Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Energiaital topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
callmeakos
veterán
Boldog karácsonyt, sok edrinkkel való locsolót mindenkinek
-
Ventur@
senior tag
válasz
Szevam #50839 üzenetére
Hazai gyártók közül - tudtommal - senki nem gyárt taurionos edrinket. Ha keresel, akkor pesten a Damjanich utcában a Tej Pékáru grocery rendelkezik - szerintem - a legnagyobb hazai taurinos felhozatallal. Igaz az árát is megkérik
. 1500-1800 Ft/db a Rockstar, Monster és még biztos van olyan, amit én nem fedeztem fel
. De vannak ennél komolyabb árú termékek is (pl a Monster big can, az tuti több ezer Ft).
British Store van még, amiről én tudok - itt tudsz online is rendelne. Általában angol edrinkek vannak, de akad pár csemege
. Az Arénaban van még egy ilyen, illetve szerintem a Asia Center - vagy mi a neve
- ahol még találhatsz taurionos cuccokat. Valamint kisebb eldugott, vagy kevés üzlettel rendelkező boltokat érdemes felkeresni. Ez pestre vonatkozik. Vidéken inkább a kisebb boltok, kevés üzletet működtetőkben érdemes keresgélni.
Kb. ennyi
. De aztán majd jönnek az okosabb edrinkesek és hozzáteszik a saját tapasztalataikat
.
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Van még itthon taurinos energia ital? Amennyiben nincs, szerintetek honnan tudnék beszerezni?
A válaszokat előre is köszönöm -
rsanyi20
tag
Elfelejtettem írni, de Gangster energiaital is van a Kecskeméti Szil Coopban, taurinos 500ml-es 299ft-ért, egyébként 600-700ft szokott lenni de gondolom nem nagyon vitték. 2020-as lejáratú, semmi baja, most is azt szűrcsölöm.
-
Ventur@
senior tag
Aki keresi még mindig a Monster Assault-ot, annak továbbra is csak azt tudom mondani, hogy Coop-okban nézzen széjjel. Tegnap voltam kettőben is - a környéken ahol lakok. Miskolc, Thököly utca - és volt vagy 30-40 db. Nem úgy tünt, mintha nagyon vinnék
. Én vettem egyet, igaz szerintem aranyáron mérik: 389 Ft. Szilveszterre megtartjuk
.
(#50817) james001: Tőlem nem messze lévő dohányboltban van most vagy 7-8 féle ilyen Fanta
. Valami vegyi gyümis, epres, kék szőlő, áfonyás vagy milyen, barackos, ananászos, grépfrútos, meg ilyenek. Nem mindig van ennyi, de most nagyon belehúztak. Igaz ára is van: 350 Ft/db
.
-
törölt tag
válasz
szekra #50815 üzenetére
Jah, a máj az termeli a cukrot ezért kell egy cukorbetegnek inzulin folyamatosan, akkor is ha kétszer eszik egész nap, mert a cukra megy fel üres időszakban is.
Mi is örülünk a zeroknak, a cukorral keverésnek nincs értelme mikor 7-8g mellé kerül be. Vagy mint a Rehabnál, hogy 2g cukor mellé. Ott is miért nem lehetett akkor full zero már? Na az ilyen hülyeségeket nem tartjuk logikusnak. Meg persze azt, hogy miért kell a tucatnyi édesítőszer közül a legszarabbat kiválasztani sokszor. -
szekra
Topikgazda
A cukor egy teljesen felesleges dolog az emberi szervezetnek, amennyi kell neki, azt előállítja magának. Ahogy ToBeY is írja igen is figyelni kell rá, hogy mennyit viszel be belőle, mert mindenben van. Ha meg valaki szerintem energiaitalt iszik meg ilyen olyan "finomságokat", nem baj ha figyel erre, sőt én örülök, hogy végre kb. Lassan mindenből van zero.
-
törölt tag
válasz
DJ. Ru$y #50808 üzenetére
Ugyanúgy ha édesítőszerből iszik sokat az sem egészséges, ott is a mérték a lényeg ahogy a cukornál, meg eleve energiaitalnál/üdítőnél.
Sok ember tolja a cukrot magába, mert nem tudják miben mennyi van. Nem is a cukor a lényeg, mert minden cukorrá alakul a szervezetben, hanem a glikémás indexe a sunyibb, hogy melyik étel mennyi idő alatt alakul át/szívódik fel és közelíti meg a tiszta cukrot a viselkedése. Eleve ha valaki betol egy 1.25-ös kólát ami röhögve megy mindenkinek, már beesett 130g cukor. Ami négyszerese a napi ajánlott maximumnak. Illetve hosszútávon mindennapos maximumnak. Mert meg lehet enni ennyi cukrot gond nélkül, havi egyszer-kétszer. Az emberek viszont többnaponta megteszik ezt és itt a gond. De lehet sorolni a literes gyümölcslevet, mellé a kávé, egy kis görög joghurt, egy csokika, egy kis diós kifli, puff 200g. Hányan esznek a napi rohanás miatt péksütiket kávéval? Már azzal elérték a hosszútávú maximumot és még csak reggeliztek. De 4-5 olcsó párizsis szendvics is elég komoly cukormennyiséggé alakul át.
Na ezt senki nem számolgatja, meg az az igazság sokan nem is akarják. Aztán jön az elhízás, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, inzulinrezisztencia emelkedése.Aztán persze a különböző egészségügyi szervezetek, média minden felkapja ezt, terjed a híre. Mit lép erre egy multi cég aki cukros üdítőket gyárt és nem akar bevételkiesést? Hát cukortartalmat csökkent. A probléma az, hogy csökkentve is lecsúszik vagy 70g cukor egy 1.25-ös Fantával, szóval nem vagyunk vele előrébb, de legalább már van benne édesítőszer is és jó kis marketing. Csak az emberek tudatát nyugtatja meg, de valójában semmit nem tettek az egészségükért ugyanúgy.
Én támogatom az édesítőszeres italokat, termékeket, de nem így ahogy most vannak. Full zero meg full cukros legyen. Azok akik tudatosan meg tudnak állni egy pohárnál vagy kettőnél és nem minden nap isszák, azok hadd élvezzék már a cukros üdítőjüket ahogy az elmúlt 100 évben minden üdítő cukros volt. Pláne a Fantánál ahol eleve volt zero narancs is, miért kellett belenyúlni a simába ha ott az alternatíva.
Sajnos ez egy veszett ügy, mert a világot az "átlag" irányítja, nekik pedig jó az ami van meg amit eléjük raknak mesével karöltve (a népegészségügyi adóval meg a menza sótlanítással együtt). Ahogy a rendes répacukor is eltűnt már évtizedek óta és kukoricaszirup van az üdítőkben, ugyanúgy ez is el fog tűnni és az édesítőszerek fogják átvenni a helyüket csak évek kérdése.Komolyabban engem sem érdekel az üdítőital ipar "fejlődése" (ahogy az átlagot se), de azt azért látom, hogy az ahova halad nem feltétlen pozitív. Nálam csak egy élvezeti cikk az üdítő is, megnézem, nem tetszik az összetétele visszarakom. Ugyanúgy ahogy egy párizsinál amiben nem is az a hús van vagy barna kenyérnél, ha gyanúsan alacsony a rosttartalma. Néha bűnözök egyet pár csokival.
Oda kell figyelni mit vesz meg az ember és mit eszik meg. Aztán ennyi. -
törölt tag
blogolok mar egy kicsit
megvolt a Bing Raz (malnas) es a Bing Black (szedres). mindketto egesz jo. fura h igazi gyumolcs izuk van
a malnas nagyon emlekeztet egy sima szodas malnaszorpre, szorakoztato. a szedres kicsit kevesbe jo, de valtozatossagnak megteszi. mindketto tartalmaz a doboz szerint 5% gyumolcslevet es a leiras szerint tenyleg malna+cseresznye van a malnasban es szeder a szedresben. 100mg koffein es valamennyi panax ginzeng van mindkettoben dobozonkent. malnasat valoszinuleg iszom majd maskor is.
mivel a mango loco es a venom killer taipan is a kedvencek kozott van, ezert megkostoltam a NOS Nitro Mango-t is. nem kellett csalodnom, sot. kevesbe edes, mint a mango loco (meg jo hogy, annal minden kevesbe edes...) de hatarozott mango ize van, meg ha el is veszik kicsit a klasszikus 'narancssarga' udito izben. kellemes. a NOS-okban a CMPLX6 fantazianevu keverekuk van, koffein, taurin es guarana hatoanyagokkal, de nem talaltam semmit a mennyisegukrol.
jojjon hat a hetvege
-
ToBeY
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y #50808 üzenetére
Nyilván minden káros ha túl van tolva,de cukor eléggé alá van becsülve ilyen szempontból.Az ember nem is gondolná ,hogy mennyi cukrot visz be észrevétlenül amire csak legyint áhh ez semmi.Aztán ha utánaszámol akkor meg uhh b+ ez durva! Ezért én megpróbálok erre mostanában tudatosan figyelni,nem vagyok paranoiás, fogyasztok cukrot,de egy határ felé nem megyek.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Nem igaz. A fogyasztó a hibás, ha túl tolja. Ez olyan, mint energiaitalból valaki megiszik egy nap víz helyett is 7-8 litert, aztán feldobja a pacskert és akkor jön mindenhonnan, hogy az energiaital így meg úgy.
Holott volt egy "okos" aki fullba tolta a kretént, és ez lett a veszte.A cukor is hasonló. Még a cukrosoknak is javasolják, hogy vigyenek be a szervezetükbe minimális mennyiségű cukrot. Nyilván aki a víz helyett is kólát, meg cukros üdítőket iszik, az ne csodálkozzon, ha problémái lesznek. Itt is mint mindenhol a kulcsszó a "mérték".
Ahogy van akinek a cukor bevitele 90%-a csokiból történik, mert nem bírja megállni, hogyha felbont egy tábla csokit, akkor ne egye meg az egészet. Néha én is fogyasztok ilyesmit, de elég ritkán, akkor is az van, hogy napi 1-2 kockát letörök mondjuk és van, hogy képes 2 hétig ott állni egy tábla bontott táblacsoki az asztalon. Ebben (is) tudok mértéket tartani.
-
törölt tag
válasz
DJ. Ru$y #50802 üzenetére
Az édesítőszerekkel nekem sincs bajom, bár utálom őket, de ettől még szem előtt tartom, hogy akármi történhet, az ember cukorbeteg lehet vagy felhízhat akármi hormonhiba miatt 200 kilóra, akkor nem tud mást inni és vannak rá lehetőségek. Ez jó, hogy fejlődnek. Azt is szem előtt tartom, hogy a mai nyerészkedő világban egyik multi sem fog mindenből dupla alternatívát csinálni, mert nem fogy.
Azt utálom viszont mikor cukor mellé raknak be édesítőszert. Azt a cukrot ugyanúgy nem fogja meginni aki kényes rá, csak egy nagyon szűk réteg akinek viszont amúgy is ott van a full zero. Azok akik viszont a full cukrosat szeretik, a fogyasztók legnagyobb része, azok meg rácsesznek. Lásd Fanta narancs. Sose gondoltam volna, hogy a zászlóshajót, az orig narancs Fantát elkezdik kiherélni majd. Innen már csak egy lépés, hogy a 120 éves orig kólát is kiheréljék ugyanúgy. A kitalálói forognak a sírjukban... A Pepsi meg sunnyog a Coca után (Mirinda is édesítővel), ahogy teszi ezt már jó rég óta, mert le van tarolva körülbelül.Arról meg nem is beszélve, hogy pont egy narancsos ital ami kesernyés lehetne azt megdolgozhatták volna a laborban úgy, hogy csak 7g cukor marad benne és más nem. Nekik viszont muszáj volt mellérakni az édesítőt.
Ez van, ez a trend, divat, majmolás, emberek hülyítése, pörgetni kell valahogy a piacot és erre jó példa beállítani a cukrot hibásnak (vitatható édesítőkkel kicserélve) és elkezdeni lecsökkenteni a tartalmát.
Van helyette alternatíva szerencsére. Gyümölcslevek nagy része még cukros, jegesteák jó része még cukros (Xixo, Márka pl), meg még pár darab valami. Energiaitalok nagy része is cukros, csak nem feltétlen kell minden újdonságot végiginni.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y #50802 üzenetére
Nincs baj zero energiással,ha nem tróger módjára televágják aszpartammal.
Most is zero málnásat iszom,teljesen rendben van.Viszont észrevettem,hogy ezzel is trükköznek.Nem írják ki hogy aszpartam,hanem azt írják rá E 951 vagy E 950 - és ezzel egyszeri embereket be is lehet palizni...
Egyszer én is belefutottam a "késbe",de most már résen vagyok. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
szekra #50800 üzenetére
Teljesen félreérted, szerintem Tobeyval mi vittük elég sokáig a Zero fonalat egyedül, de a normálisat...
Örülök én is, annak aki nem aszpartammal tolja tele a cuccait. Nem véletlen kötelesek megcsillagozni mindenhol az aszpartamot.
Több marad a többieknek.
Fehér Farkas
Nincs itt senki senki ellen, vannak vélemények, meg ellenvélemények. Ízlések és ficamok, szoktam mondani. Engem nem az zavar, hogy van belőle Zero, legyen. De, akkor legyen cukros alternatívája, ha már nem képesek normális (nyilván drágább) édesítőszereket használni.
Az idejét nem tudom mikor ittam McDonald's-on kívül kólát... De ott is már jó ideje csak Fantát. Remélem a Fantát nem cserélik le Zerora, ahogy a Spriteot.Ezt most ON-ban hagyom, mert ez az energiaitalokra vonatkoztatott véleményem is. Ezért iszok csak Hell Zerot vagy a Hell által töltött más márkás Zerokat.
-
törölt tag
válasz
szekra #50800 üzenetére
Yeeahhh, topikgazdák egymás ellen.
Kicsit túltolták már, hogy most ez marketing/néphülyítés vagy olcsóbb, mint a cukor azt nem tudom, de ez a szint amin vannak már nem normális. Adott ki egyáltalán a két nagy olyan üdítőt az elmúlt 2-3 évben amiben csak cukor volt? Mert nekem nem rémlik. Itt vannak a bajok.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest