Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47482) Szellem. válasza ƵøŁĭ (#47479) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Abban teljesen igazad van, hogy a cégek legfontosabb érdeke a pénz és a profitorientáltság.
Már nem a használhatóság a lényeg és nem a hatékonyság, hanem a profit. Ehhez nem kell nagy matek, egyszerűen aki követi a mai "trendeket" az láthatja hogy évek óta sehol sem történt komolyabb változás.
Nyilván ennek az egyik oka lehet az, hogy nem tudtak újabb technológiát kifejleszteni. Áll a fejlesztés.
A marketinggel nincs semmi baj, hiszen a terméket el kell adni, promotálni kell, el kell juttatni a felhasználókhoz!
A rákfenéje inkább pont abban van, hogy olyan funkciókat akarnak eladni, ami valljuk be a védelem szempontjából inkább csak bullshit! Lásd az általad említett ransomware védelem. Ebben az egyen sem kell informatikusnak lenni, hogy lássa az ember: A termék vagy felismeri a ransomwaret vagy nem. Azt, hogy ez adatbázis, heurisztika, viselkedésfigyelés, stb. által történik az mindegy a végeredmény szempontjából.

Elsősorban a Kaspersky-t tudom felhozni példaképpen, mivel ő az egyik éllovas annak, hogy hogyan adjunk el szart és fölösleges funkciókat a usernek, meggyőzve őt, hogy minden más csak szarabb mint az ő termékük.
Túl régóta használom a terméküket ahhoz, hogy lássam az évek alatt hová fejlődtek. Ugyan azok a hibák, ugyan az a hozzáállás, stb. De, ez más termékekre is igaz!
A legfőbb változásokat pedig szépen összefoglaltad. Ott az igazság.

Egyébiránt megjegyezném, hogy sokan pont amiatt kezdik el preferálni a Windows beépített Defenderét, mert elegük van abból, hogy az AV termékek egyre drágábbak indokolatlanul, egyre bugosabbak, és egyre több bennük a felesleges alkalmazás persze mindez plusz pénzért.

(#47478) blattida: Várjuk meg a végét. Teljesen mindegy, hogy technikailag milyen megoldás lesz! A lényeg, hogy működjön. Szerintem kár előre menni abba, hogy hatékony lesz e vagy sem. Azt úgy is a tapasztalatok mutatják majd meg.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.