Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13001) spista222 válasza helkis (#13000) üzenetére


spista222
addikt

Külső íróval újraíratod.

Én is szívesen újraírom csak a posta nem olcsó:(

(#13002) vakond5 válasza spista222 (#12998) üzenetére


vakond5
őstag

Értem, tehát akkor jól gondoltam :) Köszi a segítséget! :R

"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."

(#13003) helkis válasza spista222 (#13001) üzenetére


helkis
addikt

valszeg olcsóbb még a 2x postával is, mint akár ebay-ről rendelni, vagy egy másik lapot venni..
ha valóban vállalod, kérlek dobj egy pü-t a részletekkel.. :R
köszi!

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#13004) baboss


baboss
őstag

Sziasztok. A meglévő WINDOWS 8 operációs rendszerem mellé szeretnék telepíteni widows 7 op-t külső HDD-re usb 3-as csatlakozással.Ezt hogy tudom megcsinálni?
Azért lenne szükségem rá mert van egy tervező programom ami a WIN 7-en futót,de a WIN 8-an már nem fut.A hibaelhárítás-kompatibilitási problémák-futtatás WIN 7-WIN XP nem hozott eredményt.
A segítséget köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

(#13005) spista222 válasza baboss (#13004) üzenetére


spista222
addikt

Még nem raktam Win8 mellé Win7-et, de elvileg csak annyi hogy, bekötöd az USB3-as hdd-t bootolsz a win7 telepítőjével és kiválasztod a külső hdd-t telepítéskor mint win7 helyét.

Mivel a win7 régebbi mint a Win8 ezért előfordultat hogy a win8 nem fog bootolni a Win7 telepítése után, de ezt egy win8 telepítőlemezzel és automatikus javítással helyre lehet hozni.
Ebben a második bekezdésben nem vagyok biztos de win7 és XP esetén így ment.

Win7 mellé már raktam Win8-at de a Win8 csal vagyis ha Win7-et akarom indítani akkor betölt a Win8!! és utána újraindul a gép és betölt a win7 :Y Aki nem ért hozzá meg azt hiszi hogy milyen gyorsan betölt a win8 pedig nem! pláne egy kék halál után tölt annyit mint a win7:)

helkis Ment Pü

[ Szerkesztve ]

(#13006) DonThomasino válasza baboss (#13004) üzenetére


DonThomasino
veterán

Ezt inkább két külön winyóra kéne.

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#13007) Kernel válasza spista222 (#13005) üzenetére


Kernel
nagyúr

Win8 az XP-t is úgy indítja multibootban, hogy rebootol, de ezen lehet változtatni. Win8-on belül átállítottam az alapértelmezést XP-re (vagyis "earlier"). Utána megszűnt az újraindulós játék, bármelyiket is választom:

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#13008) baboss


baboss
őstag

A WIN 8 SSD-n van rajta .WIN 7 -et szeretném külső HDD-re telepíteni.Telepítésnél kiírja A telepítő nem támogatja az usb vagy ieee 1394 es port használatával támogatott lemezek konfigurálását.

(#13009) ravail válasza baboss (#13004) üzenetére


ravail
senior tag

Szia! Sziasztok!
Én a fő redszer érdekében inkább biztonsági játékot játszanék. Vagyis, ahogy DonThomasino is írta, és ahogy Te is akarod, vagyis egy külső HDD-re, de!!!
Ilyen esetben úgy szoktam telepíteni, hogy az összes HDD-t lehúzom a telepítés idejére, és csak a külső van bedugva. (Ha van a gépben különleges eszköz, pl TV kártya vagy más, azt is le szoktam venni az egyszerűség kedvéért. De ki hogy szereti.)
Így, vagyis alaplap+RAM+CPU+VGA+ODD+Lan és/vagy WiFi+Táp+Billentyű+Egér+USB külső HDD konfigra telepítem a "külső" csak ideiglenesen használt operációs rendszert (esetedben a win7-et). Ha kész a telepítés, mindent vissza lehet állítni.(Esetleg ha a visszaállítottak nem kellenek az USB-s HDD-n futó op.rendszerről történő tervezéshaz, akkor az alatt az op.rendszer alatt le is tilthatod ezeket.) Miután mindennel végeztél, ha nem a külső HDD-ről boot-olsz (esetleg nincs is jelen) akkor megy a win8. Ha a külső USB HDD-ről boot-olsz, akkor meg indul a win7. Így van/lesz kér tiszta, egymásba nem bele nyulkáló op.rendszered. Nyilván a külsőről boot-olva, oda telepítve a tervező programodat, úgy fog működni mint eddig.
Sok sikert!

(#13010) ravail válasza ravail (#13009) üzenetére


ravail
senior tag

Ha azt csinálod amit az előbb leírtam ("tiszta és önálló telepítés"), akkor -ha tudod- vedd ki az külső tokból a SATA HDD-t, csatlakoztasd az egyik belső portra, telepítsd fel a win7-et, majd tedd vissza a külső tokba.
Szerintem működni fog. Ha tévedek, elnézést kérek, de emlékezetem szerint csináltam már ilyent.

[ Szerkesztve ]

(#13011) baboss válasza ravail (#13009) üzenetére


baboss
őstag

USB-n keresztül nem tudom telepíteni.Az megoldás lenne ha a külsö HDD-t bekötöm a gépbe SATA csatival és arra telepítem a WIN 7-et amikor kész van akkor visszarakom a külsö HDD-be és a biosban indítanám el a WIN 7-et.

(#13012) ravail válasza Kernel (#13007) üzenetére


ravail
senior tag

Ez nagyon jó! Hasznos infó! Kösz! :R

(#13013) baboss válasza ravail (#13010) üzenetére


baboss
őstag

Kösz.Közben látom hogy megelőztél.A kérdésemre meg is jött a válasz. Köszi .Kipróbálom és átunna jelentkezem. :R

(#13014) baboss


baboss
őstag

Az SSD amin a WIN 8 van [link]Azt vegyem ki a telepítés alatt vagy elég a telepítésnél kiválasztanom,hogy a HDD-re telepítse a WIN 7-et. :F

(#13015) ravail válasza baboss (#13011) üzenetére


ravail
senior tag

:C Ugyan ezt írtam le 2 perccel korábban. :K
Persze azt is megteheted, ha van hely a gépedben (és ha a kis többlet fogyasztás nem számít), hogy benne hagyod a gépben. Ha erről boot-olsz win7-ed van, ha a másikról win8. Ha az alaplapod rendelkezik Bootmenü választási lehetőséggel (a laptopomon boot kölben ESC, több Asus alaplapon boot közben F8 de lehet más is, és lehet hogy engedélyezni kell ezt a finkciót a BIOS-ban), akkor a BIOS-ba belépés nélkül, vagy valamelyik op.rendszer szoftveres bootmenüje nélkül és esetlegesen külső boot managar program használata nélkül egyszerűen választhatod ki. Persze, ha csak ritkán használod a win7-et és nagyon védeni szeretnéd, jobb a külső, azaz az USB HDD-s megoldás. Véleményem szerint.

(#13016) spista222 válasza baboss (#13014) üzenetére


spista222
addikt

Ha nem veszed ki vagy nem tiltod akkor annak a boot szektorát át fogja írni a win7 és elvileg nem fog elindulni utána a 8 csak win8 lemez automatikus javítással.
Esetleg még azt lehet hogy a boot sorrendet is átállítod és akkor elvileg megmaradhat a boot a másik hdd-n de ebben nem vagyok biztos mert még sohasem próbáltam.

(#13017) ravail válasza baboss (#13014) üzenetére


ravail
senior tag

Én kivenném. Ez a biztos megoldás!!!

[ Szerkesztve ]

(#13018) baboss válasza ravail (#13017) üzenetére


baboss
őstag

Lenne egy ötletem. Mivan akkor ha a gyerek gépéből kiveszem a HDD-t és berakom a külső dokkolóba és kipróbálom,hogy eltudom e indítani az usb porton keresztül.Így nem kéne semmit lekötnöm és telepítenem. Ha müködik csak akkor csinálnám meg a leírtakat.:F

[ Szerkesztve ]

(#13019) ravail válasza spista222 (#13016) üzenetére


ravail
senior tag

Szerintem hiába állitaná. Mint tudod, szándékosan és agresszíven alapból "mindenki félre az útból, csak én vagyok, más senki" elven települnek az Ms új op.rendszerei. Ugyan, ha a gépen belül más partición vagy HDD-n talál korábbi, de legfeljebb az őt megelőző Ms op.rendszert, akkor a saját bootmenüjébe integrálja annak indítását, de azt külső beavatkozás (buherálás) nélkül önállóan már nem lehet elindítni, csak az új op.rendszer boot választó menüjéből. Persze hozzáértéssel sok minden megoldható.

(#13020) ravail válasza baboss (#13018) üzenetére


ravail
senior tag

A gyerek gépe és a Tied egyforma hardvereket tartalmaz? Azon is win7 van?
Jaaaaa! Úgy gondoltad, hogy kiveszed a gyerek gépéből a bnne lévő HDD-t. USB HDD-ként a gyerek gépébe dugva megnézed indul e? Így OK. Baj nem igen lehet. Tönkre nem teszi a particiót és atelepített op.rendszert. Ha vissza teszed mennie kellene hibátlanul. De ha nem win7 van rajta, hanem XP, azzal ne is próbáld, mert az XP nem tartalmazza alapból csak a szükséges eszközkezelőket és drivereket. Nem úgy mint a win7. Ha win7 van rajta, akkor így jó a próba.

(#13021) baboss válasza ravail (#13020) üzenetére


baboss
őstag

Igen erre gondoltam.Ha működik akkor megcsinálnám a saját gépemen .
Köszönöm a tanácsokat.Megyek és kipróbálom. :R

(#13022) ravail válasza baboss (#13021) üzenetére


ravail
senior tag

Szívesn! (Bocs, hogy nem emlékszem, de nem most csináltam ilyent.)

(#13023) spista222 válasza ravail (#13019) üzenetére


spista222
addikt

Igen de legalább a "régihez nem nyúlna" csak az újban lenne választási lehetőség amit meg lehetne editálni:)

(#13024) ravail válasza spista222 (#13023) üzenetére


ravail
senior tag

Igen! Jobb lenne! De ez az Ms filozófiája! Az egyszerű felhasználók meg ennek ki vannak téve. Mi meg tudjuk, hogy lehet ezt másképpen is. Volt olyan "korszakom" amikor egy HDD-n öt elsődleges partición négyféle operációs rendszert futtatam. Volt, hogy az egyik (az első op.rendszet) szoftveres bootválasztó menüjével, volt, hogy boot manager programmal. Szórakoztam úgy is, hogy a boot manager programma mindíg csak egy op.rendszert tartalmazó partició és a közösnek hagyott ötödik (nem rendszer) partició látszott (a másik 3 op.rendszert tartalmazó partició rejve maradt). Szóval, tanulni, kísérletezni jó volt. Persze, ha valakinek ilyenre van szüksége az más. Akkor, nyilván a célnak megfelelően érdemes kialakítani. De az ellen, hogy mit akar az Ms, csak hozzáértéssel tudunk változtatni. Ez ellen az Ms sem tud mit tenni, Bár néha próbál. Neki az a jól felfogott gazdasági érdeke. A felhasználóknak meg nem.
Ez van. :R (Bocs, hogy a saját dolgaimról beszéltem. Még annyit, hogy az XP-től kezdve, Vista és win7 alatt is inkább virtuális gépekkel oldom meg az ilyen problémákat. Így a káposzta is meg marad, és a kecske is jól lakik. )

[ Szerkesztve ]

(#13025) KatonaT


KatonaT
aktív tag

Sziasztok!
Kellene egy kis gyors segély!
Vettem egy haf 912-es házat...
Ahogy beteszem a lapomat nem indul kiveszem az asztalra és már el is lehet indítani...
Ez mitől lehet?

(#13026) ravail válasza KatonaT (#13025) üzenetére


ravail
senior tag

Szia!
Az nem lehet, hogy rossz a bekapcsoló gomb, vagy a vezetéke, vagy véletlenül nem jól dugod rá? Esetleg, valamelyik házhoz rögzítő távtartó ami az alaplap alatt helyezkedik el, nem ér túl? Nem csinál zárlatot? Vagy az ehhez rögzítő csavar feje nem ér túl? Nem csinál zárlatot?

[ Szerkesztve ]

(#13027) KatonaT válasza ravail (#13026) üzenetére


KatonaT
aktív tag

Nem hzem hogy rosz lenne mert ahogy kiveszem a csavart már megy is!
1 db csavarral van csak odafogatva

(#13028) Tin válasza KatonaT (#13025) üzenetére


Tin
veterán

én már jártam így, asztalon ment, házban meg csak néha indult el. nem tudom mi volt a baja, mert gariban cseréltettem (igaz ez már vagy 8 éve volt). az is lehet, hogy szerelésnél a házban valahogy feszült a lap, és kontakthibás volt, asztalon meg nem feszült, vagy valami rövidzárlat volt a házban a csavar miatt.
mindenesetre gyanús, hogy az alaplappal nem százas minden, persze lehet hogy te nyírtad ki, de ez végülis mindegy.

(#13029) ravail válasza KatonaT (#13027) üzenetére


ravail
senior tag

Én ezeket a képeket nézve ugyanazokat a szabványos lefogatási pontokat (furatokat) látom mint bátmely más háznál. Ha olyan furatban is lenne távtartó, aminél az alaplapon nincs furat, vagy amit az előző válaszomban írtam, lehet zárlat.
Ha ez az alaplap más házban volt korábban használva, és ott a helytelen lefogatás miatt esetlegesen elvetemedhetett, itt meg -akár az egyetlen csavar meghúzása miatt is- másként feszül meg, akár pici rejtett panelszakadás is okozhatja a jelenséget.
Első körben én a lefogatás körül a távtartókat nézném meg tüzetesen a zárlat lehetőségének kizárására. Ha ezt kizártad kivett állapotban finoman hajlítgasd az alaplapodat.Persze úgy, hogy kézzel se okozz zárlatot. Ha a hajlithatás közben újra indul akkor panelszakadásod van.
Ha ezek egyike sem, sem amit az előbb írtam, akkor nincs több ötletem. De hátha lesz másnak.

[ Szerkesztve ]

(#13030) ravail válasza Tin (#13028) üzenetére


ravail
senior tag

Járt nállam vagy 4-5 éve egy olyan alaplap, amin a CPU lefogatás okozott panelszakadást. Ha jól emlékszem valamilyen akkori csúcs, mindent tudó s478-as foglalatos MSI alaplap volt. Pénz hiányában a gazda nem tudott alaplapot cserélni. Kerítettünk egy talán Titán hútőt, amin tudtuk befolyásolni, hogy mekkora erővel feszüljön a hűtő a CPU-hoz." Behangoltam" az asztalon, jól ment. Beraktam a házba, se kép, se hang. Nem ment. Az álló helytetü alaplapon a hútő saját súlyát nem tudtam az asztalon kalkulálni. További kísérlet után jó lett. Vagy fél év mulva ezt újra eljátszottuk. Ismét jó lett. A következő alkalommal a hiba véglegesen beállt. Csak az alaplapcser segített, ekkor már az asztalon sem indúlt.

(#13031) Tin válasza ravail (#13030) üzenetére


Tin
veterán

hasonlóan jártam, ráment 2 estém mire rájöttem, hogy a hajlíthatástól száll el, és valószínű valahol megfeszült és kontaktos lett. szerencsére a cserével nem volt gond, mert 3 napon belül volt, és ráadásul mondtam nekik, hogy nyugodtan próbálják ki, mert kijött a probléma. persze továbbra sem tudom, hogy én nyírtam ki első alkalommal (egyből a házban raktam össze a gépet), vagy gyárilag volt ilyen, de szerencsésen végződött.

(#13032) KatonaT válasza Tin (#13031) üzenetére


KatonaT
aktív tag

Köszönöm megoldódott!
Megkapartam a festéket a deszka tartó csavarok alatt és jó lett...
Ilyen sem volt még hogy egy rohadt géppel ennyit kelett volna szívnom!
Főleg hogy nem is magamnak raktam össze....
Még egysze köszönöm!

(#13033) Smile8822


Smile8822
senior tag

Sziasztok!
Lenne egy problémám remélem tudtok segíteni benne!
Tegnap tettem össze egy gépet egy msi g31m típusú lap és egy DualCore 2141 es proci gyári hűtővel,normálisan összetettem a gépet és egyszerűen nem ad képet csak villog a monitoron a led és nem vált át nem értem miért!
Mi lehet a baj szerintetek ?
Minden hardver tökéletesen működik.

•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822  -_-  {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 14 Pro ~

(#13034) bandi0000


bandi0000
nagyúr

hali
Az a problémám hogy megvettem a új alaplapom Asus P8B75-V és az integrált VGA-t használnám de ahhoz kellene a vga nak áramot adni s a tápomon nem 4 es tápcsatlakozó van hanem csak 3 as ilyenkor mi teendő?

Xbox One: bandymnc

(#13035) cashback válasza bandi0000 (#13034) üzenetére


cashback
őstag

Ezt én nem értem... fogalmazd meg újra. :B

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#13036) DJ WOKKY válasza Smile8822 (#13033) üzenetére


DJ WOKKY
addikt

cpu support-ban én már a procidat sem találom meg a támogattat között...

bandi0000: ezt most én sem értem. Az alaplapra rádugod a 2 adott tápkábelt és az integráltnak működnie kell. (24-es és a 8-as)

[ Szerkesztve ]

(#13037) Smile8822 válasza DJ WOKKY (#13036) üzenetére


Smile8822
senior tag

Pedig ott van :) NÉzd meg jobban :)

•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822  -_-  {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 14 Pro ~

(#13038) bandi0000 válasza DJ WOKKY (#13036) üzenetére


bandi0000
nagyúr

van az integrált VGA a lapon annak kell egy 12V-os ág de a tápom régebbi és csak egy 8V-os ága van
itt a nagy csatlakozó mellett van az a 4-es nekem ilyen van a tápomon de az alaplapnak 8 as kell vettem átalakítót de nem jó hozzá

Xbox One: bandymnc

(#13039) Chapel


Chapel
addikt

Cseréltem vga-t, pár napig alaplapi vga-ról ment a gép, most beleraktam az újat, de egyenlőre uyge azon se kép-se hang, át kéne állítanom a bioosban hogy Pcie legyen az alapértelmezett...de nem találom ezt hol állítom. Noob vagy nem noob dolog, de ebben kérnék segítséget. :B

Alaplap: Asus P8H67M-Pro

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#13040) cashback válasza bandi0000 (#13038) üzenetére


cashback
őstag

Szóval 24pines van a tápodon, az tökéletesen passzol az alaplaphoz.

Illetve van 1*4pines csatlakozód a tápodon... a 8pines egyik felébe beletudod dugni (csak az egyikbe megy be, a másikba max kalapáccsal)

[ Szerkesztve ]

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#13041) bandi0000 válasza cashback (#13040) üzenetére


bandi0000
nagyúr

És akkor még működik is a gép? Valami hiányt nem szenved?
Amúgy vettem átalakítót de azzal se jó basszus olyan mérges vagyok....

Xbox One: bandymnc

(#13042) kjani18 válasza Smile8822 (#13033) üzenetére


kjani18
őstag

DualCore 2141 valamit elírtál...

Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html

(#13043) kjani18


kjani18
őstag

Erre valaki...hátha

Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html

(#13044) cashback válasza bandi0000 (#13041) üzenetére


cashback
őstag

Természetesen működnie kellene... nálam nagyon sokáig ilyen megoldás volt.
AsRock B75Pro3-M + Gigabyte SuperB / szintén csak 1db 4pines plusz táppal volt ellátva.

Ha az átalakítóval próbáltad eddig, akkor most próbáld anélkül.

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#13045) Kernel válasza bandi0000 (#13041) üzenetére


Kernel
nagyúr

Működik a gép, csak 2x2 vezetéknek párhuzamosan kisebb lenne az ellenállása, mint 4x2-nek, ennek nagyáramú terhelésnél van jelentősége. Nem tudom, mennyi a GPU teljesítmény, de gyakorlatilag a kisebb csatlakozó is elég szokott lenni.

Különböző átalakítókkal meg az a helyzet, hogy a toldásoknak is van átmeneti ellenállása (+ maga a vezeték), akkor már jobb lenne közvetlen a tápba csatlakozó vezeték.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#13046) Smile8822 válasza kjani18 (#13042) üzenetére


Smile8822
senior tag

Bocsi tényleg :)
2140 :D
Így már okés :)

•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822  -_-  {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 14 Pro ~

(#13048) Werkly


Werkly
őstag

Asus P8Z77 alaplapon a CPU Fan mellett van mégegy CPU csati az mire jó illetve mikor kell használmi?

(#13049) bandi0000


bandi0000
nagyúr

Hát rádugtam müködik de ahogy elinditottam a telepitést a windows fájl kicsomagolásnál mindig kikapcsolodik magától...táp miatt lehet?

Xbox One: bandymnc

(#13050) Kernel válasza Werkly (#13048) üzenetére


Kernel
nagyúr

Itt van a doksiban, ha erre gondolsz:

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.