Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
Patice
üzenetére
Igen. De most más gondok is vannak. Beállítottam a feladatütemezőben, hogy hétfő hajnalban csináljon egy leállítást a DSM majd rá 10 perccel egy indítást. Nos, a leállítás sikerült de nem bírta elindítani a gépet, mert elérhetetlen a neten.

Ezért gondoltam arra, hogy távolról majd én elindítom, de nem megy. -
törölt tag
"Vagy fizetsz a kényelemért, vagy magadnak kell mindent megcsinálni sok idő+energia ráfordítással."
Látod itt ez a gondom. Miért _kell_ ez így legyen? Egy mint vagy ubi alatt is megoldott ezer éve, hogy felteszed, elég jó eséllyel megy, package centerből klikkelsz mi kell leszedi nem hal el, etc. Teljesen használható kvázi laikus szemmel is. Pedig ezek is ingyenesek.
Lehessen hekkelni, meg simogatni a lelkét kernelig bárminek, de nem hiszem hogy törvényszerű kéne legyen, hogy fél órát nézzem a googli első találatát amiben a samba megosztásnál felmerült 755-ös jogosultságot próbálom felfogni, mit is jelent az rwx r-x r-x ami ennek az eredménye és az jó e az adott userre. Ekkora és ennyi idő óta jelen lévő rendszereknél simán lenne igény szerintem egy felhasználó barát felületre, amin alapvető dolgokat meg lehet csinálni minimál túrással, akinek meg igénye van rá legyen hozzá tudása is. Ahogy ezt a syno is pl bebizonyította, mert a palettájuk egy jelentős része ugye masszívan home use-ra van kihegyezve.
Csak sz@r szembesülni a ténnyel, hogy vagy rendesen expert szintre kell húzni magad vagy egy valag lóvét kiadni, egyszerűen nincs kompromisszumos, köztes út nagyon

Na mindegy kihőbörögtem magam, be is fejezem az offot mert na nem ide tartozik

-
Mate
nagyúr
Patice & llacee: 5.2 nekem is gond nélkül megy.
Ahogy olvasgattam xpenology fórumot 6.0 és 6.1 is sokaknak megy. Első körben nem tudtam összehozni, hogy elinduljon. Másodszor elindult, de syno assistant nem látta. Most ott tartok, hogy már látja, rá is tudok csatlakozni, de 35-ös hibát dob telepítésnél.
-
Mauzes
addikt
A Xpeno natívan van telepítve, DSM 6.0.2. Az alaplapom Gigabyte GA-H81N-D2H. Érdekes módon a wake on lan beállításokat nem találtam meg a manual-ben, de van szó egy power management opcióról, hogy ha azt engedélyezem, akkor nem fog működni többet között a wake on lan. Na most akkor döntsem el, hogy tudja-e.
-
zeotróp
csendes tag
Amikor nem bootol be pendriveról, akkor nem tudok belépni sem a BIOS-ba. Csak akkor, ha resetelem a CMOS-t vagy ha lehúzom a pendrive-ot, és újraindítom a gépet. Ha ez megvan, akkor kikapcs, pendrive vissza, bekapcs, belépés a BOIS-ba. És csak azt állítom be, hogy pendrive-ról induljon, semmi mást. Esetleg az időt, dátumot, mert az elállítódik. Direkt nem állítok (még) mást, egyelőre stabil rendszert szeretnék. Ha atombiztos lesz, majd jöhet a tuning.
-
Essejó
Topikgazda
Nincs tárhelyem, minden csordultig teli a gépen. Van egy 40 Gb-os SSD-m gondolom arra nem fér rá a teljes Syno Backup
A konfigot viszont lementettem az pár tíz Kb.
A teljes tartalmat Vezérlőpult \ Megosztott mappa: Áthelyeztem Lemez 1-ről Lemez 2-re
Rendbe raktam a telepített programokat, elég minimalista mennyiség fut: Antivírus, DS, MC, Photo Station.
A lemezek ki be pakolását estére halasztom. -
Na bakker NAS újraindítás elmaradt... Akkor az Sc-download-nak kell jogosultság?
Új problémába ütköztem. Visszaírtam az MC-vel a usert transmissionr-re és nem indult el utána a szolgáltatás. Ezért gondoltam leszedem az egész TM-et és újrakezdem. De nem jelenik meg a csomagkezelési központban a TM, pedig a synocommunity-s link be van állítva. Mit tudok tenni?
-
Essejó
Topikgazda
Nagyon nem tartozik ide ezért offolom is magam

Szóval tegnap valami beletörölt a gépembe. amire sikerült előszednem egy LiveCD-t, kiderült csak azok a dolgok hiányoznak róla amiket sosem mentettem és mint a példa mutatja kellett volna.
Ezt itt már egy frissen aktivált W10 alól írom.Szóval kérlek: ha 1xcsak végez vele akkor jön az öröm és bodootág, hogy van egy jó gyors gépe.

-
TheProb
veterán
Szomorú.
Akkor másik kérdés, szemezgetek FreeNas-sal, mert Xpenology-ból nagyon nem akar jönni a DSM6, meg amúgy is kipróbálnék másik OS-t.
Aki próbálta már FreeNas-t is vagy más rendszereket az tudna tapasztalatokat megosztani, hogy mik az előnyök, hátrányok vele/velük kapcsolatban?
-
tom956ster
aktív tag
Nekem ez így néz ki:
Szóval, nem tudom mi a probléma.... elméletben semmit nem toltam el.
Viszont lehet, hogy valami a router beállításainál van elcseszve.
Amikor a Külső hozzáférés lapon a Router beállításait nézem, ott a pipa a Cloud Station előtt, de a csatlakozás tesztelésének az eredménye mégis: Nem sikerült... :S
Megoldás? -
fogtunder
nagyúr
ja, csak azzal meg az a baj, hogy tudni kell, melyik film melyik Filmek mappában van, az egyes filmeket meg manuálisan belinkelni eléggé sziszifuszi meló lenne.
erre lenne mondjuk nagyon jó megoldás az aufs/mhddfs, mert az összeolvasztja a különböző köteteken lévő ugyanolyan nevű mappákat, csak az DSM alatt nem elérhető, az OMV viszont tudja.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Ez esetben megkövetem magam és valóban igazad van ott, bár nem tudom mit állít, Gen7-es HP-n semmit, proci ventilátor nincs, a ház hűtést pedig nem változtatja, az biztos, most gyorsan rápróbáltam. (Ja és nekem csak hűvös + csendes van)
XPE szerintem nem tudja átvinni ezt, gondolom a sima Syno-kban is inkább a házhűtést vezérli, mert a legtöbbön nincs proci hűtő [nyilván a SOHO eszközökről beszélünk most].
-
fogtunder
nagyúr
de én meg erre nem akarok még egy külön eszközt tartani, ennyi. legyen egy NAS, felhőbe feltolom a fontos dolgokat, hogy vész esetén meglegyenek, lokálisan van redundnacia, hogy ha HDD halál lenne. ha lenne a DSM-ben egy HDMI-n keresztül elérhető felület, amin fut a KODI, már szaladnék is a boltba.
-
fogtunder
nagyúr
backupra nálam egyelőre Amazon Glacier van, az offsite is, elég olcsó is. virtualizálni meg nem akarom, max ha hardveresen osztok neki HDD-ket, amit emlékeim szerint az olcsó J és N szériás intelek nem támogatnak, akkor meg már az egész nem olyan olcsó. és igazából a DSM nagy részét én sem használtam ki, szóval nem feltétlenül ragaszkodok hozzá, a QNAP-ban sem az zavar, hogy komplikáltabb konfigurálni, hanem pl. hogy a 3rd party appoknak nincs repositoryja és innen-onnan kell összevadászni őket, mire a sickrage-t életre keltettem rendesen, majdnem két estém ráment, mert szar fórum threaden próbálkoztam először. használom most pár hétig virtuálisan az OMV-t, aztán meglátom, mi lesz a vége.
-
Mankó
veterán
Ez a webdav nagyon jól hangzik.
majd jövök segítségért, ha elakadnék.Van egy mede8er x600-as média lejátszóm, de ahogy nézegettem a dsvideót, nagyon megtetszett, hogy minden borítót, leírást azonnal megtalált a filmekhez, még azokhoz is amik a transmissionben seedeltek az eredeti össze vissza fájl neveiken. Konkrét videótéka hangulatom volt, jó lenne ezt a tv-n is élvezni.
Semmi bajom az x600-al, szeretem, de jó lenne haladni a korral is.
Eddig visszatartott a kodi-s, htpc-s megoldástól a "hogyan kezeljük majd távirányító nélkül" probléma, de most hogy tervben van egy Harmony Ultimate One beszerzése, megint előjött a csere ötlete.giorgio: mi bajod van az Xpenóval? Annó én is gyári syno-ra fentem a fogam, de tekintve, hogy méregdrágán adják, jobb megoldásnak tűnt a saját nas építése Xpenóval. Ok, nem olyan kompakt, de nagyobb házat eldugom a szekrénybe, vagy annak tetejére és már nem is zavar és ugyanazon az áron jóval bikább, időtállóbb konfigot kapok, mint a Synologyból.
Avicularia: Nálam is dedikáltak a cuccok, de jó lenne azért csökkenteni a dobozok számát, ha lehetséges, persze anomáliák nélkül. Ezt már nem úszom meg úgy néz ki, szóval maradnak a dedikált eszközök. Hosszú távon úgy is ez jött be nálam is.
-
fogtunder
nagyúr
hoppá, ma is tanultam valamit, nem is tudtam, mire való a webdav eddig, csak menükben láttam, mint fukciót

amúgy most már én is azon vagyok, hogy dedikált eszközt rakok be inkább mindenre. a QNAP TS-251 aránylag jó NAS-nak is, meg HTPC-nek is, de igazán egyikre sem, viszont egy DS216+ és egy rPi lejátszó legalább a másfélszeresébe került volna. igazából még mindig nem találtam meg a nirvánát, mert amúgy eddig a leginkább elégedett a DSM-mel voltam felhasználói szempontból, de Xpenologyt nagyon nem akarok már, ha elkerülhető, a gyári cuccok meg túl sokba kerülnek az ízlésemnek. most éppen azon gondolkodok, hogy a QNAP-on átváltok OMV-re, azt tesztelgetem éppen virtuális épen, hogy mi lenne az optimális konfiguráció, mit tud az owncloud, stb, csak lassan haladok, mert idő az nincs.
-
Proxy2
aktív tag
Helytáló összefoglalás.
Host operációs rendszer a vmware vSphere, vagy lánykoribb nevén ESXi, ami egy Linux épülő dolog.
Egy leírást összedobtam régebben, ezt itt olvasható.
A lényeg, tömören, egy vmware vSphere fut a vason, ebben két virtuális gép lesz, az egyik a XPenology, a másik pedig a Windows 10, Ha az alaplap támogatja a megfelelő szabványokat akkor akár a videókártyát is dedikáltan megkaphatja a Windows 10.
-
Mankó
veterán
Gyakorlatilag akkor ez úgy néz ki, hogy Xpenology fut alapból a nas-on, és alatta pedig Vmware ESXi-ben alkalomszerűen a Win10?
Nagyon új ez a dolog még nekem, de ez lenne a legésszerűbb használat. Jobb mint win10 alól vmware-ben az Xpenó, tekintve, hogy a Win10-es rendszert csak ritkán használjuk, de a NAS-t 24/7-re tervezem.
Persze ha nagyot tévedtem, nyugodtan javítsatok ki! -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Igen, az lenne az igazi, ha kis fogyasztással kiválthatna egy netezős, film nézős, office feladatokra használt gépet is egyben (akár ssd-vel) és mellette tudna akár virtuálisan vagy egyéb módon futtatni egy teljes értékű xpenelogy - t a háttérben.
Szép álmok.
Az ajánlott verziókból eddig az n3160 jön be a legjobban. Kb ugyanazt tudja, mint a 3150 kicsivel jobb értékekkel, ugyanakkora fogyasztás mellett és újabb is.
A táp és ház választásnál tuti gondba leszek, mivel nem kell nagy ház - 2x 3.5 hdd-t, 1x 2.5 ssd-t tudjon fogadni, a többi csak hab a tortán. -
Mankó
veterán
Hát ez nem lesz egy egyszerű választás úgy érzem. Max 5-10 ezer a különbség az egyes konfigok között, ez nem fog gondot okozni. Inkább legyen erősebb, újabb és egyen kevesebbet, mint a másik, a többi alkatrész úgyis kell a többihez is.
Winyó, pendrive van, 2x2 gb ddr3l-nél több úgyse kell, az lesz az apróról.
Te dedikált nast használsz? -
r4z
nagyúr
Köszönöm!
Az esetleg jó ötlet, hogy a 3x2TB-ra bővítésnél a RAID1 maximum 2TB-nyi adatát a külső HDD-re mentem ki, majd a 3TB-os lemez tartalmát átköltöztetem az üres 4TB RAID5-re, és a 3TB-osra végül ideiglenesen visszaállítom azt a max. 1TB-ot, ami nem fért el a RAID-en? Valószínűleg el fogok férni egyébként, de azért megkérdezem.
-
R3plica70
aktív tag
Valahol éreztem, hogy ilyesmi lesz a dologban.
Próbálkoztam azzal is, hogy TM-nek megadtam egy ideiglenes letöltési mappát és miután elvégezte a letöltést, átmozgatta azt a megfigyelt mappába, de ezek szerint ez sem számít file mozgásnak és indexelendőnek a médiaszerver számára
Sajnos TV-s médialejátszó miatt szükségem van DLNA-ra. Így akkor megyek vissza DS-re, mert a kézi újraindexelgetés azért nem az igazi
Köszönöm a kimerítő válaszod
-
törölt tag
-
sb
veterán
@Patice:
A megoldások időigénye is érdekel, nem vagyok linux guru és kevés az időm rá, azért is lenne jó vmi "kész" NAS sw, ezért kezdtem az XPE-vel. Most igazából van pár közel tökéletes progim, ami a célra megfelel, de van amire nincs, ill. ami csak 90%-os. A meglévőket, pl. Kodi win alatti tökéletes támogatással, dual audioval, lassan 3D-vel... ez olyan amivel sztem meggyűlne a bajom linux alatt.Egyébként a jelenlegi Win-es megoldásaim:
PC:
1. Kodi: filmek, sorozatok, tökéletes médiatár. DLNA kliensként telefonról bármit át tudok küldeni rá szinte bármilyen app-ból.
2. PowerDVD: 3D filmek. De lassan ez átköltözik Kodiba.
3. Paragon HD Manager: Otthoni gépek OS backupja 1-2 hetente.
4. Syncback Pro: gépek közötti adat és mentés szinkronizációk. (Pl. az OS backupok begyűjtése a NAS-ra ill. "szétterítése" gépek között) Brutális paraméterezhetőséggel.
5. Serv-U: FTP szerver
6. Windows SMB megosztás: SMB szerver.
Mobilon:
7. Synchronise Ultimate: Részletesen paraméterezhető szinkronizálás NAS és mobilok között. (letöltött cuccok át a mobilra, pl. zene. Mobil backup feltöltése NAS-ra...)
8. SweetHome: Képek, videók feltöltése mobilról NAS-ra. Wol-on kelti a NAS-t és az új anyagokat feltölti SMB-n. Csak timestamp-et néz, képekhez, videókhoz a legjobb, a sokkal részletesebb Sync Ultimate-ben ezt nem tudtam összehozni.Ami a fentiekből gázos:
- Kodinál DLNA szerverként nincs transzkódolás. De erre alig van jó Win-es sw. GPU-val csak nemhivatalosról tudok és csak NV, Intel támogatással, De cpu-sból se láttam értelmesen használhatót, konfigolhatót.
- Windows SMB lassú együtt. A Sweethome más SMB-vel is lassabb, de a Windowsnál azért jobb.
- Kép, videoalbumra nincs értelmes megoldás PC-re. Ami: szinkronizál több eszköz között, felhőbe, megosztás jogosultságokkal, gyors. -
sb
veterán
Ezt csináltam. Csak ext4 lett belőle és nem tudom Win alatt az hogy megy, bár lehet, hogy SMB-n megosztva mondjuk mindegy?

A másik ami miatt a fordított gondolat merült fel bennem, hogy hátha gyorsabb lenne hálózati, de fizikailag nem VM-esitett HDD. Olvastam - és logikus is - hogy a VM alá gyártott virtuális lemez azért lassabb lesz, mint a fizikai. Kérdés, hogy mennyivel...
Egyébként a telefonos elérésem már megoldotta az XPE. Rájöttem, hogy a Windows SMB a szánalmasan szar. Ill ezek együttállása a klienssel/SMB verzióval. ?
Konkrétan az volt a bajom, hogy minden droidos app 700kB/s-et tud SMB-n a Windows felé.
FTP szerverre megy az 5-7MB/s bármilyen droidos app-ból. (Csak FTP-re meg nem találtam megfelelő szinkronizáló programot.)
Most XPE-n az FTP szintén 5-7MB/s telefonról. De itt a sima SMB megosztásra is megy ugyanez a sebesség több app-ból is. Az utolsó csavar, hogy a képszinkronizáló app-ból csak 2.5MB/s megy. De ez is jobb, mint a kiindulási sebesség.
Mondjuk így utólag, látva, hogy az app-ban is lehet vmi, gyanítom Windows alatt is meg lehetne hekkelni az SMB paramétereket, hogy ne csak ennyit tudjon. ?@XuChi
"Vmware alatt van valamilyen hátrányom, ha az xpenology-nak fizikálisan odaadom a 2tb hdd-t?"
"És ezt így hogy?!"
Lehet Virtualbox alatt is fizikailag átadni a VM alá HDD-t? Ha ez menne az lenne a legjobb. Akkor futna fizikai HDD-kkel VM-en az XPE és mellette Windowson maradna a Kodi, utorrent ami az XPE-ről/re.@Casoli, köszi. Akkor jó így a tárhely ezek szerint.
-
Casoli
őstag
Igen, ismerem az oldalt, az alapján kalkuláltam ki. 2db 2TB és 4db 1.5TB-s HDD-t fogok összeilleszteni. Sikerült két 1.5TB-s HDD-t leüríteni, ezt fogom összeilleszteni egybe, majd másolom rá a következő HDD adatait. Ha megtörtént, akkor beillesztem azt a tömbbe. Ezt meg eljátszom a maradék három HDD-vel. A végén tuti napokba telik majd mire berakja a tömbbe a winyót.
-
poolbig
aktív tag
Nos igen, így kellene lennie, de...
Csak egy kötetem van.
TC, jobb és bal panel egy-egy NAS-on megosztott mappa.
Áthelyezés
Mit látok, elkezdi számolni a hátralévő időt, amíg elkészül, és nem is keveset írt ki. No itt lettem mérges.
Úgyhogy azóta nagy megelégedésre használom az MC-t.Mellesleg még atideath-nek is szeretnék köszönetet mondani a segítségért, hogy sikerült beüzemelni Esxi alatt az Xpeno-t.

-
poolbig
aktív tag
Mivel ebben a leírásban ([link]) kronológiailag később van az RDM diszkek hozzáadása, mint a Xpenology telepítése, így én is így tettem. Proxy2 javasolta a plusz hdd hozzáadását, miután gondjaim adódtak, és így működött. Az én hozzáállásomhoz is közelebb áll az, hogy az XPenology kapjon egy külön hdd-t, hogy feltelepüljön, és az adat lemezekre csak ne írjon semmit (bár a mellékelt ábra azt mutatja, ezt nem lehet megúszni). Így ezúton is köszönöm proxy2 segítségét.

Tehát valószínűleg mindenben igazad van.
De pont azért írtam le ezt az egészet, hogy hátha volt már valakinek hasonló figyelmeztető üzenete (mert egyébként minden tökéletesen működik). Nem mertem rányomni a Javításra, és még nem is fogok, mert sajna 3Tb-ot kellene legalább lementenem és ehhez nincs most még meg a backup kapacitás. Reménykedtem, hogy valaki felelősséggel vállalja, hogy ha rákattintok, nem vész el semmi.
-
Borisz76
nagyúr
Évekkel ezelőtt és sem gondoltam, hogy egyszer nekem lesz egy NAS a birtokomban...pedig jó pár éve olvastam már róluk....
Szóval lehet, hogy idővel majd a VM is ki fogom próbálni csak most még nem érzem a hiányát.
Mondjuk én nem vagyok annyira "felelőtlen" , hogy mindenfélét telepítsek a gépre és ezzel esetleg hazavágjam a rendszert. Bár ha ezt a VM segítségével relatíve veszélymentesen meg lehet valósítani ...akkor azért akadna 1-2 dolog amit kipróbálnék.A 3D modellezés, animáció készítése.
Sosem csináltam de rettentően tetszik...
Csak 40 éves fejjel nem biztos, hogy könnyen "befogadnám" a használatát.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Horgász topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Essejó