Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17901) Met válasza pufancska (#17898) üzenetére


Met
nagyúr

Van milyen gépet vegyek topic, leírod mire kell, mennyid van rá és esetleg mi az ami nem kell mert van (vinyó, monitor stb.)

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#17902) pufancska válasza Met (#17901) üzenetére


pufancska
tag

Köszi a legnyilvánvalóbbra nem gondoltam

[ Szerkesztve ]

(#17903) fartfun válasza trisztan94 (#17878) üzenetére


fartfun
tag

Földim :DD :DD

(#17904) fartfun válasza fartfun (#17903) üzenetére


fartfun
tag

trisztan94,
lehet hogy demagóg leszek, de leírom a véleményem hátha segít. Kb 1 hónapja én is ugyanilyen kéréssel fordultam ide...

úgy látom mindketten k***-vra lebecsültük a design tervezést, mint feladatot. Ez is egy "szakma", amit tanulni kell, tapasztalni, kézségnek kell kialakulnia. Vannak szabályok, amiket meg kell tanulni, hogyan és hol kell/lehet használni, és emellett még kreatívnak is kell lenni :)

Jó példa erre az esetem, de szerintem veled is biztosan megtörtént. Egy megbízáshoz elővettem egy szép design tervet, és elkezdtem feltölteni a megrendelő által kért tartalommal, ilyen olyan boxokkal, elérhetőséggel, menükkel stb...és minél előrébb jártam a munkával, az összhatás egyre csak romlott és romlott, és nem értettem, hogy lehet ez, hiszen egy ütős designből indultam ki, a végeredmény pedig irritáló....kérem szépen, rengeteget kell tanulni, mire eljutsz oda, hogy eltudsz készíteni egy designt! Kontraszt, hangulat, eye flow, font harmony, tervezés stb stb stb. Ezek egyenként! olyan témák, aminek a tanulmányozásában el kell merülni. Ha ez nincs meg, nincs értelme itt kérdezni sem, mert a fenti dolgokat /elveketnem lehet egy-egy hozzászólásban leírni...
Én is egy kicsit úgy éreztem, hogy támadnak a válaszokkal, de ez engem ösztönzött, és elkezdtem magam "képezni". Szerencsére minden le van írva az interneten, ha ügyes vagy és tudsz szelektálni (mi kell és mi nem) pár hónap alatt eltudsz jutni egy olyan szintre, hogy le tudsz valami tenni az asztalra...

[ Szerkesztve ]

(#17905) 4ron


4ron
senior tag

Sziasztok!

Nagyon amatőr szinten értek csak Photoshophoz, viszont szeretek vele ügyködni. Eddig amikor plakátot készítettem, mindig ötletet kellett lopnom, ugyanis nem tudtam a fejben kialakult képet vászonra vetni. Ezen szeretnék most változtatni, de nem tudom hogyan induljak el. Egy ifjúsági klubnak akarnék bulira plakátot készíteni, tehát csak Facen lesz publikálva és nem kell semmi bonyolult. Egyelőre nem tudom hogyan fogjak neki, mert konkrét plakát tutorialt nem találtam, ami kicsit ízlésesebb lenne.
A tavalyi bulira EZT sikerült összedobnom, sajnos sok meló volt vele és még így sem az igazi, de végül is tetszett a szervezőknek. Nekem csak az számít, hogy segíthetek és most is valami egyedit szeretnék alkotni, de profibban. Ebben kérném a segítségeteket, esetleg ötletet, bármit, ami által jobb dolgot tudnék készíteni :)

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#17906) BonFire válasza 4ron (#17905) üzenetére


BonFire
veterán

Először arra kéne ügyelni, hogy az alapanyag a lehető legjobb legyen. Ilyen kis felbontású kép elrontja az egészet. A tipó nem jó. Legalább hatféle betűtípus látható, és egyik sem megfelelő. Legyen maximum kétféle, abból az egyik vastag, afféle plakátra való betű, például Pilsen Plakat, Impact, Alright Sans, Poster stb. Ezekkel lehet a főcímeket jól kiemelten írni, jó kontrasztos színekkel. A mellékes infó mehet kurrenssel, vékonnyal, más színekkel. A színkkel is takarékoskodj. Inkább legyen kettő, maximum három. Így nagyon nem lőhetsz mellé. A szövegek töltsék ki a rendelkezésre álló helyet, de mindig legyenek szépen eltagolva, elkülönítve egymástól. Egy ilyen, egy olyan, hogy meglegyen a kontraszt.

Legyen az elrendezés egyformára szabva. Ne lógjon ki egy-egy felirat az összképből.

Példának itt a legutóbbi plakátom FB-ra.

Margókra ügyelj! Mindig legyenek, szöveg csak akkor lehet kifutós, ha grafikai elem, viszont néhány kifutós elemmel meg lehet törni a csupa szabályos egyhangúságot.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#17907) 4ron válasza BonFire (#17906) üzenetére


4ron
senior tag

Akkor csak annyit mondj még meg, hogy az alapkoncepció és a stílus szerinted megfelelő volt-e?
Egyébként köszönöm a szájbarágós magyarázatot. Mivel 2 napom van nagyjából elkészülni a munkával, valószínű egy kész PSD-t le fogok tölteni és azt szerkesztem át nekem tetszőre. Majd a jövő évi Föld napos munkaakcióra készítek sajátot, vagy ha addig lesz valami meló :) De nem gondoltam, hogy ennyi apró részletre kell figyelni. Szívesen elmennék egy ilyen PS tanfolyamra, ahol ezek megtanítják nekünk. Na de:
kicsit szorít az idő és kell a reklám a bulinak. Úgy gondolom, hogy ETTŐL a jelenlegi eseményképtől bármi jobb tudna lenni, bármi többet tudna adni. Tehát majd választok valami kész anyagot.

Köszi a magyarázatot és tök jó az általad készített plakát :)

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#17908) BonFire válasza 4ron (#17907) üzenetére


BonFire
veterán

Az alapkoncepció és a stílus szerintem jó. Tehát az irányvonal jó, csak a kivitelezés volt kissé gyatra, de ez idővel fejlődni fog.

Érdekes, de amit most linkeltél, az sokkal jobb. Mármint információs szempontból. Pont akkora rajta a grafika, amekkora kell, nem megy a szöveg rovására öncélúan, a szöveg se nem zsúfolt, se nem ritka. Szépen meg van tervezve, mérlegelve, minek mekkorának kell lennie, és nincs rajta felesleges zavaró, vagy figyelemelvonó elem.

A plakát/flyer tervezésekor mindig azt kell szem előtt tartani, hogy legyen valami, ami megragadja a figyelmet (ez néha egy-egy jó szín- vagy betűválasztással kivitelezhető), viszont ne legyenek fölösleges, apró díszítőelemek, amelyek a nagy összképet elrontják, vagy elterelik a figyelmet. A jó módszer az, ha készítés közben mindig jól kizoomolsz belőle, és megnézed olyan kicsiben, amikor a feliratok már nem olvashatók, csak egy homogén masszát alkot az egész. Ha elég figyelemfelhívó, valamint a legfontosabb főcím még kicsiben is olvasható, akkor jó, mert akkor a néző oda fog menni, és közelről el fogja olvasni a részleteket, amelyeket már lehet szerényebb és kevésbé feltűnő módon elhelyezni a plakáton.

Én grafikai elemnek is jobb szeretem a monokróm dolgokat, vagy a sziluetteket. Ezeket lehet találni ingyenesen felhasználhatókat is jó sokat.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#17909) rii


rii
nagyúr

sziasztok

van egy "Camera Raw.8bi" file-om, innen

4.5-ös camera raw CR2 file-okhoz, PS CS3 alá

bemásoltam már az
C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Plug-Ins\File Formats

és a

C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Plug-Ins\CameraRaw mappákba

ez utóbbit én hoztam létre

de egyikkel se működik

hova kell bemásolni?

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#17910) Met válasza rii (#17909) üzenetére


Met
nagyúr

A sima Program Files-ban nincs Adobe könyvtár?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#17911) rii válasza Met (#17910) üzenetére


rii
nagyúr

hát ott nincs )))-.

win7
az os gondolom 64 bites a cs3 meg 32

de a CS3 megtalálta mert nem tudtam átírni a nevét, cak ha a PSből kiléptem

[ Szerkesztve ]

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#17912) rii válasza rii (#17911) üzenetére


rii
nagyúr

úgy értem megtalálta, de nem működik továbbra sem ))))-.

4.5 kell a cs3-omhoz nem?

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#17913) rii


rii
nagyúr

cs5-ben nincs nyelvválasztás, igaz?

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#17914) Met válasza rii (#17913) üzenetére


Met
nagyúr

Nincs

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#17915) ViZion válasza rii (#17913) üzenetére


ViZion
félisten

Van! Angol, vagy instant shift+Del... ;] :DDD

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17916) ViZion


ViZion
félisten

Lazítsatok csajok! :DDD ;]
Web designers @ work:

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17917) fartfun


fartfun
tag

Sziasztok,
egy kis újabb segítséget/kritikákat kérnék erről a desgnről[link] .
Tudom, a fontokat még egységesíteni kell, és a fejlcécben a színt erősebbre kell venni , mert egy kicsit fakó lett. Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#17918) BonFire válasza fartfun (#17917) üzenetére


BonFire
veterán

Nyissatok már új topicot a Bemutatom a dizájnomat/munkámat/terveimet stb címmel, és oda posztoljátok be! Ez Photoshop topic, hagyjuk már az állandó offolást! Az ember fel van iratkozva a témára, és egyből idesiet, amikor jön az értesítő, hogy biztos fontos, oszt közbe' meg nem is.

A te témádhoz: Szerinted jó? Akkor biztosan úgy van. Ha meg úgy érzed, hogy valami nem oké, vagy szar lett, akkor biztos lehetsz benne, hogy úgy is van. Kérdés, hogy meddig akarod még tákolgatni a semmit. Mert hibát találni majdnem mindenben lehet, viszont ha egy dizájn a célnak megfelel, akkor nem érdemes tovább variálni.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#17919) #81999360 válasza fartfun (#17917) üzenetére


#81999360
törölt tag

Kezdem fentről lefelé, balról jobbra.

- A logó "tükröződés-effekt" amit szerettél volna, nem sikerült, nem így szokták.
- A fenti menüben gondolom (remélem) el van csúszva az összes kis "pont" vagy nem is tudom mik azok.
- A kék termékek blokkban nem értem mi történik. Össze van keveredve minden, el van csúszva szinte minden betű, elem... ennek a doboznak a jobb oldalán van egy csík, akkor a másiknak miért nincs?
- Alatta ugyanaz.
- Hónap ajánlata: Ezt véletlenül hagyod így mindig? Mondták már hogy eleve nem jó az elhelyezkedése, mert az akcióknak kéne szem előtt lenni, nem pedig az oldal legalján. Ezenkívül, borzalmas az az árnyék...
- A lenti két blokkra ugyanezek elmondhatóak, de a színük sem nagyon illik sehová...
- Az a random kép ott lent semmire nem jó, de legalább "szétesik" az oldal tőle.

Ez amit most ide beraktál, úgy néz ki hogy; Dolgoztál rajta x órát/percet, meguntad gyorsan nyomtál egy CTRL+S-t és beraktad ide hogy márpedig ezt nézzük meg. A kis grafikai hibákat (kilóg egy-egy vonal, hiányzik egy effekt, stb) meg sem említettem a felsorolásban...

[ Szerkesztve ]

(#17920) Met válasza fartfun (#17917) üzenetére


Met
nagyúr

Ha tudod hogy van benne két hiba (szerinted) akkor minek postolod be ide? :U

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#17921) stranger28 válasza BonFire (#17918) üzenetére


stranger28
addikt

+1

(#17922) rii


rii
nagyúr

azt nem tudja valaki véletlenül hogy én mit b.szhattam el a CS3 esetében, hogy nem látja a RAW fileokat a PS?

bár a 8bi file-t megfogja, de a CR2 file-okat nem hozta be továbbra sem.

[ Szerkesztve ]

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#17923) shaggy


shaggy
aktív tag

sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Tehát a következőről lenne szó eljött az ideje, hogy a ház át legyen festve, de a szín kiválasztása igencsak nehézkes.
Már próbáltam 3d-s tervező progikat is de nem az igazi.

Arra gondoltam a photoshoppal meg lehetne csinálni lefényképezem a házat elejét oldalát és a lábazatot arra színre csinálom meg a házat amilyenre akarom meg az ablak környékét ilyen kiugró részeket lehet vele?

Meg mondjuk a lábazat részt olyan tégla hatás valami ilyen kiegészítők léteznek rá?

Szóval a kérdésem hogy is kell átfesteni valami ps-al?

(#17924) stranger28 válasza shaggy (#17923) üzenetére


stranger28
addikt

Először is "beszédes" képeket csinálj szvsz, amin a lehető legtöbb látszik a házból (pl.: saroknál fotózni) és a környezetből is, hogy majd összeillik-e az egész. Jó minőség sem árt. Utána már egyszerű a dolog, van ezerféle mód kijelölni, amit át akarsz színezni, aztán egy adjustment layerrel átpingálod. Erre pedig szintén van ezerféle mód, tutorial meg még több. Pl.: Quick mask + ecset, aztán egy Hue/Saturation. Többet is hozzáadhatsz és akkor a rétegek előtti szemmel meg tudod nézni gyorsan egymás után őket.

[ Szerkesztve ]

(#17925) jhos910 válasza shaggy (#17923) üzenetére


jhos910
aktív tag

Had üssem be helyetted a google-be, hogy neked csak kattintani kelljen egy számodra szimpatikusat a temérdek találat közül.

(#17926) jhos910


jhos910
aktív tag

Akinek tervezéssel és nem programmal kapcsolatos kérdése van az kérem ide tegye fel a kérdését. Kérem a fórumozókat, hogy irányítsák ide az eltévedt kollégákat is. :)

Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topicnak neveztem el, ez lefog mindent ami ide tartozik.

#1 hsz-hez ha szeretnétek hozzátenni akkor írjatok, ezt most raktam össze gyors, hogy induljon a topik.

(#17927) BonFire válasza jhos910 (#17926) üzenetére


BonFire
veterán

Köszönjük, hogy elvállaltad ezt a cseppet sem hálás feladatot! :C

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#17928) rztecn


rztecn
újonc

Felraktam Ps-t, de újra akartam telepíteni, de ezt írja ki:
A telepítő nem tudott elindulni. Töltse le az Adobe támogatási tanácsadót a probléma megoldására.

Tudtok ebben segíteni, mi a megoldás a problémára.?

[ Szerkesztve ]

(#17929) #81999360 válasza rztecn (#17928) üzenetére


#81999360
törölt tag

Mivel nem írtál le semmit, így valószínűleg nem.

(#17930) BonFire válasza rztecn (#17928) üzenetére


BonFire
veterán

Akkor fordítok magyarról magyarra. Tehát:

„Töltse le az Adobe támogatási tanácsadót a probléma megoldására.”

Ez azt jelenti, hogy

„Töltse le az Adobe támogatási tanácsadót a probléma megoldására.”

Letöltöd, és követed, amire utasít. Utána, ha még mindig nem megy, visszajössz, és beszámolsz nekünk, lehetőleg részletesen. Mert mi az, hogy felraktad, de újra akartad telepíteni? Minek? Most felraktad, vagy nem raktad fel? Ha fenn van, minek újratelepíteni?

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#17931) shaggy


shaggy
aktív tag

hogy tudok PS-ben egy háznak a lábazatát átfesteni hogy ilyen kő hatású legyen vagy tégla hatás legyen?

Illetve az ablakok köré szeretnék valami mintát azt úgy gondoltam hogy egy új layer kijelölőm mit szeretnék festeni és átfestem

maga a ház átfestése már megy itt ahogy leírtátok köszönm is ezt a segítséget.

(#17932) trisztan94


trisztan94
őstag

Össze tud valaki rakni nekem egy 940x300px-es színátmenetes jpg-t?

ilyesmi kellene, de csak a háttér szín.

Nem vagyok PS közelben.

Köszönöm! :R

https://heureka-kreativ.hu

(#17933) Goldmen75


Goldmen75
őstag

Sziaszok!

Kérdésem a következő:

Adott egy i5-3570k CPU
8GB 1866 Ram
SSD
AMD 7950 VGA

photoshop számolásnál pl : por és karc effekt, a cput 100%-ra terheli de a vga meg se nyekken, holott a szoft. felismeri s be van pipálva hogy használja.

Ötleteket szívesen fogadok!

(#17934) ViZion válasza shaggy (#17931) üzenetére


ViZion
félisten

Úgy, hogy valahonnan kivágod és patternt készítesz belőle. Utána a házon kijelölöd amire raknád, ctrl+j és pattern overlay FX. Illetve jah, ha szín, akkor color overlay.

trisztan94: RGB kell? Még dolgozom, ha nem dob fel más, akkor utána megoldom.

Goldmen75: nem minden használja a GPU-t, bővebben Adobe oldalon a lista (ilyesmi), hogy mi igen és mi nem.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17935) Goldmen75 válasza ViZion (#17934) üzenetére


Goldmen75
őstag

Köszi!

Akkor ezek szerint szinte csak CPU függő?!....Néztem teszteket, az i5-i7 között pár % difit találtam...
Ismerős gépébe i3, 4 gb ram, hagyományos hdd s Gf 640 van, nyilván ezt lehet turbózni, ha megéri?!
vagy esetleg vannak olyan spéci beállítások amivel lehet sebességet profitálni?!

Direkt ezért próbáltuk most ki az én gépemen, de itt is elcsodálkoztam hogy full megy a cpu:)

köszi!

(#17936) trisztan94 válasza ViZion (#17934) üzenetére


trisztan94
őstag

Akarmi jo, rgb tokeletes :R

https://heureka-kreativ.hu

(#17937) ViZion válasza Goldmen75 (#17935) üzenetére


ViZion
félisten

Nagyon egyszerű: ha pénzt keres vele, akkor i5/FX-6300 + SSD + 16 GB ram ajánlott. 24 GB-vel nem tud mit kezdeni a CS4, CS6-ot nem tudom, sztem ha nem molinót tervez, akkor felesleges. i7 szintén felesleges, a HT-t nem tudja kihasználni igazán. SSD jó, mindenhez kell.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17938) ViZion válasza trisztan94 (#17936) üzenetére


ViZion
félisten

Sajna nem írtad a pontos megvilágítási beállításokat, így csak saccoltam. Soft omni light, kb. ilyesmi az is. :U

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17939) trisztan94 válasza ViZion (#17938) üzenetére


trisztan94
őstag

Pontosan ez kellett, nagyon szépen köszönöm! :R

https://heureka-kreativ.hu

(#17940) ViZion válasza trisztan94 (#17939) üzenetére


ViZion
félisten

Kis csokiért, sörért vagy Hubertusért bármit ;)

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17941) OhAi27 válasza ViZion (#17940) üzenetére


OhAi27
tag

:D kp mar nem is jatszik mi? :D

(#17942) Goldmen75


Goldmen75
őstag

Srácok, ezt keresem de sehol sem lelem "használható" verzióban:

greater than gatsby photoshop actions

Köszi

(#17943) Dluinet válasza Goldmen75 (#17942) üzenetére


Dluinet
nagyúr

megvan

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#17944) zetecR válasza Dluinet (#17943) üzenetére


zetecR
addikt

csak kell bele egy kettőspont

(#17945) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Rectangle shape-el vagy rectangle tool-al hogyan tudnék egy szabályos egyenlő oldalú négyszöget rajzolni?

(#17946) Goldmen75 válasza Dluinet (#17943) üzenetére


Goldmen75
őstag

Köszi, de ingyenes valamire gondoltam, nem fizetősre:)

(#17947) ToBeY válasza ToBeY (#17945) üzenetére


ToBeY
nagyúr

fixed size-al megoldottam a szabályos négyszög problémám.

(#17948) pufancska válasza ToBeY (#17945) üzenetére


pufancska
tag

Lenyomod a Shift billentyűzetet és tartod, majd az egér bal egérgombját is lenyomod tartod és lás csodát egyenlő szabályos négyszöget rajzolsz.
Vagy, de ez már haladóknak a felső sorba be tudod írni w:_____, H:______ Pl.: w:300000px H:300000px

(#17949) ToBeY válasza pufancska (#17948) üzenetére


ToBeY
nagyúr

A második verzióval oldottam meg a problémát.

(#17950) Cola111


Cola111
aktív tag

Sziasztok,

Segitsegre lenne szuksegem, egyaltalon nem ertek a ph-hoz, de szuksegem lenne egy kepre, amit gondolom ezzel a programmal lehetne megoldani. Nem nagy cucc, egy hozzaertonok max 10 perc szerintem. Ha valaki tudna segiteni megszerkezteni egy kepet, azt megkoszonnem. Üzenetben leirnam mirol lenne szo.

:R

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.