Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-05 13:51:56

LOGOUT.hu

Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3651) Patice


Patice
Topikgazda

No, megszületett a Roon rendszer itthon és elkeztem a 14 napos tesztidőszakot. Részleteket írok még. Első körben kell a szerveremnek a kb 200.000 szám feldolgozásához egy kis idő (1-2 óra).

Pár zenét meghallgattam vele, ki is alakult bennem egy vélemény-kezdet, de még ki kell próbálnom pár konfigot itthon, hogy a RAAT-ot hallom-e, vagy sem. Eddig mosolygok... :)

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3652) ctrlaltdel13


ctrlaltdel13
őstag

Sziasztok.
Az alábbi bosszantó dolgot véltem felfedezni.
A pc ről foobarral játszok le zenét,mikor bekapcsolom az erősítőt csönd van,elindítom a zenét az erősítő átvált pcm-re és halk zúgás jelentkezik a hangfalakon,nem hangerő függvénye.
Fenn van a wasapi,beállítom elsődleges kimenetnek és akkor is zúg.
Viszont ha egy filmet indítok újra csend lesz és semmi zúgás. Valakinek valami ötlet?
Hol kezdjem a hiba feltárását?

(#3653) Tim82


Tim82
nagyúr

Sziasztok!

Hifiberry Digi+ kimenetei (toslink és koaxiális) adnak ki egyszerre jelet? Ha igen, hogyan lehet váltogatni közöttük RuneAudio alatt, hogy egyszerre csak egyik szolgáltasson jelet?

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#3654) Polllen válasza Tim82 (#3653) üzenetére


Polllen
nagyúr

Szia!

Nem nagyon láttam még olyan nem studio cuccot, ahol coax és optikai kimenet között váltani lehetett. Ugyanaz a spdif jel mindkettő csak az optikánál van egy plusz fénnyé alakítás.

Ahol van ilyen ott két független spdif kimenet van. Ezek a kártyák nem ilyenek szerintem, így egyszerre mindkettőn kimegy ugyanaz a jel.

Otthon van egy pifi digim, majd kipróbálom este.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#3655) Tim82 válasza Polllen (#3654) üzenetére


Tim82
nagyúr

Köszönöm előre is. :R

Nekem az "eredeti" Hifiberry Digi+ van, de jelenleg nem tudom kipróbálni, hogy mindkét digitális kimenetre rákötve valamilyen DAC-ot mindkettőre ad-e ki jelet.

A RuneAudio felületén én csak olyan lehetőséget találtam, hogy HDMI-n, a Raspberry Pi analóg kimenetén vagy a Digi+-on akarom-e kiküldeni a hangot.

Ami biztos, hogy a Pi + Hifiberry Digi+ nálam egy SMSL Q5 Pro digitális erősítőre lesz rákötve, nagyjából az eredménytől függ, hogy mindkét kimenetet használom-e a Digi+-on, a másik kimenetre mondjuk egy DAC/fejhallgatóerősítő kombót rákötve.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#3656) Polllen válasza Tim82 (#3655) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én is digi+-ra állítom, csak a moode-t. Ott úgy van, hogy először engedélyezni kell az i2s kimenetet és ezután kell kiválasztani, hogy mi legyen. De az i2s kimenet csak egy lehet, nem osztható.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#3657) Polllen


Polllen
nagyúr

Hali!

Szól mindkét kimenet minden gond nélkül, de természetesen ugyanaz.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#3658) Tim82 válasza Polllen (#3657) üzenetére


Tim82
nagyúr

Köszönöm. :R

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#3659) Tomacko


Tomacko
senior tag

Sziasztok.

Egy RPi 3 sztorinak szeretnék neki ugrani a közeljövőben. Apám közelegve a 65-höz, úgy gondolta elege lett abból, hogy zene váltáshoz mindig fel kell állnia a kanapéról...., meg ha már újítana, akkor nem-e lehetne, hogy mobillal, vagy tablettel vezérelné, mert nem mutatna jól egy monitor a hifi erősítő mellett..... Aljas móson még az sem zavarná, ha borítóképpek is meg id3tag is menne stb.stb. Szóval sorolta az öreg a kívánságait sorba.... DE legyen olcsó is..... Oké mondom majd utánna nézek (tudtam, hogy ez vagy hasonló társai lesznek a megoldásom). Szóval most van egy RPi3 kit amiben a következők vannak:

Raspberry Pi 3 Model B & Starter Kit

Raspberry Pi 3 Model B
16 GB MicroSD card (class 10) with pre-installed NOOBS
ABS plastic enclosure
5V 2.1A power adapter
Micro USB with built-in switch (1.5 m)
HDMI cable (1 m)
USB to TTL serial cable (1 m)
Ethernet Cable (1 m)
802.11b/g/n 150 Mbps wireless USB adapter
3.2 in TFT Touch Screen option (+$28)

3.2 in RPi LCD (B)
RPi screws pack (2 pcs)
DVD
Stylus

Ezt most 75 dolláros áron tudnám meg rendelni, úgy vettem ki a hirdetésből, hogy a szállítás is benne van már.
Meg érheti ez az árát? Esetleg később rá tudok tenni majd egy DAC kártyát is ? Ezt csak a kijelző miatt kérdezem, hogy elfére majd még alatta. A kijelző életre keltéséhez kell valami külön voodoo varázslat majd ?

Hja és úgy vagyok teljesen homály a Linuxhoz, hogy kb 15 éve egyszer kipróbáltam a Suse linuxot akkor még 7.2 volt a legfrissebb verziója :)

Ahogy olvasgattam, nem lesz olyan nagy varázslat összehoznom neki azt, hogy bekapcsolás után a gép mindjárt elindítsa a zenelejátszót (minden egyébre van PC, de azt sem akar a nappaliban látni, főleg a hifi közelében :) ) Nyilván kell majd egy wifi adapter hogy a telefonnal, tablettel csatlakozzon rá. Gondolom van csilió app amivel majd tudja vezérelni a lejátszást meg válogatni a külső HDD-n lévő zenéit.

Élet képesnek tűnik ez amit leírtam a fenti csomaggal ?

Előre is köszönöm az ötleteket, jó tanácsokat :)

Tomi

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#3660) Polllen válasza Tomacko (#3659) üzenetére


Polllen
nagyúr

Szia!

Az ötlet életképes.

A csomagban nem értem az usb-s wifi adaptert, hiszen az rpi3-n van gyárilag wifi. Illetve ha mobilról vezérli, biztosan szükséges a kijelző?

21k-ért amúgy nem rossz csomag, rpi topikban tudnak segíteni, hogy van-e jobb ajánlat.

Ha i2s-re épülő DAC-t szeretnél hozzá, akkor csak olyan jöhet szóba, aminek a tetején van gpio kivezetés. Talán 1-2 ilyet láttam, de ettől még simán működik a dolog.

Az os install-tól nem kell tartanod, a jobbak annyiból állnak, hogy felmásolod az sd kártyára és beteszed az rpi-be, de a kijelzőt alapból egyáltalán nem biztos, hogy támogatják. (vagyis lehet valamit kell majd mókolni)

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#3661) Tomacko válasza Polllen (#3660) üzenetére


Tomacko
senior tag

Köszönöm szépen. Nekem ennyi elég is. Akkor februárra meg lesz a szabadidős programom..... Hiányzott egy ilyen púp nagyon :) A kijelző éppen nem szükséges annyira, de része a kitnek a massdrop-n épp :) De akár jól is jöhet, ha épp töltőre kell tenni a telefont, vagy ott hagyja valahol a ház másik felében, ami nagy szokása az öregnek, pedig mindig van a ruháján legalább 2 zseb amibe elférne :)

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#3662) Tim82 válasza Tomacko (#3659) üzenetére


Tim82
nagyúr

Szia!

Én hálózati zenelejátszónak egy Raspberry Pi 2 Model B-t használok, RuneAudio-val. A Pi 2-t még a Pi 3 megjelenése előtt közvetlenül vettem, önmagában. Eleinte médialejátszó volt tévére kötve, majd ott egy Amlogic SoC-os dobozka váltotta, így az ősz folyamán kifejezetten zenelejátszó feladatkörbe tettem át.

A magam részéről Hifiberry Digi+-t vettem hozzá, valamint egy hozzá való házat. Elfekvő USB-s wifiadapterem volt itthon, a rendszernek meg egy 8 GB-os microSD több, mint elég. A zenék NAS-on vannak, a Pi-ben lévő memóriakártyán csak a RuneAudio van telepítve.

A Pi 2-t jelenleg koaxkábellel rákötve az Audio-GD DAC-omra használom. Nem ez a végleges felhasználási terület, hangfalas rendszer alapja lesz egy SMSL Q5 Pro digitális erősítővel együtt.

Androidról MPDroiddal, Windows alól Chimney-vel tudom távirányítani, de tehetném ezt akár böngészőablakból is. A RuneAudio telepítéséhez és beállításához nem kell pilótavizsga, a fenti linkemen lévő dokumentáció átolvasása alapján szerintem egy Linuxhoz nem igazán értő ember is meg tudja oldani. De van sok más alternatíva is, én azért választottam azt, mert példás dokumentáció és élő fórum van mögötte probléma esetére, valamint majdhogynem faék... akarom mondani felhasználóbarátnak találtam a felületét is.

*
Én sok felesleges dolgot látok abban a pakkban, amit írtál. Például szerintem felesleges extrák az említett memóriakártya (ha egy rendszer kerül rá, felesleges a NOOBS, ennek akkor van haszna, ha több célra többféle rendszert akarsz egyszerre a memóriakártyára telepíteni), a táp (a gyakorlatban bármilyen legalább 2A-s micro USB-s töltő megteszi), a ház (ha veszel utólag hozzá Pi-specifikus DAC-ot, hangkártyát, amelyik a Pi saját csatlakozóit használja és nem külső cucc, ahhoz biztosan nem lesz jó), a kábelek, a DVD...

Magam részéről az érintőkijelzőt is feleslegesnek tartom, ha távirányítással lesz megoldva - az Android telefon/tablet (vagy akár Windows-os gép) MPD kliense (fentebb említettem őket) tud mutatni borítóképeket stb.

A külön wifi adaptert sem értem, a Pi 3-ban eleve van beépített wifi.

*
A Pi 2 és 3 tudomásom szerint kevésbé szenved USB problémáktól, mint a PC-k, szóval a külső hangkártya-DAC sem rossz megoldás, de alapvetően van neki egy I2S csatlakozó tüskesora, amihez egészen jó belső megoldásokat lehet illeszteni. Az én ilyenem - Hifiberry Digi+ - ezek közül drágábbnak mondható, de pl. kb. feleannyiért szerezhető AliExpress-ről a klónja Pifi Digi néven és ez csak egy példa.

Most így elsőre nekem ennyi jut eszembe. :B

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#3663) Polllen válasza Tim82 (#3662) üzenetére


Polllen
nagyúr

A pi2 és pi3 nagy nyűgje az USB. Az elsőn biztosan közös vezérlőt használ az USB-vel. Így nagy felbontású zenénél (24/192) könnyen akadhat a lejátszás.

Rpi3-nál wifi-n usb dac-kal ez volt néha 16/44-s flac-nél is. Ugyanaz a file i2s transzporttal wifi nélkül hibamentes.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#3664) Tim82 válasza Polllen (#3663) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az elsőnél biztosan egy vezérlőn van az USB és a LAN, a másodiknál valamit javítottak rajta, a harmadiknál meg mintha talán meg lenne teljesen oldva a dolog.
Most nem emlékszem pontosan a részletekre és nehezen is fogok épp utánakeresni. :B

De arra gondoltam, hogy mindezzel együtt is kevésbé szed össze zajt stb., mint egy PC USB portja. Természetesen az I2S-re épülő megoldások jobbak, de nem elvetemült dolog USB-s hangkártyával/DAC-kal használni - én OSMC-vel használtam a Pi 2-t LAN-ról egy SMSL Q5 Pro-t USB-n rákötve és sem zenével, sem filmmel nem tapasztaltam hangproblémát.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#3665) Tomacko válasza Tim82 (#3664) üzenetére


Tomacko
senior tag

Neked is és mindenkinek aki hozzá szólt, köszönöm a segítséget. Akkor ez a dolog körvonalazódott is nagyjából. RPi3 + egy hozzá való DAC lesz a vásárló listámon. Ami lényeg, hogy RCa alapon legyen rajta line out kijárat, ugyanis az öreg tuti nem fogja lecserélni a Hifi erősítőjét, amit nagyon is megértek ;] Ugyanis egy ilyen, gyöngyszemet kb ilyesmi állapotban is nem szabad, nem csak a külleme miatt, a hangja se egy mai integrált 20 dekásé :) Szóval ehez meg van összekötő kábelem is normális RCA-RCA végekkel. Mert ugye nem szabad csak úgy költekezni ilyesmire. Mert fiam én ennyit költök rá max..... :)

Szóval :R köszönöm :)

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#3666) Patice válasza Tomacko (#3665) üzenetére


Patice
Topikgazda

Olvastam, hogy írtad, hogy nem nagy a költségvetés, de szerintem egy ilyen az öregnek nagyon bejönne. :D

Az erősítőt meg teljes mértékben megértem, hogy nem akarja cserélni. Nem is kell! :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3667) Tomacko válasza Patice (#3666) üzenetére


Tomacko
senior tag

Az hagyján, hogy a kereten túl van az ára a tervezettnél..... Mert kb. majd háromszorosa :) De ma beszéltünk telefonon, mivel 100 km-re lakunk egymástól elég ritka lett a kontakt. Röviden szólva nem csalódtam az öregben na ;] Erről a dologról úgy nagyjából karácsony utáni napokba esett szó köztünk, mondom neki oké év eleje felé valamikor ahogy a szolgálatok engedik elkezdek utána járni......1 hete bele is kezdtem a részleteket is meg keresni, hogy milyen kütyün mi az ami nincs, nem kell stb. Erre közli a beszélgetés végén, hogy ja azt a kis kütyüt meg hagyd a francba ne keress, mert vettem egy használt notebook-t erre a célra 2 hete már.....
:Y :Y :Y
Meg is :C érte telefonon keresztül gyorsan :C :W :W

De ez a motyó nekem bejövős, lehet megy a háztól a HTPC és be ficcentek a helyére egy ilyet. Mégis csak célirányosabb lesz a csajoknak filmet nézni, nekem meg másik rendszerre bootolva zenét hallgatni. Meg ahogy nézem az a DAC amit az Audiophonics rá tett nem egy olcsójános szintet képviselhet már, vagy tudja a fene :) De tetszik, szóval be ült a hangya a fejembe...... De ez csak tavasszal jöhet, ha......most nem várt fél tengely csere és hengerfejtömítés csere jön, a be tervezett felni görgőzés-gumi csere és turbó csövek csereéje mellé.... Szóval nem, hogy ezt el kell tolnom, de még a JM LAb Cobalt dobozokhoz sem tudok már megint kábeleket venni :)

[ Szerkesztve ]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#3668) Patice válasza Tomacko (#3667) üzenetére


Patice
Topikgazda

:D

De legalább még időben kiderült, hogy nem is kell neked összegurítani semmit.

A linkelt cucchoz még dobj hozzá egy iFi iPower tápot (50 €) és akkor tényleg rendben leszel. ;]

Amúgy meg az ember tervez az élet végez. Ilyen ez a hobby.

Én is szívesen költöttem volna már a hifire, de a családi házunk felújítására nagyobb szükség van. :K

A tatár meg nem hajt, ha 5-10 év alatt jön össze amit szeretnék, akkor annyi. Addig meg van időm zenét válogatni, TAG-elni hallgatni, mert már most sem szar ami otthon van. És amit szoftveresen lehet játszani ezekkel a kütyükkel, az meg megint egy jó hosszú történet. Bele sem kezdek inkább.

Részletekben úgy is megtalálható itt a fórumon, vagy a Logout blogokban.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3669) Peetta14 válasza Patice (#3651) üzenetére


Peetta14
tag

Szia, orommel veszem az irasod, velemenyed a roon kapcsan. Koltozes utan szeretnem kiepiteni en is.

(#3670) Patice válasza Peetta14 (#3669) üzenetére


Patice
Topikgazda

Hát, a Roon-nal nem sikerült összebarátkoznom. Állandóan kifagyott, akár szerveren, akár asztalin (audio végpont). :((( Ennyi pénzért sokkal stabilabb programot várnék, meg is szakítottam a kipróbálási időszakot.

Rövid meghallgatás alapján a véleményem:

Hangra nekem szárazabb, kevesebb, de pontosabb, artikuláltabb mélyű lett az alja, viszont közép és magas szekcióban elég nagy előrelépés: fókuszált, pontos, és nyugodt zenét tolt az arcomba. Egyáltalán nem tolakodóan, hanem székbe ragadósan. Azt vettem észre magamon, hogy tovább hallgatom a szokásos teszt zenéimet. Nagyon kellemes, nyugodt zenei előadásban volt részem. Kb. még úgy tudnám leírni, hogy sokkal több információ jött át a zenékből, már amelyikben volt persze.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3671) Ereshkigal válasza Patice (#3670) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Vajon miért fagyott? Nem próbáltad esetleg kisebb adatbázissal? Persze előrébb nem lennél vele.

(#3672) Peetta14 válasza Ereshkigal (#3671) üzenetére


Peetta14
tag

Szerintem is erdemes lenne egy kulso ssd-roo megprobalni, kisebb adatbazissal. En megvcsak a discovery reszeben jarok, de eleg komoly hw kovetelmenye van 30k feletti track eseten. HQ-t raknak melle. En olcsobb nas + intel nuc + endpoint setup-ban gondolkodom egyelore.

(#3673) Patice válasza Ereshkigal (#3671) üzenetére


Patice
Topikgazda

Ezt sajnos nem volt időm kideríteni.

Egy tippem van csak: ugyan ebben a rendszerben a NAS-on a MinimServer is állandóan hibaüzenettel leállt, mert a 3 nagy zenei könyvtár közül az utolsóban sok .m3u fájlban elmentett zenék abszolút útvonala érvénytelen volt, így ezeket nem tudta adatbázisba venni.

Szóval lehet ha majd az 1.3-as revízió kijön, és talán stabilabb lesz a Roon, meg rendet tudok addig rakni a könyvtáraimban, akkor adok még neki még egy esélyt.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3674) funkmester


funkmester
aktív tag

CAD 8.1. script ilyen script windows 10 -hez letezik? milyen esetekben mukodik ez a script?zene lejatszas?youtube?film lejatszas?
kodi hazsnalat soran mukodik hasonlo funkcio, script?

(#3675) Patice válasza funkmester (#3674) üzenetére


Patice
Topikgazda

Szomszédban válaszoltam.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3676) akva


akva
tag

Bocsi, ha volt már: mpd-vel meg lehet oldani, hogy az mpd, mint lejátszó más hostot használjon szervernek? Például úgy, mint a squeezelite / lms párosnál (lásd daphile).

Egyébként pár napja kijött új verzió a voyage-mpd-ből, nem tudom, láttátok -e.

Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok

(#3677) Polllen válasza akva (#3676) üzenetére


Polllen
nagyúr

Wow, köszi!

Olyan régen frissült utoljára, hogy nem figyeltem.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#3678) Ereshkigal válasza Polllen (#3677) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Azért a csomagok szoktak frissülni folyamatosan, új kernelek is jöttek ki az előző release óta. ;) Mondjuk tény, hogy komplett iso régen volt. (Fura, a honlapjukra nincs kitéve ez az új verzió.:) )

akva: MinimServer + upmpdcli.

[ Szerkesztve ]

(#3679) Patice válasza akva (#3676) üzenetére


Patice
Topikgazda

Köszi! :R
Hamarosan lehet ki is próbálom. Nem találtam semmilyen change log-ot, vagy release notes-ot, hogy tudjuk mi frissült benne. Gondolom Debian Jessie biztonsági frissítések + pár csomag update, meg az MPD-ből is újabb verzió real time patchelve (csak tippelek). :C

A másfajta host-ra én is a Minimserver + upmpdcli párost ajánlom. :K

(#3678) Ereshkigal:

+1

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3680) Ereshkigal válasza Ereshkigal (#3678) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Na, megnéztem ezt a 11-es kiadást:
4.1.6-voyage-rt-rt3 kernel van benne, az mpd verziója pedig 0.19.12. Ránéztem a zenegépemre is, amin egyébként szoktam frissíteni a csomagokat, szintén ezeket a verziókat dobta ki. Valószínűleg csak aktualizálták a rendszert, de majd kiderül, ha postolnak róla valamit.

[ Szerkesztve ]

(#3681) Polllen válasza Ereshkigal (#3678) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nálam nincs fent, mert a dvga-s gépemben nem listázta ki az usb dac-t.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#3682) Patice válasza Ereshkigal (#3680) üzenetére


Patice
Topikgazda

Köszi az infókat!

Akkor modern kerneles Debian Jessie, és úgy látszik nem RT-patch-es MPD. "Félig jó." :DDD

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3683) akva válasza Patice (#3682) üzenetére


akva
tag

Miből lehet tudni, hogy nem rt patch-es az mpd?

Köszi a tippeket a minimserver + upmpdcli párossal kapcsolatban! :)

Egyébként Voyage-MPD alapon tesztelgetek most, de feltettem rá egy squeezelite-ot is, meg nem mondanám az mpd-vel összevetve, hogy melyik szól jobban... a windows2012-es gépemet mindenesetre mindkettő lenyomja rendesen, fidelizer ide vagy oda (de ezen nem lepődtem meg, a daphile is jobb volt, mint a win).

Szerintetek a voyage linuxra fel lehetne küzdeni egy kodit, vagy már az elképzelés is értelmetlen? (Megpróbáltam felrakni amúgy, de resetelt egyet a gép, és mivel live cd-n futott, logjaim sincsenek...)

Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok

(#3684) Ereshkigal válasza akva (#3683) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Forrásból szerintem fel tudod tenni a Kodit. Persze előtte nem árt, ha X-et, video drivert, ablakkezelőt is teszel fel. :)
Hogy értelme van-e, ezt te tudod. Nálam pl. biztos nem lenne. Fut itthon minidlna szerver (is), a TV onnan játssza a filmeket wifin keresztül.

[ Szerkesztve ]

(#3685) Kovács Elemé válasza akva (#3683) üzenetére


Kovács Elemé
csendes újonc

Miből lehet tudni, hogy nem rt patch-es az mpd?

Ha ezeket a beállításokat elfogadja akkor rt az mpd.
Az utolsó rt kernel + rt mpd az a 0.9.5 verzió.
A trükkök tárháza. :R

#
audio_output {
type "alsa"
name "######"
device "hw:###"
mixer_type "disabled"
priority "FIFO:52" #optional
# mixer_type "hardware"
# mixer_device "hw:W20" # optional
# mixer_control "Wadia Clock Selector" # optional
# mixer_index "1" # optional
# dsd_usb "no"
}
#

# realtime option
realtime_option {
memlock "yes"
stack_reserve "1024"
heap_reserve "10240"

main_priority "OTHER:0"
player_priority "FIFO:50"
decoder_priority "FIFO:47"
update_priority "OTHER:0"
}

[ Szerkesztve ]

(#3686) akva válasza Kovács Elemé (#3685) üzenetére


akva
tag

Köszi, a 11-es live cd-s verzió valóban nem fogadta el.

Lehet itt mazsolázni a tweak-ek között! :) Esetleg kipróbáltátok őket? Van valami, amit nagyon érdemes beállítani?

Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok

(#3687) funkmester


funkmester
aktív tag

helo, nas-rol valo zenehallgatas soran, minoseg tekinteteben van kulonbseg? szamit mikent fogadja a jelet a forras, esetleg a nas minosege?

(#3688) funkmester


funkmester
aktív tag

ill. AudioQuest JitterBug USB ilyen kütyük a mezei usb menetekbol kivalo minosegut varazsol?vagy elmarad a beepitett direkt zajszurt usb -ktol?

(#3689) Patice válasza funkmester (#3687) üzenetére


Patice
Topikgazda

Elméletileg van, pl. valószínűleg nem mindegy, hogy a NAS, router, switchek mennyi elektromos zajt "termelnek" és ezek milyen mértékben kerülnek a LAN hálózatra.

A miként fogadja a forrás a jelet kérdésnél is szerintem igen, lehet különbség - ez a rész inkább már szoftverfüggő. Pl. Linuxos klienseknek optimálisabb az NFS fájlcsatolás, Win kliensnek meg a Samba (SMB), streamereknek meg inkább UPnP kell.

Viszont ezzel a részével elég akkor foglalkozni, ha lánc vége már kiforrott, már nem változtatsz rajta és van olyan felbontású/minőségű, ami profitálhat az optimalizálásból. Ha nem ilyen szintű a rendszered, akkor az alap megoldások is teljesen jók. :K

USB vagy LAN zajszűrők megint csak lánc- és rendszerfüggő dolgok, hogy kihallod-e a hatásukat - van-e olyan jó a láncod.

A "beépített, zajszűrt kimenet" alatt mit értesz? Dedikált USB kártyát USB-s DAC-okhoz? Vannak ilyenek, már a kezdetektől fogva érdemes ezekkel játszani. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3690) funkmester válasza Patice (#3689) üzenetére


funkmester
aktív tag

koszi a kemerito valaszt :)

(#3691) Polllen válasza Patice (#3689) üzenetére


Polllen
nagyúr

Még nem teszteltem túl sokat, de új dac-m van (m-dac) és rpi vs pc között eltűnt a különbség. Félre is tettem a málnapc-t. Pedig a denon da 300-nál sokat dobott a hangon.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#3693) toroB86 válasza funkmester (#3688) üzenetére


toroB86
csendes tag

Szia,

én vettem egy JitterBug-ot mikor akciós volt :D, de nem tudom igazából megmondani, hogy számít-e valamit a hangban.
Raspi B-m van (2 USB, 512MB RAM) Volumioval használtam eddig, korábban egy Behringer UCA 202-vel. Nem egyszerűen van beépítve a cucc, nem tudtam A-B tesztelni. Használtam paralell és sorosan kötve is, de mivel tápnélküli az eszköz végül a sorosnál maradtam. Aztán beújítottam egy SMLS Sanskrit 6-ot, mert tudja a HD audio-t is, de azt meg a Pi nem bírta igazán kezelni, recsegett, ropogott, próbáltam mindenféle fixet, de csak downsamplinggal ment. Most párhuzamosan van bekötve, mert saját tápos a DAC.
A napokban váltottam Moode-ra, (mert nem szimpi a Volumio azon fejlesztése, hogy a webes felület listakezelése nem az MPD-t használja), de a zenéket elfedte valami nagyon durva statikus zaj, már épp ott tartottam hogy vissza a Volumio, mikor állítgatás közben megint rápróbáltám, és hopp, jó. Az UAC2 fixet bekapcsoltam, USB eszköznek kiválasztottam a C-Media 6631-et, meg az MPD-nél FIFO-t állítottam be, s most jó.

Azt még nem próbáltam, hogy Bubble UPNP-vel tudok-e rá küldeni youtube-ról zenét, a volumio ezt tudta, viszont ott a LastFm-es scrobble nem ment sehogysem, itt meg pöcc-röff. Kicsit jobban is tetszik, "feature rich"-ebb a felület.
többi komponensem: zene egy ubuntus banánról jön NFS-en, LAN-on egy gigabites routeren, Pro-Ject Stereo Box az erősítő, HECO Victa Prime 202 a hangsugárzók, AudioQuest Pearl az USB kábel, a JitterBug és a már említett SMSL Sanskrit 6th. Meg egy lemezjátszó egy Ethosz Mini Phonoval, de az másik sztori :)

(#3694) Patice


Patice
Topikgazda

Szerintetek is egy lefelé fordított Raspberry lapul az (1795$-os) Audio Alchemy DMP-1 szívében?

Itt nagyban látható a segge is. :))

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3695) Polllen válasza Patice (#3694) üzenetére


Polllen
nagyúr

A középső board, amin a hdmi is van, hasonlít a pi-re, de szerintem nem az. Azokon más a felirat hátul. Lehet saját széria.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#3696) ttower válasza Polllen (#3695) üzenetére


ttower
aktív tag

Pi lesz az. A lapok között vannak eltérések attól függően, hogy hol gyártották őket. [link]

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#3697) Ribi válasza Patice (#3694) üzenetére


Ribi
nagyúr

Az az USB kábel vajon mennyire hájfáj vagy a hálókábel ott az cat18-as legalább? ;]
USB kábel nagyon céllövöldés tömegdrótnak tűnik. :U

(#3698) ttower válasza Ribi (#3697) üzenetére


ttower
aktív tag

1800 dollárért erre futja. Amit te akarsz bele az az 500 dolláros upgrade kitben lesz...

Igazából ennyiért már kihozhatták volna a hdmi-t is a hátlapra. Nálam kimondottan hasznos lenne mert nincs elég digi in a procin.

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#3699) krechl


krechl
csendes tag

Itt meg egy magyar termékben egy banán lapul, potom 310ezerért, hálózati lejátszóként. Kíváncsi vagyok, még hány ilyet látnánk nagynevű gyártók hálózati lejátszóiban. Amit tekinthetünk a kis kütyük elismerésének is :C

(#3700) Patice válasza krechl (#3699) üzenetére


Patice
Topikgazda

Dikk.. :R Erről nem is tudtam még. Köszi az infót!

Magamat tudom még idézni hasonló termék miatt.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.