- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
larryking
senior tag
Ez lehet jó irány. Bár én nem emlékszem, hogy bekapcsoltam volna. Nem az enyém a nas, nekem soha nem volt ilyen problémám, pedig megy egy pár éve. Viszont az a gond, hogy addig a download stationt se lehet bekapcsolni, amíg nincs hely. Minden leállt. Illetve semmi erre utaló nyomot nem találtam, hogy lenne valahol rejtve tartalom, akár shadow copy
-
larryking
senior tag
Üdvözlet!
Nem olvastam rég a fórumot, viszont lenne egy olyan probléma, hogy bármit törlök a nasról, a foglalt hely nem csökken. Mi lehet a gond?
-
larryking
senior tag
Nekem kb 2 éve megy egy atomos nas. Time machine, 3 Online cloud sync, Media stream 1080p, iscsi, torrent, smb, nfs, Cloud sync, Vírus ellenőrzés, Photo station....vígan zötyög, max cpu terhelés 36% volt eddig, 2 Gb ram több mint fele üres. Nyugodj meg, nem kell nagyobb Home környezetben.
-
larryking
senior tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Igen, ott mindig a gyári rendszer processzorát és magszámát fogod látni. A memória mértéke az jó, de a cpu az nem valós adat. Nekem is ezt írja és atom szalad a rendszer alatt.
-
larryking
senior tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Szerintem mehet, semmi gondod nem lesz.
-
larryking
senior tag
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Elvileg igen, hozzá kell csatolni raidhoz de akkor az ssd mérete lesz a mervado illetve visitani fog hogy összeomlott a raid egy lemeze. Vagy simán kötete létre hozol és atmasolod. Persze először raid group az új lemezen!!!!! Vagy simán kiveszed az ssdt és végig csinálsz egy új telepítés. Ja, a hdd az ssd helyére. Bocsi, késő van....

-
larryking
senior tag
Ez igaz, viszont nekem volt i3 alatta és semmivel nem volt több otthoni felhasználásban mint a d2700. Ugyan azt a sebességet hozza mindkettővel. Én nem transz kódoltatok és egyéb számítás igényes feladat nincs. Egy régi egymagos 270-es atommal és 1 Gb DDR2-vel 32mb/s volt a másolási sebesség.
-
larryking
senior tag
Igen, igazad van és nagyon lesarkítottam a dolgot. Vegyék mert csak akkor van nekünk is jó dolgunk amíg van fejlesztés. Arra akartam kitérni, hogy már lazán, natívan használni lehet komoly helyeken az xpenot és itt a fórumban van is aki már csak ezt rakja össze ügyfeleknek, és probléma mentesen használják. Én is, és annyi mindent kipróbáltam már, de mindig ide térek vissza. Sajnálom, hogy nem adják ki önállóan csak az os-t és tudom mi munka ez, de lehet magam vevő lennék rá. Bár lehet a millió hardver miatt nem lenne már ugyan az.
-
larryking
senior tag
Semmi esetre sem vennék eredetit. Sokkal jobb megoldásokat össze lehet rakni. Tudom, hogy most vitát indítok el de szerintem ha otthonra használod, nem kell eredeti, a maradék pénzből el lehet vinni az asszonykát moziba vagy valahova. Szerintem már annyira kiforrta magát az xpeno, hogy teljességgel gyári minőséget hoz, persze nem volt még eredetim, de rendszeresen olvasva a forumot, nem igazán program hibák vannak. Nekem már 2 éve fut a mostani. jó, volt upgrade a programban de simán , flottul fut minden. Az, hogy milyen a burkolata, illetve a fogyasztási adatok, tud már a mai itx világ hasonlót hozni. És ezzel nem a márkát degradálom, mert hibátlan termékek, csak veszett drága. De be is fejeztem, mert nem ide való.
-
larryking
senior tag
-
-
larryking
senior tag
válasz
CanisLupus
üzenetére
Ha kell az adat, akkor ubuntu alatt eléred. Jártam én is így még az 5-ös frissítés során. Külső házba a vinyó és LVM telepítése után az ubuntu alatt eléred az adatokat.
-
larryking
senior tag
Szinte mindent megpróbálva sem engedi a sata portokat.
-
larryking
senior tag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Én próbáltam korábban az automata generálós excel, és nekem nem igen ment valami okból kifolyólag. Mindig ismeretlen hiba volt a csatlakozás során. Vadásztam egy képet a netről és láss csodát, elsőre ment és kb 1,5 éve ugyan azt használom minden hiba nélkül. Természetesen a az excel esetében az user error nincs kizárva

-
larryking
senior tag
Zlcsi Olvastam a problémád a távoli eléréssel a synology rendszeren. Én pl. a neten vadásztam egy képet amin látszik a serial és mac-cím egy eredeti syno nason. Lehet az bármilyen, nem lényeg, csak ne legyen használva. Magában a dsm-ben a notepaddal megnyitottam a syslinux cfg-t a pendriveon és átírtam az sn=XXXX.. részt és mögé beszúrtam a mac=XXX... rész. Ezt minden sorban meg kell tenni ahol látod. Mentettem a dolgot és reboot. Működik mint a kisangyal. Segítek, ha nem megy.
-
larryking
senior tag
válasz
tothjozsef
üzenetére
Nekem futott atom 230-on és csak 32 Mb/s sebességet értem el, ahol a Microserverem 107 Mb/s-al hasított.
-
-
larryking
senior tag
válasz
bupemko
üzenetére
Én az OMV-vel ültem fel egyszer a szopórollerra. Lecseréltem a routert, és a teljes rendszert 3x, és továbbra sem volt jó, míg egy napon megjavult. Máig nem tudom, hogy mi volt a gond. Most xpe van 5.1, a kezdeti gyors frissítési lázba bele szaladtam, de akkor az omv megoldott mindent. Ugye hála az LVM-nek. Egyik sem jobb a másiknál, csak más.
-
larryking
senior tag
A quic connekt méregfoga szerintem a router. Eddig egy netgear wndr3700-at haszáltam openwrtvel, jelzem nagy megelégedettséggel. De nem ment az istennek sem a qc. Kicseréltem a upc modemet, a régi barnát egy cisco epc3925-re, a netgeart is nyugdíjaztam, ma gondoltam rápróbálok a qc-re. És láss csodát, kb 4féle sn-el is sikeres volt a reg.
-
larryking
senior tag
A quic connekt méregfoga szerintem a router. Eddig egy netgear wndr3700-at haszáltam openwrtvel, jelzem nagy megelégedettséggel. De nem ment az istennek sem a qc. Kicseréltem a upc modemet, a régi barnát egy cisco epc3925-re, ma gondoltam rápróbálok a qc-re. És láss csodát, kb 4féle sn-el is sikeres volt a reg.
-
larryking
senior tag
Mindenkinek működnek a 3rd csomagforrások? Transmission kellene, de az amin van. nem megy.
-
larryking
senior tag
válasz
dc.tacsi
üzenetére
Nem tudom, hogy mi az oka, hogy csak a tiszta telepítést akarja rám erőltetni. Az 5.0 nekem is jó volt, már bánom a váltást. De akkor nem tudnék segíteni másnak, ha nem tanulnék a saját káromon

. Régebben nekem sem volt gond a downgrade és egyéb, minden ment flottul. Most nem. De látom te a TM-el szívsz, nekem azzal soha nem volt bajom, hacsak nem a vírusirtója mindig nyavalygott a feleségem osx mentése miatt. -
larryking
senior tag
Androidos DSM Finderrel sem lehet elérni a rendszert, viszont ott kiírja, hogy frissítsem a dsm-et a nason 3.1-re vagy újabbra. Holott eddig itt sem volt probléma, és a program nemrég frissült a play-ról.
-
larryking
senior tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Használtam omv-t, nagyon szerettem, csak jött ugye az xpenology. Én egy komplett rendszerben látom a megoldást, ubuntu server vagy centos. Ami a gondom, hogy az omv-nek kell egy külön vinyó. Az ubuntut és centost tudom úgy telepíteni, hogy a telepítés alatt megcsinálom a soft raidet. Így a swap, a home, a var és a root is raid lesz. Fontos lenne a biztonság. Omv ezt nem tudja, a syno így működik, csak hát ugye ha folyamatosan ki vagyunk zárva.....
-
larryking
senior tag
válasz
dc.tacsi
üzenetére
Kezd tele lenni vele az a bizonyos. Igaz nem tehetem meg, hogy eredetit vegyek, mármint syno nasból. De lehet lecserélem a rendszert valami stabilabbra, de olyan kényelmes.
Az az igazi bajom, hogy az 5.0 és ez is smb vagy nfs alatt nem valami stabil filmlejátszás közben. Rpi-vel oldom meg és nem volt gondom, csak amióta ezeket használom. Persze lehet user error is. -
larryking
senior tag
Szombaton volt 5.1-re való átállás. Ma reggel már nem enged be távolról, visszadob nem jogosult a szolgálat használatához. Nem tudom mi a gond, este még jó volt minden. Megy vissza az 5.0.....
Élesben nyomom a rendszert, nem VM-alatt. -
-
larryking
senior tag
Szívesen segítek tapasztalattal. Kb 15 vasra tettem már fel, a legdurvább egy ix945gse2 volt.
-
larryking
senior tag
Nem hinném, hogy bármely szenzora jól mérne. Nekem egy intel D2700MUD lapon 40 fok a hőmérséklet, de ugyan ez volt i3-on, i5-ön és brazoson.
Pl a SMART sem megy rendesen benne. Nem jelez hibát, de ugyan azon a vinyón az ubuntu server SMART része pedig igen. Hackolt rendszer, csodát ne várjunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 512GB Teljeskörű garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, a helyzet nem változott. Viszont csak egy mappa van használatban, aminek tartalma 517 Gb, a hdd 1Tb és a szabad hely 800 Mb. Hova tűnhetett 400 Gb?

) de még megy.