- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:53 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
Írtam, tárolás kezelőben. Régebbi, érthető leírás. [52-53 oldal]
[Ez az újabb érthető.] Az oldal közepén:Meghajtó cseréje:Nyissa meg a Tárhelykezelő > Tárhely menüpontot .... rész a Tied. -
Imco
őstag
Szerintem: Ha raid 1 /tükör/ volt akkor az új lemezt beteszed és az inicializálásnál minden adat törlésle kerül /ezt választod ha lesz ilyen/.
Utána pedig vissza építed a raid 1-et a meglévő lemezből.
Mindenképp olvass még rá, akár ott amit linkeltem akár a [syno nas] csoportba! -
Imco
őstag
-
Mykroft
tag
-
TeebyKay
őstag
Pontosan ugyanebbe a helyzetbe futottam bele tegnap, 1 terás vinyóm mellé vettem egy 4 terásat, hogy jól lesz 5 tb helyem. Erre két lehetőség kínálkozik.
1, Törölsz minden adatot az 1tb hdd-ről, újraformázod és külön kötetként formázod meg ahogy a PC-kben is, ugyanígy a 4tb-osat is
2, Törölsz minden adatot az 1tb hdd-ről, és újraformázod JBOD-ban mindkettőt, amely esetben is viszont ha bármelyik vinyó tönkremegy elszáll minden adatod
3, Szakik által javasolt jó megoldás: 2db 4tb vinyó shr-ben -
Essejó
Topikgazda
-
petir
senior tag
-
odrif
MODERÁTOR
-
Pubszon
veterán
Szerintem a routeretek IP címe legyen mondjuk 192.168.1.1 és 192.168.2.1, mindkettőtöknek legyen DHCP szerver, az alhálózati maszk pedig legyen 255.255.255.0.
Neked mondjuk 192.168.1.2-100 között osszon IP címet a DHCP szerve, a szomszédnak pedig a saját routere 192.168.2.2-100 között.
IP cím alapján el kell tudnia éri a NAS-odat.Te Szomszéd
Router 192.168.1.1 192.168.2.1
DHCP 192.168.1.2-100 192.168.2.2-100
Maszk 255.255.255.0 255.255.255.0
NAS 192.168.1.2 -
citkar
addikt
Kicsit zavarba estem, hogy mit terveztek.
Mindkettőtöknek van saját, azaz külön internet elérése, külön routerrel, de mindketten belső hálón szeretnétek használni egy NAS-t?
Ebben az esetben nem lenne célszerű, ha szükség esetén a te routeredre kapcsolódna akivel használnátok a NAS-t? -
DanaL
tag
-
Pubszon
veterán
Nem lehet megoldani, mert a NAS csak 1 hálókártyán keresztül megy ki az internetre. Ez mondjuk a tied. A szomszéd pedig ne töltsön vele, hanem töltsön a saját gépén és a hálókártyájánál az átjárót a saját routere címére állítsa. Így egy belső hálón lesztek, de külön internettel.
Remélem érthető. -
itanczos
senior tag
-
törölt tag
-
itanczos
senior tag
-
rento
őstag
-
törölt tag
-
RicsiSuly
aktív tag
-
törölt tag
-
seger
addikt
-
Irvine
csendes tag
-
seger
addikt
-
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
1, Igen
2, Igen
3, Elvileg igen, bár részemről sosem használtam. Mindig a Rufus-al írom meg a PD-t.
4, Megkeresni ezzel szoktam. Ha azt írja ki, hogy költöztethető, akkor Büfé
És kézi telepítés betallózod az előre letöltött pat fájlt. Erről a linkről a DSM 6.1.5-ötA 6.0.2 pat-ot csak akkor ha a hozzá való Loadert írod ki a PD-re!
Mint fentebb írtam a Rufus-t használom, az leformázza magának a PD-t. -
Essejó
Topikgazda
Azt a linket felejtsd el fent a témaindítóban ott a Megás letöltő link.
A saját hálókártyád Mac címére szükséged lehet, ugyanis annak a megadásával tudsz Statikus (fix) IP-t foglalni a nasnak a routerben.
Bár ha a Nasban állítod be, akkor nem kell hozzá.Annyi minden le van írva a témaindítóban, köztük ez is. A varázsszó OSFMount, még a kiírás előtt megnyitod vele a synoboot.img-t és az első a 15 Megás particiót felmountolod, megnyitod a Grub mappát és szerkeszted notepad++ -al a grub.cfg-t, Vid - Pid érték, de szigorúan hagyd előtte a 0x -et illetve csak kényelmi szempont hogy átírod-e a: set timeout='1' -et 3-ra, nem kell meredt ujjal várni a gombnyomásra boot közben.
Aztán a Notepad++-al elmented, bezárod és unmount, itt valamit dumál, hogy így nem lesz elmentve, pedig de, mert mountolás előtt kivetted a pipát a Read-only drive elől.Ja, a Windows nem tudja olvasni a megírt PD-t, mi több rádszól hogy a PD-n az egyik particiót a használat előtt formázni kell. Eszedbe ne jusson engedni neki!

-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Nagy levegő, értelmes mondatszerkezet pls...
1 írtam, kb barmilyen ext 4 kezelő tudja.
2: raidben. Értem. Kicsit segíts már, hogy raid 1, shr, raid0, jbod, vagy milyen raidben volt, mert mind az, és nem mindegy.3 amit nem tud olvasni, az lesz valószínűleg.
4 amikor elindul mit ír a synology assistance? Telepíthető vagy koltoztetheto? Ha előbbi, akkor problémás...Légyszi, tudni kéne, hogy a raiden belül mit hasznaltal, mert pl egy jbod vagy raid 0 esetében inkább sűrű imadkozas közben telepítenek , míg shr vagy raid 1 esetében meg elég egy vinyot valami live linux vagy ext 4 viewer alatt megnézni.
-
törölt tag
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
TheProb
veterán
-
larryking
senior tag
-
Patice
nagyúr
-
AiRLAC
veterán
-
Patice
nagyúr
-
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
-
Mykroft
tag
-
Essejó
Topikgazda
Én mondjuk nem az img-t hanem az iso-t szoktam és azt Rufus-al írom pendrivera, de ez ízlés vagy szokás kérdése. Letöltés közben igen előfordulhatnak hibák, olyankor letöltöd megint. Mind onnan szedtük, és nekünk megy. Szóval fuss neki megint. A Xpenoboot kell a pendrivera, a PAT-ot meg a Synology Assitantból teszed fel, vagy ha van élő netkapcsolatod akkor úgy is felajánlja a WebAssistot és akkor a Synótól tölti le és telepíti majd frissíti a fájlokat. Mondjuk ehhez nem árt ha a Xpenoboot felírása után egyből módosítod a syslinux.cfg-t.
De ez mind mind le van írva a Téma Indítóban. Illetve itt a topicban is 100x elmondtuk már. Tessék elolvasni, azért készült. -
wazo
aktív tag
-
Mauzes
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Formula-1
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Azonnali fotós kérdések órája
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- PayPal
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi 17 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- ÚJ Lenovo ThinkBook Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB, RTX 4060(8GB) IPS 60Hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Xpenology Téma Összefoglaló
Annyit észre vettem rendszer tulajdonságainál a sorozatszám undefined ez nem gond?

Essejó