- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Üdv. 7.1-ről 7.2-re mi a legegyszerűbb módja az átállásnak?
-
Melorin
addikt
válasz
oroszlan12
üzenetére
Dockeres az Emby?
Nekem is 920+ a DSM, de kellett egy kicsit küzdeni a dockerrel mire lett hardware transcoding.
Biztos, hogy nem a loaderrel van a gond. -
Melorin
addikt
Szerintetek miért lehet az, hogy DSM 7.1 alatt ha rádugok USB-n egy mobil eszközt a gépre töltés céljából (pl. ipad), egy pár másodpercig tölt, aztán megáll a töltés, épp csak szinten tartja az akksit?
Köze lehet ehhez? [link] -
Melorin
addikt
válasz
valenteen12
üzenetére
-
Melorin
addikt
Egy 4 lemezesnek feltüntetett 920+ -ban Xpeno alatt mi történik ha több lemezt teszek be? Működik rendesen minden?
-
Melorin
addikt
válasz
valenteen12
üzenetére
Sajna a DS3617 vagy DS3622-vel nem megy a hardver transcoding (elvileg), így maradok a DS920+ vonalon.
i3-8100 van itthon, az ingyen van, nem tudom mivel lennék előrébb egy ugyanannyi magos, i7-el ami bele sem menne a C246-os alaplapokba, lévén az egy 8-9. genes procikhoz való chipset, a 6700T pedig 6. gen
Ja, és az i3-8100 támogatja az ECC ramokat, és én olyat teszek bele. -
Melorin
addikt
válasz
valenteen12
üzenetére
Természetesen, már mindennel megpróbálkoztam. Egyszerűen nem bírtam életet lehellni bele Gen 13-as procival

Mindegy, azóta a játszós gépemben van az alaplap+cpu páros, mert arra viszont kiváló.
Holnap jön a NAS-nak egy C246 chipsetes lap amiben a jó öreg i3-8100 fog landolni. Azzal még sosem volt semmi gond Xpenology alatt. -
Melorin
addikt
válasz
Essejó
üzenetére
Alapból be volt kapcsolva a biosban, meg sem néztem azt a menüt, tehát nem én kapcsoltam be

Viszont továbbra sem tudom elindítani a DSM-et. ARPL-ben a "build the loader" után amikor bootol (a képernyőn azt írja legalábbis), elérhetetlen lesz minden. A router látja azt az IP címet de böngészőben semmi sem történik ha azt a címet beírom. -
Melorin
addikt
Most megy a szenvedés, nem érhető el hálózaton a DSM. Ilyen rég volt, akármit csináltam már egy ideje az ARPL-el, mindig el tudtam érni, most meg ha fejen állok sem sikerül. Pedig már raktam bele egy Intel hálókártyát is ami már bizonyított DSM-ben, mégsem érhető el.
-
Melorin
addikt
válasz
Tommee
üzenetére
Holnap jön meg az alaplap+proci, de jó lenne addigra eldöntenem, hogy maradjak a 920-nál és hátha működik a transcode, vagy úgysem fog működni, és akkor inkább a 3622xs-t raknám fel. Persze ha a 920-ban is működik több mint 4db merevlemez, akkor egyértelműen ennél maradnék. De erre még nem kaptam választ.
-
Melorin
addikt
DS920+ buildem van, így néz ki a tároláskezelő (nem az én gépemről készült a kép):
Számít az, hogy 4 meghajtót fogad eredetileg egy DS920+ és a képen is annyi van, vagy Xpenology alatt lehet több meghajtót is tenni a gépbe, fel fogja ismerni, tudok is kötetet készíteni rá, csak a képen nem fogja mutatni a 4-en felülieket? -
Melorin
addikt
Üdv!
Gen. 12 intel procival szerintetek működésre lehet bírni a hardver transcodingot Jellyfin alatt? Gen 9-el simán megy, viszont úgy olvastam, hogy az annál újabb procikkal nagyobb a nyűg.Más: próbálta már valaki a DS923+ modelt telepíteni ARPL-el? Úgy látom már kiválasztható a modellek között.
-
Melorin
addikt
Köszi mindenkinek, betallóztam DSM alól a frissítést és egyből sikerült is

-
Melorin
addikt
DSM 7.1.1-42962 Update 3 van jelenleg nálam, de már egy ideje figyelmeztet, hogy tegyem fel az Update 4-et. Hogy csináljam, merjek rányomni a DSM felületén, hogy update aztán imádkozzak?
Vagy ARPL-en belül kellene csinálnom? -
Melorin
addikt
Az hogyan lehetséges, de nyugodtan szóljatok ha ez a normális:
eladtam egy ismerősömnek a HDD-ket amiket Xpeno-n használtam. Előtte azért töröltem mindent róla. Nyílván megmaradtak a rendszerpartíciók, de azokkal nem tudtam mit kezdeni DSM alatt.
Az ismerősöm Xpeno-ján már volt egy működő rendszer. Beszerelte a tőlem kapott HDD-ket a gépébe, és indulás után nem érte el a NAS-t. Gondoltuk biztos az assistant vagy mi fog bejönni ahol a rendszer felismerte, hogy az új HDD-ken is van rendszer, szeretném-e az adatokat, beállításokat importálni. (nálam ezeket fel szokta ajánlani).
Beírtuk az IP + port-ot amit a Redpill Loader kiír boot után. Semmi, nem tölt be a weboldal.
Elindítottuk a Synology assistantot, ami meg is találta, de: azon az IP címen ami az én NAS-omnak van beállítva!!??
Hogy lehet, hogy bármilyen kérdés nélkül az én HDD-men található rendszer bootolt be, az én beállításaimmal, az övé meg ki tudja hova lett?
DSM 7.1.1 mindkettő rendszer. -
Melorin
addikt
Nem lehet, hogy a mozgásérzékelés miatti folyamatos felvétel foglalja a helyet? Nyílván nem a RAM-ban tárolja ezt az adatot hanem kiírja egy átmeneti helyre, a telepítési kötetre.
Elvileg nagyon nem kéne meghíznia, csak egy bizonyos méretig. Figyeld, hogy egyre nagyobb-e vagy megáll egy méretnél. -
Melorin
addikt
Köszi! Megpróbálom kivitelezni. Egyszer már nekiestem proxmox alatt ennek a mókának, de miután a redpill elvégezte a módosításokat, és az újraindítás után be kellett volna töltődnie a DSM-nek, újra a redpillben találtam magamat, valami loopba került amiből nem sikerült kijutnom.
Írtad, hogy 32GB-ot adtál a DSM-nek proxban. Ez úgy működik, hogy van mondjuk egy 120GB-os SSD, és minden külön VM-nek lecsíp egy kicsit belőle, amennyit adsz nekik? Remélem így van és így elég lesz a pfsense-nek + DSM-nek 1db SSD.
Először gondolom célszerű akkor a tűzfalat telepíteni proxmox alatt, hogy mire telepítem a DSM-et, legyen kész a hálózat ami alatt futni fog.
Ezt hogy érdemes kivitelezni?
1. A tűzfal VM-ben megadott LAN csatlakozóról kimenni egy switch-be és egy külön LAN csatit odaadni a DSM VM-nek, majd azt is a switch-be dugni,
2. vagy van mód Proxmox alatt virtuálisan megosztani ezt a LAN csatit a DSM-mel, hogy ne kelljen neki külön fizikai LAN csati? -
Melorin
addikt
Üdv!
DSM 7.1-et sikerült már valakinek proxmox vagy hasonló alatt futtatnia? Szeretném a tűzfalat és a DSM-et egy PC-vel elintézni ha már úgyis megy a NAS éjjel-nappal. -
Melorin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Elvileg ha bizonyos szolgáltatások futnak, vagy bármilyen docker konténer, a hibernálás nem működik a gyári Syno nasoknál sem.
-
Melorin
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Dehát írtam, hogy 918+ a rendszer.
-
Melorin
addikt
Fejlemény, hogy a nem dockeres verzió működik, a dockeres nem megy valamiért.
-
Melorin
addikt
Használ valaki Jellyfin-t? Egyszerűen nem tudom működésre bírni benne a hardveres gyorsítást. A kliensen ha egy film lejátszása közben megváltoztatom a video minőségét, pl 720p 8mbit-re (vagy akármire), kidob a film a következő üzenettel:

Próbáltam a hardveres gyorsítás beállításánál az Intel QuickSync-et és a VAAPI-t is, ugyanaz a helyzet. Ha viszont kikapcsolom a gyorsítást, akkor működik ahogy kell, csak a CPU vért izzad

A Jellyfin dockeres, DS918+ a DSM.
A proci egy i3-9100T -
Melorin
addikt
Valakinek sikerült működésre bírnia a DSM7-et Realtek RTL8111H chipsettel?
-
Melorin
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Legközelebb ha ilyen van nézz be a routerbe és nézd meg milyen eszközöknek oszt IP címet. Ha mindig egyből a pendrájhoz nyúlsz, sosem derül ki, hogy mi van.
1 LAN kártya/csatlakozó van a gépben csak. Beírtad a MAC címét a grub.cfg-be ahová a pid/vid értéket is beírtad?
IP ütközés is előfordulhat. Sokáig nem megy a NAS, a router pedig kiosztja a neki szánt IP címet. Aztán meg amikor bekapcsolod, kiüti egymást a kettő. Vagy a routerbennadj a NAS-nak fix IP-t a DHCP beállításoknál vagy pedig kézzel állítsd be a DSM-ben az IP-t de olyan tartományba ahol a router már nem oszt IP-t. Tehátbpl a router 192.168.1.1-100 ig oszt, a NAS-t pedig mondjuk .110-re fixáld le. -
Melorin
addikt
Találkozott már valaki olyannal, hogy a DSM átírja a biosban beállított órát? Mindig 2 órával korábbi időpontot mutat a bios miután a DSM betölt és újraindítom a gépet.
-
Melorin
addikt
válasz
szaki035
üzenetére
Én ott akadtam el proxmox alatt, hogy miután az utolsó lépést kiadtam, ./rploader.sh build apollolake-7.1.0-42661
látszólag minden rendben volt, viszont újraindítás után a boot menüben nem jelent meg a 3 indítási opció, mindig csak a Tinycore opció jelent meg, nem tudtam elindítani a DSM-et. -
Melorin
addikt
válasz
szaki035
üzenetére
Én úgy csinálom, hogy ha bejön az assistant, ott a helyreállításra rányomok. Kiírja, hogy a gép újraindul, és elkezd visszafelé számolni 10 perctől. Közben lesem a NAS-ra kötött kijelzőt, hogy mikor bootol be, ott gyorsan a bootmenü választóban a legalsó opciót választom (Tinycore vagy mi).
Hagyom hogy betöltsön a Tinycore (kék háttér). És ekkor csatlakozok rá Putty-al és adom ki a parancsokat:sudo ./rploader.sh postupdate apollolake-7.1.0-42661exitcheck.sh rebootPersze ha te nem az apollolake platformot használod akkor ne ezt írd be hanem a tiédnek megfelelőt

A NAS újraindul, itt gyorsan a legfelső menüpontot választom a bootmenüben. Hagyom, hogy betöltsön a DSM, és már csinálom is a következő update-et. A fenti lépéseket újra megcsinálom egészen az update 3-ig. Amikor az update 4-et betallózom, utána már nem az assistant jön be hanem szépen betölt magától a DSM és működik ahogy kell. -
Melorin
addikt
Bocs, ezt akartam linkelni
7.1-42661 (with Update 1) -
Melorin
addikt
válasz
Essejó
üzenetére
1. Az NVMe SSD tárhelyként való használata felszabadít egy SATA csatlakozót az alaplapon.
2. Docker konténereket, adatbázisokat, átmeneti tárhelyet tudok rajta alkalmazni, ami sokkal gyorsabb mint egy HDD, mivel sok apró fájlból áll.
Nem értem miért kell egyből lehúzni mindenkit ebben és a Syno topikban aki SSD-t akár csak említ is?! Visszaolvastam már egy párszor a topikot SSD-re rákeresve és vicc, hogy mindig ugyanaz a nóta... -
Melorin
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Tegnap eljátszottam ugyanezeket a lépéseket DSM 7.1 alatt is és ugyanúgy működik minden.
Egy dolog viszont nem ugyanaz sajnos mint DSM 6.2 alatt:
6.2 alatt miután tárhelyet csináltam az SSD-ből kivettem minden más meghajtót a gépből és csak a pendrive + NVMe SSD-vel is ugyanúgy elindult a DSM, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
7.1 alatt viszont ezzel a felállással nem jön be a DSM, helyette kiírja, hogy nincs lemez a NAS-ban.
Tehát mindenképp kell mellé egy SATA meghajtó is. Egyelőre keresem a megoldást. -
Melorin
addikt
Ha szeretnénk tárhelynek használni az NVMe SSD-t!
sudo suls /dev/nvme*
Ekkor kilistázza az NVMe eszközök nevét:
/dev/nvme0 /dev/nvme0n1 /dev/nvme0n1p1 /dev/nvme0n1p2 /dev/nvme0n1p3
Ami nekünk fontos, az a nvme0n1
szóval a második a sorban. Másnál ez lehet, hogy nem n1, de a lényeg, hogy nem a sima /dev/nvme0 kell hanem a már n-es.
Az utána lévők (p1 p2 p3) a partíciók.fdisk -l /dev/nvme0n1
Ez a parancs megmutatja az SSD jelenlegi partícióit.synopartition --part /dev/nvme0n1 12
Ez átpartícionálja az SSD-t olyanra ami megfelelő a DSM számára.
Amikor kérdez, y a helyes válasz
Ismét kiadva a
fdisk -l /dev/nvme0n1
parancsot látszik, hogy már rendezettebb lett a partícionálás: van egy 2.4GB egy 2GB és az SSD méretétől függő harmadik partíció, nálam 228GB
cat /proc/mdstat
Ez felsorolja a gépben lévő raid-eket. Nálam md0-tól egészen md3-ig.
Tehát a következő parancsban olyan md számot írjatok be ami még nem foglalt, jelen esetben az md4 lesz a jó:
mdadm --create /dev/md4 --level=1 --raid-devices=1 --force /dev/nvme0n1p3
Ezzel a 3. partíciót (nvme0n1p3) készítjük elő, hogy használatba tudjuk venni.mkfs.ext4 -F /dev/md4
Ezzel pedig ext4-re formáztuk.
Ha BTRFS kell inkább, akkor így:
mkfs.btrfs -F /dev/md4Készen is vagyunk, jöhet a
reboot -
Melorin
addikt
Ha nem látszik az NVMe drive sehol:
Fixen egy bizonyos azonosítóval ellátott NVMe portot keres a DSM az alaplapon, és mivel nekünk épített gépünk van, nem ez az azonosítója, tehát át kell írnunk a rendszerben, hogy mit keressen.
SSH-n:sudo suudevadm info /dev/nvme0n1Kapunk egy ilyen vagy ehhez hasonló sort:
PHYSDEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.0
Ebből nekünk a következő kell: 0000:00:01.0Készítsünk egy mappát, pl. Temp nevűt valamelyik meghajtón, utána pedig adjuk ki ezt a parancsot:
cp /usr/lib64/libsynonvme.so.1 /volume1/adat/tempEz lement egy fájlt a megadott mappába. Ezt a file-t nyissuk meg egy HEX editorral. Keressük meg benne a nasunk típusának megfelelő szót, esetemben: DS918+ (fontos a nagybetű, különben nem találja meg)
Ehhez a részhez ugrik a kereső:
DS918+.nvme_model_spec_get.c.%s:%d Bad parameter.0000:00:13.1.0000.00:13.2
A 0000:00:13.1-et írjuk át a pár sorral feljebb megállapított0000:00:01.0-ra, tehát így fog kinézni:
DS918+.nvme_model_spec_get.c.%s:%d Bad parameter.0000:00:01.0.0000.00:13.2
Mentsük el a fájlt.
A Temp mappába másoljuk vissza a szerkesztett fájlt, írjuk felül a régit ha kell, majd adjuk ki SSH-n a következő sorokat:sudo cp -f /volume1/SSD/temp/libsynonvme.so.1 /usr/lib64/libsynonvme.so.1sudo chmod 0644 /usr/lib64/libsynonvme.so.1rebootEkkor újraindul a gép, utána pedig már ott lesz az SSD a többi meghajtó mellett és engedi, hogy Cache-ként használjuk.
-
Melorin
addikt
Sikerült megláttatni az NVMe SSD-t az Xpeno-val. Sajnos alapból nem észlelte a rendszer, hogy van a foglalatban bármi is.
A másik siker, hogy nem csak Cache-nek lehet használni, hanem egy pár sornyi SSH-n kiadott parancs után normál tárhelynek is.
-
Melorin
addikt
Nézd meg a választékot ITX vonalon. Alig van néhány, egyik sem sokkal olcsóbb mint ez, sőt, inkább drágább 1-2 kivételtől eltekintve. Persze csak ha nem használtakat nézünk. Sok évre tervezek vele, és minden van rajta ami nekem kell.
Sokáig használtam integrált procis lapot de nekem azok gyengék voltak bizonyos feladatokra. Nem megengedett nálam, hogy pl. egy nagyobb adatmozgatás közben lezsibbadjon a Dockerben futtatott Adguard vagy Pi-hole DNS kiszolgálása. Vagy ha bemásolok 100GB-nyi képet egy fotózás után, akkor az indexelés miatt órákra "homokórázzon" a rendszer.
Ezért gondolkodtam normál desktop prociban, és ha már új akkor legyen LGA1700, DDR5.SATAportmap: lefuttattam újra a redpill sataport parancsot de nem talál semmi mást mint mielőtt behelyeztem az SSD-t a foglalatba.
-
Melorin
addikt
Tegnap bepattintottam a gépbe egy NVMe SSD-t próbaképp, hogy mit szól hozzá a DSM 7.1. Nem látta. Biosban átváltottam Fast bootról normálba, mondván hátha nem initalizálja bootkor az nvme slotokat fast bootban. Így meg be sem jött a DSM, csak assistant-ban értem el a NAS-t ahol az az üzenet fogadott, hogy nincs meghajtó a NAS-ban. De persze volt meghajtó, amin eddig vígan elfutott a DSM.
Hol csúszott el szerintetek a dolog? -
Melorin
addikt
Van valahol lista arról, hogy a jelenlegi Xpeno DSM 7 milyen hardvereket támogat? LAN, SATA érdekelne.
-
Melorin
addikt
Valaki tudna segíteni abban, hogy életre keltsem DSM 7 alatt az Intel i225-v hálókártyát?
-
Melorin
addikt
válasz
stigma
üzenetére
Végül 918+ loader lett belőle. LGA 1700-as lap van benne, össz-vissz 4 SATA csatlakozóval, 2db m.2 slot amik üresek, szóval nem tudom miért lát 8-at.
Rádugtam még egy HDD-t, látja a rendszer.
Végigcsapattam Update 3-ig a DSM-et a módszereddel, az is sikerült. Szóval majdnem minden jó, kivéve azt, hogy az integrált Intel 2.5G LAN kártyát nem látja
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Változás: a 7.1-42661 (with Update 1)-et betallózva már működik a dolog.
Nem tudom, hogy az előbbi hibaüzenet mit fog okozni a jövőben. Vajon ha csatlakoztatok egy új meghajtót, fel fogja ismerni? -
Melorin
addikt
Próbálom feltelepíteni TinyCore-ral a DSM 7-et és telepítés közben a satamap parancsra ezt kapom:
tc@box:~$ ./rploader.sh satamapFound "00:17.0 Intel Corporation Device 7ae2 (rev 11)"Detected 8 ports/1 drives. Bad ports: 1 2 3 4. Override # of ports or ENTER to accept <8>Computed settings:SataPortMap=8DiskIdxMap=00WARNING: Bad ports are mapped. The DSM installation will fail!Should i update the user_config.json with these values ? [Yy/Nn]Ilyenkor mit lehet csinálni? Mert ha az alap 8 porton hagyom, nem települ fel a .pat fájl betallózásakor a DSM
-
Melorin
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Mert gondolkozok azon, hogy beszerzek egy nagyobb SSD-t bele, plusz fenn tartom a lehetőségét szükség esetére egy SSD cache-nek is a másik slotba. Vagy mindkettőbe nagy SSD és. De mindegy is, kell és kész

Van egy slim házam amibe nem fér HDD, jó lenne m.2-vel megúszni, max 1 SATA SSD még mellé fér. -
Melorin
addikt
AMD B550 vagy más AM4 chipseten normálisan működik a Xpenology? Melyik DSM verziót ajánlott rátenni?
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Csinált már valaki olyat, hogy Xpeno rendszerből a HDD-ket áttette egy Synology NAS-ba? Mi történik ilyenkor? Az Xpenology DSM verziója 6.1.7
a NAS-é valószínűleg már valami 7-es lesz. Mire lehet számítani? -
Melorin
addikt
Most is ilyen, van egy fekvő ház, benne 4db HDD. De úgy érzem lehet, hogy jobb lenne ha maga a gép külön eszköz lenne, a HDD-k meg ettől teljesen függetlenül kerregnének. A jelenlegi felállásban az zavar, hogy a ház túl nagy ahhoz képest, hogy mennyi HDD-t bír "benyelni" .Egy csak HDD-kkel teli külső ház érzésem szerint jóval kisebb lenne.
Nincs olyan nagy vinyóm (6-8TB, ezért van több darab
) -
Melorin
addikt
USB-s külső HDD házakkal mennyire működik együtt az Xpeno? Ilyen 4-6 HDD-s verzióra gondolok.
Jelenleg valami alternatívát keresek arra, hogy ne kelljen nagy durung fekvő vagy szerver házat használnom, hanem lenne egy kis fürge gép, mondjuk mini ITX, rákötve egy külső ház HDD-vel. -
Melorin
addikt
Megoldható, hogy egy PC-n fusson tűzfal(openwrt, pfsense) és Xpenology is?
-
Melorin
addikt
Valaki értelmezné a RAM használatomat? Most akkor mennyi az annyi? Mert a rendszerinfo és a Docker mást ír.
[kép] -
Melorin
addikt
Milyen lehetőség van a CPU hőmérsékletének a lecsekkolására?
-
Melorin
addikt
Én ezért is váltottam vissza 918-ról 3615-re.
-
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
A Synology topik összefoglalójában van egy ilyen rész, próbáld ki:
...Ezt megkerülhetjük azzal, ha létrehozunk egy időzített feladatot a média indexelésre.
Menjünk a Vezérlőpult Feladatidőzítő részére, a Létrehozásnál nyomjunk a Felhasználó Által Definiált Szkript-re, nevezzük el a szkriptet, felhasználónak válasszunk root-ot, majd adjuk meg ezt a szkriptet:
/usr/syno/bin/synoindex -R video
A "video" részt helyettesíthetjük music-ra, vagy photo-ra is, attól függően, hogy mit szeretnénk, ha nem adjuk meg ezt az argomentumot, mindent újra fog indexelni, ami viszont elég sok időbe telik. Ezután a az Ütemezés fülön megadhatjuk, milyen időközönként szeretnénk futtatni. -
Melorin
addikt
válasz
bukottangyal
üzenetére
"NAT mögött úgy látom nem vagyok"
Nem minden router NAT-ol?
-
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
válasz
Mykroft
üzenetére
Nálam az szokott lenni, hogy nem tudom mi a helyes formátum és ebben nem segít a Kodi. Tehát kell a cím elé a // ? Vagy \\ ? A kiszolgáló neve kell vagy az IP cím? Kell elé az SMB:? Kell az elérési útba a kötet vagy elég csak a megosztott mappa neve? A végére kell /? Mi a jelszó? Kell a kodinak saját felhasználó a Nason? Stb, stb. Bocs, de ez egy olyan személynek aki nem szokott elérési utakat pötyögni napi szinten, nem egyértelmű és szív vele mint a torkos.... mire működik.
-
Melorin
addikt
Valaki tudna segíteni abban, hogy működésre bírjam a qBittorrentet úgy, hogy az RSS is működjön benne? A dockeres verzióban a torrentek nem töltődnek le, a státusza "elakadt" marad, a sima csomagtelepítős verzióból a legújabb folyton összeomlik, a régebbiben, ami stabilan működik, nincs RSS...
-
Melorin
addikt
Nektek küld emailt a Download Station amikor végez egy letöltéssel? Nekem egy ideje nem, pedig ha rányomok kézzel a tesztüzenet gombra, kapok emailt.
-
Melorin
addikt
válasz
Essejó
üzenetére
DS918+6.2.0 to 6.2.31.04b UEFI, BIOS/CSM
Kivagyok segítve
Rááldoztam az elmúlt pár órát a kb ezredik újratelepítésre. Most mindent igyekeztem betartani, mindenhol az UEFI-hez ragaszkodtam, üres particióra raktam fel, stb. És most sem megy fel az update 3
Amúgy gondolkozok visszarakni a 6.1.7-et, annyit szívok ezzel a 6.2.3 update 3-al
Bár egyszer ez is jó volt már, ne röhej, hogy nem szabad hozzányúlni mert nem tudom megismételni 
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Erre valami ötlet? Nagyon furcsa nekem, hogy a bios sem látja a pendrive-ot, csak áramtalanítás után, és hogy ezt a DSM update 3-ra való frissítés csinálja.
Lehet köze ahhoz, hogy a pendrive-ot hogy írtam meg? MBR, GPT és hogy a bios CSM vagy UEFI módban volt-e a DSM telepítésekor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- iPhone topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Apple iPhone Air - almacsutka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Honor Magic7 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4916, 100% Akksi
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Tehát mi történik ha 8db HDD-t teszek bele de a rendszer csak 4db-ra van felkészítve.

Vagy ARPL-en belül kellene csinálnom?