- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
válasz
Viktor0610 #18198 üzenetére
Pont az ellenkezőjét mondtam.
-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer #18197 üzenetére
De legalább elég lenne csak annyit mondani, hogy " Összefoglaló".
-
válasz
Trailblazer #18197 üzenetére
Jajjmá'.
Ennyi erővel az egész összefoglaló nem kell. -
-
jUUh
addikt
válasz
Viktor0610 #18194 üzenetére
Nillkin szilikontok
Nillkin Frosted Shield tokEzekre gondoltál?
-
-
jUUh
addikt
Balzak83 fórumtárs összegyűjtött egy pár a topicban már linkelt és használt üvegfóliát. (Innen is köszönet még egyszer.) Annak reményében, hogy kevesebb kérdés jön ajánlott fóliákra vonatkózóan, betenném az összefoglalóba, amennyiben nincs semmi ellenvetés.
Ha bárkinek bármilyen ajánlott üvege, fóliája, szilikontokja, töltője, tokja, bármi tartozéka van, amit nyugodt szívvel ajánl, bedobom az összefoglalóba.
Ami még lenne: az összefoglaló első változatának készültekor még nagyon sokakat érintő dolog volt az ARB 3, 4, ennek megfelelően a TWRP telepítésénél is külön-külön rész van nekik szentelve. Szerintetek szükség van még az ARB 3-as részre, vagy törölhető? Sajnos nem tudom, hogy egyáltalán működik-e még ez a leírás.
Valamint az ARB 4-es résznél A és B metódust is feltüntettem anno, ezen szerintem lehetne egyszerűsíteni, hogyha ati2 ITT olvasható módszerét fűzném bele az összefoglalóba. Legutóbb ezzel tettem fel a TWRP-t, elsőre sikerült, körülbelül 5 percet se vett igénybe, és megmaradt a TWRP.
Ha tudtok, segítsetek! Javítsatok ki, javasoljatok, bármire nyitott vagyok!
Jelenleg így néz ki az összefoglaló bővített változata: [link]
Szerk.: Lehetőség szerint linkekkel együtt, nagy segítség lenne.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Mephistoone #18191 üzenetére
Ha nem hivatalos recovery-t használsz...
-
roti86
őstag
MIUI 10.2.1.0 Global stable update itt elérhető. Ma még nem mindenki tud frissíteni, de lehet próbálkozni.
-
Lujo416
tag
Hali
ebayről melyik típushoz kell tokot rendelnem?
Sima note 5 vagy 5a vagy pro? -
Egyre jobban utálom azt a hulladékot. Hívtak. Nem vettem fel mert a kapuba vártak kinyomtam. Valami beragadt, mire bejöttem a telefon tűz forró volt és villogott a led hátul hogy hívnak, és persze nem volt már bejövő hívás. Szólt is hogy az akku túl forró. De vannak ilyen dolgok, nektek is életlen a wifi jel a sarokba? Fátyol van a jelen. Mosott.
-
Bearno
újonc
Sziasztok!
2018 októberében vásároltam a telefont és egy olyan problémám lenne hogy a képernyő alján egy foltban "kivilágosodott" a kijelző. Patika állapotban van, leejtve se volt, érdemes garanciáztatni? Foglalkoznak ilyennel? Mediamarktban lett vásárolva. Volt esetleg másnak is hasonló problémája? -
jhany
csendes tag
Üdv.
A segítségeteket kérném, mert sehol nem találok megoldást...
Adott egy Redmi note 5 és egy JVC KD-X342BT fejegység.
Telefonról szeretnék bluetooth-on keresztül zenét lejátszani. Csatlakozik, elindul a lejátszás. Fejegységen is ki ír mindent, de hangot nem ad. Hangerő megfelelő szintre állítva...
A telefon jó, tesztelve hangprojektorral, fül és fejhallgatókkal.
A fejegység is jó, tesztelve egy tucat telefonnal és egy szintén bluetooth 5-ös chippel rendelkező galaxy note 8-as telefonnal....
Frissitettem a fejegységet is... állítottam már mindent a telefonon is, de hangot nem ad, csak zúg.
Esetleg van valami megoldás??A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm.
-
jUUh
addikt
válasz
szabi__memo #18168 üzenetére
Én egyszer véletlen zártam, utána 720 óra várakozás volt.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Viktor0610 #18176 üzenetére
Nem akartam keresgélni. Ha egyszer szóbakerül itt valami, akkor nyilvánvalóan mellékelek egy linket, hogy más is megtalálja. Én legalábbis így csinálnám.
-
válasz
Trailblazer #18175 üzenetére
Google keresés, első találat: [link] .
-
trebrona
nagyúr
válasz
szabi__memo #18173 üzenetére
WayteQ nem problémázik sem a nyitott bootloader-en, sem custom rom-on.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Viktor0610 #18171 üzenetére
Amúgy nem tudom szervíz beleköt e ha nyitva. Még senki nem válaszolt erre
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Viktor0610 #18171 üzenetére
És gondolom már nem 2 hét... :
-
válasz
szabi__memo #18170 üzenetére
Úgy tudom, az újranyitásnál ismét várnod kellhet.
Mintha lett volna itt ilyen visszajelzés. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Viktor0610 #18169 üzenetére
Szervíz
-
válasz
szabi__memo #18168 üzenetére
Miért zárnád be?
-
szabi__memo
nagyúr
Zárom a bootloadert utána szívni fogok a nyitással vagy ha már egyszer nyitva volt akkor nem kell várni?
Köszi -
ktommy91
addikt
Tegnap elfelejtettem írni, hogy bár hivatalos LOS support nincs, de a MoKee 9 nightly-ból már van három is. [link]
-
ktommy91
addikt
Tölthető a KangarooX kernel r3.2. [link]
Changelog:
- Anykernel updated
- Modified spectrum profiles, schedutil is the default governor
- Ton of backports thanks to @KuranKaname
- AgileSD and sociopath TCP algorithms added
- The kernel is full tickless from now
- Some tracers disabled
- etc... see on github -
Henker2
addikt
BUÉK minden Kedves Fórumtársnak!
-
Niarn
tag
válasz
kerobi #18157 üzenetére
ezen jót derültem. meguntad romolást, de amit leírtál az nekem majdnem full kínai
milyen ha nem unod?
nov 21 az utolsó build és valamelyik nap láttam kint volt a kikerült telefonok listája, és benne volt RN5.
romokkal kapcsolatban észrevételek.
eu rom-nak mondom adok esélyt. nálam nagyon akad. van valami trükk, valamit ki kell lőni, hogy ne akadjon?
aosp alapúak lassúak, némelyik boot után kiírta, hogy vissza kell állítani a telefont, valamelyik mintát kért biztonsági azonosításként, ami sosem volt beállítva neki..
los alapúak nem rosszak, havoc és cr is szimpatikus. cr utolsó kiadásnál belefutottam egy videó hibába: fektetve teljes képernyőre kitettem a youtube videót, és nekiállt ugrálni fel a vezérlő gombsor, majd eltűnni, olyan másodperces intervallumban. kicsit idegesítő volt.
ezért is kérdeztem érdemes-e foglalkozni vele, vagy a LOS alapúak miután a telefon official támogatása megszűnt, lesznek-e a telefonra.ktommy91: köszi
internalt akkor ne piszkáljam?
akkor marad havoc vagy cr
-
ktommy91
addikt
válasz
szabi__memo #18156 üzenetére
Nincs maintainer, mert a gyökér aki csinálta lelépett.
(#18155) Niarn: Ha a többi ROM-hoz van maintainer, akkor természetesen nem szűnik meg a támogatás. A vendor-t nyugodtan formázhatod.
-
kerobi
senior tag
Régen én is romolgattam, de meguntam és feltettem a masikx 1.7-et most poco launcher megy alatta,de a cpl tán még jobb. A kernel: basickernel 4.4.166
A magisk alatt fira sans font, LKT (battery móddal) MIUIcamera v2 mods, tap2wake, youtube vanced black fut.
2.5 nap volt 8.5 órás SOT-tal és eddig hibával nem találkoztam.BUÉK
-
Niarn
tag
szomorúan láttam, hogy a LOS támogatásból kiesett a RN5..
így az elmúlt 2 napban romra vadásztam- aosp alapú, los alapú is vegyesen
kérdés. ha a LOS támogatás megszűnik, arra épülő romok (cr, havoc, stb.) kapnak frissítést? vagy azok is mennek a levesbe?
illetve a másik kérdés. mindegyik tiszta telepítéssel történt. data, system, chache, dalvik. látom elég sok minden van a belső memórián (programok hátrahagyott dolgai, stb). illetve a LOS telepítéshez volt amelyik oldal ajánlotta a vendor törlését is.
a szokásos 4es mellett lehet egy rom telepítése előtt internal és vendor wipe is? vagy ne piszkáljam ezt a 2-t.. a rom sd kártyán van mindig.
köszi
és BÚÉK! -
bala6120
senior tag
Én is kipróbáltam jó sok ROM-t.
Kedvencem régóta a DU, szerencsére whyredre is van.
Szerintem az egyik legjobb AOSP ROM, nálam az első helyen áll.BÚÉK
-
robi64
aktív tag
Boldog Új Évet Kívánok minden fórumtársnak.
-
Pityu.
nagyúr
Na most meglepődtem,nézegetem néha a százalékot ami ki van íratva a kijelzőre,hogy mennyin van az akkumulátor de most direkt nem nézegettem az akkumulátor használatot már kétszer csak mikor töltőre kellett dugni a telefont eddig vegyes adatok voltak volt mikor 6 óra 30 perc bár akkor biztos pár dolgot aktívabban használtam,akkor volt általában min 7 óra vagy 8 óra utoljára 8üra 31 perc volt most netezgettem vibereztem,facebook,meg kis gps és meg is lepődtem ez lett az eredmény.
-
kaisers
aktív tag
Sziasztok,
Meg tudná nekem mondani mi lehet a gond abban az esetben, hogy Sim1 Vodafone - hívásra, sim2 Telenor - mobilnet.
Csak épp nem működik a net, pedig jelzi is, hogy 4g vagy 3g.
-
mezois
tag
Sziasztok! Nem tudja valaki hogy lehet letiltani a zenelejátszónak az értesitéseit mert egyszer átálltam indiai régióra aztán vissza magyarra és azóta állandóan küldözget valami zenéről értesítéseket! Mig nem álltam át indiai régióra addig soha nem küldte ezeket!
-
creed33
aktív tag
válasz
gabikiraly2 #18141 üzenetére
Szia! Ez kedves tőled így ismeretlenül 👍😉
-
vikla007
aktív tag
válasz
szabi__memo #18133 üzenetére
~12nap, annyival hosszabbodik a garancia
-
creed33
aktív tag
Elnézést rossz linket adtam meg az előbb.
itt nézd meg légyszives😉 -
creed33
aktív tag
Szia!Köszönöm a linket ,utána fogok nézni Magyarországon hol lehet beszerezni😉
-
spileraaa
senior tag
válasz
creed33 #18057 üzenetére
en a redmi 3s tortem be 3- szor
ketszer rendeltem kinabol mivel a repedestol mukdoot a keprenyo nem votl sietos kb 2 honap volt mire ide ertes egyszer mivel surogs volt a kepernyo nem erzekelt rendesen igy eubol rendeltme 4 nap allat itt volt
a kinabol rendelt nagyon jo minosegu volt
az eus is jo de mintha gyengebb lenneamit linkeltel nem igazan hasonlit kepen ezekhez
pedig ha van keret barmelyik szakuzeltben javitjak es olcsobban mintha csak kepernyo lenne
-
vikla007
aktív tag
válasz
szabi__memo #18131 üzenetére
Újragélezik... de egy note 4x-et már másodszor...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
WhiteWalker #18127 üzenetére
LCD szériahiba. Nem kell elhinni. Mas telefonoknal ahol elofordul gyakran a kozeleben sincs melegnek es mint itt is irták, olyan keszulekeken is elofordult amiknek a legnagyobb falat egy hivasinditas volt.
-
F74
csendes tag
Sziasztok !
Redmi note 5 telefonom van.
Tennék egy adatkártyát(telenoros) a sim2-be,a sim1-be hanghívásos(telenoros,feltöltős) kártyát.
Ha hívásom van ,az adatkártya(sim2) használatakor kicsörög-e a telefon?
A válaszokat köszönöm. -
-
Gwent1
tag
Üdv a frissítésben más sem tud régiót váltani a fejlesztői romban kínáról másra?
-
jUUh
addikt
válasz
creed33 #18123 üzenetére
Én gyári tokkal ( meg eddig többféle Aliexpress-essel) használom.
-
creed33
aktív tag
Srácok még most sem tudom melyik lenne a legjobb teljes képernyős üvegfólia ami a gyári tokkal minden gond nélkül használható. Elsősorban olyan valaki véleménye érdekelne aki használja is. Köszönöm! 😉
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
WhiteWalker #18118 üzenetére
Általában ha szeriahiba van akkor az ugyanott jelentkezik....
Azért sárgul mert a ragasztóanyag nem lett megfelelően kezelve és nem azért mert ott a SOC.
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
WhiteWalker #18120 üzenetére
Van a családban olyan note 5, aminek egész eddigi életében az sms app megnyitása volt az egyetlen feladata, még is besárgult. Annál nem hiszem, hogy akkora melegedés volt.
-
hislah
aktív tag
válasz
WhiteWalker #18118 üzenetére
👍 Ott sárgul be, ahol melegszik. Ez ismert jelenség.
-
WhiteWalker
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Mielőtt az ember a sárgult kijelzőt viszi a Wayteq szervizbe boot loadert javasolt zárni? Belekötnek?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Potyka03 #18111 üzenetére
A ragasztóanyag nincs rendesen eldolgozva-száradva és oxidalodik. Elméletileg UV-vel is gyógyítható de ha túltolod akkor megegetheted ténylegesen a kijelzőt.
A melegedést azért is kizarom mert Note 3 telóm QC-s toltes- használat közben bőven melegebb volt barmelyikotok telojanal.
-
Potyka03
senior tag
válasz
Trailblazer #18101 üzenetére
Én csak vicceltem
Amúgy valószínűleg a melegedés miatt lehet a sárga kijelző. Én még sose tapasztaltam olyat. -
hislah
aktív tag
Az ARB nem változott? Maradt 4-es?
Miért kérdezem, hogy maradt e 4-es? Én aki ARB 3 fan vagyok?
Csak elb.sztam a múltkor. Rossz helyre nyomtam és felrakta a szoftvert, persze átírta az ARB-t is. Nyilván nem változott sokminden emiatt. Nem fáj sehol. Orvos szerint is jól vagyok. 😂😂😂
Mondjuk, ami talán mégsem olyan pozitív, hogy az Android rendszer már 13%-ot eszik.
Ennyi. -
Eu dev 12.27. verziót felrakta már valaki? Minden rendben vele?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
WhiteWalker #18099 üzenetére
Semmit nem jelent hol sárgul, a ragasztás van elcseszve.