Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25913) mrszitya válasza kertsa (#25912) üzenetére


mrszitya
senior tag

Túl sokat nem kell állítgatni, már azzal is fokozod egy kicsit a biztonságot Avastnél, ha a kolléga által említett PUP ellenes opciót (potenciálisan kéretlen alkalmazások) aktiválod. Hogy mi az a PUP, arról egy pár sort itt olvashatsz.

1. PUP: Beállítások / Aktív védelmek / Fájlrendszer védelem / Érzékenység / PUP vizsgálata

2. (Opcionális)
Heurisztika: Beállítások / Aktív védelmek / Fájlrendszer védelem / Érzékenység / Heurisztikus érzékenység => Magas (Ha ezt feljebb állítod viszont, a gépterhelés némileg növekedhet, és több lesz a téves riasztás.)

3. (Opcionális)
Megerősített Üzemmód: ezt a kezdő vagy kevésbé tapasztalt felhasználóknak találták ki inkább, de a már sokat látott embereknek is jól jöhet. Ez egyszerűen nem engedi elindulni azokat az állományokat engedély nélkül, amelyek nagyon újak, alacsony az elterjedtségük, vagy gyanúsak (de ahhoz nem eléggé, hogy a vírusirtó rész jelezzen rá). Ha más is használja a gépedet, és bekapcsolod ezt az opciót, valamint a jelszavas védelmet, akkor csak a jelszó ismeretében tudnak majd a másik felhasználók a megerősített üzemmód által blokkolt állományokat futtatni. Kétféle módban üzemelhet: közepes és agresszív. A közepes is elég, a Beállítások / Antivirus / Megerősített Üzemmód részben lehet aktiválni.
Fontos megjegyezni, ez az opció sok téves riasztást eredményezhet (kb. olyan, mintha egy tűzfal lenne), viszont hatékonyan véd is.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.