Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#117701) kabelmania27 válasza Dzsekó (#117699) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Vodafone technikusok szimmetrikus és asszimetrikus hármas osztót is használnak.
Igen, ezt az osztót használhatod amennyiben ez a bolt közelebb van, vagy ezt, vagy harmadik megoldást is választhatod, hogy behúzod a 3x árnyékolású koaxot és a technikus tesz rá osztót.
Korábbi hsz-ból kimaradt, hogy legalább háromszoros árnyékolású koaxot vegyél, hogy lakáson belül ne legyen zajbetörés.
A 3-4-5-ös linkeknél lévő osztóknál a két tévé túl sok csillapítást kapna.

[ Szerkesztve ]

(#117702) villifog válasza Dzsekó (#117699) üzenetére


villifog
tag

Szerintem olyan elosztót ad a Voda amilyet kérsz. Nem csak szimmetrikus, hanem aszimmetrikus elosztónak is kellene náluk lennie. Régebben használtunk Kathrein műszert, nagyon strapabíró, jó kis műszer volt, ennek ellenére elosztóban én azokat az elosztókat használnám amit a Voda ad.

Azt tudomásul kell venni, hogy nincsenek csodák, ez azt jelenti, hogy a
3x6 dB-es elosztó ugyanaz mint a 3x7.5 dB-es elosztó, csak a magasabb frekvenciaátvitel miatt az utóbbira nagyobb csillapítást adnak meg, de ezek mindegyike szimmetrikus 3-as osztó. Tehát lényegtelen melyiket választod (itt a csillapításra gondolok), természetesen az elosztók minősége nagyon is fontos.
Amennyiben meg jól akarod megcsinálni a hálózatot, nem mindig a villanyszerelő a Te embered.
Természetesen iránycsatolós leágazót is használhatnál, de csak a megfelelőt. Tehát egy DC-6, vagy egy DC-8 as leágazó is lehetne a lakásban, mert a szabványos 8dB-es csillapításon belül lennél, ami még megfelelő.
A lényeg, hogy a megfelelő elosztó kerüljön a megfelelő helyre.

A 3. 4. 5. linken levő elosztókban mindegyikében 2db. ugyanolyan csillapításúra tekert iránycsatoló van, itt a menetek számában van az eltérés, és ezáltal a csillapítás is ennek függvényében változik a 3. 4. 5. típusú elosztónál. A főkimenet jelvesztesége természetesen a nagyobb csillapítású leágazásnál a kisebb, de ez elhanyagolható ezekben az esetekben, tehát nincs számottevő különbség a három esetben.
Mint láthatod mindhárom esetben a főkimenet csillapítására 1.5 dB adtak meg (ez a valóságban természetesen nem igaz), de nincs számottevő különbség.

[ Szerkesztve ]

(#117703) Dzsekó válasza kabelmania27 (#117701) üzenetére


Dzsekó
addikt

Nagyon köszönöm a választ!
Akkor az osztó megvan. Azon még gondolkodom, hogy Vodafone-tól kérjem-e az osztót.
A konyha és a nappali már ki van építve, az előző tulaj azt mondta, hogy Vodafone-osok csinálták. Ők milyen koaxot használnak?

(#117704) kabelmania27 válasza Dzsekó (#117703) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nincs mit. Háromszoros árnyékolású kábelt használnak, kábeltévére nem szabad ennél gyengébbet használni mert a gyengébb árnyékolású kábel esetén probléma lesz a tévé adásokkal és az internettel is.

[ Szerkesztve ]

(#117705) villifog válasza kabelmania27 (#117704) üzenetére


villifog
tag

Erre azért rácáfolnék, szereltünk a METRO-ban kapható elég gyengécske már vagy 20 éve vett (biztosan nem 3x árnyékolású kábellel), mondjuk ingyenes meló volt rokonnak, soha semmilyen gondja nem volt vele.
Ennek ellenére természetesen én is azt javaslom, hogy minimum 3x árnyékolású kábelt kell használni.
Használtunk 5x árnyékolású kábelt is, csak arra baromi nehéz rátenni az F csatit, és szerintem teljesen felesleges ilyen kábelt használni otthonra.

(#117706) Dzsekó válasza villifog (#117702) üzenetére


Dzsekó
addikt

Köszönöm neked is a választ!
Akkor lehet, hogy Vodafone-al csináltatom meg a plusz kábelezést és csillapító beszerelését is. A villanyszerelővel meg csak kifúratom a helyet. Már ha hajlandó rá úgy, hogy nem ő kábelez. Lényeg, hogy tudom már, hogy aszimmetrikus osztó kell nekem. Ha Vodafone nem olyat rak, mert nincs nála, akkor még mindig ki tudom cserélni, azt már nem nehéz.

(#117707) Kicsipampam


Kicsipampam
tag

Valaki tudja, hogy Androidon DEX alatt hogyan tudom működésre bírni a Vodafone tv-t. Ha kikapcsolom a DEX-et, akkor megy. Annak idején a Horizon Go minden probléma nélkül működött, mindkét felületen.

(#117708) villifog válasza Dzsekó (#117706) üzenetére


villifog
tag

Szerintem a fúrást mindenképp érdemes megcsinálni előre, ezt Te is meg tudod oldani, panel esetén egy fúrókalapács kell hozzá. Villanyszerelővel is bekábelezhetsz, azt nem lehet elrontani. Nem tudom mennyire vannak kábelezésre felkészülve a májsztrók, meg ez is mindenhol más (ahány ház, annyi variáció).
Tulajdonképpen ha van 3 digitális TV vételi helyed (médiabox, media card), internetes modem, akkor szerintem mind a négy helyre ki kell építeni a hálózatot (analóg vétel esetén ez nem biztos). Akkor fúrni, kábel-csatornázni biztosan nem fognak. Én azért előkészülnék, amire kijönnek.

(#117709) pjen válasza Dzsekó (#117706) üzenetére


pjen
félisten

Ha box lesz ahhoz UTP is kell. Nehogy kimaradjon.

(#117710) villifog válasza pjen (#117709) üzenetére


villifog
tag

Nagyobb lyukat kell fúrni. Szerintem UTP-t amúgy is érdemes a lehető legtöbb helyre elvinni.

(#117711) pjen válasza villifog (#117710) üzenetére


pjen
félisten

Persze, csak gondoltam ha csőbe is megy egyszerre könnyebb behúzni.

(#117712) villifog válasza pjen (#117711) üzenetére


villifog
tag

Nálunk még a pincébe is van egy UTP, gondolván arra, hogyha egyszer eljutunk odáig, hogy optika lesz a házig, akkor nálunk a pincébe lesz az ONT, illetve koax is van mellette, bár TV-t már nem igazán nézünk.
Ez esetben hűvösebb helyen lenne, mint a padláson, meg hűvösebb helyen lenne mint a lakásban.

[ Szerkesztve ]

(#117713) pjen válasza villifog (#117712) üzenetére


pjen
félisten

Nekem van egy Lg tv m, ami WIFI n gyorsabb mint kábelen, de egyébként is szerencsés vagyok a CB még a kert végében is egészjó WIFI t ad.30 méter.

(#117714) villifog válasza pjen (#117713) üzenetére


villifog
tag

Régebben baromira WIFI párti voltam, ez teljesen átfordult másik irányba. Mindent vezetékesen használunk, így abszolút nem prioritás számomra a WIFI. Nem is látom nagyon a kis betűket (okostelón), ez az öregedéssel is jár, tehát marad a viszonylag nagy monitor. Illetve szerintem nem kell, mindig net közelben lenni, kivétel ha valakinek ez a munkájához kell. Viszont ha netezni kell, akkor legalább mindig működjön a net.

[ Szerkesztve ]

(#117715) Dzsekó válasza villifog (#117708) üzenetére


Dzsekó
addikt

Kábelezni kábelezik a Vodafone (koax-ot), de fúrni nem fúrnak. Fúrást elő kell készíteni, ahogy mondod.
Nappaliban modem mellett van a TV, ott nem gond a LAN. Hálóban nem kell, mert ott CI interfész lesz. Viszont a konyhában gond lesz. Mert analóg TV box-nak szerintem nincs HDMI-je, a TV-nek meg nincs scart-ja. :) Na majd megnézem ismerősnél az analóg TV box-ját, hogy van-e rajta HDMI. Konyhába nem kell a digitális adás feltétlenül. Oda nem viszek ki LAN-t ezért. Esetleg úgy, hogy Wifi-n átlövöm, de akkor kell egy jelerősítő. Elég macera.

(#117716) kezo0 válasza Dzsekó (#117715) üzenetére


kezo0
addikt

Melyik az az analóg box…?

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#117717) Dzsekó válasza kezo0 (#117716) üzenetére


Dzsekó
addikt

Amin csak az SD adások jönnek, nincs HD adás. Scart-al van összekötve még hagyományos 37 cm-es TV-vel. Oda nem kell LAN. Viszont nekem már lapos TV van, azon meg nincs scart. Láttam már valakinél hibrid UPC-s box-ot, amin van scart és HDMI is. Azért tudom, mert pont most cserélik le a TV-jüket és megnéztem a box-ot, hogy jó lesz-e az utód TV-hez is. Csak ez egy régi UPC-s darab, ilyen már nem biztos, hogy van a Vodának. De majd erre rákérdezek a Vodánál, hogy tudnak-e HDMI-s analóg box-ot hozni, mert akkor problem solved.

[ Szerkesztve ]

(#117718) villifog válasza kezo0 (#117716) üzenetére


villifog
tag

Gondolom, nem analóg box-ra gondolt, mert analóg box nincs, hanem olyan box-ra mint a képen látható box, aminek csak scart-os kimenete van.
Pace médiabox-ból van hdmi-s verzió is.

[ Szerkesztve ]

(#117719) Dzsekó válasza villifog (#117718) üzenetére


Dzsekó
addikt

Úgy analóg box, hogy csak az analóg adások jönnek rajta.
Pont ilyen, csak a hátuljáról nem találtam fotót, hogy megnézzem, van-e rajta HDMI

[ Szerkesztve ]

(#117720) villifog válasza Dzsekó (#117719) üzenetére


villifog
tag

Olyan nem létezik, minden médiabox digitális, csak van olyan is, mint az általam linkelt képen, hogy csak scartos kimenete van, de ez attól még digitális médiabox. Az meg, hogy milyen csatornákat látsz rajta, az csak is az előfizetésedtől függ.

[ Szerkesztve ]

(#117721) Dzsekó válasza villifog (#117720) üzenetére


Dzsekó
addikt

Akkor analóg módon csatlakozik (scart). :)
Ha jól emlékszem, akkor csak az SD adások jönnek rajta. De majd megnézem újfent.
Nappaliban jön minden adás, tehát az előfizetés nem korlátozza, ha mégsem jönne a HD adás. Kíváncsi vagyok. Nem volt még saját UPC/Voda TV-m, annyira nem mélyedtem el a box-ok világában. Nálam mindig TV van, azt natívan tudja a TV box nélkül.
Szóval a lényeg, hogy ezen box-on nincs LAN csatlakozás, ilyesmi kell konyhába, csak az újabb TV miatt kéne rajta legyen HDMI. De majd ezt is meg fogom nézni.

[ Szerkesztve ]

(#117722) villifog válasza Dzsekó (#117721) üzenetére


villifog
tag

"Akkor analóg módon csatlakozik (scart)" --- a TV-hez.
Ez így már helyes megfogalmazás.

(#117723) kezo0 válasza Dzsekó (#117717) üzenetére


kezo0
addikt

Amin csak az SD adások jönnek, az is digitális box. SD =/= analóg.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#117724) Dzsekó válasza kezo0 (#117723) üzenetére


Dzsekó
addikt

Ok ez megvilágosodott közben, de akkor miért nem tud HD adást is?
Itt a 14 oldal. Pace SD és Pace HD képe. Azon kívül, hogy a Pace HD tud HDMI-t is, mi a különbség a kettő között? Egyáltalán miért kell Pace SD-t gyártani, ha a Pace HD-n is ott a scart?

[ Szerkesztve ]

(#117725) villifog válasza Dzsekó (#117724) üzenetére


villifog
tag

Mert a Pace sd volt az előbbi médiabox, abban az időben még rengeteg hagyományos (csak scart-os csatlakozású TV volt), amihez ez a box teljesen megfelelő volt. A Pace hd box, egy későbbi box, jóval később került a kínálatba. Tehát abban az időben volt létjogosultsága a Pace sd médiabox-nak.

(#117726) kezo0 válasza Dzsekó (#117724) üzenetére


kezo0
addikt

Nem hinném, hogy gyártanak még csak SD felbontásra képes boxot. Ez még abból az időből származik, amikor a digitális adások döntő többsége csak SD volt, és az előfizetők nagyobb részénél még képcsöves tévé volt otthon… Azokon meg nem nagyon volt még HDMI-bemenet sem.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#117727) Dzsekó válasza kezo0 (#117726) üzenetére


Dzsekó
addikt

Ok, akkor szerintetek tud Vodafone olyan box-ot hozni a leendő konyhába, aminél nem kell LAN kábel, van rajta HDMI és esetleg ugyanazokat az adásokat tudja fogni, mint a nappaliban lévő box (HD-t is)? Mert akkor nem kéne LAN kábellel vacakolni a konyhában. Oda tényleg macera lenne a LAN kábel.
Bocs, hogy ilyen aprólékosan kérdezem. Csak a Vodás ismerősöm mondta, hogy megrendeléskor adjam meg, hogy hány box-ot és CI kártyát szeretnék, mert pontosan annyi lesz a technikusnál. Ez esetben nem árt leadnom a rendelésben, hogy 2. boxnak ne a vodafone-os LAN csatlakozású csilli-villi új dobozukat hozzák, hanem egy régebbit, aminek nem kell LAN, de van rajta HDMI. De szerintem még így is el fogják ba..ni.

(#117728) DanielK válasza kabelmania27 (#117700) üzenetére


DanielK
addikt

Hát nekem nem mondanak sokat. :B Beteszem ide őket. Milyenek lettek? Köszönöm


(#117729) kezo0 válasza Dzsekó (#117727) üzenetére


kezo0
addikt

Szerintem akkor ez kell neked. Ezt hívták a UPC idejében Horizon HD boxnak, de a Vodafone átnevezte a gyártó cég neve alapján Kaon boxra, és már az interaktív funkciók sem mennek rajta (azokhoz kellett a LAN): [link]

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#117730) Dzsekó válasza kezo0 (#117729) üzenetére


Dzsekó
addikt

Köszi! Ezen van HDMI. viszont ott van az RJ45 is. Az minek van rajta?

(#117731) kezo0 válasza Dzsekó (#117730) üzenetére


kezo0
addikt

De hát írtam: korábban a net kellett az interaktív funkciókhoz, amelyek viszont már nem működnek rajta, mert a Voda lebutította a boxot.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#117732) Dzsekó válasza kezo0 (#117731) üzenetére


Dzsekó
addikt

Jaa, úgy értettem, hogy az új box-on az interaktív funkciókhoz kell a LAN, csak később vettem észre, hogy ezen a Kaon-on is van LAN. Akkor majd ilyet kérek 2. boxnak. Köszönöm!

(#117733) cocka válasza villifog (#117714) üzenetére


cocka
veterán

Nálam meg úgy fordult át, hogy minden olyan eszköz (kivéve a PC-ket).. csak hogy ON is legyen, mint pl. vodabox, ami nem wifi-képes vagy körülményes wifin működtetni (lásd pl. saját settopbox, ami úgy válogat az USB-s wifi adapterek közül, mint finnyás kisgyerek az á la carte étlapról), access pointról wifin keresztül kap vezetékes netet. Így lényegében semmi másra nem használom az access pointot, csak hogy a wifi jelet vezetékes jellé alakítsa. Így lényegében mindenhova elég 1 méter ethernet kábel. :)

(#117734) cocka válasza villifog (#117718) üzenetére


cocka
veterán

analóg box nincs

De van, csak a kedves voda nem ad, mert még a végén kiderülne, hogy még mindig nincs kikapcsolva az analóg adás. De olyan szar a kép, hogy ilyenekkel nem érdemes bohóckodni. De kb. bármelyik felvenni képes MPEG2-es DVD felvevő tudja az analóg adást fogni.

(#117735) cocka válasza Dzsekó (#117717) üzenetére


cocka
veterán

Az elejétől fogva az összes HD adás vételére képes médiaboxon volt HDMI port és azokról nem spórolták le a SCART-ot sem. Eleddig a vodabox az egyetlen UPC (jó akkor vezetékes vodkafon) által biztosított eszköz, amin nincs SCART a HDMI mellett.

A Pace boxokkal már ne akarj semmit. Elintézték, hogy semmit ne tudjon.

Csak sorolom mit működtek az elmúlt jó pár hónapban:

1. UPC logó eltüntetve, átírva voda logóra, a többi kék-fehér designelem maradt.
2. UPC/Vodafone videotár eltüntetve (menüből is), távon az on-demand gomb inaktiválva, amikor már Vodafone videotár lett belőle, akkor is alig-alig indult el pár videó vagy jött be egyáltalán a videók listája.
3. Távon a radio gomb inaktiválva, a rádióadós menü eltüntetve, a rádiók TV csatornákként jelennek meg a 801-803-as helyeken.
4. UPC TV Portál menü és csatorna eltüntetve, az ott elérhető üzeneteket már nem lehet betölteni a 30-ason.
5. A HbbTV-szerű piros gomb funkciót is eltüntették, semmilyen csatornán nem érhető el és fel sem ugrik.
6. Az interactive gomb a távon szintén inaktív, amikor még legutóbb aktív volt, akkor folyamatosan hibaüzenetet írt. Annak meg már idejét se tudom mikor gyomlálták ki az interaktív appokat. Bár kevés használható volt, a youtube-ot meg még korábban megszüntették rajta. Volt ugyan egy ideiglenes Google Maps is, de olyan pusztulat lassú volt, hogy inkább büntetés volt a használata, mint haszon.
7. A visszanézőt kilőtték, tehát a Guide vagy EPG megnyitásakor már nem lehet visszafelé nézni hét napot, még úgy se, hogyha csak a korábbi műsorokra lennél kíváncsi.
8. A visszanézővel együtt az aktuálisan futó műsort sem lehet az elejéről indítani. Lényegében minden visszanéző és azzal összefüggő szolgáltatást és arra utaló menüpontot kivettek.
9. A menüben hármat hagytak meg: Műsorújság, Műszaki teszt, Beállítások A műszaki teszt félig sem fut le, mert amikor eléri a 100%-ot és kiírja, hogy indulna a tesztvideó (ami már ezer éve nem indul), akkor egy kérem várjonnal otthagy és ennyi.
10. Ha szerencséd van, még működnek a kódolt csatornák is, ha nincs, akkor csak a kódolatlanok jönnek be meg a teletext és itt kifújt.

viszont ott van az RJ45 is

A Pace-en is van RJ45 meg USB. De egyiket sem lehetett használni soha semmire.

Mindenesetre kiválóan tönkretették, büszkék lehetnek magukra.

(#117736) MadMancs válasza Kicsipampam (#117707) üzenetére


MadMancs
veterán

Jó eséllyel sehogy.
VTV nagyon finnyás az átvitel módjára.
Dex ugye vagy USB-C - HDMI, wireless display, dex pad, vagy PC kliens által működik, egyik se (Voda szerint) szabványos képátviteli mód.
Wirelest és dex pad nem próbáltam mert nincs eszköz de USB-C - HDMI és pc kliens módban offos VTV.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#117737) villifog válasza cocka (#117734) üzenetére


villifog
tag

A régebbi időkben volt csak analóg box, itt most a szolgáltatáshoz járó box-ról beszélek. Találtam egy régi analóg box-os képet. Ezek a box-ok már nagyon régen nem működnek, nem használhatók, többek között azért sem mert nincsenek lekódolva a hálózaton az analóg adások. Tehát teljesen értelmetlen lenne analóg box-ot adni bármelyik előfizetőnek.

(#117738) weiss válasza weiss (#117426) üzenetére


weiss
addikt

Update: 250/20-ra maradt a Ubee.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#117739) Toth_Jani válasza Dzsekó (#117727) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Már nem azért de egy "konyha" TV kb:50 ezer forint ha úgyis csak azért van hogy zörögjön akkor miért nem jó a MediaCard??
Ott elég a Koax, és minden jön rajta.

(#117740) villifog válasza cocka (#117733) üzenetére


villifog
tag

Mint írtam, régebben nagyon WIFI párti voltam, még az asztalomon lévő modemből is wifiről kapta a jelet a számítógép, pedig csak 1.5m utp kábel kellett volna az asztali gépig.
Azért valljuk be, hogy akinél nincs akadálya az utp kábelezésnek, ott inkább célszerű utp kábelt használni.
Azért a vezeték nélküli kapcsolat sokkal több tényezőtől függ, aki teheti inkább használjon vezetékes átvitelt. az átvitel is stabilabb, egyenletesebb.
Akinek meg szimpatikusabb a vezeték nélküli átvitel, vagy csak nem szereti, nem tud utp kábelt kihúzni, az használjon vezeték nélküli kapcsolatot. Sok olyan készülék van amit csak wifin használhatóak, ezeknél nincs más lehetőség.

(#117741) Inhouse válasza villifog (#117737) üzenetére


Inhouse
őstag

És tadamm! Ha valaki birtokolni akar egy ilyet, akkor megteheti. Lehet, hogy még TV-zni is jobb lenne ezen keresztül... :K

Üdv Inhouse

(#117742) villifog válasza Inhouse (#117741) üzenetére


villifog
tag

CH-03-as csatornára kellett hangolni a TV-t, (alsó sávon), már nem jó semmire.

[ Szerkesztve ]

(#117743) DanielK válasza DanielK (#117728) üzenetére


DanielK
addikt

Na hogy ne legyen jó napom. Várom a vodát. A tegnapi koax kábel fejcsere megoldotta az átjáró címet, tehát ha újraindul a modem, akkor kap átjáró címet a router.
A gond, hogy 2-3 óránként újraindul a modem. Ilyenkor ezt az egyet látom a logban, semmi mást és az időbélyeg egyezik az újraindulásokkal:
Configuration Changed : Set Device.WiFi.AccessPoint.1.X_CISCO_COM_KickAssocDevices to true from CLIENTTOOL,old value is : false,result: Set successfully.

(#117744) kabelmania27 válasza DanielK (#117728) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Rendben vannak az értékek.

(#117745) Inhouse


Inhouse
őstag

Végre megérkezett a végelszámolásból adódó tartozás a számlánkra. Úgy váltunk el az ügyfélszolgálatossal, hogy majd küldik, senki nem tudja, hogy mikor... Ahhoz képest nem volt olyan sok, talán 2 hét... Semmilyen papír róla, se értesítés, se határidő... Tényleg nem lehet ezt a céget rendre utasítani? Bármit lehet?

Üdv Inhouse

(#117746) cocka válasza villifog (#117737) üzenetére


cocka
veterán

Videó is jó nem? :D

Ilyen szar az analóg adás:

[link]

(#117747) DanielK válasza DanielK (#117743) üzenetére


DanielK
addikt

Minden kábel, kábelvég tökéletes. A hálózatban nincs gond.
Naponta sokszor újraindul a modem. Gondoltam factory reset, most hogy mindent megnéztek, 3-as elosztót kiiktatták. Hát az átjáró címet megint nem kapja.

Úgy vélem, hogy ez már modem fw hiba lesz. Nem tudok mit csinálni.
Modem visszament router módba, wifi kikapcsolódást, az Archer ax73 meg ment ap módba, ax wifit szórni.
Nincs jobb ötletem. A voda nem fogja elismerni, hogy szar a modemjük.

(#117748) villifog válasza cocka (#117746) üzenetére


villifog
tag

Teljesen félre értettél. Azt nem vitatom, hogy nem tökéletes az analóg adás, de itt analóg szolgáltatói box-ról volt szó.

"analóg box nincs

De van, csak a kedves voda nem ad, mert még a végén kiderülne, hogy még mindig nincs kikapcsolva az analóg adás."

Erre reagáltam, hogy már nincs analóg szolgáltatói box.

(#117749) cocka válasza villifog (#117748) üzenetére


cocka
veterán

Hát nem is írtam, hogy szolgáltatói van. :)

(#117750) villifog válasza cocka (#117749) üzenetére


villifog
tag

Pedig szolgáltatói box-ról volt szó.

Azt írtad, hogy van analóg box, csak a kedves Voda nem ad, én ezt szolgáltatói box-nak értelmezném.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.