Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86801) makszutov.hu válasza Starchm (#86799) üzenetére


makszutov.hu
tag

Atyavilág!!! Ilyet még nem láttam! Ezen tényleg nincs DP OUT, csak IN!! Megkövetlek! :) :R

[ Szerkesztve ]

"Magyar az, aki Magyarországon született, itt dolgozik és itt adózik!"

(#86802) ateszm válasza Csorbi (#86800) üzenetére


ateszm
senior tag

Kézikönyv a gyengék fegyvere :D :D :D
Akkor marad a komplett gép csere valami mini pc-re!
Köszönöm mégegyszer a segítséget.

(#86803) csabaspecial


csabaspecial
tag

Sziasztok!
Van egy Asus P7H55-M/USB3-as lapom. Bele volt téve és használva 2x8gb hűtobordás ddr3 és 2x4gb borda nélküli ddr3. Tuningoltam a procin és a ramokon. Aztán eljutottam odáig, hogy a 4db memófoglalatból már csak 1 müködik, vagyis a 4ből egy látja csak mi van bele téve úgymond. Úgy néz ki , a tuning után a rammodulokat nem érte károsodás...A kérdésem az lenne, mit tudnék tenni hogy 4memófoglalatból min 2 müködjön? Köszönöm az építő jellegű válaszokat!

(#86804) makszutov.hu válasza csabaspecial (#86803) üzenetére


makszutov.hu
tag

Ne tuningolj! Tudom, ez eső után köpönyeg, ergo nem építő jellegű - de tényleg nem tudok mást tanácsolni! :N

"Magyar az, aki Magyarországon született, itt dolgozik és itt adózik!"

(#86805) €uro


€uro
őstag

Sziasztok!

Alaplap: ASUS TUF GAMING B760M-PLUS

5 darab jack csatlakozóval rendelkezik. Ebből háromra Front Speaker kimenetet szeretnék küldeni. Egy régebbi (10 éves) alaplapom ezt simán tudta. Amikor csatlakoztam egy jack kábellel, feldobott egy ablakot, ahol szabadon kiválaszthattam, hogy milyen kimenetként (vagy bemenetként) szeretném használni. Itt viszont a kék csatlakozó esetén például csak Line in és Side Speaker Out opciók közül választhatok.

Ha jól gondolom, hardver szinten tudná az alaplap, amit szeretnék. Csak az ASUS Realtek Audio Control nem engedi.

Tudtok ajánlani erre valami megoldást?

[ Szerkesztve ]

(#86806) Csorbi válasza €uro (#86805) üzenetére


Csorbi
addikt

Ilyen opció már rég nincs. Főleg azért, mert szabványok vannak. És pont. :)
A három front az amúgy hogyan szólna? Akárhogy matekozok, ebből egy bal, egy jobb, és egy center jön ki (nekem). Vagy mindháromban full ugyanaz szólna? :D

Ezek a lehetőségeid:

[ Szerkesztve ]

(#86807) Starchm válasza €uro (#86805) üzenetére


Starchm
őstag

Ez alapjan egy kis regedit hackel mukodhet a dolog ha rendes realtek drivered van felrakva.

(#86808) Csorbi válasza Starchm (#86807) üzenetére


Csorbi
addikt

Egy 2008-as poszt alapján, még egy IP35-ös lapon, Vista alatt?
Nemár. Aztán meg majd jönnek ide a posztok, hogy furcsaságokat csinál a rendszer... :D
Az utolsó poszt alapján meg úgy látom ez a módi 2016 novemberi driverek óta nem is működik.

(#86809) €uro válasza Csorbi (#86806) üzenetére


€uro
őstag

Igen, mindhármon ugyanaz szólna.
Megy egy vonal a hálószobába, egy a nappaliba, egy pedig egy vezetéknélküli fejhallgató jeladójába.

(#86810) €uro válasza Starchm (#86807) üzenetére


€uro
őstag

Köszönöm, meg fogom nézni. Még nem nyitottam meg a linket, de bíztatóan hangzik a regedit-es szerkesztés...

(#86811) Csorbi válasza €uro (#86809) üzenetére


Csorbi
addikt

(#86812) €uro válasza Csorbi (#86811) üzenetére


€uro
őstag

Igen, köszönöm.
Ez a másik opció. Már én is nézegettem, milyen elosztókat lehet venni. Lehet, hogy csak simán egy ilyet fogok használni.

Nem értek hozzá, de azt gondolnám, hogy ezzel a jelerősség csökkenni fog. Szemben azzal, ha külön-külön csatlakozóról kapná mindegyik vonal a jelet.

[ Szerkesztve ]

(#86813) Starchm válasza Csorbi (#86808) üzenetére


Starchm
őstag

Nem tudom tavaly meg egy ismerosnel z490-es lapon mukodott, de majd kiprobalja, ha mukodik boldogsag, ha nem akkor vesz egy osztot.

(#86814) Csorbi válasza Starchm (#86813) üzenetére


Csorbi
addikt

Lényegesen kulturáltabb megoldás... :U

(#86815) Starchm válasza Csorbi (#86814) üzenetére


Starchm
őstag

Persze, csak ez feltetelezi, h mukodik alapbol az a port. Mikor meg 6 eve en hasznaltam, akkor arra kellett h masik porton menjen ki a hang, mert az eredeti szar volt. :D

(#86816) zsoca29


zsoca29
tag

Sziasztok!!
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy MSI Z270-A PRO alaplapom és az kezelné-e a 10TB külső merevlemezt?
Nem találtam róla ilyen infót...

(#86817) jokeph válasza zsoca29 (#86816) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv !
Jó kérdés, 4/5/6/8TB-os HDD van a support listában, de ezek belső SATA HDD-k. :)

#86818zsoca29: W2000 óta mindenem iss NTFS-ben van formázva, ez nem lehet probléma (s1700-as Raptoros gépen is).

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#86818) zsoca29 válasza jokeph (#86817) üzenetére


zsoca29
tag

NTFS-be kell formázni és elvileg azt is kezeli....

(#86819) Andralin


Andralin
aktív tag

Sziaztok!
Egy rendkívül furcsa problémát szeretnék megosztani veletek. UEFI bootolással kapcsolatos. Bár nehéz pontosan topikba besorolni, lehetne HDD, Windows is akár, talán az alaplapos témába illik legjobban, ezért ide írom.

Van egy laptopom, Dell Latitude E6520, alaplap típusa LA-6561P REV:1.0 (A00), legfrisebb, A22 BIOS-szal. Van egy rendszer 4 TB-s SSD, amin Windows operációs rendszer van és a DVD helyére vásároltam egy caddy-t, amiben pedig egy 2 TB-s HDD van. A rendszer SSD GPT rendszerű, 5 partícióval. A HDD pedig MBR, van rajta elől 3 elsődleges primary partíció majd a végén egy kiterjesztett partíció még 2 logikai partícióval.
A laptop alapból UEFI boot-al indul, onnan tölti be az SSD-n levő operációs rendszert. De bootoláskor F12-vel kiválaszthatom, hogy legacy módban a "Module bay"-ről bootoljon, vagyis a HDD-ről, onnan több, régi operációs rendszer is elérhető alkalmanként, szükség esetére.

A gond az, hogy ha be van helyezve a HDD caddy, a fő rendszer az SSD-ről nem indul el. Rögtön a boot legelején elszáll 0xc0000225 - Váratlan hiba történt hibakóddal. Ha kihúzom a HDD-t, úgy gond nélkül bebootol az SSD-ről.

Pedig nagy szükségem van rá, hogy a fő rendszer alól lássam a HDD-t is, mert vannak ott is fontos adatok, illetve rendszeres, heti partíció mentés van beállítva ami az SSD-ről a HDD-re archivál.

Két rendkívül furcsa jelenség van még:
1. A HDD jelenléte csak a boot első pár másodpercében okoz gondot. Ha kihúzott HDD-vel kapcsolom be a gépet és a boot kezdete után kb. 3 mp-el visszadugom a helyére a kihúzott HDD caddy-t, akkor tökéletesen bebootol és látni fogja a HDD-t. Nem tudom mennyire rizikós ez az alaplapra nézve, eddig még nem volt ebből gond, de nem szeretném, ha "üzemszerűen" mindig így kellene bootoljak.

2. Ha bármilyen bootolható Windowsos USB eszközről próbálok bebootolni UEFI módban ( csak abban!), pl. Windows 10 vagy Windows 7 telepítőről, ugyanezt a 0xc0000225 hibát kapom! De a caddy kihúzás majd gyors visszadugás USB-ről bootolás esetén is megoldás. De ha USB eszközől legacy módban bootolok, akkor bebbotol rendben HDD mellett is. A gond csak az UEFI bootolással van.

Több napot töltöttem el a hiba feltárására. Mivel mindegyik partícióról van image mentésem, nem volt gond a kísérletezés és utána a visszaállítás.
Kipróbáltam a neten fellelhető számtalan módszert ami a 0xc0000225 hibát hivatott megoldani. bootrec, bcdboot, stb. parancsokkal játszadozni Windows telepítőről bebootolva, parancsorból. Töröltem a BIOS-ból a UEFI boot bejegyzést majd Windows telepítőből újra létrehoztam az automatikus hibajavítással. diskpart alatt teljesen lezúztam a GPT SSD elején találhat 100 MB-os EFI partíciót, ami a BCD store-t tartalmazza, majd új EFI partíciót csináltam, újra generáltam a BCD store-t nulláról. És még az SSD-n lévő Windows-t is újratelepítettem próbáként nulláráról.
Semmi sem oldotta meg a gondot. Behelyezett HDD-vel mindig elhasalt az EFI boot az SSD-ről, vagy akár az USB-ről.

Végül elkezdtem a HDD-vel kísérletezni. Beraktam egy másik HDD-t, amin 4 elsődleges partíció volt csak és az nem okozott gondot, működött! Azzal be tudott bootolni az SSD. Szóval ezen a vonalon folytattam a nyomozást.
Rájöttem, hogy a fő probléma végülis a logikai partíció jelenléte. Ha nincs logikai partíció az MBR HDD-n, akkor bootol vele rendben. De nem hagyott nyugodni a dolog, és tovább mentem. Végül teljes lett a kép. Lehet a HDD-n logikai partíció, de csak és kizárólag a legelején! Ha már van a logikai előtt legalább egy darab elsődleges partíció is, akkor máris fennáll a nem bootolos hiba! De ha logikaival kezdődik és utána jön fizikailag a három elsődleges partíció, csakis és kizárólag ebben az egy esetben rendben rendben van minden és tökéletesen bootol a rendszer UEFI boottal! :U

Szerintetek ez mi lehet, mi okozza ezt? Alaplap specifikus jelenség lenne? Több napomat elvette, mire sikerült rájönnöm és a neten sehol nem találam ezt így leírva, pedig rengegeteget keresgéltem angol nyelven a témában. :((( Valaki esetleg találkozott már hasonló problémával?

(#86820) Doky586 válasza Andralin (#86819) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Felvetődött bennem hogy minek kell egy adattár lemezre 5+ partíció???
De ha kell, akkor miért nem inkább gpt-t választottál? (mbr helyett)
Ha ez valami bios bug, így egyszerűbb lenne kikerülni.

(#86821) Andralin válasza Doky586 (#86820) üzenetére


Andralin
aktív tag

Jogos a kérdés, de tényleg szükségem van ennyire.
Van két régi XP rendszer és egy Win7, bizonyos telepített programokkal, amikre időnként, alkalmanként, néha szükségem van. Ilyenkor bootolok a manuálisan választott mobile bay-ről és a Win7 boot manageréből választok a három HDD-s rendszer közül.
Azért nem lehet GPT, mert az XP-k miatt muszáj MBR-nek megtartani ezt a HDD-t.

Mellette van még egy partíció, amire az SSD fontosabb partíciónak a backupja mentődik automatikusan minden héten. És az ötödik pedig egy adattároló partíció, a maradék helyen. Az adattárolót nem vehetem egybe az backup tároló partícióval, mert az adattároló partícióról szintén készül automatikus heti mentés az SSD-re, és így célszerűbb külön partíción tárolni a HDD-n a mentendő adatokat illetve az SSD-ről mentett image-eket. Tudom, lehetne egybe rakni a kettőt és beállítani, hogy, hogy egyes fájltípusokat ne archiváljon, de jobban szeretem, hogy dedikált tárhely van mindkettő célra.
Így hát szükség van mint az 5 partícióra. :DD

Így találtam ki, hogy keresztbe mentegetek a két drive között. Az SSD fontos partíciói a HDD-re archiválódnak, a HDD fontos partíciói pedig az SSD-re, teljesen automatikusan. Így nem érhet kellemetlen meglepetés, ha gáz van, csak visszaállítom a legfrisebb mentést. :)

Úgy gondolod, hogy akkor ez egy BIOS bug lehet? Nem általános ez a hibajelenség, másik gépen nem valószínű, hogy reprodukálni lehetne?

[ Szerkesztve ]

(#86822) Thunderzolee

Üdv!

Satás SSD-ket használtam eddig csak, de most másik alaplapot vettem édesapám gépéhez (Gigabyte B365M H), és gondoltam akár akkor már M.2-es SSD-t is tehetnék bele.

A kérdésem az lenne, h a lapon 4 SATA aljzat van, ha az M.2-be teszek egy SSD-t, akkor egy Sata aljzat kiesik a négyből?
Mintha az M.2-es foglalat megjelenésekor még így működött volna, (raktam össze ilyen gépeket másoknak akkoriban), de annyira nem követem már a hardver változásokat.
Nem probléma egyébként, csak ennek megfelelően választanék méretet, ha csak 3 Sata port marad, mert akkor már racionalizálnám a gépbe rakott többi meghajtó számát is.

Elnézést a lame témáért, próbáltam Googlezni persze, de igazából annyi olvasnivalót adott be, h gondoltam itt hamarabb választ kapok. Nem igazán tudom milyen keresőszavakat írjak be, h egyből kapjak hasznos információt, a gyakorikérdéseket inkább elkerülném. :/

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#86823) #52931072 válasza Andralin (#86821) üzenetére


#52931072
törölt tag

Pár éve kísérleteztem ezzel a caddy dologgal. Amikor a notiban ssd-re került a rendszer és a gyári 1 terásat gondoltam a dvd helyére. Mondjuk én nem komplikáltam ennyire, 1 db gpt partíció volt a hdd-n, boot pedig csak uefi. Nem igazán működött a dolog, hol megvolt a hdd, hol nem, időnként lefagyasztotta, vagy random újraindította a gépet. Olvasgattam utána és arra jutottam (javítsatok ki ha hülyeséget írok), hogy a hdd áramfelvétele lehet a ludas. Egy 500-as hdd-vel már stabilabban működött a dolog, de aztán vettem egy 240-es ssd-t és ad acta tettem a caddyt.

(#86824) makszutov.hu válasza Thunderzolee (#86822) üzenetére


makszutov.hu
tag

A leírása szerint [link] 1 db M.2 ÉS 4 db SATA támogatott.

"Magyar az, aki Magyarországon született, itt dolgozik és itt adózik!"

(#86825) Tibizzz válasza Thunderzolee (#86822) üzenetére


Tibizzz
kezdő

NVME nem vesz el a satábol.

(#86826) Doky586 válasza Tibizzz (#86825) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Van akinél meg elvesz. B550m-en. [kép]

(#86827) jokeph válasza Tibizzz (#86825) üzenetére


jokeph
nagyúr

Ne írjunk le ilyen sarkos állításokat, pláne egy szakmai fórumban.

Ez minden időben változik, PCH és gyártó (vezetékezés megvalósítása) függvényében.
Épp ezért a kézikönyv alapos áttanulmányozása (és nem csak ez miatt) minden időben erősen ajánlott olvamány, lehetőleg vásárlás előtt (manapság minden elérhető online). ;)

#86828bambano: a leírás alapján szerintem egyértelmű, hogy igen.
Nem vagyok nagy angolguru, de szabadon fordítva ezt jelenti: ha az egyik használatban van, akkor a másik tiltódik.

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#86828) bambano válasza Doky586 (#86826) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

valójában az derül ki biztosan, hogyha az m2 slotba sata ssd-r raksz, akkor elveszi. az nem derül ki, hogyha abba a slotba nvme ssd-t raksz, akkor is elveszi-e a sata interfészeket.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#86829) Tibizzz válasza Tibizzz (#86825) üzenetére


Tibizzz
kezdő

Nálam a Tuf alaplapból nem vesz el, még akkor sem ha a Pcie slotba is Nvme-et teszek.
Persze más alaplapnál nem biztos hogy ez így van.

(#86830) Werkly


Werkly
őstag

Z690 MSI lapnál lehet alulfeszelni 14th generációs CPU-t? Valaki nagyvonalakban leírná hogyan oldható meg egyszerűen? kösz!

(#86831) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Sziasztok!
ASRock B760M Pro RS/D4 Wifi alaplapnal mi értelme van annak, hogy a lap tálca felőli részén van egy RGB LED, ami kikapcsolt állapotban a színeket valtogatja? :DDD
Szét van kapva a gep még, mert most raktam össze, telepitem a WIN-t, és most csodálkozok rá erre a hasznos fícsörre...

[ Szerkesztve ]

(#86832) Tibizzz válasza Tibizzz (#86829) üzenetére


Tibizzz
kezdő

Alvás után egy kis tesztelés. :)
6 ssd ÷ 1 dvd.
1 alaplapi nvme 3 alaplapi ssd ÷ 1 dvd = 5
1 pcie nvme konverter nvme ssd
És
Van egy sata kártyám is azon van egy sata m2 konverter és azon egy m2 ssd.
Az 7!
És így néz ez ki a TC-ben. :)

(#86833) kriszwells


kriszwells
aktív tag

Üdv! [link] Az alábbi Gigabyte Aorus Pro B460M alaplapom van, az I/O portok között van Type-C csatlakozó, de szeretném a lapot egy másik házba átteleportálni, jól gondolom, hogy az új ház Type-C csatlakozóját azonban nem tudom rákötni az alaplapra? Nem találok portot neki, gondolom az I/O-s meg beépített lehet a borítás alatt?

Ha jól látom a lapon 4 fan csatlakozó van, de ettől függetlenül tudok rá 6-ot is kötni? A venti csatlakozó vége ugye olyan, hogy rá tudok dugni egy másikat, szóval, ha egy alaplapi csatlakozóra kötök 2 vagy 3 ventit az attól ugyanúgy menni fog? [link] Erre gondolok.

[link] és [link] Valamint az itt lévő két csatlakozó közül tényleg egyik apa másik anya? Mert ugyanolyannak látom/ mi a különbség? Illetve, most akkor melyik kell az HDD/SSD-hez?

Köszönöm! (Bocs, a tömbösített kérdésekért!) :))

[ Szerkesztve ]

Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA

(#86834) varmi2 válasza kriszwells (#86833) üzenetére


varmi2
nagyúr

Nem tudsz type-c előlapi usb-t rákötni. De viszont több ventit igen.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#86835) Andralin válasza #52931072 (#86823) üzenetére


Andralin
aktív tag

Köszi a tippet!
Nálam nem hiszem, hogy ilyen hiba lenne, mert csakis a bootolási folyamat első pár másodpercében okoz gondot a caddy HDD jelenléte. Utána már teljesen stabil vele a rendszerem, ha egyszer elkezdett bootolni és fel is állt a rendszer.

[ Szerkesztve ]

(#86836) ShadowReaper


ShadowReaper
csendes tag

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni hogy mi lehet az oka annak hogy nem bootol a gép? Videókártyát cseréltem, procit újrapasztáztam ( kivettem a socketből). Lényeg annyi a jelenségről hogy a ventik pörögnek, ledek világítanak, proci melegszik, képet nem kapok, billentyűzet, egér nem világít, nem reagál. Próbáltam kiszedni az elemet a lapból, lemeríteni a kondenzátorokat, visszatenni a régi videókártyát…de semmi. Megnéztem hogy netán elferdítettem e a tűket a socketben, de mindegyiket épnek látom. Meg ha a proci melegszik akkor az én logikám szerint nem az alaplappal van a baj, de javítsatok ki ha tévedek. Kábeleket is megnéztem, de azokhoz hozzá se nyúltam, se a ramokhoz. Előre is köszi a segítséget!

(#86837) mrzed válasza ShadowReaper (#86836) üzenetére


mrzed
senior tag

Nem "tapiztad" meg véletlen a proci alján az érintkezőket?
Ilyenkor nem árt egy izopropil alkoholos tisztítás.

(#86838) ShadowReaper válasza mrzed (#86837) üzenetére


ShadowReaper
csendes tag

De meglehet hogy volt ilyen, megtisztítom akkor és utána jelentkezek a fejleményekkel.

(#86839) ShadowReaper válasza mrzed (#86837) üzenetére


ShadowReaper
csendes tag

Áttörölgettem a procit, ugyan úgy produkálja a problémát.

(#86840) mrzed válasza ShadowReaper (#86839) üzenetére


mrzed
senior tag

Sajnos látatlanban nem lehet megmondani a tutit....
Ha van a lapra dugva buzzer az sokat segíthet a hibakeresésben.

(#86841) ShadowReaper válasza mrzed (#86840) üzenetére


ShadowReaper
csendes tag

Sajnos olyanom nincs, azért köszi a tippet.

(#86842) Csorbi válasza ShadowReaper (#86839) üzenetére


Csorbi
addikt

Teljesen szét kell szedni, asztalon össze kell rakni. VGA kivételnél a kevésbé ügyesek szoktak pár alkatrészt lebontani a lapról... :)

(#86843) ShadowReaper válasza Csorbi (#86842) üzenetére


ShadowReaper
csendes tag

Nem arról van szó hogy nem értek hozzá, saját magam raktam össze a gépem mindig is, csak átnéztem már kb mindent…és megsem akar bootolni. De akkor majd holnap megpróbálom azt hogy kiszedek mindent, és újra összerakom.

(#86844) mrzed válasza ShadowReaper (#86841) üzenetére


mrzed
senior tag

Én is hasonlóan járnék el, ahogy Csorbi is írta. Mindent kipakol, a pci-e és ram foglalatokat kifújkálnám sürített levegővel, csak a proci foglalatba bele ne fújj véletlen. A vga és ramok csatlakozóját szintén megtisztítanám izopropil alkohollal. Minden kábel legyen lehúzva, majd újra bedugva.
Procit viszont csakis akkor veszek ki, ha cserélni kell, vagy olyan mértékben belefolyt a paszta, hogy már problémás lehet.

(#86845) ShadowReaper válasza mrzed (#86844) üzenetére


ShadowReaper
csendes tag

Rendben, holnap rápróbálok.

(#86846) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Nem tudja valaki, hogy létezik már olyan 5,25 előlapi panel amin Thunderbolt csatlakozó van? :R
Azért ide írtam, mert ASUS Prime Z790-P WIFI alaplapom van amin van Thunderbolt kivezetés, és jó lenne ezt kihasználni.

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#86847) Csorbi válasza makoss (#86846) üzenetére


Csorbi
addikt

Olyan nincs, és nem is lesz, a szabvány nem teszi lehetővé.

(#86848) makoss válasza Csorbi (#86847) üzenetére


makoss
addikt

Jó, csak akkor minek a Thunderbolt csati az alaplapon? :F

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#86849) Csorbi válasza makoss (#86848) üzenetére


Csorbi
addikt

Az ilyen TB4-es bővítőkártyáknak mint ez: [link]

Jól láthatod hogy elég komoly PCIe sávszélesség, valamint tápfelvétel is van mögötte.
A kraft nagy része nem a headeren megy át.

(#86850) ShadowReaper válasza mrzed (#86844) üzenetére


ShadowReaper
csendes tag

Végül rávettem magam, újra összeraktam az egészet. De ugyan úgy nem bootol, fekete kép, és sötét billentyűzet fogadott most is. Azért köszi a tippeket, és a segítőkészségeteket!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.