Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
EasyKnight
tag
Sziasztok

A telefonom elkezdte furán kezelni a kimenő hívásokat.
A névjegyek között egyébként jól szereplő számokat megvariálja: a +36 után beszúr még egy 6-ost, de csak akkor, ha hívást kezdeményezek. Nem válogat, minden telefonszámmal ezt csinálja, viszont egy újraindítás után normalizálódik a helyzet.
Találkozott már valaki a jelenséggel? Van esetleg olyan megoldás, ami nem igényel visszaállítást?
-
cs1rk3
tag
Sziasztok elfelejtettem az adatvédelmi jelszómat csak gyári vissza állítással tudom vissza állítani? Mert amikor rámegyek kiírja hogy törli a képeket meg zenéket is és van egy két kép ami rejtve van de ugye nem tudom feloldani mert a jelszót nem.tudom. de azt meg nem.akarom hogy a képeket törölje 😬
-
Henker2
addikt
Köszi a segítségeket!

-
madrac
senior tag
válasz
ElDiabloo
üzenetére
Én nem tudtam. Erre fel sem hívták a figyelmet a rom xda topikjában...

Úgy néz ki ez egy új PIE rom. Lehet hogy későbbi kiadásban ezt is megoldják benne, legalábbis ezt ígérték.
Mindenesetre sokkal simábbnak tűnik a működése mint a Revo MIUI-nak, csak a Titanium menne...
Ha jó a sejtésem, minden MIUI alapú rom-nál fennáll ez a titkosított data partíció mizéria.. -
Becy44
csendes tag
Szasztok!
Most vettem egy Redmi Note 5 telefont.
Minden o.k csak a wifi 6 mb/s cammog.
A redmi Note 4 tudta a 60mb/s.
Próbáltam állítani de nem akar gyorsulni.
Mi lehet a baj? -
madrac
senior tag
Sajnos engem is utolért az encryption átok. Ebből az a fontos tanulság, hogy az ember minden új rom telepítés előtt mentse le a fontos adatait...
MIUI Revolution rom után akartam telepíteni AEX AOSP Pie rom-ot, konkrétan ezt:AospExtended-v6.0-whyred-20181119-2025-OFFICIAL
Ezután az első indításnál már jelszót kért. Utánaolvasva rájöttem, hogy ez lehet hogy a készülék korábbi PIN kódja, ami jónak is bizonyult, de azt írta, hogy korrupt.. Szóval végül TWRP-ben formázni kellett a data partíciót.
Most ott tartok, hogy a Titanium backup 8.2.2 app konkrétan el se hajlandó indulni alatta, mert rögtön Force Close, hiába próbáltam már meg több mindent... -
Trailblazer
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Root nélkül persze, mivel a TWRP hozzáfér a rendszerhez azon kívül, saját jogán is. Vélhetőleg azt a bizonyos sort illeszti be és menti el a felhasználó helyett a build.propban.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Henker2
üzenetére
Root nem kell hogy felrakd a TWRP-t. A Bootloadert kell kinyitni a Miflash Unlockal.
Utána TWRP felrak ( összefoglaló) és enjoy.Azt nem tudom , hogy a módosított TWRP által használt camera2api opció hogy csinálja a háttérben , root vagy root nélkül.
De a rootolas is megvan gyorsan , Magisk - t felrakod szintén TWRP alól. Ennyi. -
-
Henker2
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Rootoláshoz nincs ilyen egyszerű megoldás?
-
jUUh
addikt
válasz
Balzak83
üzenetére
Ez a gyári MIUI recovery helyére kerül fel. Ha arra gondolsz, hogy elég-e csak ideiglenesen bebootolni ADB-vel a recovery-be (mert szerintem lehetséges így is megoldani), aztán bekapcsolni a camera2api-t, akkor a válasz szerintem igen. De ha már ott vagy, miért ne maradhatna a moddolt TWRP?

-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Na, akkor eddig ez a legegyszerűbb megoldás, lehet elég csak ideiglenesen mountolni, még a miui recoveryt sem kell leszedni hozzá?
-
Henker2
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
És ilyet hol találok?

-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Jó, hát én a hivatalos TWRP-t használom.
Szeretem a saját dolgom megnehezíteni.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
A módosított TWRP tools opció alatt van olyan hogy camera2api enable

Csúszka elhúz jobbra és voálá
Semmit se kell az usernek manuálisan írnia
-
-
baitsee23
őstag
Szeretem az EU ROM-okat, de bosszant a bluetooth bug , ami többünknél jelentkezik alatta, miszerint időnként nem lehet bekapcsolni, csak reboot után.
Felraktam egy Global Developer ROM-ot kísérlet képpen, és úgy tűnik, jól emlékszem, és Global ROM-oknál nem tapasztalom ezt.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen particiókról csináljak backupot, hogy ha visszarakok egy EU developert, alá tegyem egy restore-ral. Találtam bluetooth, firmware, boot particiókat, ami szerintem kellhet hozzá. Nem tudom, a 2 verzió között mennyi a különbség. Mennyire lehet eltolni a dolgot egy ilyen manőverrel?!
-
Henker2
addikt
Illetve a Note 5 tud olyan lassított videofelvételt csinálni, ahol én állítom, hogy mikor gyorsuljon illetve lassuljon be felvétel közben?
-
-
rolio1
tag
Nem ezt keresed? Smart lock
-
jUUh
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az a baj, hogy még nem találkoztam olyan rommal, ami ötvözi a kettőt. Például MIUI-ból nagyon hiányozna a 3 ujjas screenshot, bár ez sok romba van, de ami még jobban, az a fluid gesztusvezérlés, meg a görgethető screenshot. De ugyanakkor most ez a Smart Lock tök jól jönne most.
Leavemealone: Milyen biztonsági mentést szeretnél visszaállítani?
-
jUUh
addikt
MIUI-ban van az a feature, hogy ha bizonyos helyen vagyok ( például otthon) akkor nem zárja le a telefont? Smart Lock néven custom romokon mintha lett volna, de nem találom.
-
Leavemealone
tag
Ha betallóztam a global beta fájlt és frissítettem stable-ről. Uj telefonként állítsam be, vagy betölthetem a biztonsági mentésből?
-
monoxify
csendes tag
Tudom lehaladott már a témakör, de végül sikerült megoldást találni az eltéglásított MIUI 10.0.4 Stabilon kihalt IGO PRIMO Nextgen 9.27.65xxxx helyére. Visszalépni 9.5.19-re még szervízben sem volt mód, ezért más megoldást kellett keresni, ami végül az IGO PAL 9.27.719974 lett, maga a program is sokkal jobb mint az elődje, és ami fontos, hogy ennek a "csodálatos" verziónak sincs kifogása ellene. A 10-ben eltüntetett csengőhangokat is sikerült visszaszerezni.
-
Elemental
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
-
-
trouble
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nekem is ue. nagy hidegben, úgy tűni melegentni kell !
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ez tipikus iphone betegség.
-
Sziasztok!
Van valaki Kerepes környékéről, aki tudna segiteni eu-s rom felrakásban?
A nyitási engedélyem elvileg régóta megvan, de nem merek az egész procedúrába belefogni, nehogy hazavágjam a telót. -
Ma csinált egy furcsaságot a teló.
Hazafelé lemerült 0-ra, mikor feltettem tölteni, 33%-ról indult a töltés.Igen, használtam a telót a 0 fokban, de mikor indultam hazafelé, 10-15% körül voltam.
No mindegy. Ha csak egy ilyen lesz, akkor nem érdekel, csak nem láttam még ilyet.
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Próbáltam pontosan idézni

Én is global fw-t szoktam mellé rakni. Azt nem tudom, hogy miért.
-
Trailblazer
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Akadozásra mindig a +1-2 reboottal több a megoldás.

-
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Még a LiquidRemix ajánlott, most jutott csak az eszembe. Talán az eddigi leggyorsabb rom, amit próbáltam ezen a telefonon.
-
Sziasztok!
Nektek működik gmail-nél a lebegő értesítés? Arra gondolok, hogy ha jöm egy mail, akkor pár másodpercig megjelenik a képernyő felső részén az értesítés némi plusz infóval mailről.
Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy gmail-nél, hol lehet beállítani az értesítő hang fajtáját?Ja, még egy: gyári MIUI mail programban van lehetőség imap kezelés beállítására?
Köszönöm a segítséget

-
válasz
rayoliviero
üzenetére
8.1-ből RR, 9.0-ból eddig a PE extended eléggé jól paraméterezhető. Ebből készül egy teljesen újragyúrt kiadás is, már szólt a fejlesztője. CRdroid engem nem fogott meg annyira.
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Sokat szórakoztam már ezzel de soha nem sikerült elérnem, hogy fényképre feloldjon. Pedig A/3 és A/4 méretekkel is próbálkoztunk.

-
Henker2
addikt
Üdv nektek!
Végre kezemben a Note 5-öm. Az aláirásomban feltüntetett ROM-mal. Kérdésem az lenne, hogy most jelen pillanatban melyik a legjobb kamera app. amit használtok, és kell-e hozzá valami?
Köszi
-
madrac
senior tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Azért annyit megjegyeznék még a 8.10.25.-ös MIUI Revolution-ról, hogy az értesítések sokszor nem érkeznek meg, vagy csak késéssel, vagy csak a képernyőzár feloldásakor, widget-ek nem frissülnek, illetve sok alkalmazás FC-zik. Elvileg ez utóbbit lehet hogy javították a legújabb verzióban.
Pedig amúgy jó kis rom lenne, és sok kényelmi plusz funkció is van benne. Nem tudom melyik másik rom-ot lenne érdemes felrakni. Gondolom az AOSP alapúakat csak tiszta telepítéssel lehet rárakni erre. MCAOSP pl. elég elterjedt amivel szemeztem, de a plusz funkciókban ahogy elnéztem elég fapados, ráadásul nincs is angol nyelvű fóruma sem..
Esetleg egy derp kernel rárakása nem tudom javíthatna-e az ilyen jellegű problémákon.. -
emge
csendes tag
Sziasztok! Gyors segítségre lenne szükségem .Megadta magát a telefonom.Telapítettem egy Button Remapper - bxActions nevű progit.Amikor kisegítő lehetőségként engedélyeztem a beállításokban,újra indította a telefont mi recovery módban.Azóta bekapcsolás után csak a háttér képernyője látszik ,értesítési sáv lehúzható,de a beállítások ikonra bökve újra csak az üres háttérkép látszik. A recoveryben van olyan lehetőség,hogy vipe data. Ez a gyári beállításoknak felel meg?
-
Carline
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Msm-Xtended Oreo verziója nagyon jól testreszabható, akkuval jól bánik, fülhallgató kimenet bőven jobb mint Miui alatt. Ha jól rémlik biztonsági szint csak szeptemberi (de itt sem érzek szvsz. semmi gondot ezzel).
-
rayoliviero
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Köszi, megnézem ezeket.
-
Trailblazer
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
MSM-Xtended, crDroid, abból az Oreo vagy a Pie, esetleg a Havoc OS, szintén ugyanattól az indiai fejlesztőtől.
(Ezeket próbáltam, mind nagytudású rom.) -
esde
tag
Megéri még a telefont megvenni, vagy akad azóta valami újabb hasonló árban? Note 6?
-
rayoliviero
veterán
AOSP romok közül szerintetek melyik a legjobban testreszabható?
-
-
Sziasztok! Pár hete beújítottam eg, Note 5 telót. Nem tudjátok van e valami mód arra hogy legyen arcfelismerés?
-
margithid
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen, én is úgy tudom 7-es androiddal jött ki.
Úgy gondoltam, hogy a népszerűségének hála jövőre majd kap egy android 10-et
9-est átugorjuk
Na jó, tudom, hogy belelóg a kezem a bilibe... -
-
margithid
veterán
Android frissítésről nincs valami hír?
Vagy szerintetek ez a telefon nem fog kapni se most 9-es se később esetleg 10-est? -
esde
tag
Sziasztok! valahol fellelhető átlagár alatt jelenleg a teló 4/64 verziója? Ünnepekre való tekintettel.
A legjobb árban szállítási költséggel ezt találtam: https://www.i-shop.hu/xiaomi_redmi_note_5_64gb_4gb_ram_dual_sim_mobiltelefon_4724?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- Noctua industrial NF-F12 industrialPPC-2000 PWM - több darab
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)