentünk, viszont így ott "kellett" aludnunk. Gondoltam, csak találunk üres szobát egy éjszakára, gondolván, hogy a tömeg úgyis szombaton csekkol be. Hát nem nagyon volt szabad hely, így rákerestem neten, hogy milyen alternatívák vannak a városon belül szállásra. Sok esetben ki kellett írnom a telefonszámot az adott oldalról, hogy felhívhassam, mert nem volt opció a szám kijelölése után, hogy indítsam a hívást. A google térképet is elég bénán kezeli a telefon, kicsit próbáltam belenagyítani, hogy megnézzem, hogy mi is az utca neve, ahol az egyik szálló volt, erre teljesen máshol kötöttem, több száz km-rel arrébb, össze-vissza elugrált. Lenne még mit fejlődnie, ennek a rendszernek... :U

[ Szerkesztve ]

(#84005) tibike8


tibike8
őstag

Egy ismerősöm insideres 1020-al küzd. Gyári óta lezárt kijelzővel leáll a hotspot. Mi lehet az oka? A háttérben futó alkalmazások közt nem látunk ilyesmit.

[ Szerkesztve ]

(#84006) zsamiatt válasza ΞΔGLΞ (#84001) üzenetére


zsamiatt
őstag

Szerintem meg most kezd el beállni reális árára amennyit ér egy ilyen vas. Jönnek az új chipek ami miatt tolják le az árat. Ha lett volna időm biztos megvártam volna a 820 SOC-t.

[ Szerkesztve ]

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#84007) ΞΔGLΞ válasza zsamiatt (#84006) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Én, úgy gondolom a 950 XL többet ér (kijelző, hardver, continuum, fényképező etc...alapján), mint 95K még bő 1 év garanciával és a sima 950 69K 1.8 hó garanciával, ezeket láttam nem olyan rég egy bizományiban. Azért ez megdöbbentő áresés, ami meredeken folytatódik. A sima függő volt.

De mindegy is, a WP (WM) telefonok eladáskor az egyik legnagyobb bukták, főleg flagship készülékeknél. :/
Ilyen (alap) programok kinyírásarával, mint a skype, nem is csoda a további zuhanás, amit minden más rendszeren folyamatosan csiszolnak. Szerk: Egyáltalán mi értelme lesz az elülső kameráknak a szelfi gay-eket kivéve?

Ez a kép, nincs félórája, hogy készült (MAC OSX), pedig ezen a héten már volt egy frissítés IOS alatt is.

Részemről nem tudok hozzáűzni már ehhez semmit.
De ha valaki itt javulást lát és szerinte minden faxa, én azt is elfogadom... :)

[ Szerkesztve ]

(#84008) iihorvath válasza ΞΔGLΞ (#84007) üzenetére


iihorvath
tag

Már nem is emlékszem melyik MS vezér bukott le azzal a közelmúltban, hogy az iPhone-járól posztolgatott fotókat.
Ha már a cégnél lévő megmondó emberek sem 950 vagy 950 XL-el mennek nyaralni, akkor ki menjen azzal??? :Y
Ja, persze! Csak tesztelés céljából volt nála... Igeeen... Peeersze! :))

(#84009) iihorvath


iihorvath
tag

[link]
Joe Belfiore a Windows phone arca követte mindezt el... :C
Gondolom elege lett abból, hogy folyton lemarad az eseményekről, mert a saját rendszerük immár kitudja hányadik generációja óta zsigerileg képtelen arra, hogy az értesítéseket normálisan kezelje és szinkronba hozza a hangjelzést, az élő(manapság inkább holt) csempét és az értesítési függönyt...

(#84010) ΞΔGLΞ válasza iihorvath (#84009) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Mint írtam, már nincs mit hozzáfűznöm, de ha nála is úgy működik, vagy működött a telefon, amit nem olyan régen írtam nagyon dühösen a prew toipkban, hogy 15-ből 13! fotó nem sikerült és per pillanat csak a win telefon volt nálam és nagyon fontos dokumentumok voltak, jobban mondva azt írta ki, hogy sérült, vagy áthelyezték (a kérdés hova?, mert SD kártyát sem használok), akkor nem is csodálom. (Ezt is legalább 5 percig kellett néznem, mármint a szinkronizáló animációt, mire végre kinyögte az eredményt)

E kis átlagos baleset (sic!) miatt sok órámba és sok száz kilométerembe került, hogy végre egy normális és jól működő készülékekkel meg is legyenek ezek a fontos dokumentumok. Rosszul fogalmaztam, a készülékek frankók, sőt a 950 XL fényképezője (mobilok közt) szerintem az egyik legjobb a világon, de ha alatta a rendszer enyhén szólva is szar és ilyet produkál, akkor nem csodálkozom, hogy a faszikám ájfonnal fényképezget és posztolgat! :(

Na, erről ennyit tényleg...várom a javulást! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#84011) jksx válasza zsoltzsolt (#83983) üzenetére


jksx
senior tag

Office, Here, távoli asztal, Skype...

(#84012) zsoltzsolt válasza jksx (#84011) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Ez ok, de konkrétumot tudnál, hogy pl át Office miben tud többet androidon?

(#84014) Sidorovich


Sidorovich
senior tag

Sziasztok!

Sajnos a jelenlegi Nokia 925-ös telefonom (amivel eddig teljesen meg voltam elégedve) kijelzője egy durva leejtés után berepett. Mivel már közel 2,5 éves telefon volt, így nem vesződnék a megcsináltatásával, új telefont készülök venni.

Az egyik kiszemeltem a Lumia 950-es, láttam, hogy az ára már a legtöbb boltban beesett 100k alá, ami nekem a maximális összeg, amit telefonra hajlandó vagyok kiadni. :D

Mennyire megy rosszul most a Windows Phone szekere? Megéri a 950-es, vagy inkább térjek át más platformra? Mindenhol azt olvasom, hogy a Microsoft befejezte a telefonok gyártását. Az OS-t még foltozgatja és támogatni fogja várhatóan éveken át?

Sok elvárásom nincsen a szoftverek terén, lehessen jól böngészni, menjen a Viber/Facebook messenger, navigáció/BKK futár és a Spotify, kb. ennyi. Meg lehessen jó képeket lőni vele.

Szerintetek van értelme még WP-t venni? Ijesztő ez a durva árzuhanás a Lumia 950-esnél a jó hardver ellenére, mintha minden bolt csak szabadulni akarna tőle. :F A VIP Phone kínálatából pedig már el is tűnt a sima fekete változat.

(#84015) Plazmacucci válasza Sidorovich (#84014) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Ha az előző telefonoddal meg voltál elégedve, 950 is rendben lesz. A Win 10 alatt picit újabb a Viber meg a Messenger, szebb jobb, de az értesitésekkel gáz van. Az egyiket nem lehet kirakni a lezáró képernyőre, a másik meg odaragad és mindig jelez... Amúgy szerintem ennyi pénzért best buy a 950. DE most van 112-ért XL is fent sok garival.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#84016) Sidorovich válasza Plazmacucci (#84015) üzenetére


Sidorovich
senior tag

Köszönöm a visszajelzést. Az XL-t nem hiszem, hogy megveszem, 5-5,2 colnál nagyobb telefont nem szeretnék. :R

És mi a véleményed a platform jövőjéről? Egy telefon 2-3 (ha nem töröm össze, akkor inkább 3) évre veszek. Nem örülnék, ha az új telefonomról kiderülne fél vagy 1 év múlva, hogy már semmi update nem jön se az OS-re, se az appokra, és mindenki elhagyta. :(

[ Szerkesztve ]

(#84017) #78032384 válasza Sidorovich (#84014) üzenetére


#78032384
törölt tag

Ha nem zavar nem tartja az értékét. Esetleg használt? Ki lehet fogni, mert sokan csalódásként gyakorlatilag alig használt készüléket árulnak. OS támogatás lesz, az appok szempontjából kockázatos. Nem csak a trendi hogy nem akarnak erre fejleszteni, nem tudhatod a meglévőek közül is mikor mondja egy cég az 1% miatt nem vesződnek vele tovább. Te tudod mennyire használod okostelefonként, így nézőpont kérdése a 100K most olcsónak számít vagy sem. (én is inkább gyűjtök még a váltáshoz) Szerintem WP-re igazán soha nem érte meg flagship telefont venni az appok helyzete miatt, csak ha nagyon tetszett a hardver. Nokia Lumia korszakban volt pár szép készülék. Ez a 950 már csak ilyen mostoha gyerek. A pletykált Surface Phone lehet majd az első igazi MS készülék.

(#84019) zsoltzsolt válasza jksx (#84011) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Most megnéztem doridon a Word-öt, új fájlt létrehozva. Mi a fenében különbözik? Minden ugyanolyannak tűnt ott, mint a L931-on. Lehet én vagyok vak és nem veszek észre valamit, az lehet, de mit??
Vagyis - most nem védve az Ms-t és a w10m-et - de ha valaki említi milyen szar itt pl. az Office, Skype, stb, leírhatnátok, hogy konkrétan miben is szarabb.

(#84020) Plazmacucci válasza Sidorovich (#84016) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Előre láthatólag a teljes semmibe fog zsugorodni a platform, és az MS csak azért fogja updatelni mert ugye papiron egyszerre fejlesztenek mindent meg onecore, stb... Szépen lassan majd mindenki lelép aki még ide fejleszt, és akkor marad a platformnak a Skype meg az MS Office. Talán faszbook kitart mert nekik csak zsebpénz.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#84021) Sidorovich válasza #78032384 (#84017) üzenetére


Sidorovich
senior tag

Számomra kb. csak az lenne kellemetlen ha a Spotify, Facebook vagy a BKK Futár támogatása szűnne meg a következő 2-3 évben, más 3rd party appot nemigen használok, csak ami gyárilag is fent van. (böngésző, HERE navigáció) :(

De az 1% alá beesett részesedés aggaszt, lehet, hogy ilyen számoknál már ezek a nagyok is meggondolják, hogy van-e értelme. Érdekes, hogy közben a Lenovo nemrég jelentett be új WP10-es telefont, talán mégis csak lesz valami?

Az írisz felismerő a 950-esben mennyire működik jól? Meg a Continuum is tetszetős feature. :C

(#84022) starr válasza #32839680 (#84013) üzenetére


starr
őstag

Vissza recovery-zed a 8.1-et.
Felrakod a Windows Insidert.
Kiválasztod a kívánt ringet. Nálam pl. RP.
Telefonfrissítés felrakja először a 10586.107-et.
Utána a telefonfrissítés felrakja a legújabb Redstone buildet az adott ringen.

Se 8.1-en, se a .107-en ne hagyj semmi áruházas appot, mert felesleges. Tiltsd is le egyből.
Majd a végén frissíted.
Én még annyit csináltam, hogy még 8.1-en leszedtem a számomra felesleges gyári appokat, hogy azt már ne vigye át. Heréket is, úgysem működik már W10-en. Ezzel is időt spórolva.
Ez a művelet kb 3 óra.
Utána újra belakása a rendszernek. Az Áruháznak van egy menüpontja,ami felsorolja milyen appokat töltöttél már le. Az segít,hogy ne kelljen mindent újra megkeresni.

Nah most mielőtt ezt végigcsináltam, felraktam ráfrissítéssel is, és hibátlanul működött úgy is.
Csak szerettem volna a Redstone-t tisztán kezdeni.

[ Szerkesztve ]

(#84024) starr válasza #32839680 (#84023) üzenetére


starr
őstag

Azt is lehet. Milyen telefonod van?

(#84026) starr válasza #32839680 (#84025) üzenetére


starr
őstag

Azon pedig működnie kellene. Nyomj egy Recovery-t, vagy törölni-vissszarakni az Insider appot.
Igen olyan, de pl ha már fent van a következő főverzó (RS), akkor ha visszaváltasz Production-re, nem fogja visszarakni a TH2-t, hanem (gondolom) bevárja. Szvsz jelenleg az RP-t érdemes választani. A többin elkezdődik nemsokára a RS2, ami eleinte valószínűleg bughalmaz lesz.

(#84027) #78032384 válasza Sidorovich (#84021) üzenetére


#78032384
törölt tag

Ha ennyire használod, akkor nem nagy lutri.

A Lenovo cégeknek szánja Continuum miatt Office, Skype gyári appokkal, de gyerekcipőben jár még az. Az csak marketing, hogy ugyanúgy lehet dolgozni vele irodai munkát. A HP Elite vas is komoly, attól még mezei vásárló szempontjából ugyanaz az a szegényes app helyzet. Mész valahova és csak azt látod Android és iOS, WP nem. Sokat nem látnék bele az új üzleti telefonokba mezei vásárlóként, szórakozásra használva.

Íriszről inkább a 950 saját topikjában kérdezz, én annyit tudok róla nem olyan megbízható mint máshol az ujjlenyomat olvasó.

(#84029) starr válasza #32839680 (#84028) üzenetére


starr
őstag

Érdekes. Egy hete csináltam ugyanígy, és működött. Lehet, hogy újra kell indítani a telefont, hogy érvényre jusson az insider engedelyezes. Régen fel is ajánlotta az újraindítást.

(#84031) starr válasza #32839680 (#84030) üzenetére


starr
őstag

Weben tudsz csinálni aliast outlook.com végződéssel a fiókhoz. Bár nem tudom azzal beenged-e. Nekem még live.com. 2014 januárban még az volt a divat. Nálam semmilyen regisztrálás nem kellett az insiderhez. Ráböktem, hogy get preview builds, tökölt 10mp-et, aztán kiválasztottam, hogy rp ring. Újraindítás, telefonfrissítés, és kész. Mi mondja, hogy no builds? A gépházas telefonfrissites ilyet nem mond. Azt mondja up to date, vagy naprakész.

(#84033) netpeti98 válasza #32839680 (#84032) üzenetére


netpeti98
addikt

Soft reset volt már? Bekapcs+hangerő le 10-20 másodpercig.

[ Szerkesztve ]

(#84035) tomboy0013 válasza #32839680 (#84034) üzenetére


tomboy0013
veterán

Miért nem frissítesz Tanácsadóval 10-re és onnan próbálkozol meg az Insider-rel?

[ Szerkesztve ]

(#84036) starr válasza #32839680 (#84034) üzenetére


starr
őstag

Ha ott alul raboksz a microsoft accountra mi történik?

(#84038) starr válasza #32839680 (#84037) üzenetére


starr
őstag

Hat nem tudom. Csak ma próbáltad? Lehet, hogy valami hiba van szerver oldalon. Rakd fel akkor advisorral, aztán probalkozz onnan is. Én ezt a képernyőt sosem láttam.

(#84040) mici66 válasza #32839680 (#84013) üzenetére


mici66
tag

Szerintem elösször W10-t tedd fel az advisorral, utána telepítsd az insidert, úgy próbáld meg.

(#84042) starr válasza #32839680 (#84041) üzenetére


starr
őstag

Lépjél ki a pc-s insiderből, aztán próbáld újra. Hátha az kavar be valamit.

(#84043) Plazmacucci válasza #32839680 (#84041) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Szerintem jelentkezz megint insidernek ms honlapon :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#84045) starr válasza #32839680 (#84044) üzenetére


starr
őstag

Izgatottan várjuk az eredményt :)

(#84046) Pearce válasza iihorvath (#84008) üzenetére


Pearce
aktív tag

A Google vezér meg iPhone-t használ. [link] Még ilyet?! :Y

[ Szerkesztve ]

(#84047) iihorvath válasza Pearce (#84046) üzenetére


iihorvath
tag

Ez akkor lett volna igazán ütős hír, ha az állt volna benne, hogy a Google vezér valamilyen Windows 10 Mobile rendszerű készüléket, pl.: egy Lumia 950-et használ! :))
Valószínűleg elmeorvosi szakértői véleményt kértek volna róla a következő igazgatósági ülésre. :DD

(#84048) turbulencia8 válasza Pearce (#84046) üzenetére


turbulencia8
őstag

Gondolom utalja a google privacy-t, es nemi maganeletet is akar.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.